:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 ::28.12.2019
Vilman ilmoitin sitten tokokokeeseen, koska ei niitä juoksuja nyt vaan kuulu eikä näy... Koe oli tutussa Haukkuvaarassa, tuomarina Juha Kurtti. Liikkeet kahdessa osassa + paikkis. Ja nythän me siis korkattiin voittajaluokka.

Ohjattu nouto 10
Arvonnassa saatiin oikea, joka on Vilmalle jostain syystä välillä hankala. Mutta niin se vain suoritti tämän loistavasti!

Seuraaminen 9
Tosi kivaa seuraamista! Ehkä alussa vähän oli edellä, mutta muutoin ok!

Tunnari 0
Tämä kyllä onnistuu Vilmalta, kunhan se vain keskittyisi! Mutta koska kapuloille pitää mennä tassut edellä ja hajottaa pakan, niin virheitähän siinä tulee... Haisteli kyllä, mutta nappasi oman vierestä väärän.

Kaukot 0
Vilmalle oli tosi vaikeaa tulla mun sivulle, koska tuomari oli siinä muutaman metrin päässä. Tuomari onneksi ymmärsi tilanteen, ja otti pari askelta itse taaksepäin. Silti Vilma jäi vilkuilemaan tuomaria, ja alun maahanmenossa sekä parissa ekassa vaihdossa Vilma vilkuili tuomaria ja mun piti antaa ylimääräisiä käskyjä. Ja tulihan se aavistuksen eteenpäinkin. Harmi, koska tämä liike on alkanut sujumaan!

Tauko.

Luoksetulo 5
Vilma tuli todella hyvällä vauhdilla, pysähtyi pompaten (minulla käsimerkki) ja luikui kyllä liikaa, ja minäkin annoin vielä toisen pysäytyskäskyn... Loppu tuli ihan ok. Ihme että pisteitä edes saatiin...

Seisominen ja maahanmeno 10
No nämähän sujuivat oikein mallikkaasti!

Metallihyppy 8
Tosi kivasti Vilma hyppäsi esteen ja haki kapulan. Katsoin Vilman palatessa, että hyppääkö vai ei, joten annoin hyppy-käskyn vielä varmuuden varalta. Tulipahan tuo suoritettua oikein!

Ruutu 0
Lähetin Vilman suoraan ruutuun, mutta Vilma päätti mennäkin suoraan vasemmalle (missä oltiin juuri hyppäämässä). Mitä ihmettä?? Sielläkin oli kyllä tötteröitä, mutta ihme aivopieru! Pysäytin Vilma, käskin uudelleen ruutuun, mutta ei, sinne se seinää päin juoksi... Se siitä sitten.

Paikallamakuu 10
YES! Tämä onnistui juuri oikeaan aikaan! Ollaan me tätä kotona NIIN hinkattukin! Aina treeneissä Vilma on noussut ylös, nyt pysyi makuulla ihan päällikkönä!

Kokonaisvaikutus 10
Kiva!

No yhteispisteillä ei tänään hurrattu, 171 pistettä ja 0-tulos. Liikkeet joko onnistu tai ei onnistunut.

22.12.2019
Ei ole vielä juoksut Vilmalla alkaneet... Voi tätä odotusta nyt sitten. Mutta siitä huolimatta:
Oikein mukavaa joulunaikaa kaikille, sekä onnea tulevaan vuoteen 2020!15.12.2019
No niin on jäänyt päivitykset tekemättä koko syksyn osalta. Tosin eipä tässä mitään ihmeepää ole tapahtunut. Vilma on käynyt Marin käsittelyssä, on käyty tokovalkassa ja ulkoiltu ym. mukavaa koiramaista toimintaa. Todella hyvin on Vilma edelleen ottanut omakseen tämän uuden arjen ainoana koirana taloudessa. Itsestä en niin tiedä... ;)

On tullut käytyä Jyväskylän ja Helsingin messari-näyttelyissä. Ihan ilman omaa koiraa, eli turistina vain. Tosi kiva on ollut tavata tuttuja!

Ja jospa tämä tästä taas aktivoituisi, nimittäin Vilma on suunnitteilla astuttaa seuraavista juoksuista. Eli meillä on vihdoin pentue-suunnitelmia. Vilmalle juoksut pitäisi alkaa tuossa vuoden vaihteen paikkeilla.

7.12.2019
Messari-viikonloppu. Me jopa olimme tänään paikan päällä, turisteina ilman koiraa. Oli niin mukava tavata tuttuja! Kito yllätti ja nappasi voiton vetsku-luokassa ollen ROP-VET! Onnea ihan hurjasti Helsinki VeteraaniVoittajalle 2019! :)


kuva: Janniliisa Tolsa.

5.10.2019
Tänään olimme mätsärissä Keuruun Eläinklinikalla Vilman kanssa. Vilma sai sinisen nauhan ja tulipa vielä sinisten koirien neljänneksi. :) Rohkea Vilma!

29.9.2019
Tänään Keuruulle saatii NoseWork-koluttaja Laukaasta. Vilman kanssahan tätä olemme kerran jo aiemmin Haukkuvaarassa kokeilleet, ja tämä oli todella kivaa puuhaa! Nyt saimme taas, ja kyllä on jo hajut ja purkit tilauksessa itsellemme... :)

27.9.2019
No tänäänpä Vilma pääsi oikean gurun käsittelyyn, nimittäin osteopaatti Jaana-Kaisa Timosen käsittelyyn! Todella ammattitaitoisesti Jaana-Kaisa kävi Vilman läpi ja löysi kohdat ja korjasi ne. Vau! Nyt on taas kiva mennä viikon päästä Marille "resepti-lapun" kanssa, josta taas Mari osaa lukea, mitä kohtaa Vilmalta kannattaa hieroa.

19.9.2019
Tänään taas, kahden kuukauden tauon jälkeen Vilma pääsi Mari Kolkkalan käsittelyyn. Hyvin taas Vilma vertyi!

Ja oho, päivitykset on kyllä jääneet koko kesältä tekemättä... Viimeksi kesäkuun alussa olen tänne kirjoitellut. No, olen ollut koko kesän töissä ja pienet tekniset ongelmat ovat vaivanneet koneen ja puhelimen yhteistyötä... Lisäilin vähän kuvia ja tekstiäkin aiempiin päiviin.

Mutta, on tässä ollutkin kaikenlaista... Surua. Meidän Armi-kissa menehtyi ihan yllättäen keväällä. Sitten tuli suru-uutinen etelä-suomesta, Frodo-veli nukkui pois. Ja vielä nyt alkusyksystä, meidän oma kultapoika Remukin lähti... On tässä ollut vähän sulattelemista.

Vilma on ollut kuitenkin tosi urhea! Yksin jääminen on ollut aluksi toki outoa, mutta niin Vilma vain on ollut todella reipas! Meillä on ikävä meidän taivaseläimiä...


Vilma ja syksyn värit.

12.9.2019
Meidän Remun kunto romahti ihan ykskaks, ja oli se tehtävä se raskain päätös päästää koirapoika menemään. Remullahan oli jaloissa nivelrikkoa sun muuta pientä, mutta ainahan nämä tulee niin yllättäen... Ikävä jäi!

3.9.2019
Vilman kanssa lähdimme Jyväskylään Haukkuvaaraan kokeilemaan NoseWorkkia! Sehän oli oikeastaan tosi kivaa! Vilma käytti nenää tosi hienosti ja haistoi kyllä hyvin! Tämä oli sellainen tunnin kokeilukerta, mutta tätä haluaisin jatkaa!

18.8.2019
Kito ja Janniliisa olivat Heinolassa näyttelyssä, ja hienostihan siellä meni! Kito oli PN 2 ja ROP-VET! Onnea tosi paljon!

17.7.2019
Vilma pääsi jälleen Mari Kolkkalan käsittelyyn, ja tykkäsi siitä. Jumeja oli, mutta ne sai Mari hierottua.

6.7.2019
Orivedelle matkasimme tänään näyttelyyn Vilman kanssa. Sinne oli ilmoittaunut vain kolme bortsua! Yksi uros ja kaksi narttua. Vilma esiintyi jälleen hyvin, on kovasti tottunut jo tähän! :) Vilmalle PN2 ja VARA-SERTi, pienestä jäi kiinni kolmas SERTi. No, tästä on hyvä jatkaa.

1.7.2019
Sain suru-uutisen Pirkolta, Remun Frodo-veli lähti paimentamaan pilvilampaita. Otan lämpimästä osaa suruunne!


Frodo. Kuva: Pirkko Järvilehto.

16.6.2019
Tänään matkasimme Jämsään, siellä kaikkien rotujen koiranäyttely, johon olin Vilman ilmoittanut. Tuomarina piti olla Helin Tenson, mutta tuomarivaihdoksen takia meillä olikin Jaana Hartus. Kymmenen bortsua, joista yksi oli uros.

Vilma esiintyi todella hienosti! Vilmalle ERI 1 SA, eikä sitten muuta. Mutta sitä kokemusta tuli! Vilman arvostelu täällä.

9.6.2019
Tänään oli sitten rotumestistokokoe, jonne olin Vilman ilmoittanut, mutta emmepä saaneet osallistua, koska juoksut. Kuvia allaolevista tapahtumista laittelen myöhemmin.

8.6.2019
Bordercollie & australiankelpie erikoisnäyttely Loviisassa, tarkemmin Ruotsinpyhtäällä. Sinnehän me matkasimme, perjantaina lähdimme, yövyimme hotellissa Loviisan keskustassa. Lauantaina sitten hyvissä ajoin näyttelypaikalle, saatiin kuitenkin nukkua hyvin.


Vilma arvostelee muita omasta teltasta käsin.

Tämä näyttely oli samalla viime lokakuussa menehtyneen rakkaamme, Sari Solannin, muistonäyttely. Upea kunnianosoitus yhdistykseltä! Vilman kasvattaja, Lauren Somers, laittoi minulle jo hyvissä ajoin postia Australiasta. Hän halusi lähettää Sarin kunniaksi ja muistoksi kehyksissä olevan ruusukkeen palkinnoksi parhaalle bordercollielle. Upea ele! Lauren, Thank you so much! Lauren laittoi mukaan myös pienen muistokirjoituksen, joka luettiin ennen näyttelyä. Ei siinä kuivaa silmää ollut kellään...


ROP-koira oli Sarin omistama oma Ralli! Upeaa! Laurenin lähettämä ruusuke kehyksissä Rallin vieressä.


Vilma avoimessa luokassa, ja olihan siinä 23 muutakin avo-luokan narttua. Hetkinen saimme odotella omaa vuoroa. Tuomari tuli katsomaan Vilmaa ja Vilma seisoi kauniisti paikallaan. Sitten juoksuosuudet ja taas seisomista. Vilma sai ERIn. :) Tästä eteenpäin ei sitten muuta ihmeellistä kerrottavaa, eli pelkkä punainen tästä. Vilmalla oli alkanut viikko sitten juoksut, jotka sitä aina turvottaa... Arvostelu täällä.

Erkkarissa oli myös Giira ja Kito, molemmat mummot vetsku-luokassa, ja molemmille kaunis ERI! Hienoa!


Kito-pieni.


Kito edessä ja Giira Kaukon kanssa takana, Giira venytellään kehäkuntoon.


Giira-ihana.


Giira ja Kauko kehässä.


Kito ja Janniliisa kehässä.

26.5.2019
Perinteinen Keuruun koiranäyttely! Ihanaa! Tätäkin on valmisteltu jälleen viimeisen vuoden, ainakin! :) Edellisenä päivänä toimisto valmiiksi, samalla jännittäen Suomi-Venäjä MM-jääkiekko-ottelua... Jes, hyvin meni! Molemmat. :) Ja tänään sitten itse näytelmiä seuraten, ja palkintoja jaellen.

Ja pääsihän Vilmakin sentään kehään pyörähtämään! :) Tuomarina bortsuilla Tanya Alhman-Stockmari, kaikkiaan 12 bortsua ja kaikki narttuja. Vilma avoimessa luokassa muutaman muun kera. Kylläpä tuomarina juoksuttikin! Mutta niin vain #kotikenttäetu ja Vilma nappasi toisen SERTinsä ollen ROP! Ihanaa Vilma, ihanaa! :D Vilman arvostelu.

Ryhmäkehässäkin kävimme pyörähtämässä ja kokemusta hakemassa. Tosi ihana päivä. Ja pitkä. Mutta kiitos kaikille, jälleen! Ensi vuonna taas. ;)


Roppi-kuva. (kuva: Tuija Isokivi)

19.5.2019
Lähdimme Vilman kanssa Laukaaseen, siellä keski-suomen kennelpiirin piirinmestaruus tokokokeet. Ei meiltä Keuruulta joukkuetta ollut, pääsimme kumminkin kisaamaan. Tuomarina oli Marjo Halmiala. Kehä oli kiekkokaukalossa, ja päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Ensin paikkis ja sen jälkeen liikkeet sekoitettuna kahdessa osassa.

Paikalla istuminen 10
Hyvin pysyi, vaikka tuomarin mielestä vähän levottomasti käänteli päätään. No tosi vähän.

Luoksetulo 9,5
Tosi hienosti tuli! Vähän taisi kättä heilauttaa.

Liikkeestä seisominen 10
No onnistui! Ihan täydellisesti!

Estehyppy 9,5
Tosi hyvä hyppy!

Lähettäminen ruutuun 0
No ei samperi! Ruutunauhat oli valkoiset ja taisi "hukkua" auringonpaisteeseen. Vaikka kuinka "hetsasin", Vilma meni ruutun ohi viistoon oikealle, melkein kehästä pois. Sain Vilman juuri pysäytettyä, koitin ohjata uudestaan, mutta Vilma tuli luo. Vähän vielä koitin, mutta ei niin ei. Harmittaa! Tämä niin hyvä liike Vilmalla.

Tauko.

Kauko-ohjaus 7
Kaukot itsessään sujuivat ok, mutta TAAS alussa maahan-käskyyn ja lopussa perusasentoon istuessa sain antaa kaksi käskyä. Kyllä tämä kotona sujuu...

Liikkeestä istuminen 0
Nyt sitten! Se on aina joko tai! Miksi???

Merkin kiertäminen 9
No vähän ihmetellen lähti "että missäs", mutta teki muutoin kivasti.

Seuraaminen 9
Seuruu sujuu!

Noutaminen 8,5
Tosi kiva, takaisintulo saisi olla reippaampi.

Kokonaisvaikutus 9
Kiva!

Kaksi nollaa, niin tietäähän sen... 244 pistettä, 2-tulos. No voi ei! Kolmanneksi tulimme, kuusi koiraa yhteensä avo-luokassa.


Vilma ihastelee palkintojaan.

15.5.2019
Vilma pääsi jällleen Marin käsittelyyn. Tekipä se hyvää ja Mari sai jumit hierottua. :)

13.5.2019
En voi uskoa tätä! Meidän pieni Armi-kissanpentu menehtyi... Suolitukos. Lanka, jonka se oli jostain saanut, takertui suolistoon niin pahasti, että se piti leikata. Eikä sekään auttanut. Armi menehtyi silti. En vieläkään tiedä, mistä Armi oli langan saanut...

1.5.2019
Hauskaa vappua! Olimme Vilman kanssa ihan täällä Keuruulla mätsärissä. Vilma sai punaisen nauhan ja taas kokemusta. Tosi kivasti Vilma alkaa olemaan rento näissäkin karkeloissa.

27.4.2019
Vilman kanssa tokokokeessa tänään Jyväskylässä olimme. Haukkuvaarassa, tutussa paikassa. Kolmas avoimen luokan koe, avoin luokka oli vasta puolen päivän aikaan, mutta ajelin hyvissä ajoin perille. Tuomarina oli Vesa Kallio ja liikkurina Vilmalle tuttu ja rakas tokovalmentajamme Oona Tuormaa-Soikkeli. :) Liikkeet tehtiin kahdessa eri osassa ja nyt tällä kertaa paikallaolo oli viimeisenä. Luoksepäästävyydessä vähän miestuomari jännitti, mutta Vilma selvisi siitä! :)

Liikkeestä seisominen 0
Vilma halusi istua tämän. Tää on ollut kuitenkin jokseeksin varma liike...

Luoksetulo 9,5
Reippasti tuli luo ja sivulle.

Liikkeestä istuminen 10
No, tämä sentään onnistui! Kun se haluaa istua.

Lähettäminen ruutuun 7
Ruutuun mentiin yleisöön päin, joka vähän Vilmaa jänskätti. Mutta meni ihan ok vauhdilla ja maahan käskystä. Istumaan nousuun sain antaa kaksi käskyä.

Tauko.

Seuraaminen 9
Tämä oli vallan hyvää seuraamista Vilmalta! Tiivis oli.

Noutaminen 7,5
Tämä meni mielestäni hyvin! En oikein tiedä mistä pisteet lähtivät. Ehkä takaisintulo saisi olla reippaampi.

Kauko-ohjaus 6
No kaket itsessään sujuivat, mutta alussa maahan-käskyyn ja lopussa perusasentoon istuessa sain antaa kaksi käskyä. Ihme niskurointia.

Estehyppy 8
Hyvä oli! Tuomari taisi ottaa pari pistettä pois, kun Vilma vähän törmäsi minuun. Törmäsi tahallaan.

Merkin kiertäminen 9,5
Tämä hieno! Nyt ei Vilma törmännyt, mutta hypähti lopussa perusasentoon.

Paikalla istuminen 0
No mitä!? Nyt ei istuminen sitten maistunutkaan. Makasi koko paikallaoloajan. Meni ryökäle maate melkein heti, kun koirat jätettiin istumaan paikoilleen.

Kokonaisvaikutus 10
Hyvät pisteetä sentään tästä. :D

No en tiedä mitä noi törttöilyt oli. Ihme juttuja juuri kisaan. Mutta muutoin Vilma teki tosi hyvin ja reippaasti! Vilma kyllä osaa liikkeet, välillä sitten tekee vaan vähän näin. Täällä Vilman koko arvostelu.


Heitetään kisaharmitus pois riepottamalla lempparilelua.

7.4.2019
Hurjan paljon onnea meidän Vilmalle! 3-vuotias tyttönen jo, reipas, ihana! :D


Vilma vähän nakupellenä.

Hirmuisesti onnea myös Kitolle ja Janniliisalle, jotka olivat tänä viikonloppuna Liettuassa näyttelyissä! Eilen Kito putsasi (jälleen) pöydän ollen ROP ja ROP-VET! Kito sai myös VET-SERTin, jolloin Kitosta tuli Liettuan Veteraanivalio! Hurjasti Onnea! Tänään Kito oli PN 2 sekä ROP-VET! Onnea todella paljon!

30.3.2019
Itse olin tänään tokokeessa Jyväskylässä, ilman koiraa, koska toimin tokokokeen koetoimitsijana. Tästäkin on tovi kulunut, kun olen koetoimarina ollut, mutta hyvin meni! :) Olisi kyllä tehnyt mieli itsekin kisata...

21.3.2019
Vilma pääsi pitkästä aikaa Kolkkalan Marin käsittelyyn. Joitain jumeja Vilmalla niskassa oli, jotka Mari sai käsiteltyä.

9.3.2019
Ihan alkuvuodestahan kyselin, josko jollain olisi koiran kokoinen kolo kotonaan, kun Pyry etsiskeli uutta kotia. No nyt on uusi koti löytynyt, Vesa Kivimäen luota Hankasalmen läheltä. Onnea koko perheelle tulevaan, Pyry varmasti viihtyy siellä!

16.2.2019
Käytiin Vilman kanssa mätsärissä, Palokassa. Kävimme vain fiilistelemässä tunnelmaa, kehään asti emme menneet. Tästä se lähtee taas, kevään ja kesän näytelmät. ;)

26.1.2019
Vilmalla on valeraskaus. Taas. Joka juoksun jälkeen ollut. Ja tuntuu että aina pahenee. Se on hellyyttävää. Mutta samalla rasittavaa. Tämäkin alkoi jo pari-kolme viikkoa sitten niin, että ei pysty syömään. Sitten tehdään pesää. Ja kohta synnytetään. Tai luulen, että ne on syntyneet jo. Mitkä lie. Leluja ei kanna. Pesää tekee, hautoo... Valeraskaus ei onneksi ole järisyttävän voimakasta, eli onneksi pystyy toimimaan, treenaamaan ja kisaamaan. Eiköhän se tästä kohta tasoitu. :)

19.1.2019
Vuoden eka tokokoe! Jyväskylässä, Haukkuvaarassa, jossa siis edelleen käymme tokovalmennuksessa Vilman kanssa. Toinen avoimen luokan koe, ja tuomarina toimi Juha Kurtti. Aiemminkin olemme Vilman kanssa Kurtilla olleet, joten uskalsimme taas. :) Tai Vilma uskalsi. Nyt ei Vilma kovin paljoa edes väistellyt tuomaria, kuten viimeksi.

Paikalla istuminen 10
Pysyi hyvin, eikä haistellut maata juurikaan.

Tämän jälkeen yksilöliikkeet sekoitetussa järjestyksessä:

Liikkeestä seisominen 10
Tätä tuli taas treenattua, sekun taisi unohtua...

Luoksetulo 10
Tosi hyvä.

Liikkeestä maahanmeno 0
Äh! Vilma ennakoi liikkurin käskystä, ja hänen mielestään tämä oli liikkeestä istuminen. Eli istuminen oli hyvä ja jämäkkä...

Lähettäminen ruutuun 10
Tosi kivasti meni ruutuun, aika keskelle ja hienosti nousi perusasentoon, vaikka siinä on ollut jotain ongelmaa.

Tauko.

Noutaminen 10
No niin! Tämä nollattiin viimeksi. Ja tätähän me olemme harjoittelleet nyt kyllä! Sujui hienosti! :)

Kauko-ohjaus 7
Vilma oli selkä yleisöön päin, ja jokin siellä taas kolahti ja piti kääntyä katsomaan. Molemmissa maahan-käskyissä kaksi käskyä. Tähän pitäisi treenata varmuutta.

Seuraaminen 10
Ihan hyvää seuraamista Vilmalta. Miestuomari... Sivullaolot oli tiiviit...

Estehyppy 10
Hieno!

Merkin kiertäminen 10
Hyvin meni! Varmuutta tähänkin tullut lisää.

Kokonaisvaikutus 10
Jälleen tuli kehua meidän yhteistyöskentelystä. Kehun ja kannustan koiraani hyvin, ja koira jaksaa tehdä. Ihana Vilma! :)

Kivaa tekemistä mielestäni! Miestuomari ei nyt kovin paljoa järkyttänyt Vilman mieltä, vaan se tykkäsi tehdä minun kanssa! Aivan loistavaa! Pisteet yhteensä 291, tällä luokkavoitto ja KP! Vilma on superkoira! Täällä Vilman kokonaispisteet liikkeittäin.


Kärkikolmikko.

14.1.2019
Kilposen Päivi tuli jälleen Jyväskylään käsittelemään koiria, joten mehän olimme Vilman kanssa myös Päivin käsittelyssä. Tai no, Vilma oli. Päivi kehui, että on ilo käsitellä näin hyvässä kunnossa olevaa koiraa. :) Joitain jumeja vähän oli, mutta Päivi sai ne käsitelyä.

1.1.2019
Oikein Mukavaa Uutta Vuotta! :)

No vuonna 2018 Vilman kanssa tehtiin kaikkea, mitä pystyttiin. Etenkin tokoa, ja kesällä meidät sai koukkuun laji peltojälki. Agilitya treenattiin alkuvuodesta ja loppuvuodesta vain hallissa, rally-toko taisi vähän jäädä. Joitain muitakin pieniä juttuja kävimme kokeilemassa, hauskaa oli aina!

Tokokokeissa kävimme nappaamassa sen TK1-tittelin kesän korvalla, sekä kerkesimme jo loppuvuodesta kisata yhdessä tokon avo-luokassakin. Harjoitukset ja kisailut jatkuu tänä vuonna.

Pitkään ja hartaasti odotetut näyttely-kehätkin saimme valloitettua vihdoin keväällä 2018! Voi sitä riemua ja iloa!!! Ja kun se meni vielä niin nappiin kuin olla ja voi! Ja oman kylän näyttelyssä vieläpä! Kyllä sitä kevättä jaksaa muistella lämmöllä ja sillä ilolla! Kiitos vielä meitä auttaneille (Oona sekä tietty Sari), tsemppareita unohtamatta, "toimistotädit"!! :D

Vilmaa käytin säännöllisesti hierojalla, sekä faskia-käsittelyssä. Ei tullut turhia jumeja. Viime alkutalvesta Vilma kävi myös näyttämässä kauniita silmiään tohtorilla, joka totesi niiden olevan terveet. Muita terveystuloksia ei Vilmalla ollutkaan. Paitsi Hannes Lohen aineenvaihdunta-tutkimuksen tulokset sain kuin sainkin (olivat menneet Sarin sähköpostiin), ja ne oli ok.

Remu voi ihan hyvin. Jotain jalan kipuilua on välillä ollut, mutta ei suurempaa. Vilman perässä jaksaa vielä.

Ansakin sai kaverin, kun ykskaks Armi muutti meille. Armi on kyllä ollut kissa, jota olen Oonan poismenon jälkeen ehkä vähän kaivannutkin. Siamilainen isolla Ässällä. Niin kiero ja vilkas.

Kasvateistani Kito se vain on niin kaunis, vaikka jo veteraanisarjassa porskuttaa! Loppukesästä Viron Veteraani Muotovalio ja messarissa loppuvuodesta PN3! Onnea ihan hurjan paljon!

Giira on niinikään kaunis veteraani. Turussa alkuvuodesta 2018 ERI 3 ja Jyväskylässä loppuvuodesta ROP-VET! Hienoa, onnea!

Valitettavasti Pyryn omistajan elämäntilanne on muuttunut sen verran, että Pyry-poika etsiskelee nyt hyvää loppuelämän kotia. Pyryhän on kastroitu ja elelee Jyväskylässä. Pyryn kanssa on harrasteltu kaikenlaista ja Pyryltä löytyy moottoria joka lähtöön! Jos kiinnostaa, ota rohkeasti minuun yhteyttä! Pyry KoiraNetissä.

Syksyllä tapahtui jotain odottamatonta, kun suruviesti lokakuun 4. päivän aamuna aikaisin saapui puhelimeeni. Kaikista rakkain ihminen, todella tärkeä bordercollie-kasvattaja, Vilman toinen omistaja, Sari Solanti nukkui pois. Kesällä vielä naurettiin ja itkettiin, vaikka Sari paljon sairaalassa olikin. Kävin häntä etenkin heinäkuussa katsomassa lähes joka päivä ennen töihin menoa tai töiden jälkeen. Olin huolissani. Mutta tällaista syksyä en osannut aavistaakaan... Edelleen tulee itku, kun Saria ajattelen. Vieläkään en usko, että hän on poissa. Ajatuksiin tulee vähän väliä, että mennään Vilman kanssa Sarille. Sari jo niin odotti Vilmaa perjantaisin luokseen. Tämä on kamalaa... Jouluna laitoin jälleen yhden kynttilän lisää palamaan, Keuruun hautausmaan muualle haudattujen muistomerkille. Se oli niin loputonta. Kiitos Sari kauniista muistoista ja sanoista ja teoista!
Kiitos Ystävät, että olette olleet surussani mukana.


Lokakuun alun illat, niin kauniita...

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |