:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015:: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 ::30.1.2020
Tänään käytin Vilman Tähdessä, jossa Vilmalle annettiin koirien herpes-rokote, joka myös suojaa pentuja tuota virusta vastaan.

Viime viikolla tosiaan Vilman ja Kjarnin astutus tapahtui, ensin tiistai-iltana ja toisen kerran torstai-aamuna. Molemmilla kerroilla tämä tapahtui ulkona ja olivat nalkissa reippaasti yli puoli tuntia, molemmilla kerroilla. Täytyy myös sanoa, että -!onneksi ei ollut tammikuun paukkupakkasia!- Ja olin yksin molemmilla kerroilla, mutta ei se haitannut! Homma toimi silti hienosti ekakertalaisilta! Kiitos kumminkin luottosutenööri Anneli, kun autoit!

Perjantaina jo Vilma olikin "kireä", ja hän näyttikin sen Kjarnille erittäin hyvin! Ehkä torstainakin saattoi Vilmasta huomata, että parhaat päivät alkavat jo olla tässä, mutta käänsi kyllä häntäänsä ja seisoi hyvin. Onneksi varmistus siis tapahtui! Nyt sitten onnellista odotusta Vilmalle! :)

21.1.2020
Vilman juoksut alkoi n. puolitoista viikkoa sitten ja Kajrni tuli meille viikonloppuna ja tänään illalla vihdoin eka onnistunut astutus tapahtui! Upeaa! Päivittelen näitä tietoja lähinnä tuonne Pentuja-sivulle. Mutta, tästä se alkaa, onnellinen odotus. :)

6.1.2020
Hyvää Loppiaista! Loppiaisen kunniaksi, pentue-sivuilla on tieto tulevan pentueen isästä. Vilmalla kun on näitä rajoittavia tekijöitä, kuten TNS ja Glaukooma-kantaja, niin isä-ehdokkaat supistuivat kyllä entisestään. Mutta onneksi kuitenkin sopiva uros löytyi varsin läheltä. :) Nyt vain ne juoksut saisivat alkaa. :)

Tuossa muita uutisia, ja etenkin noita Australian hirveitä paloja seuratessani, minun oli pakko laittaaVilman kasvattajalle Laurenille sähköpostia, että minkälainen hänen tilanteensa siellä mahtaa olla. Lauren on tällä hetkellä turvassa Sydneyn palolta, mutta savua, tuhkaa ja kaikenlaisia jäänteitä tulee taivaalta. Jotkut hänen ystävistään ovat valitettavasti menettäneet kotejaan. Lauren vastasi minulle ilta-kahdeksalta paikallista aikaa, ja vielä silloin siellä oli +44 astetta lämmintä. Huh! He todella kaipaavat sadetta sinne. Toivokaamme kaikki sinne sadetta, ja sitä myöten pelastusta niin ihmisille, kuin villieläimille!

1.1.2020
Todella Hyvää Uutta Vuotta, sekä uutta vuosikymmentä! :)

Viime vuosi oli jonkin verran raskas. Menetimme rakkaat Armin niin yhtäkkiä, ja Remun kunto huononi siinä määrin, että oli pakko luopua tuosta ihanasta pojasta.

Mutta Vilman kanssa tehtiin kaikenlaista kivaa! Kisattiin tokossa, avoimesta luokasta saimme heti tammikuussa 1-tuloksen, jolla pääsimme voittajaluokkaan. Voi-luokan tosin korkkasimme vasta joulukuun lopulla, josta saimme lähinnä vain kokemusta...

Kevään ja kesän tullessa aloimme taas kulkemaan pelloilla, jota odotimme kovasti! On se niin mukavaa puuhaa ettien että! Myös näyttelyissä kävimme kesän aikana muutamassa. Toki Keuruun näyttely, josta jälleen pokkasimme SERTin ja ROPin! Muissahan näyttelyissä kävimme vain "harjoittelemassa"... ;) Mutta näyttelyissä näimme myös niitä tärkeitä "sukulaisia"!

Uuttakin saimme opetella, nimittäin NoseWorkia. Se olisi sellainen laji, josta tykkäisimme Vilman kanssa. Tosin sen harjoittelu on vähän hankalaa, kun ei itse vielä lajia oikein osaa, eikä oikein ole opettajaakaan.

Hierojalla Vilma kävi säännöllisesti, ja taisimme joitain terveystuloksiakin kartuttaa. Selvisi ainakin, että Vilma on glaukooma-kantaja, joka nyt siis on otettava (ja on otettu) huomioon tässä pentu-projektissa. Kunhan ne juoksut nyt alkaisi...

Ansa on voinut ihan hyvin. Kovin se jo Armia kerkesi etsiä, ja pitkään etsikin. Ansa oli jo kuitenkin kerennyt Armiin sen verran kiintyä, että Ansa oli kovin kovin iloinen uudesta, vaikkakin vähän riehakkaasta, kaverista.

Kasvateistani Kito oli viime vuonna taasen reissanut, saaden ulkomailta ainakin Liettuan Veteraanivalion-tittelin! Eihän näissä kohta meikäläinen pysy perässä... Erkkarissa Kito sai upeasti ERIn vetsku-luokassa. Myös muutaman Roppi-Vetskun Kito kävi pokkaamassa, tuorein ja kivasti yllättävä oli Helsinki VeteraaniVoittaja 2019-titteli! Upeaa!

Myös Giira kävi jokusen näyttelyn viime vuonna, ollen parissa näyttelyssä ROP-VET! Todella hienoa! Erkkarissa myös Giira sai ERIn!

Niin vain Remun ja Giiran Frodo-velikin lähti taivaan tuolle puolen. Giira siis on onneksi vielä Niilan ekasta pentueesta.

Pyry sai onneksi uuden perheen! Onnea vielä Vesalle ja hänen perheelleen, siellä on mennyt todella hyvin!

Edelleen on ikävä Saria... Tämä ikävä ei häviä koskaan, eikä sen tarvitsekaan. Suru vain muuttaa muotoaan.


Vilma katselee Sarin muistopäivänä 4.10. taivaalle, josta Sari lähettää tähtisadelunta.

Teetin eräästä kuvasta "kolikkopussukan". Riemukaupalla (eräänlainen koirantarvikeliike) oli omakuva-kampanja syksyllä, jossa sai omasta lemmikistään teettää kankaisen pussukan, meikkilaukun, treenikassin tms. Minäpä teetin kaksi "kolikkopussukkaa", joista toisen lähetin joululahjaksi Vilman kasvattajalle Laurenile, Australiaan. Niistä tuli upeat!


Vasemmanpuoleinen kuva on original, mistä teetin nuo oikealla olevat pussukat.

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |