:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::23.12.2022
Hyvää joulua ja uutta vuotta! Itselläni loppuvuosi on ollut hieman kiireinen ja on ollut paljon muuta ajateltavaa. Mutta ensi vuonna jatketaan!

3.12.2022
Tänään sitten jälleen tokokokeeseen Jyväskylään Vilman kanssa. Tuomarina Vesa Kallio. Yksilöliikkeet ekana ja paikkamakuu viimeisenä.

Ruutu 8
Vilma meni Vilmamaiseen tyyliin, hienosti ravaten.

Seuraaminen 8
Kiva vire tässä, vähän väljyyttä jossain kohdin.

Ohjattu nouto 7
Seuruu ok, saariin haettavaksi oikea, annoin käskyn ja Vilma mietti hetken, ennen kuin lähti. Mutta lähti kuitenkin, olin jo antamassa toista käskyä...

Luoksetulo ja seiso 7,5
Ihan ok luoksetulo, hieman hidasta ehkä.

Tauko.

Kierto, hyppy ja seiso 7,5
Tämä meni ihan ok. Nyt ei ollut temppuilua, kuten viimeksi.

Istuminen ja seisominen 6,5
Istuminen jäi seisomiseksi, seisominen sujui.

Kaukot 5
Jossain kohti jouduin antamaan tuplakäskyn, ja joku väli taisi jäädä suorittamatta.

Tunnari 7
No Yes! Vilma toi oikean! Tässä on edelleen ollut haasteita!

Tauko.

Paikallamakuu 10
Tämä on helppoa!

Kokonaisvaikutus 10
Tuomari kuitenkin tykkäsi meistä.

Vaikka kaikista liikkeistä saimme nyt pisteitä, ei se silti riittänyt kuin 2-tulokseen. No, jatketaan harjoituksia.

6.11.2022
Tänään pääsimme Selman kanssa korkkaamaan tokon avo-luokka Jyväskylän halliin, missä käymme treenimässäkin. Vilmakin olisi päässyt mukaan, mutta hän päätti aloittaa juoksunsa eilen illalla.

Avoin luokka vasta puolilta päivin, kisaajia luokassamme yhteensä kymmenen, tuomarina Heli Herranen.

Paikalla istuminen 10
Huh, pysyi istumassa. Tässä liikkeessä (treeneissä) on mennyt maahan...

Hyppynouto 10
Ihan selvä, hieno suoritus!

Kaukot 10
Eipä mitään epäselvää!

Kartioiden kierto 10
Juoksuliike! Tykkää!

Seuraaminen 9,5
Tämä on Selmalla niin hienoa! Puoli pistettä lähti, kun peruuttamisen jälkeen Selma ei istuutunut perusasentoon. Minä en sitä nähnyt, paitsi jälkeenpäin videolta. Täytyy sitä nyt harjoitella.

Ruutu 0
Voi pihkura! Tässä on ollut ogelmana, että Selma menee suoraan maahan, vaikka haluan sen pysähtyvän ensin seisomaan. Kun kerran treeneissä olin käskenyt sen maahan, niin sehän menee sitten... Juuri ennen koetta kerettiin muutaman kerran hinkata pelkkää seisomista. No, Selma kun tykkää vauhtiliikkeistä, se myös nauttii nopeista pysäytyksistä... Tässäpä Selma meni ruutuun päin, ja jäi itsenäisesti seisomaan ennen ruutua. Tässä ei olla juurikaan keretty ohjaavia käskyjä treenata, joten tuli liian monta käskyä, ennen kuin sain Selman edes ruutuun sisälle. No, jätettiin se liike siihen.

Luoksetulo 10
Vauhtiliike! Onnistui!

Kokonaisvaikutus 9
Kivaa tekemistä!

Ehkä lähdimme "liian aikaisin" avoimeen luokkaan. Mutta lähdimme ainakin hauskaa tekemään! Ja sitähän se oli! Vaikka ruutu meni nollille, joka kyllä ohuesti harmittaa, niin silti saimme 1-tuloksen, 276 pisteellä ja sijoituimme vieläpä kolmanneksi. Hienoa Selma! Nyt voimme jättää alemmat luokat taakse, ja rauhassa reeniä voittajaluokkaa. :)


Tässä iloinen tokottelija, vauhdikas sellainen.

24.10.2022
Voi jösses! Tällä päivämäärällä, 30 vuotta sitten, minä sain ekan koirani! Bordercollie-narttu Milla muutti meille! Huh, miten pitkä aika siitä on... Kiitos Sarille sinne jonnekin, olit eka bc-ihminen, johon otimme yhteyttä. Kiitos tuhannesti Kaisa, että annoit meille Millan!!! Kiitos koirakaverit, niin te vanhat kuin uudet! Ootte tärkeitä!


Tästä se alkoi.
Bordercollieita tapaamassa Jyväskylässä syksyllä 1992, Sari Solanti tämän tapaamisen meille ystävällisesti järkkäsi.
Vasemmalla Ghia (C.I.B. FIN MVA DK MVA EE MVA EUJV-91 Camicats I am what I am) om. Kaisa Honkonen,
keskellä Ida (FIN MVA V-95 Camicats Ida) om. Lea Pöyliö,
oikealla Dina (C.I.B. FIN MVA Pikkupaimenen Paw Print) om. Sari Kankainen.
Millan emä Ghia oli kantavana tuolloin, ja pentujen odotettiin syntyvän syyskuun alussa.
(Millan isä oli Piku (C.I.B. FIN MVA EE MVA Pikkupaimenen Picasso))


Milla kuuden viikon ikäisenä.


Minä ja Milla ekassa tokokokeessa Keuruulla, ykköstulos, 2. sija.
Välillä satoi kaatamalla vettä… siksi näytämme hieman kuin uitetuilta koirilta.
Tuomarina oli Mauri Pehkonen, sihteereinä Jaana Valkonen ja Tuija Isokivi.
Muistan kun meidän suoritus oli ohi, Jaana ja Tuija onnittelivat jo, vaikka joitain koirakoita oli vielä menemättä.
Että saimme 1-tuloksen. En tajunnut tuosta juuri mitään…


Milla ja Millan rakas jalkapallo, joita sillä ehkä on nyt enemmän siellä jossain…
Vanhempani edelleen muistelevat, kuinka Milla oli niin viisas! Ja olihan se!
Vain yksi voi olla ensimmäinen.

22.10.2022
Selman Koda-veljen omistaja Päivi sai minut ylipuhuttua ilmoittamaan Selman Seinäjoen kv-näyttelyyn. No, minäpä Selman ilmoitin, ja tänään sitten auton nokka kohti Seinäjokea. Nämä koiruudet kisaavat vielä nuorten luokassa.

Paikalla olimme hyvissä ajoin, ja saimme harjoitella ja muistutella näyttelykehässä olemista. Tuomarina oli tanskalainen Michael Laub.

Koda-veli ensin, urosten nuorten luokka, kaksi kisaajaa. Koda hienosti ERI 2, ei muuta.

Selma sitten nuorissa tytöissä, jossa yhteensä kuusi kisaajaa. Selma tötteröhännällän EH, ja sjoittui vieläpä neljänneksi!

15.10.2022
Keuruula SmartDOG pop up-testipäivät koko viikonlopun. Selman ilmoitin kognitio-testiin. Voi että tämä on hauska testi! Testaajaksi saapui itse Katriina Tiira, tämän testin kehittäjä. Tosin itse testin teki testaajakokelas Mari Kallio, Katriina seurasi sivusta kyllä.

Jotkut asiat Selma hoksasi hyvin, joitain ei. Esim. jalalla osoittaminen ei onnistunut lainkaan. Kädellä ja katsella osoittaminen onnistui hyvin. Mahdottomassa tehtävässä Selma koitti hyvin koko vaaditun ajan saada nakkia, mikä on tälle rodulle harvinaista.

Tässä myöhemmin saatu kokonaisarvio:

Selma on avoin ja ystävällinen koira, joka tutustuu vauhdikkaasti uuteen tilaan. Selma käyttäytyy sylinteritestissä hieman impulsiivisesti. Selma lukee hyvin ihmisen elekieltä. Parhaiten koira ymmärsi kädellä osoittamisen ja kädellä osoittamisen 2s, joista se ymmärsi 100% oikein. Vaikeimpia olivat jalalla osoitus ja kädellä ristiin osoitus. Tilaan liittyvä ongelmanratkaisu, V-aita, oli Selma:lle helppo - sen sijaan testin vaikein tehtävä, looginen päättely oli liian vaikea.

Selma on mahdottomassa tehtävässä enemmän itsenäinen ongelmanratkaisija, mutta se pyytää myös hieman apua tehtävän ratkaisuun. Tässä ongelmanratkaisutehtävässä Selma teki enemmän itsenäistä työskentelyä kuin saman rodun koirat keskimäärin. Selma muistaa kaksi toistoa (neljästä) muistitehtävästä oikein, mikä on keskiarvoinen suoritus. Selma pystyy selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä. Selma keskittyy koko testin ajan erinomaisesti ja on motivoitunut tehtävistä. Muistitehtävän pitkissä odotusajoissa se odottaa rauhassa istuen tai seisten. Selma vaikuttaa testissä tasapainoiselta ja mukavalta koiralta, jolla on hyviä ominaisuuksia myös moniin harrastuslajeihin.

10.9.2022
Tänään vuorostaan Vilman kanssa tokokokeeseen Jyväskylään, halliin, missä käymme treeneissäkin. Selma jäi kotiin, koska sillä oli juoksut ja avo-luokka vielä vaiheessa.

Onneksi koe alkoi voittajaluokalla (koska bailantai illalla Helsingissä), tuomarina Ilkka Stén.

Paikallamakuu 8
Taisin joutua antamaan kaksi maahan-käskyä ja kaksi istumaan-käskyä.

Ohjattu nouto 8
Seuruu suht ok, piti antaa kaksi käskyä, että jäi seisomaan, toi oikean kapulan. Ehkä hieman varasti lähdössä.

Luoksetulo ja seiso 9
Tämä ihan nättiä tällä kertaa.

Seisominen ja maahanmeno 10
Nämä onnstui kivasti!

Tunnari 0
Tämä on välillä niin ongelmallinen! Vilma menee kapuloille hyvin, mutta sen täytyy tarkastaa ympäristö mahdollisten "mörköjen" varalta. Sitten se saattaa "unohtaa" tehtävänsä, niin kuin nyt tässä, ja toi väärän kapulan.

Tauko.

Kierto ja hyppy ja seiso 0
Kun koira lähetetään kiertämään kartiot, liikkuri sanoo mihin asentoon koira pysäytetään kartoiden jälkeen. Nyt liikkuri ei sitä sanonut, ja tajusin asian vasta, kun olin jo lähettänyt koiran. Asiaa kysyin kiireellä, Vilma oli jo kartion kietänyt ja pysäytin sen seisomaan. No Vilma pysähtyi hetkeksi, mutta jatkoi jääräpäisesti matkaa ja hyppäsi myös esteen. Onneksi saimme uusia liikkeen, asento olis siis seiso, ja hyppy umpieste, mutta taas Vilma vain paahtoi menemään mun käskyistä huolimatta, ei pysähtynyt, ei mitään... koska bc tietää!

Seuraaminen 8,5
Tämä ihan ok, Vilmalle tyypillistä seuruuta.

Kaukot 9
Nämä kivat!

Ruutu 8
Nyt meni hienosti.

Kokonaisvaikutus 9
Ihan hyvä.

Vilmalla tosi kiva vire päällä, mutta nuo jotkut, kun se tietää liikkeet, niin hän voi tehdä ne itse! Ilman käskyjä! Hitokseen harmittaa. 2-tulos, 225 pistettä, 3. sija.


Vilma, kolmas tänään, 2-tulos.

28.8.2022
Ihan mahottoman paljon onnea Giira-mummolle! Kunnioitettava, 14 vuoden ikä!


Giira-mummo.

27.8.2022
Keuruulla oli petotesti, jossa sai valita karhun, suden, ilveksen tai villisian. Minä ajattelin viedä molemmat koirat erikseen karhulle. Katsotaan, miten käy.

Ensin Vilma, se ei pukahtanut mitään. Oli vain tosi huolestunut tilanteesta. Pari kertaa keräsi voimansa ja haukahti, mutta muutoin oli minun takana. Vältti katsomasta karhua. Sitä mitä ei näe, ei ole.

Selma sentään yritti puolustaa minua haukkumalla hurjasti, mutta kun haukku ei tehonnut, siirtyi sentään minun lähelle. Eli ei lähtenyt "soitellen sotaan" ja karhun peräänlähtö-halut onneksi kaikkosivat. Testin jälkeen Selma oli kuin ei mitään olisi tapahtunutkaan.

Hauska testi, ja nyt tiedän, miten koirat reagoivat metsässä jos karhu sattuisi olemaan haju-etäisyydellä.

10.8.2022
Suunnattiin Selman kanssa tokokokeeseen Laukaaseen, iltakokeeseen, kun nyt kerta on saatu tämäkin koeputki auki. :) Vilma jäi kotiin, koska koe oli urheilukentällä, jossa Vilma on saanut huonoa kokemusta.

Selma siis alokas luokassa, tuomarina Marjo Halmiala.

Paikallamakuu 9
Hienosti maahan, pysyi hyvin, istumaan nousuun tarvi antaa kaksi käskyä.

Seuraaminen 9
Kivaa seuraamista, lopussa joku herpaannus täyskäännöksessä ja siinä piti muistuttaa seuraa-käskyllä.

Luoksetulo 0
No ei jäänyt paikalleen, vaikka annoin paikka-käskyn. Läksi perään, siitä mulle sanottiin, jätin uudelleen (nyt jäi), mutta nollaksihan tämä meni. Väitän, ettei koira kuunnellut lainkaan.

Liikkeestä maahanmeno 9
Liike meni hienosti, taas toinen käsky piti antaa istumaan noustessa.

Kaukot 9
Hienosti meni, mutta loppuperusasento... taas kaksi käskyä. Korvat...

Noutokapulan pito 10
Tästä Selma tykkää!

Hyppy 0
No eipä se hypännyt lainkaan...

Kokonaisvaikutus 10
Tuomari kuitenkin tykkäsi meistä paljon!

En tiedä, tänään ei ollut Selmalla oikein korvia. Selmasta ehkä hieman näkyi, kun on tylsät, hitaat liikkeet. Selmahan rrrakastaa juoksemista... Tästä siis vain 139 pistettä, 3-tulos.

Oona, meidän toko-valmentaja kysyikin minulta, onko minun pakko kisata vielä alokas luokassa... No ei kai. Siispä tein päätöksen siirtyä avoimeen luokkaan. Tulee enemmän niitä juoksu-liikkeitäkin. :)

23.-24.7.2022
Viikonloppureissu Suomen Turkuun. Ja Kaarinaan. Olipa mukavaa. Koiramainen tietenkin.

Lauantaina siis Kaarinassa Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet -yhdistyksen erikoisnäyttely. Bc-nartuille tulikin viime hetken tuomarinmuutos, ja kaikki bc:t arvosteli Sue Morley, Iso-Britannia.

Selma ekaa kertaa nyt nuorten luokassa, juuri puolitoista vuotta täyttäneenä. Kivasti meni, käyttäytyi hienosti kehässä, eikä nyt ihan hirveesti liputtanut hännällään. Tästä EH ja sijoutuis vieläpä neljäs (yksi kilpailija jätettiin sentään taaksemme) hyvällä arvostelulla.

Vilma taasen avoimissa (jossa kaikista eniten koiria), hyvin meni Vilmallakin kehässä, EH eikä muuta.

Selman Koda-veli pärjäsi hienosti saaden ERI 1 SA, onnea Koda ja Päivi! :)


Minun Erittäin Hienot tytöt Tuorlan majatalon jalkapallokentällä Kaarinassa. Päivä oli hikinen, mutta osittain pilvinen ja tuulinen.


Sunnuntaina sitten taas Kaarinaan samaan paikkaan, jossa rotumestaruus-tokokoe. Molemmat ilmoitin tähän kokeeseen. Vilman jo heti kun sai, Selman kanssa pähkäilin, kunne ajattelin, että mennään edes pitmään kivaa! Tuomarina tokokokeessa Ralf Björklund. Voittajaluokka oli ennen alokas luokkaa, joten Vilman kanssa ensin.

Paikallamakuu 10
Alkoi lupaavasti, tämähän on varma liike.

Ruutu 6,5
Lähti hitaasti ravaten, mutta kun äkkäsi ruudun, meni jopa laukaten ruutuun. Maahan hienosti keskelle. Luoksetulo ok.

Istuminen ja maahanmeno 6,5
Istuminen jäi seisomaan, muutoin ok. Seuruu vähän huonohkoa.

Tunnari 7
Hyvin meni, hieman rauhallisesti, haisteli viereistä hetken mutta ottipa oman. Sivulletulo vähän vino.

Kaukot 0
Niin teki hienot kaukot, mutta kun piti maasta nousta seisomaan, niin nousi kyllä seisomaan, mutta sitten jo kohta menikin itse istumaan. Tätä vihaan, että heti menee nollille, vaikka muutoin olisi hienot! Ja tästä se alamäki alkoikin...

Tauko. Vilmassa eilisen näyttelypäivän pitkä päivä näkyi. Oli väsy, koitin tsempata parhaani mukaan, mutta ei nyt auttanut kuin jatkaa... edes jollainlailla.

Kierto ja hyppy 0
Lähti vasta toisella käskyllä, hieman arpoen, että mitäs nyt... vaikka kyllä valmistelin koiran hyvin. Meni vähän toista estettä kohden, mutta lähti kuitenkin kiertämään kartioita hitaanlaisesti. Pysähtyi seisomaan, ja avo-hyppy joka oli minusta katsoen vasemmalla, ohjasin koiran, mutta Vilma vain viipotti kokonaan vasemmalle, haistelemaan ihan turhanpäivästä ruohonkortta. Hitto!

Luoksetulo ja seiso 5
Lähti taas vasta toisella, hitaasti, pysäytyksessä hieman venähti, tuli sivulle hitaasti.

Ohjattu nouto 5
Seuruu ok, pysähtyi ok, saatiin haettavaksi vasen, lähti sinne jo ennen aikojaan... no toi kuitenkin.

Seuraaminen 0
No ihan syystä 0! Luokatonta menoa. Katseli autolle päin ja juoksu-osuudessa seurasi pari metriä takana ja sivulla...

Kokonaisvaikutus 7
No huhhuh.

Sirkustemput ei tänään Vilmalta luonnistunut. Väsy oli ja se näkyi. Tämä toko on nykyään niin hienoa, että aina pitäisi olla varasuunnitelma, jos jokin menee pieleen. Mutta kun ei edes muista kaikkia hienouksia, niin ei sitä muista varasuunnitelmiakaan.

No, avo-luokka oli välissä ja sitten alokas luokka viimeisenä. Selman vuoro loistaa.

Paikallamakuu 8
Hienosti maahan, pysyi hyvin, vierustoverin käskystä nousi istumaan.

Hyppy 9,5
Tämä meni oikein hienosti, eikä edes rimaa hipoen.

Luoksetulo 9
Vauhtia riitti, josta Vilma tykkää, ja sivulletulo hyvä!

Liikkeestä maahanmeno 9,5
Seuruu on Selmalla erinomaista ja maahan meni upeasti!

Kaukot 8,5
Alun maahan-käskyssä taisin painaa samalla päätäni alas, josta tuomari rokotti aika paljon... Itse kaukot meni mallikkaasti. No, rotumestiskoe...

Noutokapulan pito 10
No tämähän on Selmalle oikein mieluisaa!

Seuraaminen 7
No aika pitkä seuraamisliike alokas luokkaan nähden... Selmalla on hyvä seuraaminen, mutta tässä loppua kohden Selmakin jo hiukan saattoi väsähtää, ja seuruu oli väljää.

Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi todella paljon! No, niin minäkin!

Selmahan loisti! Selma onneksi tykkää tekemisestä, ja hän on niin reipas!!! Vaikka ehkä hieman Selmallakin väsy oli, niin silti se jaksoi tsempata ja kivaahan meillä oli! Tästä nyt 1-tulos ja luokkavoitto! Hyvä Selma!


Tyytyväinen tokottelija oman kehän jälkeen, lempilelu tassujen välissä.


Alokasluokan voittajakolmikko.

18.-29.6.2022
Me läksimme lomareisulle - minnekäs muualle kuin - Lappiin, Saariselälle. Vihdoin kokemaan Lapin yötön yö ja juhannusyö. Vähänkö kiva reissu! Selma lähti mukaan, Vilma jäi minun vanhemmille taas hoitoon. Kuvia reissustamme laitan myöhemmin.

7.6.2022
Selmasta otettiin MyDogDNA-testi tässä kun käytin Selman rokotuksilla, ja tulokset tulivat tänään. Selma on TNS ja Glaukooma -kantaja. Nämähän eivät koiraan vaikuta milläänlailla, mutta jalotuksessa nämä pitää ottaa huomioon uroksen osalta. Muiden osalta Selma on terve tyttö! Selmalla on väreissä kantajuus toki tan-merkeille, mutta myös punaiselle värille.

29.5.2022
Tänään, vihdoin taas, Keuruun koiranäyttely. Tutulla omalla paikallaan, kesän kynnyksellä. Koiria oli ilmoittautunut näyttelyyn paljon, mukaanlukien Vilma ja Selma.

Bortsut oli heti aamusta, tuomarina Susanna Uusitupa-Kärppä. Selmalle taas EH 1. Vilmalle ERI 2. Kehän jälkeen minä jatkoin toimiston tätinä koko loppupäivän. Petri onneksi haki koirat kotiin, joten niiden ei tarvinnut kököttää autossa koko päivää.

Ja onnea Selman Koda-veljelle jälleen kerran, Koda valioitui Suomen Juniori-muotovalioksi! Ja olipa kiva yllätys nähdä "kasvikset" Kauko ja Anne. :)

Vilman arvostelu täällä, Selman täällä.

16.5.2022
Tänään Selma kävi 1-vuotis rokotuksilla, ja samalla otettiin näyte MyDogDNA-testiä varten. Testipuikot postiin, ja nyt jännätään tuloksia.

15.5.2022
Selman Koda-veli omistajansa Päivin kanssa tuli meille, ja käytiin treenaamassa ja vähän paisteltiin makkaraa. Tämä oli jo toinen kerta (eka kerta viikko sitten), mutta kun välimatka on lyhyt, niin on kiva nähdäkin! Olipa kivat päivät! Ja ehkä hiukan märät koirat, mutta onnelliset!


Bc tuijottaa bc:ta.


Makkaranvartijakoirat.


Lätäkköleikit yhteinen lelu suussa.

14.5.2022
Zeri-tyttönen on käynyt noseilemassa niin, ettei perässä tahdo pysyä! Helmikuussa Zerillä oli jo superviikonloppu voittaen nosework-kisat molempina päivinä, tässä välissä on myös ollut kisoja, joissa menestystä on tullut. Ja tänään Zerin voitto siivitti Zerin ja Lean 2-luokkaan! Onnea kovasti tälle parille, olette olleet ihan liekeissä! KoiraNetistä näkee Zerin kaikki tulokset (minä en valitettavasti tunne niin tätä nosea... t:vuoden kasvattaja).

Selman kanssa puolestaan jatkettiin näyttely-juttua Ruovedellä, tällä kertaa tuomarina Antti Nieminen. Selmalle EH 3, korkea häntä taas. No, ollaan harjoiteltu, mutta ei se vielä ihan koko aikaa alhaalla pysy.

30.4.-1.5.2022
Selman kanssa vietettiin koko vappuviikonloppu Tampereella näytelmissä. Lauantaina mukaan lähti Heidi karjalankarhukoira Eevin kanssa. Sunnuntaina puolestaan meidän mukana matkasi Selman Koda-veli ja Päivi.

Lauantain NORD-näyttelyn tuomarina meillä oli Italialainen Anna Albrigo. Bortsuja oli aika vähän, vain 10, junnu-nartuissa 5. Selma sai tästä EH:n. Häntää ainakin moitti, se tahtoo Selmalla nyt nousta liian korkealle...

Sunnuntain KV-näyttelyssä edelleen tuomarina Italialainen Elena Agafonova, bortsuja tällä kertaa 22. Selmalle tästäkin EH 4. Mutta Koda-veli pärjäsi hienosti, saaden JUN-SERTin ja SERTin, onnea kovasti!

Selman arvostelut täällä.

24.4.2022
Hyvää koiranpäivää kaikille koirille ja koiraihmisille ja koiranmielisille!

Omien koirien kanssa olen treenannut tokoa lähinnä, Selman kanssa myös näyttely-juttuja, koska näyttely-kevät lähestyy kovaa vauhtia. Kesää odotellaan, ja sitä että päästäis pellolle.

22.4.2022
Tänään sain surullisen uutisen, Kito-pieni lähti sateenkaarisillalle. Voi pieni ja pippurinen Kito! Lämmin osanottoni Janniliisalle koko Elo Tillan poppoolta.

Kito kuului Niilan toiseen pentueeseen, isänä Koda, ensimmäinen oma bordercollie-pentueeni. Kito oli todella pieni syntyessään, ja mietinkin, onkohan siitä koiraksi lainkaan. Oli niin heiveröinen. Mutta lisäruokinnalla ja rakkaudella kasvatettu pieni ja pippurinen Kito kasvoi siinä missä muutkin. Oppi nopeasti syömään lisäruokaa ruutalla annettuna, että sitten jo Kito itse imi ruutan tyhjäksi ennen kuin mäntää kerkesi edes painaa... :DElo Tillan All U Need Is Love 19.6.2010-22.4.20227.4.2022
Onnea hurjan paljon meidän Vilmalle, joka täyttä tänään 6 vuotta!


Meidän synttärityttö, kevättyttö!

26.3.-2.4.2022
No kerta Lappiin lähdettiin (hiihtämään), niin toisen viikon olimme Petrin kanssa kaksin (+Selma) Saariselällä.


Saariselällä, vihdoin!


Oikeitakin revontulia nähtiin, aika monena iltana. Kuva on kyllä umpisurkea, kännykällä otettu.


Inarissa kävimme katsomassa Poro-kuninkuusajoja. Sarjoja oli muutama erilainen, loppukilpailua emme nähneet.
Näin keskisuomalaisena alkoi jalkoja palelemaan Inarijärven jäällä. Mutta upea kokemus tämä!


Kinokset oli kyllä välillä aika mahtavia. Tässä kävimme Selman kanssa huiputtamassa Kaunispää, matkan varrelta otettu kuva.


Tällä viikolla oli K-market Kuukkelin avajaiset, Kuukkeli avautui uusiin tiloihin. Palaneesta Kuukkelin rakennuksesta oli vain rauniot jäljellä.


Tämän lomamatkan viimeiset notskimakkarat. Ja tällä paikalla käväisi lapintiainen kädelläni, kun maltoin hetken odottaa. Mutta ikävähän tänne tulee...

19.-26.3.2022
Olimme lomamatkalla taasen Lapissa, koska Lappihullujahan tässä nyt ollaan... :) Lähdimme tällä kertaa Ylläkselle, jonne tuli myös minun siskot perheineen. Olipa kivaa. Koirista mukana oli Selma. Vilma jäi minun vanhemmilleni hoitoon.


Ylläs huiputettu. Pikkusiskon kanssa käytiin Ylläksen päällä, gondoli-hissillä ylös ja alas.


Porojakin nähtiin, aitauksessa. Pari poroa myös kerran nähtiin tien varressa. Ei muita.


Nuotiomakkaraa käytiin toki paistelemassa kerran jos toisenkin. Hyvää oli aina, ja lämmintä glögipunaviiniä kylkeen.

12.3.2022
Sannin kanssa kävimme pitkästä aikaa taasen treenaamassa ja lenkillä, kun Sanni tänne päin tuli. Olipa kivaa. Treenattiin siis tokoa, ja otettiin yhteiskuvia ja yksittäiskuvia. Niitä laitan mahdollisimman pian.


Ryhmäkuva, vasemmalta Hetta, Malla, Selma ja Vilma.

27.2.2022
Vuoden eka tokokoe Vilman kanssa ja edelleen siellä voivoi-luokassa.

Koe oli tutussa hallissa, Koiravalmennus Motivaatiossa. Tuomarina oli Marjo Halmiala ja liikkeet tehtiin puolet ja puolet.

Paikallamakuu 8
Vilma meni tokalla käskyllä maahan, tämä nyt on ollut meillä kyllä ongelma.

Luoksetulo ja seiso 7
Vilman inhokkiliike, käskyn jälkeen se vaan tahtoo valua... Mutta pysähtyi sentään...

Kaukot 9,5
Upeat kaukot, ei liikkunut juurikaan!

Kierto ja hyppy 7,5
Tätä vähän jänskätin, koska treeneissä Vilma ei hypännyt esteen yli. Mutta nytpä hyppäsi, annoin tosin kaksi käskyä, varmuuden varalta.

Istuminen ja maahanmeno 10
Tämä meni hienosti!

Tauko.

Tunnari 9,5
Kivasti meni, hyvällä vireellä!

Seuraaminen 8,5
Seuraamista ollaan nyt hinkattu, lähinnä paikkaa tuossa vieressä. Yllättävän hyvin meni tämä nyt, vaikka seuruu on muutoin vähän hajalla.

Ruutu 0
Voi Voi Voi! Vilma meni hyvin ruutuun, kääntyi jo itse ja minä katsoin, että taitaa olla juuri ja juuri ruudussa. No, kun kävelin kaavion, ruudun vieressä huomasin että Vilman toinen tassu on ruudun ulkopuolella. Hitto!

Ohjattu nouto 9
No tämä onnistui hienosti!

Kokonaisvaikutus 9
Hyvä!

No voihan voi! Vaikka pisteet ovat kovin kannustavia, niin tuo yksi nolla pudotti kuitenkin tuloksen kakkos-tulokseen... :( Pisteitä 243, neljäs sija. En tiedä, mitä tässä tekis. Vilma kuitenkin osaa liikkeet ihan varmana, mutta täytyy vielä ehkä katsoa kisoja...

22.2.2022
Huh, monta kuukautta taas kulunut viime päivityksessä. Joulut ja uudet vuodet ja Olympia-kullat on tässä kerenneet kulua. Me olemme ulkoilleet (tehneet lumitöitä) ja treenaillut tokoa.

26.1.2022
Selma täytti vuoden 23.1., joten tänään järjestettävä joukkotarkki Jyväskylässä tulikin hienosti tähän saumaan! Laitoin luustokuvien tulokset Selman omalle sivulle. Näkyvät toki myös KoiraNetissä. Hyvä, terve koira! :) Selma oli kyllä koko illan vähän tokkurassa, kerrankin rauhallisena.


Selma 1-vuotispönötyskuva.


Selman kuvat otettu, herätystä odotellaan.


Kotona ollaan, koko ilta meni tokkuraolossa.

1.1.2022
Todella mainiota tätä vuotta kaikille!

Viime vuonna jatkettiin korona-kurimuksessa, näyttelyitä ja kokeita peruttiin. No pääsimme sentään kesällä jo näyttelyihin sekä kokeisiin.

Vilman kanssa käytiin viime vuonna neljässä näyttelyssä. Syksyllä sitten Vilma sai kun saikin kolmannen SERTinsä, mahtavaa! Nyt olis SERTit kasassa... :)
Tokossa puolestaan kävimme vain kahdessa kokeessa. Ne ei menneet niin kovin hyvin. No, tänä vuonna uudestaan!

Selma puolestaan kasvoi ja kehittyi kivasti! Oikea villi lapsi! Ja niin reipas ja kuitenkin (suht) kiltti! Onpa kivaa saada tuttua sukua taas taloon! Kiitos Kauko! Giira-mummokin jaksoi hoidella näitä pentusia kovasti, niin että säikäytti kaikki menemällä hieman huonoon kuntoon, kun pennut lähtivät omiin koteihin. Huh! Onneksi Giira toipui kuitenkin ennalleen.

Selman kanssa kierrettiin jopa kuudessa näyttelyssä, joista neljässä Selma edusti pentuluokassa, ollen kaikissa ROP-PENTU! Selman näyttelyvuoden piti kruunata Helsingin messari-näyttelyt, mutta niinhän se korona iski meikäläisiin! Voi ei! No pääsihän Selma toisena päivänä kehään, ilman minua kylläkin. Koska karanteeni. Koronan oireet olivat onneksi vähäiset.
Selman kanssa toki myös tokoiltiin jo kovasti, pentumielellä.

Vilman Tuli-pennut kävivät luustokuvissa, vielä tosin on pari käymättä. Ja ainakin Zeri aloitti kisaamisen Noseworkissa, upeaa! Ja Jimi käväisi näyttelyssä esiintymässä, hienoa! Luustokuvien tulokset ovat KoiraNetissä, mutta myös täällä.

Kito puolestaan porskutti viime vuonna ainoassa näyttelyssää ROP-VETERAANIksi! Onnea!

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |