:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::23.12.2016


Toivottaa koko Elo Tillan poppoo!

Eipä tässä kummempaa ole tapahtunut. Treeneissä olemme Vilman kanssa käyneet, mitä nyt välistä jäi Itsenäisyyspäivän tienoilla olevat treenit, koska olin flunssassa. Näillä näkymin olemme kotosalla uutena vuotena, täytyy vähän seurata miten Vilma suhtautuu raketteihin. ;)

12.11.2016
Nyt sitten varsinaiseen näyttelyyn, eli Jyväskylän kv-näyttelyyn Vilman kanssa. Päästiin Tuijan kyydillä, Tuija kun oli jälleen näyttelyssä kehäsihteerinä. Ihan hyvä lähteä ajoissa paikan päälle, bortsut alkoi vasta puolen päivän jälkeen.

Vilman kanssa hengailtiin kehän reunalla ja käytiin ulkonakin. Mukavaa aikaa vietettiin yhdessä ja rupatellen muiden kanssa. Kovasti seurasin Vilmaa, että miten se suhtautuu kaikkeen ja miten reipas/rentoutunut se on. Hyvin antoi ihmisten silitellä itseään ja hyvin rentoutui ennen kehää.

Tuomarina oli Elina Haapaniemi ja bortsujen kehä alkoi tosi myöhässä. Vilma pentuluokassa ainoana pentuna. Kehään kun mentiin, Vilma laittoikin jarrut päälle. :( Sain sen esiintymään makupalojen kanssa ihan ok, mutta kuunteli kaikkea ja vähän jännitti, myös tuomaria. Antoi kyllä tuomarin tutkia, mutta vähän jännitti. Tosi harmi! Tästä ei kp:a. Kiitos tosi paljon kaikille tsempityksestä ja auttamisesta!

5.11.2016
Täytyy käyttää kaikki mahdollisuudet hyväksi. Eli jälleen auton nokka kohti Jyväskylää, ja Vilman kanssa mätsäriin. Tällä kertaa K-S kennelkerhon uuteen sisähalliin. Ihan kiva paikka! Tosi hyvin Vilma meni taas! Vilma sai punaisen nauhan ja sijoittui neljänneksi! :)

30.10.2016
Taasen Jyväskylään Vilman kanssa mätsäriin, tällä kertaa Haukkuvaaraan, paikkaan jossa käymme perjantaisin pentuvalkassa. :) Hyvin Vilma meni! Vilma sai sinisen nauhan ja sijoittui vieläpä neljänneksi. :)

16.10.2016
Käytiin Vilman kanssa Jyväskylässä mätsärissä. Mätsäri oli Palokan Kodin Terran sisätiloissa. Hyvin Vilma käyttäytyi. Kehässä Vilma meni hyvin ja antoi tuomarin tutkia. Siitä punainen nauha. Loppukilpailuissa ei enää sijoituttu. Mukava päivä. Ostin samalla Vilmalle uuden kaulapannan, ihan valkoisen! Sillä kun on tuo valkoinen kokokauluskin omasta takaa. ;)

8.10.2016
Ilmoitin Vilman pentunäyttelyyn Hämeenlinnaan, Tuulokseen. Aamulla hyvissä ajoin liikenteeseen, ja perillä olimme ajoissa. Näyttely oli Tuulosen kauppakeskuksen parkkihallissa, onneksi siellä oli lämmin. Tosin siellä oli myös tosi meluisaa, kaikki äänet kaikuivat aika hyvin... Vilmaa se häiritsi aluksi jonkin verran.

Samassa näyttelyssä, ja meidän kanssa samassa luokassa oli myös Chiara (Pikkupaimenen Because I Can). Eli bortsuja oli vain kaikki kaksi. :) Tutustuttiin yhdessä Susannan ja koirien kanssa parkkihaliin ja Vilmakin jo kivasti rentoutui.

Tuomarimuutoksen takia meillä oli tuomarina Antti Nieminen. Vilma vielä hieman miehiä jännittää, mutta kokemusta lähdettiin hakemaan. :) Kehään mentiin ensin molemmat, siinä vaiheessa jo Vilma alkoi vilkuilla ympärilleen. Juoksu-osuudet meni hyvin. Tuomari arvosteli ensin Vilman ja Vilma jännitti tuomaria niin, että istui mun viereen. Tuomari katsoi hampaat jotka Vilma antoikin hyvin katsoa. Mutta kyllä Vilmaa jännitti, tuomarikin sen sanoi, ja sanoin tuomarille, että koira on tuontikoira, ja vielä sillä on joitain asioita joita se jännittää. Seisominen sujui suht hyvin, tosin Vilma kyllä kuunteli ja vilkuili ympärilleen paljon.

Meidän jälkeen oli Chiaran vuoro, ja sen jälkeen menimme jälleen yhdessä kehään. Tuomari juoksutti suht paljon, joka oli hyvä, koska siinä Vilma rentoutui. Tuomari valitsi kuitenkin Vilman ROP-pennuksi!! Olin hieman ihmeissäni, mutta toki kovin iloinen. :) Hyvä Vilma! :) Ryhmäkehiin ei jääty, ne olisivat olleet myöhään iltapäivällä ja kello oli vasta puolen päivän paikkeilla. Kotimatkakin oli suht pitkä. Täällä Vilma arvostelu. Kiitos Susanna ja Johanna seurasta, oli kivaa! :D Susanna otti myös kuvia Vilmasta, pari profiilikuvaa laitoin Vilman omille sivuille.


Vilma kivellä.


Vilma ja Chiara.

1.10.2016
Olimme Vilman kanssa Keuruun eläinklinikan järjestämässä Match Showssa. Menimme paikan päälle jo hyvissä ajoin ihmettelemään, ja punnitsinkin Vilma klinikan puntarissa. Painoi 12,7 kg. :) Vilma tietenkin kuului pentuihin ja omalla vuorollamme mentiin kehään alaskanmalamuutin kanssa. Hyvin Vilma antoi tuomarin tutkia itseään ja juoksu-osuudet meni hyvin. Vilma sai tästä punaisen nauhan. :) Punaisissa pennuissa Vilma tuli toiseksi! Hienoa Vilma! :)

18.9.2016
Keuruulla oli tokokoe, jossa olin Katjan kanssa sihteerinä. Koirakoita oli ilmoittautunut kokeeseen aika vähän, ja sain ottaa Niilankin oikein mukaan ylempiin luokkiin häiriö-koiraksi. ;) Hyvin Niila vielä toimi! :D Tosin aamulla treenattiin ekaa kertaa ev-luokan paikallaoloa, se kun on muuttunut sitten sen jälkeen kun me olemme kisanneet. Petri käskytti Remua, minä Niilaa. Pari-kolme kertaa otettiin, se riitti. ;) Kyllä molemmat osasi. :D

Vilman otin mukaan myös, käyttelin sitä ulkona aina luokkien välissä ja hyvinhän se siellä "toko-kentillä" toimi! :D

11.9.2016
Tämä päivä vierähti mukavasti erikoisnäyttelyn merkeissä Tervakoskella. Onneksi sää suosi, oli tosi lämmin ja aurinkoinen päivä!

Sarin kanssa varovasti mietittiin, että josko Vilma jo ilmoitettaisiin ekaan näyttelyynsä, erkkariin vieläpä. No niinhän tehtiin. :) Eli tämä oli Vilman eka näyttely! :) Tuumasin että ainakin kokemusta haetaan, tuloksesta viis. Pikkupentuja, 5-7 kk, oli näyttelyyn ilmoitettu yhteensä 11 koiraa, minun mielestä aika iso määrä. Isoja pentuja, 7-9 kk, oli ilmoitettu viisi. Pikku-urospentuja oli neljä, ja isompia kaksi. Eli yhteensä 22 pentua! :)

Ensin valittiin urospennuista kaunein, sen jälkeen oli vuorossa nartut. Tuomarina oli Päivi Eerola. Vilman kanssa seisomista ollaan harjoiteltu, mutta vielä on toki siinä harjoiteltavaa. Makupalan kera onnistui kuitenkin. :) Alkujuoksut meni ihan hyvin. Vilma juoksi tosi kivasti, välillä tuli laukka-askelia ja välillä vähän Vilma ravisteli itseään, mutta muuten ok, pennuksi. ;)

Vilman yksilöarvostelussa tuomari tuli tutkimaan Vilmaa ja tosi hienosti Vilma antoi tutkia itsensä! Olen oikein iloinen! Hampaatkin näytti, vähän saattoi "niskoitella", mutta kun mulla oli makupala kädessä, niin ei ois kerennyt hampaita esitellä. ;) Ja juoksu-osuudet meni nyt todella hienosti! :)

Kun kaikki oli yksilöarvosteltu, mentiin jälleen kaikki yhdessä kehään. Sitten tuomari alkoi valita jatkoon menijöitä ja oho, me oltiin jatkossa! :) Ajattelin jo tässä vaiheessa, että onko tämä edes totta!? :D Tuomari juoksutti vielä kaikki yksitellen, ja sen jälkeen laittoi meidät Vilman kanssa kärkeen! Ja Vilmahan voitti pikkupentuluokan!!! En voinut uskoa sitä! Taisi siinä onnenkyynel vierähtää! :)

Pikkupentuluokan jälkeen menivät isot pennut, ja sen luokan voittajan kanssa menimme Vilman kanssa vielä kehään, josta tuomari valitsi mieleisensä. Ja voitteko uskoa, Vilma voitti! :D Kyllä olin tosi iloinen! Meitä vastassa kun oli tosi kaunis narttu! Ihanaa Vilma! :)


Vas. isojen narttupentujen voittaja Amazeme Bejeweled Queen ja oik. Vilma! :)

Eikä siinä vielä kaikki. Tämän voiton jälkeen tuomari vielä valitsi Rotunsa Parhaan pennun uroksen ja nartun välillä. Eli Vilman kanssa vielä kehään, ja nyt vastassa urospentujen voittaja. Tuomari vielä juoksutti ja katsoi tarkkaan, kunnes hän valitsi Vilman ROP-pennuksi! Aika makeaa! Oltiin tosi onnellisia! Vilma sai tosi hienon arvostelun! Aika hienosti näyttelyn nuorimmalta, 4 päivää yli 5 kk, ja yhteensä 22 pentua! :)


Vas. VSP-PENTU Maccabee Emperor's Choise ja oik. ROP-pentu Vilma! :)

Vilman kehän jälkeen siirryin seuraamaan narttu-kehää, koska näyttelyyn mukaan oli lähtenyt myös Niila, veteraani-luokkaan. :) Nartuilla tuomarina toimi Jaana Hartus. Niila esiintyi hyvin, niin kuin nyt mummot esiintyy! :D Niila sai pelkän ERIn, ja todella hienon arvostelun. :)

Näyttelyssä mukana oli myös Niilan Retku-sisko (Pikkupaimenen Razzle Dazzle). Ja pitihän perjantain synttäri-sankareista ottaa kuva!


Iloiset siskokset, Niila ja Retku, 12 vee! :)

Ja vielähän meidän täytyi odotella loppukehiä Vilman kanssa. Päästiin kisaamaan vielä Best In Show Pentu-kehään, johon tuli myös australiankelpieiden ROP-pentu. Tässä kehässä tuomarina oli Veli-Pekka Kumpumäki. Vilmassa jo väsy painoi, hieman nojautui minuun, kun tuomari tuli tutkimaan, mutta antoi silti tutkia ja katsoa hampaat. Juoksuosuus meni jälleen hyvin. Vilma sijoittui hienosti toiseksi!


BIS 1 PENTU Australiankelpie Didaktic's Name Me Moondance ja BIS 2 PENTU Vilma! :)
Kuva: Tiina Karvonen

Kiitos kaikille kavereille kannustuksesta ja onnitteluista ja ihanista sanoista! :) Tuli erittäin hyvä olo! :) Oli niin upeaa nähdä jälleen! :) Tästä päivästä riittää muisteluita vielä pitkään! ;) Kotona olimme vasta illalla, koirat olivat aikas väsyjä. :)

10.9.2016
Ollaan Vilman kanssa käyty kerran viikossa täällä Keuruulla meidän oman seuran toko-treeneissä ja kerran viikossa Jyväskylässä Haukkuvaarassa pentuvalmennuksessa. Vilma on tietenkin Sarilla sen päivän, kun Haukkuvaarassa on valkka, kun minä olen töissä. :) Tosi hyvin Vilma on kotiutunut jo Sarinkin luona! :) Treeneissä meillä menee hyvin. Olemme oppineet paljon, sekä Vilma että minä! :D

9.9.2016
Oijoi, minun oma rakas Niila-mummokoira täyttää tänään 12 vuotta! Voihan että! <3 :) Edelleen Niilalla virtaa piisaa, metsässä jaksaa juosta Remun kanssa, Vilmalle pitää vielä vähän esittää kovista. ;)

3.9.2016
Olin ilmoittanut Vilman Match Shown Virroille, joten sinne suuntasimme aamupäivällä. Paikan päällä ihmeteltiin ihmisiä ja koiria ja hyvin Vilma siellä seassa meni. Kehässä vähän jännitti, oli tiiviisti vierelläni, ja tuomariakin piti hiukan jännittää, mutta antoi toki koskea ja katsoa hampaat. Ravi-osuudessa menin ensin kävelyvauhtia, ja kohta otinkin jo muutaman juoksuaskeleenkin, hyvin se meni.

28.8.2016
Remun syntymäpäivä! Meidän Remu, saavuttaa tänään papparais-iän, 8 vuotta!!! Onnea kovasti meidän pojalle! :) Onnea myös sisaruksille Giiralle ja Frodolle!

Tänään kävimme jälleen Palokassa Sarin luona. Viikko sitten yksi Rallin pennuista ei päässytkään pentutapaamiseen, joten he tulivat tänään. Ja mehän Vilman kanssa menimme pitämään seuraa. :)

21.8.2016
Saimme Vilman kanssa mennä Sarin Rallin (Pikkupaimenen Ex-Press News) pentujen pentutapaamiseen, joka järjestettiin Sarin luona Palokassa. :) Nämä Rallin pennut ovat kolme viikkoa nuorempia kuin Vilma, ja oli todella kivaa ja etenkin Vilmalle teki niin hyvää tavata ikäisiään, koska ne sen omat sisarukset jäivät kauas Australiaan... ;)

Ensin mentiin metsään, jossa pennut saivat juosta vapaana. Kyllä siinä olikin menoa ja meininkiä. Hyvä että välillä omansa tunnisti. :D Kauan ne jaksoivat leikkiä, ja sen jälkeen menimme Sarin luo kahville. Kiitos kaikille, oli todella mukava päivä! :)

11.8.2016
Kaikenlaista ollaan päivien aikana tehty. Ollaan oltu jo toko-treeneissä ja käyty lenkeillä sekä metsässä että "kylillä". :) Kivasti Vilma tutustuu paikkoihin. Tässä hieman kuvia päivistämme.


(Golf)pallon pitoa. :)


Vilma vielä katselee sivusta kun isot koirat leikkii. :)


Iloisia koiria metsässä. :D
Vilma toko-treeneissä, ja tutustui Pai-paimenkoiraan. :)


Keskustassa käppäilyä ja istuskelua. Vilman mukana Niila sekä Sanni ja Frida. :D

6.8.2016
Päivät menee hyvin ja nopeasti. Yöt menee hyvin myös. Vilmalta pissa-pari on tullut yön aikana lattialle, mutta muuten päivällä tarpeet tehdään hyvin ulos. Vilma reipastuu päivä päivältä ja tutustuu rohkeasti uusiin juttuihin. Väsy kyllä vielä painaa, mutta sehän nyt on ymmärrettävää! Antaa sen rauhassa kotiutua ja tehdään uusia juttuja rauhassa ja ajan kanssa.

Täällä on Vilman omat sivut. :) Sukutaulu löytyy sivun alalaidassa. Vilman emä on kaunis Uno - Nahrof Game On, ja isänä komea Blaze - Yarrancoly Playin With Fire.

5.8.2016
Tänään käytiin Vilman ja Petrin kanssa Sarin luona. Siellä olikin vastassa Sarin omat koirat Ralli ja Kuura, sekä Rallin edellisestä pentueesta Vilmaa muutaman viikon nuorempi poikakoira Barmi sekä hieman vanhempi iso koira Kjarni. Kyllä oli jännittävää Vilman mielestä. Mutta hyvin sopeutui joukkoon ja vähän aikaa tutustuessaan tilanne oli jo tosi rento.


Vilma ja sheltti Kuura! :) Olivat samankokoisia vaikka Kuura onkin jo aikuinen, joten siksi helposti lähestyttävä. :)

4.8.2016
Saanko esitellä? Meidän uusi tulokas Vilma - Nahrof Ahead Of The Game.


Vilma! :)

Tämä pieni koiranalku on saapunut meille tänne Australiasta saakka, Nahrof-kennelistä, kasvattaja Lauren Somers. Tämä on minun sekä Sari Solannin yhteinen koiraneiti, projekti on ollut pitkänlainen, mutta antoisa. :)

Petrin kanssa menimme Helsinkiin keskiviikkona ja heti torstai-aamuna aikaisin saapui lentokone Australiasta Helsinki-Vantaan lentoasemalle, josta Vilman haimme. Papereiden selvittelyiden ja rajaeläinlääkärin tarkastuksen jälkeen Vilma vihdoin luovutettiin meille. Vain toinen meistä sai mennä mukaan eläinlääkärin tarkastukseen, ja se olin luonnollisesti minä. ;) Vilma oli isossa lentoboxissa, ihmetteli kovasti maailman menoa. Todella luottavaisesti pienen kutsumisen jälkeen Vilma tuli ulos boxistaan ja haisteli ja nuoli sormiani. Eläinlääkäri antoi Vilmalle myös namia, ja ahne tämä kaveri ainakin on! :)

Kotimatkalla pysähdyimme heti huoltoasemalle, jossa annoimme Vilmalle ruokaa, ja hyvin se upposi! Niila ja Remu oli meidän mukana ja saivat haistella uutta tulokasta. Hyvin ottivat uuden tulokkaan vastaan. :) Seuraava pysäkki oli Hattulassa siskoni perheen luona, jossa jo kovin innokkaat "koiranhoitajat" olivat meitä vastassa.


Koiranhoitajat - chek!
Josefiina, Vilma ja Helmiina. :)

Hattulasta matkamme jatkui kohti kotia. Vielä pysäkki minun vanhempien luona, ja siitä sitten kotiin. Vilma nukkui koko matkan boxissaan. Todella väsynyt pieni koira oli. Kotiin tutustuminen sujui hyvin. Kissoista ei Vilma vielä jaksanut välittää. Eikä isoista koiristakaan. Kissat ja koirat antoivat myös Vilman olla rauhassa.


Sohvanvaltaaja, heti otti paikkansa sohvalla, minun vieressä. :) Vahvat tassut pentusella on!

30.7.2016
Upea yllätys, Kito oli Porvoon ryhmänäyttelyssä ROP! Onnea ihan valtavasti Kito ja Janniliisa! :)

29.7.2016
Meikäläisellä alkoi kesäloma, oikein kaksi viikkoa! :D Nyt nautitaan! ;)

23.7.2016
SM-tokokokeet Laukassa, Vihtavuoressa. Näitä skaboja ollaakin keski-suomalaisten koirakerhojen kanssa yhdessä mietitty ja tuumailta jo n. vuoden verran, ja tänä viikonloppuna se huipentui näihin itse kisoihin. :) Minähän kyselin liikkeenohjaajia kyseiseen tapahtumaan, kyselyt aloitin jo siis viime vuonna syksyllä, sekä pitkin tämän vuoden kevättä. Olikin jonkin verran haasteelista, mutta liikkurit saatiin kuin saatiinkin kasaan, kiitos myös Halmialan Marjolle avusta! :)

Itse toimin kokeessa koetoimitsijana avoimen luokan kehässä, jossa koirakot testasivat taitojaan noudossa, hypyssä, liikkeestä istumisessa ja merkin kierrossa. Todella upeita suorituksia oli kaikilla! Istumisessa taisi olla enemmistöllä ongelmia, mutta muuten sujui oikein hyvin! Kaverina minulla oli Kirsi Bomberg. Tuomarina tässä kehässä oli Marko Puranen ja liikkurina Laura Simola. Meidän kehä rullasi oikein mukavaan tahtiin, odoteltiin aika ajoin koirakoita edellisestä kehästä, ja meillä oli oikein kivaa. Avoin luokka kestikin kaikkein pisimpään kuin muut luokat. Mutta oikein mukava päivä oli silti.

17.7.2016
Tuli ilmoitettua Niila Oriveden näyttelyyn, joka oli siis tänään. Bortsuilla tuomarina Jari Laakso, joka taisi tuomaroida bordercollieita ensimmäistä kertaa. Bortsuja oli ilmoittautunut 15, ja vetsku-nartuissa oli jälleen tunkua, 4 veteraania yhteensä. :) Niila taisi olla vetskuissa se nuorin, kohta 12 vee. :D

Niila sai ERIn, sijoittui neljänneksi ja sai vielä SAn. PN-kehässä ei sijoituttu. Mutta kivaa oli! Tuomari tykkäsi kovasti näistä vanhoista leideistä! :)


Vas. "Juni" Maccabee Angel's Kiss 12v3kk, "Vida" Maccabee A Busy Missy 12v3kk, "Niila" Pikkupaimenen Revised Edition 11v10kk ja "Fani" Pikkupaimenen Foolish Heart 13v2kk. Keski-ikä näillä siis 12,5 vuotta. :D <3

19.6.2016
Hirmuisesti onnea Elo Tillan bc-pentueelle, joka täyttää tänään jo kuusi vuotta! :D Onnea siis Kito, Frida ja Max! Joka kesä (ja talvi, ja syksy...) muistelen juuri sitä kesää lämmöllä, se oli niin erityisen ihana ja lämmin! :)

Mutta myös surulliset uutiset tavoittivat meidät, nimittäin näiden ihanien bc-pentujen isä, Koda, lähti Koirien Taivaaseen. :( Osanottomme Kodan perheelle, Koda oli upea koira!

12.6.2016
Tänään sitten oman auton nokka kohti Tuuria ja miljoona-koiranäyttelyä. Niilan kanssa tämäkin reissu. :)

Tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa ja bortsuja lähes 30, veteraani-nartuissa taas neljä mummoa. Ja Niilan kanssa ekana. Niila sai ERIn ja sijoittui kolmanneksi saaden vielä SAn. PN-luokassa ei sijoitusta enää herunut. Kyllä nuo nuoremmat vie voiton jo vetsku-luokassakin. ;)

Kasvattajaluokassa edustivat Pikkupaimenia Niila-mummo sekä kolme nuorta herraa. :) Eli valio-pojissa kisannut Jippo (P. Ex-treme Action), ja nuorten luokassa kisanneet veljekset Jasu (P. Sky Is The Limit) sekä Kjarni (P. Sky Is On Fire). Sijoitumme ensimmäiseksi KPn kera. :)

Arjakin pyörähti paikalle, olipa mukava jutella! :) Tämän jälkeen sain kuin sainkin auton varjopaikalle, joten pystyin käymään Tuurin kaupassa vähän shoppailemassa. :) Kiva päivä jälleen.

5.6.2016
Jämsä kr, sinne ilmoitin Niilan. Tuijan kyydillä päästiin paikalle, Tuija kun toimi kehäsihteerinä, vieläpä meidän kehässä. :)

Bordercollieilla oli tuomarina Rosemary Easton Australiasta saakka. Tämä rouva näyttääkin kiertävän Suomen näyttelyitä tuomaroimassa enemmänkin tässä kesäkuussa.

Veteraani-mummoja olikin jopa neljä kappaletta. Niila oli luokassaan ekana arvostelussa. Tuomari juoksutti ensin kolmion sekä ympyrän, ja sen jälkeen hän kysyi, kuinka vanha Niila on. Vastasin että "allmost twelve years". Tuomari hihkaisi että "Oh my, you must kidding me". :D Hän näytti kovasti tykkäävän veteraaneista. Niila sai ERIn ja menimme kehän laidalle odottamaan kilpailuluokkaa.

Kaikki veteraanit taisivat saada ERIn ja kilpailuluokassa tuomari sijoitti Niilan toiseksi SAn kera. Onnea vain voittajalle, joka oli vuoden vanhempi Niilaa. :) PN-luokassa taisi olla kahdeksan SAn saanutta narttua, ja Niila pinnisti sijalle neljä! Hyvä Niila! :) Niilan arvostelu.

Kiva näyttelypäivä pitkästä aikaa! Kiitos Tellulle, kun saatiin olla teltassa raekuuroa(kin) suojassa. :)

28.-29.5.2016
Keuruun koiranäyttely, jälleen kerran. Lauantaina talkoiltiin toimisto sekä kehät paikalleen. Sunnuntaina sitten itse näyttely, joka sujui oikein moitteettomasti, taas. :)

22.5.2016
Meidän kennelkerho järjesti Match Shown, Niilan toki ilmoitin myös. :) Niila sai punaisen nauhan ja vieläpä sijoittui kolmanneksi. :) On se hyvä mummokoira! :)

21.5.2016
Kito ja Janniliisa pyörähtivät Haminan kv-näyttelyssä ja nappasivat sieltä CACIBin ollen samalla PN3! Wau, onnea kovasti! :)

4.4.2016
Kevät tulee niin ettei tänne kerkiä kirjoittelemaan. :D Mutta hyvin voidaan. Niilalle olen näyttelyitä mietiskellyt, mihinkään en tosin ole vielä ilmonnut. Eiköhän tuokin korjaannu... :)

28.2.2016
OnneaPonnea Pyry-pojalle! :) Neljä vuotta jo, wau! Pyryhän on jo miäs!

22.2.2016
KSKK:n vuosikokous oli, jossa palkittiin vuoden koirat. Niila sijoittui vuoden näyttelykoira-kisassa toiseksi, vain pari pistettä voittajalle hävinneenä.

14.2.2016
Hyvää Ystävänpäivää! Karvaisille kavereille isot rapsut. :)

29.1.2016
Lähdettiin koirien kanssa jäälle, kaverini Satu otettiin mukaan ja hän kuvasi Niilaa ja Remua. Tuli tosi upeita kuvia, kiitos Satu! :) Tässä vähän katseltavaa, koitan loput kuvat laittaa kuva-albumiin kunhan kerkiän. :)


Frisbee, mikäpä muu. :)


Niilalla onkin jotain mitä Remulla ei oo. :D


Tuumaustuokio.

1.1.2016
Oikein Ihanaa ja Menestyksekästä tätä vuotta! :)

Aika "hiljaiseloa" oli meillä viime vuosi. Tokihan me harrasteltiin ja tehtiin kaikenlaista, Niilankin kanssa kierrettiin näyttelyitä enemmän kuin koskaan, vieläpä veteraaniluokassa. :D Mummo jaksoi erinomaisesti olla näytillä joka käänteessä. :) Upein saavutus oli napata Viron lomareissulta Niilalle viimonen CACIB, ja nyt on Niilakin virallisesti kansainvälisesti kaunis! Niilan C.I.E-vahvistus tuli tuossa kuukausi sitten. :)

Ihan alkukeväästä Niilalta leikattiin jälleen nisäkasvaimet, jotka osoittautuivat pahanlaatuisiksi. Mutta ne saatiin kaikki pois, rtg-kuvatkin otettiin, eikä niissä mitään löytynyt. Toivomme super-mummolle ihania vuosia lisää.

Remun kanssa emme ole näyttelyitä, saatika kokeitakaan kierrelty. Erkkariin Remun ilmoitin, mukaankin poika otettiin, mutta kehään asti ei sen kanssa menty. Tokoiltu ollaan, mutta ihan vain keskenämme, jotain pientä aina välillä.

Kovasti on huolta aiheuttanut Remun takajalka, jota se on ontunut välillä. Diagnoosi oli rissarin katkeaminen. Sehän tässä ihmetyttää, ettei se sitä koko aikaa onnu, välillä vain. Kipulääkettä sekä muita "lääkkeitä" Remu saa, jotka ilmeisesti helpottaa sen oloa paljon. Kotikoirana Remu nyt on. <3

Oona sekä Ansa kulkee edelleen mukana. Oona on sisukas sissi. Kuuro se melkein jo on, mutta muuten pirteä vanhus. :)

Kasvateistani Kito kävi tokon voittajaluokassa kokeilemassa, miten tuossa luokassa toimitaan. Ihan hyvin tytöillä meni, vaikkei I-tulosta tullutkaan. Tsemppiä treeneihin. ;) Ja täyspotin Kito nappasi Viron näyttelyistä, kun sai kahdesta näyttelystä SERTit ja ryhmä-sijoituksiakin tuli roppakaupalla! Noiden SERTien myötä Kitosta tuli Eestin Muotovalio! :)

Giira puolestaan teki Niilasta toistamiseen mummo-koiran! Onnea ja Menestystä näille pennuille tulevaan elämään!

Minähän luin itselleni aivan uuden ja toisenlaisen ammattitutkinnon, keväällä valmistuin. :) Vaikka töitä hain valmistumiseni jälkeen hetikin, sain sentää pitää kunnon kesäloman, ja töihin pääsin vihdoin elokuussa. :) Tuo kesä taisi olla kasvun paikka minulle, jälleen, etsiessä uusia töitä aivan uudelta alalta.


Ihanaa yhdessäoloa kesällä. :)

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |