:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 ::23.-24.7.2022
Viikonloppureissu Suomen Turkuun. Ja Kaarinaan. Olipa mukavaa. Koiramainen tietenkin.

Lauantaina siis Kaarinassa Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet -yhdistyksen erikoisnäyttely. Bc-nartuille tulikin viime hetken tuomarinmuutos, ja kaikki bc:t arvosteli Sue Morley, Iso-Britannia.

Selma ekaa kertaa nyt nuorten luokassa, juuri puolitoista vuotta täyttäneenä. Kivasti meni, käyttäytyi hienosti kehässä, eikä nyt ihan hirveesti liputtanut hännällään. Tästä EH ja sijoutuis vieläpä neljäs (yksi kilpailija jätettiin sentään taaksemme) hyvällä arvostelulla.

Vilma taasen avoimissa (jossa kaikista eniten koiria), hyvin meni Vilmallakin kehässä, EH eikä muuta.

Selman Koda-veli pärjäsi hienosti saaden ERI 1 SA, onnea Koda ja Päivi! :)


Minun Erittäin Hienot tytöt Tuorlan majatalon jalkapallokentällä Kaarinassa. Päivä oli hikinen, mutta osittain pilvinen ja tuulinen.


Sunnuntaina sitten taas Kaarinaan samaan paikkaan, jossa rotumestaruus-tokokoe. Molemmat ilmoitin tähän kokeeseen. Vilman jo heti kun sai, Selman kanssa pähkäilin, kunne ajattelin, että mennään edes pitmään kivaa! Tuomarina tokokokeessa Ralf Björklund. Voittajaluokka oli ennen alokas luokkaa, joten Vilman kanssa ensin.

Paikallamakuu 10
Alkoi lupaavasti, tämähän on varma liike.

Ruutu 6,5
Lähti hitaasti ravaten, mutta kun äkkäsi ruudun, meni jopa laukaten ruutuun. Maahan hienosti keskelle. Luoksetulo ok.

Istuminen ja maahanmeno 6,5
Istuminen jäi seisomaan, muutoin ok. Seuruu vähän huonohkoa.

Tunnari 7
Hyvin meni, hieman rauhallisesti, haisteli viereistä hetken mutta ottipa oman. Sivulletulo vähän vino.

Kaukot 0
Niin teki hienot kaukot, mutta kun piti maasta nousta seisomaan, niin nousi kyllä seisomaan, mutta sitten jo kohta menikin itse istumaan. Tätä vihaan, että heti menee nollille, vaikka muutoin olisi hienot! Ja tästä se alamäki alkoikin...

Tauko. Vilmassa eilisen näyttelypäivän pitkä päivä näkyi. Oli väsy, koitin tsempata parhaani mukaan, mutta ei nyt auttanut kuin jatkaa... edes jollainlailla.

Kierto ja hyppy 0
Lähti vasta toisella käskyllä, hieman arpoen, että mitäs nyt... vaikka kyllä valmistelin koiran hyvin. Meni vähän toista estettä kohden, mutta lähti kuitenkin kiertämään kartioita hitaanlaisesti. Pysähtyi seisomaan, ja avo-hyppy joka oli minusta katsoen vasemmalla, ohjasin koiran, mutta Vilma vain viipotti kokonaan vasemmalle, haistelemaan ihan turhanpäivästä ruohonkortta. Hitto!

Luoksetulo ja seiso 5
Lähti taas vasta toisella, hitaasti, pysäytyksessä hieman venähti, tuli sivulle hitaasti.

Ohjattu nouto 5
Seuruu ok, pysähtyi ok, saatiin haettavaksi vasen, lähti sinne jo ennen aikojaan... no toi kuitenkin.

Seuraaminen 0
No ihan syystä 0! Luokatonta menoa. Katseli autolle päin ja juoksu-osuudessa seurasi pari metriä takana ja sivulla...

Kokonaisvaikutus 7
No huhhuh.

Sirkustemput ei tänään Vilmalta luonnistunut. Väsy oli ja se näkyi. Tämä toko on nykyään niin hienoa, että aina pitäisi olla varasuunnitelma, jos jokin menee pieleen. Mutta kun ei edes muista kaikkia hienouksia, niin ei sitä muista varasuunnitelmiakaan.

No, avo-luokka oli välissä ja sitten alokas luokka viimeisenä. Selman vuoro loistaa.

Paikallamakuu 8
Hienosti maahan, pysyi hyvin, vierustoverin käskystä nousi istumaan.

Hyppy 9,5
Tämä meni oikein hienosti, eikä edes rimaa hipoen.

Luoksetulo 9
Vauhtia riitti, josta Vilma tykkää, ja sivulletulo hyvä!

Liikkeestä maahanmeno 9,5
Seuruu on Selmalla erinomaista ja maahan meni upeasti!

Kaukot 8,5
Alun maahan-käskyssä taisin painaa samalla päätäni alas, josta tuomari rokotti aika paljon... Itse kaukot meni mallikkaasti. No, rotumestiskoe...

Noutokapulan pito 10
No tämähän on Selmalle oikein mieluisaa!

Seuraaminen 7
No aika pitkä seuraamisliike alokas luokkaan nähden... Selmalla on hyvä seuraaminen, mutta tässä loppua kohden Selmakin jo hiukan saattoi väsähtää, ja seuruu oli väljää.

Kokonaisvaikutus 9
Tuomari tykkäsi todella paljon! No, niin minäkin!

Selmahan loisti! Selma onneksi tykkää tekemisestä, ja hän on niin reipas!!! Vaikka ehkä hieman Selmallakin väsy oli, niin silti se jaksoi tsempata ja kivaahan meillä oli! Tästä nyt 1-tulos ja luokkavoitto! Hyvä Selma!


Tyytyväinen tokottelija oman kehän jälkeen, lempilelu tassujen välissä.


Alokasluokan voittajakolmikko.

18.-29.6.2022
Me läksimme lomareisulle - minnekäs muualle kuin - Lappiin, Saariselälle. Vihdoin kokemaan Lapin yötön yö ja juhannusyö. Vähänkö kiva reissu! Selma lähti mukaan, Vilma jäi minun vanhemmille taas hoitoon. Kuvia reissustamme laitan myöhemmin.

7.6.2022
Selmasta otettiin MyDogDNA-testi tässä kun käytin Selman rokotuksilla, ja tulokset tulivat tänään. Selma on TNS ja Glaukooma -kantaja. Nämähän eivät koiraan vaikuta milläänlailla, mutta jalotuksessa nämä pitää ottaa huomioon uroksen osalta. Muiden osalta Selma on terve tyttö! Selmalla on väreissä kantajuus toki tan-merkeille, mutta myös punaiselle värille.

29.5.2022
Tänään, vihdoin taas, Keuruun koiranäyttely. Tutulla omalla paikallaan, kesän kynnyksellä. Koiria oli ilmoittautunut näyttelyyn paljon, mukaanlukien Vilma ja Selma.

Bortsut oli heti aamusta, tuomarina Susanna Uusitupa-Kärppä. Selmalle taas EH 1. Vilmalle ERI 2. Kehän jälkeen minä jatkoin toimiston tätinä koko loppupäivän. Petri onneksi haki koirat kotiin, joten niiden ei tarvinnut kököttää autossa koko päivää.

Ja onnea Selman Koda-veljelle jälleen kerran, Koda valioitui Suomen Juniori-muotovalioksi! Ja olipa kiva yllätys nähdä "kasvikset" Kauko ja Anne. :)

Vilman arvostelu täällä, Selman täällä.

16.5.2022
Tänään Selma kävi 1-vuotis rokotuksilla, ja samalla otettiin näyte MyDogDNA-testiä varten. Testipuikot postiin, ja nyt jännätään tuloksia.

15.5.2022
Selman Koda-veli omistajansa Päivin kanssa tuli meille, ja käytiin treenaamassa ja vähän paisteltiin makkaraa. Tämä oli jo toinen kerta (eka kerta viikko sitten), mutta kun välimatka on lyhyt, niin on kiva nähdäkin! Olipa kivat päivät! Ja ehkä hiukan märät koirat, mutta onnelliset!


Bc tuijottaa bc:ta.


Makkaranvartijakoirat.


Lätäkköleikit yhteinen lelu suussa.

14.5.2022
Zeri-tyttönen on käynyt noseilemassa niin, ettei perässä tahdo pysyä! Helmikuussa Zerillä oli jo superviikonloppu voittaen nosework-kisat molempina päivinä, tässä välissä on myös ollut kisoja, joissa menestystä on tullut. Ja tänään Zerin voitto siivitti Zerin ja Lean 2-luokkaan! Onnea kovasti tälle parille, olette olleet ihan liekeissä! KoiraNetistä näkee Zerin kaikki tulokset (minä en valitettavasti tunne niin tätä nosea... t:vuoden kasvattaja).

Selman kanssa puolestaan jatkettiin näyttely-juttua Ruovedellä, tällä kertaa tuomarina Antti Nieminen. Selmalle EH 3, korkea häntä taas. No, ollaan harjoiteltu, mutta ei se vielä ihan koko aikaa alhaalla pysy.

30.4.-1.5.2022
Selman kanssa vietettiin koko vappuviikonloppu Tampereella näytelmissä. Lauantaina mukaan lähti Heidi karjalankarhukoira Eevin kanssa. Sunnuntaina puolestaan meidän mukana matkasi Selman Koda-veli ja Päivi.

Lauantain NORD-näyttelyn tuomarina meillä oli Italialainen Anna Albrigo. Bortsuja oli aika vähän, vain 10, junnu-nartuissa 5. Selma sai tästä EH:n. Häntää ainakin moitti, se tahtoo Selmalla nyt nousta liian korkealle...

Sunnuntain KV-näyttelyssä edelleen tuomarina Italialainen Elena Agafonova, bortsuja tällä kertaa 22. Selmalle tästäkin EH 4. Mutta Koda-veli pärjäsi hienosti, saaden JUN-SERTin ja SERTin, onnea kovasti!

Selman arvostelut täällä.

24.4.2022
Hyvää koiranpäivää kaikille koirille ja koiraihmisille ja koiranmielisille!

Omien koirien kanssa olen treenannut tokoa lähinnä, Selman kanssa myös näyttely-juttuja, koska näyttely-kevät lähestyy kovaa vauhtia. Kesää odotellaan, ja sitä että päästäis pellolle.

22.4.2022
Tänään sain surullisen uutisen, Kito-pieni lähti sateenkaarisillalle. Voi pieni ja pippurinen Kito! Lämmin osanottoni Janniliisalle koko Elo Tillan poppoolta.

Kito kuului Niilan toiseen pentueeseen, isänä Koda, ensimmäinen oma bordercollie-pentueeni. Kito oli todella pieni syntyessään, ja mietinkin, onkohan siitä koiraksi lainkaan. Oli niin heiveröinen. Mutta lisäruokinnalla ja rakkaudella kasvatettu pieni ja pippurinen Kito kasvoi siinä missä muutkin. Oppi nopeasti syömään lisäruokaa ruutalla annettuna, että sitten jo Kito itse imi ruutan tyhjäksi ennen kuin mäntää kerkesi edes painaa... :DElo Tillan All U Need Is Love 19.6.2010-22.4.20227.4.2022
Onnea hurjan paljon meidän Vilmalle, joka täyttä tänään 6 vuotta!


Meidän synttärityttö, kevättyttö!

26.3.-2.4.2022
No kerta Lappiin lähdettiin (hiihtämään), niin toisen viikon olimme Petrin kanssa kaksin (+Selma) Saariselällä.


Saariselällä, vihdoin!


Oikeitakin revontulia nähtiin, aika monena iltana. Kuva on kyllä umpisurkea, kännykällä otettu.


Inarissa kävimme katsomassa Poro-kuninkuusajoja. Sarjoja oli muutama erilainen, loppukilpailua emme nähneet.
Näin keskisuomalaisena alkoi jalkoja palelemaan Inarijärven jäällä. Mutta upea kokemus tämä!


Kinokset oli kyllä välillä aika mahtavia. Tässä kävimme Selman kanssa huiputtamassa Kaunispää, matkan varrelta otettu kuva.


Tällä viikolla oli K-market Kuukkelin avajaiset, Kuukkeli avautui uusiin tiloihin. Palaneesta Kuukkelin rakennuksesta oli vain rauniot jäljellä.


Tämän lomamatkan viimeiset notskimakkarat. Ja tällä paikalla käväisi lapintiainen kädelläni, kun maltoin hetken odottaa. Mutta ikävähän tänne tulee...

19.-26.3.2022
Olimme lomamatkalla taasen Lapissa, koska Lappihullujahan tässä nyt ollaan... :) Lähdimme tällä kertaa Ylläkselle, jonne tuli myös minun siskot perheineen. Olipa kivaa. Koirista mukana oli Selma. Vilma jäi minun vanhemmilleni hoitoon.


Ylläs huiputettu. Pikkusiskon kanssa käytiin Ylläksen päällä, gondoli-hissillä ylös ja alas.


Porojakin nähtiin, aitauksessa. Pari poroa myös kerran nähtiin tien varressa. Ei muita.


Nuotiomakkaraa käytiin toki paistelemassa kerran jos toisenkin. Hyvää oli aina, ja lämmintä glögipunaviiniä kylkeen.

12.3.2022
Sannin kanssa kävimme pitkästä aikaa taasen treenaamassa ja lenkillä, kun Sanni tänne päin tuli. Olipa kivaa. Treenattiin siis tokoa, ja otettiin yhteiskuvia ja yksittäiskuvia. Niitä laitan mahdollisimman pian.


Ryhmäkuva, vasemmalta Hetta, Malla, Selma ja Vilma.

27.2.2022
Vuoden eka tokokoe Vilman kanssa ja edelleen siellä voivoi-luokassa.

Koe oli tutussa hallissa, Koiravalmennus Motivaatiossa. Tuomarina oli Marjo Halmiala ja liikkeet tehtiin puolet ja puolet.

Paikallamakuu 8
Vilma meni tokalla käskyllä maahan, tämä nyt on ollut meillä kyllä ongelma.

Luoksetulo ja seiso 7
Vilman inhokkiliike, käskyn jälkeen se vaan tahtoo valua... Mutta pysähtyi sentään...

Kaukot 9,5
Upeat kaukot, ei liikkunut juurikaan!

Kierto ja hyppy 7,5
Tätä vähän jänskätin, koska treeneissä Vilma ei hypännyt esteen yli. Mutta nytpä hyppäsi, annoin tosin kaksi käskyä, varmuuden varalta.

Istuminen ja maahanmeno 10
Tämä meni hienosti!

Tauko.

Tunnari 9,5
Kivasti meni, hyvällä vireellä!

Seuraaminen 8,5
Seuraamista ollaan nyt hinkattu, lähinnä paikkaa tuossa vieressä. Yllättävän hyvin meni tämä nyt, vaikka seuruu on muutoin vähän hajalla.

Ruutu 0
Voi Voi Voi! Vilma meni hyvin ruutuun, kääntyi jo itse ja minä katsoin, että taitaa olla juuri ja juuri ruudussa. No, kun kävelin kaavion, ruudun vieressä huomasin että Vilman toinen tassu on ruudun ulkopuolella. Hitto!

Ohjattu nouto 9
No tämä onnistui hienosti!

Kokonaisvaikutus 9
Hyvä!

No voihan voi! Vaikka pisteet ovat kovin kannustavia, niin tuo yksi nolla pudotti kuitenkin tuloksen kakkos-tulokseen... :( Pisteitä 243, neljäs sija. En tiedä, mitä tässä tekis. Vilma kuitenkin osaa liikkeet ihan varmana, mutta täytyy vielä ehkä katsoa kisoja...

22.2.2022
Huh, monta kuukautta taas kulunut viime päivityksessä. Joulut ja uudet vuodet ja Olympia-kullat on tässä kerenneet kulua. Me olemme ulkoilleet (tehneet lumitöitä) ja treenaillut tokoa.

26.1.2022
Selma täytti vuoden 23.1., joten tänään järjestettävä joukkotarkki Jyväskylässä tulikin hienosti tähän saumaan! Laitoin luustokuvien tulokset Selman omalle sivulle. Näkyvät toki myös KoiraNetissä. Hyvä, terve koira! :) Selma oli kyllä koko illan vähän tokkurassa, kerrankin rauhallisena.


Selma 1-vuotispönötyskuva.


Selman kuvat otettu, herätystä odotellaan.


Kotona ollaan, koko ilta meni tokkuraolossa.

1.1.2022
Todella mainiota tätä vuotta kaikille!

Viime vuonna jatkettiin korona-kurimuksessa, näyttelyitä ja kokeita peruttiin. No pääsimme sentään kesällä jo näyttelyihin sekä kokeisiin.

Vilman kanssa käytiin viime vuonna neljässä näyttelyssä. Syksyllä sitten Vilma sai kun saikin kolmannen SERTinsä, mahtavaa! Nyt olis SERTit kasassa... :)
Tokossa puolestaan kävimme vain kahdessa kokeessa. Ne ei menneet niin kovin hyvin. No, tänä vuonna uudestaan!

Selma puolestaan kasvoi ja kehittyi kivasti! Oikea villi lapsi! Ja niin reipas ja kuitenkin (suht) kiltti! Onpa kivaa saada tuttua sukua taas taloon! Kiitos Kauko! Giira-mummokin jaksoi hoidella näitä pentusia kovasti, niin että säikäytti kaikki menemällä hieman huonoon kuntoon, kun pennut lähtivät omiin koteihin. Huh! Onneksi Giira toipui kuitenkin ennalleen.

Selman kanssa kierrettiin jopa kuudessa näyttelyssä, joista neljässä Selma edusti pentuluokassa, ollen kaikissa ROP-PENTU! Selman näyttelyvuoden piti kruunata Helsingin messari-näyttelyt, mutta niinhän se korona iski meikäläisiin! Voi ei! No pääsihän Selma toisena päivänä kehään, ilman minua kylläkin. Koska karanteeni. Koronan oireet olivat onneksi vähäiset.
Selman kanssa toki myös tokoiltiin jo kovasti, pentumielellä.

Vilman Tuli-pennut kävivät luustokuvissa, vielä tosin on pari käymättä. Ja ainakin Zeri aloitti kisaamisen Noseworkissa, upeaa! Ja Jimi käväisi näyttelyssä esiintymässä, hienoa! Luustokuvien tulokset ovat KoiraNetissä, mutta myös täällä.

Kito puolestaan porskutti viime vuonna ainoassa näyttelyssää ROP-VETERAANIksi! Onnea!

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |