:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015:: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 ::26.1.2019
Vilmalla on valeraskaus. Taas. Joka juoksun jälkeen ollut. Ja tuntuu että aina pahenee. Se on hellyyttävää. Mutta samalla rasittavaa. Tämäkin alkoi jo pari-kolme viikkoa sitten niin, että ei pysty syömään. Sitten tehdään pesää. Ja kohta synnytetään. Tai luulen, että ne on syntyneet jo. Mitkä lie. Leluja ei kanna. Pesää tekee, hautoo... Valeraskaus ei onneksi ole järisyttävän voimakasta, eli onneksi pystyy toimimaan, treenaamaan ja kisaamaan. Eiköhän se tästä kohta tasoitu. :)

19.1.2019
Vuoden eka tokokoe! Jyväskylässä, Haukkuvaarassa, jossa siis edelleen käymme tokovalmennuksessa Vilman kanssa. Toinen avoimen luokan koe, ja tuomarina toimi Juha Kurtti. Aiemminkin olemme Vilman kanssa Kurtilla olleet, joten uskalsimme taas. :) Tai Vilma uskalsi. Nyt ei Vilma kovin paljoa edes väistellyt tuomaria, kuten viimeksi.

Paikalla istuminen 10
Pysyi hyvin, eikä haistellut maata juurikaan.

Tämän jälkeen yksilöliikkeet sekoitetussa järjestyksessä:

Liikkeestä seisominen 10
Tätä tuli taas treenattua, sekun taisi unohtua...

Luoksetulo 10
Tosi hyvä.

Liikkeestä maahanmeno 0
Äh! Vilma ennakoi liikkurin käskystä, ja hänen mielestään tämä oli liikkeestä istuminen. Eli istuminen oli hyvä ja jämäkkä...

Lähettäminen ruutuun 10
Tosi kivasti meni ruutuun, aika keskelle ja hienosti nousi perusasentoon, vaikka siinä on ollut jotain ongelmaa.

Tauko.

Noutaminen 10
No niin! Tämä nollattiin viimeksi. Ja tätähän me olemme harjoittelleet nyt kyllä! Sujui hienosti! :)

Kauko-ohjaus 7
Vilma oli selkä yleisöön päin, ja jokin siellä taas kolahti ja piti kääntyä katsomaan. Molemmissa maahan-käskyissä kaksi käskyä. Tähän pitäisi treenata varmuutta.

Seuraaminen 10
Ihan hyvää seuraamista Vilmalta. Miestuomari... Sivullaolot oli tiiviit...

Estehyppy 10
Hieno!

Merkin kiertäminen 10
Hyvin meni! Varmuutta tähänkin tullut lisää.

Kokonaisvaikutus 10
Jälleen tuli kehua meidän yhteistyöskentelystä. Kehun ja kannustan koiraani hyvin, ja koira jaksaa tehdä. Ihana Vilma! :)

Kivaa tekemistä mielestäni! Miestuomari ei nyt kovin paljoa järkyttänyt Vilman mieltä, vaan se tykkäsi tehdä minun kanssa! Aivan loistavaa! Pisteet yhteensä 291, tällä luokkavoitto ja KP! Vilma on superkoira! Täällä Vilman kokonaispisteet liikkeittäin.

14.1.2019
Kilposen Päivi tuli jälleen Jyväskylään käsittelemään koiria, joten mehän olimme Vilman kanssa myös Päivin käsittelyssä. Tai no, Vilma oli. Päivi kehui, että on ilo käsitellä näin hyvässä kunnossa olevaa koiraa. :) Joitain jumeja vähän oli, mutta Päivi sai ne käsitelyä.

1.1.2019
Oikein Mukavaa Uutta Vuotta! :)

No vuonna 2018 Vilman kanssa tehtiin kaikkea, mitä pystyttiin. Etenkin tokoa, ja kesällä meidät sai koukkuun laji peltojälki. Agilitya treenattiin alkuvuodesta ja loppuvuodesta vain hallissa, rally-toko taisi vähän jäädä. Joitain muitakin pieniä juttuja kävimme kokeilemassa, hauskaa oli aina!

Tokokokeissa kävimme nappaamassa sen TK1-tittelin kesän korvalla, sekä kerkesimme jo loppuvuodesta kisata yhdessä tokon avo-luokassakin. Harjoitukset ja kisailut jatkuu tänä vuonna.

Pitkään ja hartaasti odotetut näyttely-kehätkin saimme valloitettua vihdoin keväällä 2018! Voi sitä riemua ja iloa!!! Ja kun se meni vielä niin nappiin kuin olla ja voi! Ja oman kylän näyttelyssä vieläpä! Kyllä sitä kevättä jaksaa muistella lämmöllä ja sillä ilolla! Kiitos vielä meitä auttaneille (Oona sekä tietty Sari), tsemppareita unohtamatta, "toimistotädit"!! :D

Vilmaa käytin säännöllisesti hierojalla, sekä faskia-käsittelyssä. Ei tullut turhia jumeja. Viime alkutalvesta Vilma kävi myös näyttämässä kauniita silmiään tohtorilla, joka totesi niiden olevan terveet. Muita terveystuloksia ei Vilmalla ollutkaan. Paitsi Hannes Lohen aineenvaihdunta-tutkimuksen tulokset sain kuin sainkin (olivat menneet Sarin sähköpostiin), ja ne oli ok.

Remu voi ihan hyvin. Jotain jalan kipuilua on välillä ollut, mutta ei suurempaa. Vilman perässä jaksaa vielä.

Ansakin sai kaverin, kun ykskaks Armi muutti meille. Armi on kyllä ollut kissa, jota olen Oonan poismenon jälkeen ehkä vähän kaivannutkin. Siamilainen isolla Ässällä. Niin kiero ja vilkas.

Kasvateistani Kito se vain on niin kaunis, vaikka jo veteraanisarjassa porskuttaa! Loppukesästä Viron Veteraani Muotovalio ja messarissa loppuvuodesta PN3! Onnea ihan hurjan paljon!

Giira on niinikään kaunis veteraani. Turussa alkuvuodesta 2018 ERI 3 ja Jyväskylässä loppuvuodesta ROP-VET! Hienoa, onnea!

Valitettavasti Pyryn omistajan elämäntilanne on muuttunut sen verran, että Pyry-poika etsiskelee nyt hyvää loppuelämän kotia. Pyryhän on kastroitu ja elelee Jyväskylässä. Pyryn kanssa on harrasteltu kaikenlaista ja Pyryltä löytyy moottoria joka lähtöön! Jos kiinnostaa, ota rohkeasti minuun yhteyttä! Pyry KoiraNetissä.

Syksyllä tapahtui jotain odottamatonta, kun suruviesti lokakuun 4. päivän aamuna aikaisin saapui puhelimeeni. Kaikista rakkain ihminen, todella tärkeä bordercollie-kasvattaja, Vilman toinen omistaja, Sari Solanti nukkui pois. Kesällä vielä naurettiin ja itkettiin, vaikka Sari paljon sairaalassa olikin. Kävin häntä etenkin heinäkuussa katsomassa lähes joka päivä ennen töihin menoa tai töiden jälkeen. Olin huolissani. Mutta tällaista syksyä en osannut aavistaakaan... Edelleen tulee itku, kun Saria ajattelen. Vieläkään en usko, että hän on poissa. Ajatuksiin tulee vähän väliä, että mennään Vilman kanssa Sarille. Sari jo niin odotti Vilmaa perjantaisin luokseen. Tämä on kamalaa... Jouluna laitoin jälleen yhden kynttilän lisää palamaan, Keuruun hautausmaan muualle haudattujen muistomerkille. Se oli niin loputonta. Kiitos Sari kauniista muistoista ja sanoista ja teoista!
Kiitos Ystävät, että olette olleet surussani mukana.


Lokakuun alun illat, niin kauniita...

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |