:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015:: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 ::29.3.2020
Vilman pennut tänän 6 vuorokautta nuoria! :) Painot nousee, ja Vilmalta alkaa maitoa tulemaan kivasti! Kyllä se tästä! Tässäpä pennuista yksilökuvat, ja työnimet. Värityksen perusteella nimet annettu. Ja sukupuolen.


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Päälaki/Päällikkö" (valkoinen merkki katkeaa niskassa/päälaella)


Uros "Päälaki/Päällikkö" (valkoinen merkki katkeaa niskassa/päälaella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Narttu "Narde", koska prinsessa


Narttu "Narde", koska prinsessa


Narttu "Narde", koska prinsessa

26.3.2020
Pennuilla painot nousee kivasti, ja Vilma kyllä jaksaa jo hoitaa hienosti pentujaan! Annan silti vähän jokaiselle pennulle vielä lisäravintoa.

Kyllähän tämä taas työstä käy! Viimeksi täällä on pennuntuoksua ollut kahdeksan vuotta sitten! Ja silloin oli helppoa, kun oli vain yksi pentu! Onneksi olen nyt lomalla, ja nukun Vilman ja pentujen kanssa samassa huoneessa. Silti, kaikki arvelluttaa. Kiitos kaikille meitä tsempanneille!

24.3.2020
Aamullakaan Vilma ei oikein lämmennyt imettämään pentujaan, mutta nuoli jo vähän jokaista, kun näytin niitä erikseen. Aamupäivällä oli jo pakko kokeilla, mitä imettämisestä tulisi. Vilma pentulaatikkoon kyljelleen, ja pennut yksitellen tisseille. Vilma kyllä murahteli, mutta antoi pentujen olla tissillä. Minä olin koko ajan vieressä vahtimassa. Hyvin se siitä lähti, ja Vilma jo kovasti alkoi pentujaan nuolemaankin ja hoitamaan. Iltaan mennessä imetyskin sujui jo oikein mallikkaasti.

Rakkaat kiitokset rakkaille Ystäville, jotka autoitte! Olette timanttia, kaikki! Tiedätte kyllä!

23.3.2020
Eilen sunnuntaina Vilman lämmöt laski alle 37 asteen iltapäivällä. Siitä se odottelu alkoi. Lämpöjä mittailin tasaisesti ja seurasin muutenkin Vilmaa. Tänään, maanantaina iltapäivällä soitin varmuuden varalta eläinlääkärille, josta neuvottiin vielä odottelemaan. Heti puhelun jälkeen Vilman poltot alkoivat ja vedet meni. Tunnin verran Vilmalla supisteli hyvin, mutta mitään ei kuulunut. Soitto Jyväskylään eläinlääkärille, josta neuvottiin tulemaan paikalle. Onneksi Petrikin oli kotona, joten päästiin lähtemään.

Eläinklinikka Tähdessä eläinlääkäri Marjatta laittoi heti Vilmalle tipan sekä kalkkia, ja ottivat rtg-kuvan. Ekana tuleva pentu oli selällään tulossa. Vilmalla supistelut kyllä jatkui hyvin, ja Marjatta antoi vielä oksitosiinia. Marjatta koitti kädellä, saisiko pennusta otteen. Vain pää tuntui, eikä otetta saanut. Vielä uudestaan kalkkia ja oksitosiinia, ja koitettiin saada pennusta ote, mutta ei. Pentu jäi hartioistaan kiinni, eikä mahtunut lantioluun "yli". Enää ainoaksi vaihtoehdoksi jäi leikkaus.

Leikkaus sujui hyvin, ja kohta minulle tuotiin kuusi palleroa! Niitä kuivasin ja hieroskelin. Katsoin jo vähän sukupuolia, ja tuntui, että kaikki oli poikia! No oli sitten kumminkin yksi prinsessakin joukossa! Kotiin päästiin lähtemään ohjeiden ja lääkkeiden kera, kunhan Vilmakin heräili.

Kotona taasen Vilma kovasti pentuja ihmetteli, ei tullut pentulaatikkoon, vieressä oli kyllä. Pennuille annoin korviketta, ja koitin itsekin nukkua.


Kuusikko. Nartun tunnistaa tuosta yhdestä valkoisesta korvasta.

18.3.2020
Tänään käytin Vilman röntgenissä, samalla Vilma sai toisen herpes-rokotteen. Minä näin kuvassa seitsemän selkärankaa ja viisi kalloa... Onneksi eläinlääkäri laski kuusi, molempia. Huh! :)

8.3.2020
Hyvää naistenpäivää! Täällä voidaan paksusti! Ja hyvin! Ruoka maistuu hyvin, mutta kun on kikkaillut, ne kikkailut pitäisi pitää siinä ruoassa. No, pääasia että syö. ;) Vilmalle röntgen on varattu parin viikon päähän ja johan se laskettu aikakin alkaa olla reilun kahden viikon päästä.


Vilman pyöreyttä ei oikein saa kuvaan, mutta tässä se nyt koko komeus on.

21.2.2020
Tänään sain todella surullisen viestin Sannilta. Sanni vei Fridan eläinlääkärille vatsavaivojen takia. Frida tähystettiin ja mahalaukusta löytyi iso kasvain, joka esti mahan normaalin toiminnan. Ennuste oli huono eikä hoitoa oikein ollut. Joten raskas päätös piti tehdä. Lämmin osanottomme Sannille! Nyt on Fridalla hyvä olla.


Ei vapaata vangita voi....

20.2.2020
Myöhäiset ystävänpäivät sekä muut... Täällä vain ollaan ja odotellaan. Onnellisesti. Tänään käytin Vilman ultrassa ja kyllä! Kyllä siellä masussa pentuja näkyi! Voi kun on mukavaa!!! Vilma on ollut hieman nirsolla päällä, ei ihan aina kaikki ruoka maistu ja on pitänyt tehdä kikkakolmosia, että edes osa ruoasta menee. Ja kyllähän se sitten pitkin päivää käykin syömässä, mutta saisi syödä paremmin. Mutta onhan Vilma nyt pyöristynyt jo tosi kivasti ja tisuset punoittaa mukavasti.

30.1.2020
Tänään käytin Vilman Tähdessä, jossa Vilmalle annettiin koirien herpes-rokote, joka myös suojaa pentuja tuota virusta vastaan.

Viime viikolla tosiaan Vilman ja Kjarnin astutus tapahtui, ensin tiistai-iltana ja toisen kerran torstai-aamuna. Molemmilla kerroilla tämä tapahtui ulkona ja olivat nalkissa reippaasti yli puoli tuntia, molemmilla kerroilla. Täytyy myös sanoa, että -!onneksi ei ollut tammikuun paukkupakkasia!- Ja olin yksin molemmilla kerroilla, mutta ei se haitannut! Homma toimi silti hienosti ekakertalaisilta! Kiitos kumminkin luottosutenööri Anneli, kun autoit!

Perjantaina jo Vilma olikin "kireä", ja hän näyttikin sen Kjarnille erittäin hyvin! Ehkä torstainakin saattoi Vilmasta huomata, että parhaat päivät alkavat jo olla tässä, mutta käänsi kyllä häntäänsä ja seisoi hyvin. Onneksi varmistus siis tapahtui! Nyt sitten onnellista odotusta Vilmalle! :)

21.1.2020
Vilman juoksut alkoi n. puolitoista viikkoa sitten ja Kajrni tuli meille viikonloppuna ja tänään illalla vihdoin eka onnistunut astutus tapahtui! Upeaa! Päivittelen näitä tietoja lähinnä tuonne Pentuja-sivulle. Mutta, tästä se alkaa, onnellinen odotus. :)

6.1.2020
Hyvää Loppiaista! Loppiaisen kunniaksi, pentue-sivuilla on tieto tulevan pentueen isästä. Vilmalla kun on näitä rajoittavia tekijöitä, kuten TNS ja Glaukooma-kantaja, niin isä-ehdokkaat supistuivat kyllä entisestään. Mutta onneksi kuitenkin sopiva uros löytyi varsin läheltä. :) Nyt vain ne juoksut saisivat alkaa. :)

Tuossa muita uutisia, ja etenkin noita Australian hirveitä paloja seuratessani, minun oli pakko laittaaVilman kasvattajalle Laurenille sähköpostia, että minkälainen hänen tilanteensa siellä mahtaa olla. Lauren on tällä hetkellä turvassa Sydneyn palolta, mutta savua, tuhkaa ja kaikenlaisia jäänteitä tulee taivaalta. Jotkut hänen ystävistään ovat valitettavasti menettäneet kotejaan. Lauren vastasi minulle ilta-kahdeksalta paikallista aikaa, ja vielä silloin siellä oli +44 astetta lämmintä. Huh! He todella kaipaavat sadetta sinne. Toivokaamme kaikki sinne sadetta, ja sitä myöten pelastusta niin ihmisille, kuin villieläimille!

1.1.2020
Todella Hyvää Uutta Vuotta, sekä uutta vuosikymmentä! :)

Viime vuosi oli jonkin verran raskas. Menetimme rakkaat Armin niin yhtäkkiä, ja Remun kunto huononi siinä määrin, että oli pakko luopua tuosta ihanasta pojasta.

Mutta Vilman kanssa tehtiin kaikenlaista kivaa! Kisattiin tokossa, avoimesta luokasta saimme heti tammikuussa 1-tuloksen, jolla pääsimme voittajaluokkaan. Voi-luokan tosin korkkasimme vasta joulukuun lopulla, josta saimme lähinnä vain kokemusta...

Kevään ja kesän tullessa aloimme taas kulkemaan pelloilla, jota odotimme kovasti! On se niin mukavaa puuhaa ettien että! Myös näyttelyissä kävimme kesän aikana muutamassa. Toki Keuruun näyttely, josta jälleen pokkasimme SERTin ja ROPin! Muissahan näyttelyissä kävimme vain "harjoittelemassa"... ;) Mutta näyttelyissä näimme myös niitä tärkeitä "sukulaisia"!

Uuttakin saimme opetella, nimittäin NoseWorkia. Se olisi sellainen laji, josta tykkäisimme Vilman kanssa. Tosin sen harjoittelu on vähän hankalaa, kun ei itse vielä lajia oikein osaa, eikä oikein ole opettajaakaan.

Hierojalla Vilma kävi säännöllisesti, ja taisimme joitain terveystuloksiakin kartuttaa. Selvisi ainakin, että Vilma on glaukooma-kantaja, joka nyt siis on otettava (ja on otettu) huomioon tässä pentu-projektissa. Kunhan ne juoksut nyt alkaisi...

Ansa on voinut ihan hyvin. Kovin se jo Armia kerkesi etsiä, ja pitkään etsikin. Ansa oli jo kuitenkin kerennyt Armiin sen verran kiintyä, että Ansa oli kovin kovin iloinen uudesta, vaikkakin vähän riehakkaasta, kaverista.

Kasvateistani Kito oli viime vuonna taasen reissanut, saaden ulkomailta ainakin Liettuan Veteraanivalion-tittelin! Eihän näissä kohta meikäläinen pysy perässä... Erkkarissa Kito sai upeasti ERIn vetsku-luokassa. Myös muutaman Roppi-Vetskun Kito kävi pokkaamassa, tuorein ja kivasti yllättävä oli Helsinki VeteraaniVoittaja 2019-titteli! Upeaa!

Myös Giira kävi jokusen näyttelyn viime vuonna, ollen parissa näyttelyssä ROP-VET! Todella hienoa! Erkkarissa myös Giira sai ERIn!

Niin vain Remun ja Giiran Frodo-velikin lähti taivaan tuolle puolen. Giira siis on onneksi vielä Niilan ekasta pentueesta.

Pyry sai onneksi uuden perheen! Onnea vielä Vesalle ja hänen perheelleen, siellä on mennyt todella hyvin!

Edelleen on ikävä Saria... Tämä ikävä ei häviä koskaan, eikä sen tarvitsekaan. Suru vain muuttaa muotoaan.


Vilma katselee Sarin muistopäivänä 4.10. taivaalle, josta Sari lähettää tähtisadelunta.

Teetin eräästä kuvasta "kolikkopussukan". Riemukaupalla (eräänlainen koirantarvikeliike) oli omakuva-kampanja syksyllä, jossa sai omasta lemmikistään teettää kankaisen pussukan, meikkilaukun, treenikassin tms. Minäpä teetin kaksi "kolikkopussukkaa", joista toisen lähetin joululahjaksi Vilman kasvattajalle Laurenile, Australiaan. Niistä tuli upeat!


Vasemmanpuoleinen kuva on original, mistä teetin nuo oikealla olevat pussukat.

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |