:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT

TK1
NAHROF AHEAD OF THE GAME
"Vilma"bordercollie, narttu
mustavalkoinen
synt. 7.4.2016

om. Riikka Salmijärvi, Keuruu
kasv. Lauren Somers ja Errol Badior, Australia


:: Vilmasta lisää kuvia kuva-albumissa ::Vilma KoiraNetissä
Vilman näyttely-arvostelut löytyvät täältä
Vilman toko-arvostelut löytyvät täältä


Vilma oli Sari Solannin ja minun yhteinen koira, mutta Sarin poismenon johdosta omistajuus siirtyi minulle kokonaan. Vilma on Australian tuontikoira, joka on ollut minun erittäin pitkäaikainen haave. Ja nyt se toteutui, kiitos siitä kuuluu kokonaan Sarille!

Vilma on tosi kiltti koira ja erittäin luottavainen tuttuja ihmisiä kohtaan. Vilma haluaisi tutustua vieraisiin ihmisiin kovastikin, mutta aina ei ihan Vilman rohkeus riitä. Kunhan vieras ihminen ei välitä Vilmasta, Vilma tutustuu ihmiseen todella nopsaankin, koska Vilma saa itse mennä haistelemaan ja tutustumaan. Vilma on kiltti myös toisia koiria kohtaan, ja tutustuu tilanteisiin rauhallisesti. Ei tosin välttämättä tykkää, jos tullaan "iholle". Osaa Vilma olla riehakaskin ja tosi uppiniskainenkin välillä. ;)

Koulutustilanteissa Vilma on innokas ja tekee työtä tasaisesti minun kanssani ja minulle. Myös kokeissa Vilma on todella rohkea ja tasainen sekä iloinen. Ihan vieraissa paikoissa saattaa painetaso kasvaa, mutta kunhan Vilma saa tutusta paikkaan rauhassa ja omaan aikaansa, Vilma rentoutuu.

Kuukausi siitä, kun Vilma saapui Suomeen, oli bordercollieitten erikoisnäyttely, jonne Vilman ilmoitimme. Sehän meni todella mainiosti, nimittäin Vilma voitti pikkupennut sekä isot pennut olemalla ROP-PENTU! BIS PENTU-luokassa Vilma tuli toiseksi, australiankelpien pennun ollessa ykkönen.
Puolitoista vuotta Vilma sai kasvaa ja kehittyä rauhassa tuon pentunäyttelyn jälkeen, jolloin vihdoin keväällä 2018 kokemusta oli kertynyt kivasta ja menimme Vilman kanssa näyttelyyn. Näyttely oli Keuruulla (kotikenttäetu) ja sieltähän napsahti Vilmalle eka SERTi ROPin kera! Upeaa! :) Tämän jälkeen olemme Vilman kanssa kesäisin kierrelleet erinäisiä näyttelyitä, ja taas kotopuolessa keväällä 2019 Vilmalle tuli toinen SERTi Vilman ollessa ROP! Vilman kolmas ja viimeinen SERTi napsahti melkein kotikulmilla, nimittäin Jyväskylän ryhmänäyttelyssä syksyllä 2021! Korona tuli ja sotki näyttelytkin...

Ensimmäiseen tokokokeeseen uskaltauduimme vuoden 2017 lopulla, koska koe oli Vilmalle tutussa hallissa. Samassa hallissa kuin missä olemme käyneet tokovalmennuksessa elokuusta 2016 lähtien, eli heti kun Vilma saapui Suomeen. :) Ja Vilma nappasi heti I-tuloksen erinomaisin pistein, 174,5 pistettä! Ekan kisan jälkeen kävimme keväällä 2018 vielä parissa kokeessa, joista molemmista I-tulos, joten yhteensä tuloksena TK1 ja hyppäys avoimeen luokkaan!
Avoimen luokan korkkasimme jo joulukuun alussa 2018 saaden muutamaa pistettä vajaa I-tulos, joten "korjausliike" tehtiin tammikuussa 2019, jolloin tuli se reipas I-tulos! Pari muutakin avoimen luokan koetta kävimme keväällä 2019, jolloin suuntasimme katseemme voittajaluokkaan.
Voittajaluokan kerkesimme korkata vielä 2019 vuoden puolella joulukuun lopussa, josta saimme vain kokemusta... Vuosi 2020 meni koronan takia ilman kisaa, loppukesästä 2021 kävimme pari kisaa voittajaluokassa, ekasta ei menestystä kamalasti tullut, eikä kyllä toisestakaan... Mutta vihdoin vuonna 2023, alkuvuodesta heti, saimme kahdesta eri tokokokeesta ykköstulokset! Wau! Valiokello pärähti soimaan!

Tokoa Vilman kanssa treenaamme kerran viikossa valmennusryhmässä Jyväskylässä, Koiravalmennus Motivaation hallissa, valmentajamme Oona Tuormaa-Soikkelin valmennettavana. Tokottelemme toki myös kotonakin! :) Agility ja rally-toko ovat vähän jääneet, mutta parin kokeilukerran jälkeen nosework kiinnostaa kovasti! Sitä lähdemme ehdottomasti kokeilemaan jossain vaiheessa enemmän, kunhan saamme siihen tietoa ja koulutusta enemmän. Myös pk-puolelta peltojälki on vienyt meidät ihan totaalisesti lajin pariin! Kesäisin teemme pääsääntöisesti pelto-hommia tokottelun ohella. :)

Luonnetestissä tai pk-kokeissa ei Vilma ole vielä käynyt, mutta paukkuihin Vilma ei reagoi. Uutena vuotenakin Vilma ottaa rauhallisesti.

Vilman ensimmäinen pentue, teemaltaan Tuli-pentue näki päivänvalon keväällä 2020, pentue syntyi sektiolla.

Vilman sivut Sarin kotisivuilla (kennel Pikkupaimenen).


Vilman seisoma- ja istumakuvat ylhäällä: Sanni Sirviö. Vilman kuva vieressä: Lauren Somers.
Vilman terveystarkastukset:

·geneettisesti CEA/CH terve (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti CL terve (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti TNS kantaja (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti MDR1 terve (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti IGS terve (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti EAOD terve (tutkittu 9/2019)

·geneettisesti PLL terve (tutkittu 7/2016)

·geneettisesti DM terve (tutkittu 7/2016)

·kyynärpäät 0/0 (tutkittu 5/2017)

·polvet 0/0 (tutkittu 5/2017)

·lonkat A/A (tutkittu 5/2017)

·selkä VA0, LTV0 (tutkittu 5/2017)

·sydänlausunto oireeton (tutkittu 5/2017)

·silmät OK, ei osoita HC-, PRA- tai RD-muutoksia (tutkittu 11/2018),
gonioskopiatutkimus terve glaukooman osalta (tutkittu 11/2018)

·geneettisesti Glaukooma kantaja (tutkittu 3/2019)
·Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Pentukoira 2016

·Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Tokokoira 2017, 2019

AUS SUP CH
Yarrancoly Playin With Fire
AUS CH
Nahrof Bad Moon Rising
AUS GRAND CH
Nahrof Say No More
AUS CH
Wiralee Moon Shadow
AUS CH
Yarrancoly Keepn It Real
Yarrancoly Real Smooth
AUS CH
Yarrancoly Insatiable
Nahrof Game On Sh Ch
Sashdan Smoking Joe
AUS & NZL CH
Tazman Trekker O Clan-Abby
Finealta Magical Melody
AUS CH
Nahrof Word Games
AUS GRAND CH
Nahrof More Than Words
AUC CH
Nahrof Finders Keepers


| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |