:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 ::23.12.2021
Oikein hyvää joulun aikaa sekä onnellista uutta vuotta 2022!18.12.2021
Tämä viikonloppu piti olla Helsingin viikonloppu. Piti olla. Mutta toisin kävi, tulin kipeäksi. Ei päästykään minnekään. :( Kaikki jäi.

No, onneksi Selma pääsi edes vähän. Helsingin isoon näyttelyyn. Kauko esitti Selman, tuomarilta tuli EH. Kiitos Kauko!

10.12.2021
Onpa hetki vierähtänyt viime päivityksestä... Mutta tässähän tätä, kuvien kera. Niitä lisäilin nyt aiempiinkin tehtyihin päivityksiini. Mutta eipä tässä kummempaa, talven pakkaset ovat pitäneet sisällä, vaikkakin eihän se meitä estä. Takkaa on lämmitelty. Ja vaikkei Selma ole meidän kissoja nähnytkään, silti hän peri kissojen tulehentuijotuspaikan!


Ensin on sopiva, sitten on jo kuuma. Mutta pois ei lähde.


Käväistiin myös kennelkerhon ulkoilupikkujouluissa.


Makkaraa ja glögiä.


Selma käväisi hieronnassa, ensin Tmi Mari Kolkkalla, ja sen jälkeen Jaana-Kaisa Timosella. Hyvältä Selman kroppa vaikutti, nuoren koiran jäntevä luusto.


Selma Jaana-Kaisan käsittelyssä.

6.12.2021
Hyvää itsenäisyyspäivää! Selma lipunkantajana.


Itsenäisyyspäivän potretti.

28.11.2021
Päästiin Selman kanssa Jatin järjestämälle toko-koulutuspäivälle, kouluttajana oli Oili Huotari, tämän vuoden tokon MM2! Aikataulu oli porrastettu, jokaiselle oli aikaa puoli tuntia. Meidän aikamme oli ihan viimeisenä, mutta eipä tuo haitannut. Mentiin paikan päälle vasta vähän ennen vuoromme alkua, siltikin aikataulu oli myöhässä...

Vihdoin päästiin Selman kanssa treenaamaan, otettiin vähän noutokapulajumppaa sekä kosketusalustalle menoa. Kivoja vinkkejä saatiin Oililta! Kiitos!

24.10.2021
Tänään sitten vuorossa taas Lahden ryhmänäyttely ja sinne lähdimme jälleen Selma ja Selman veljen omistajan Päivin sekä tietenkin Selman veljen Kodan kanssa. Päivi ja Koda ajeli meille ja me hyppäsimme heidän kyytiin tällä kertaa. Oli ekat liukkaat, mutta onneksi Päivin autoon saatiin kuin saatin edellisenä iltana talvirenkaat... Eli matkaan päästiin sittenkin.

Näyttely oli Lahden messukeskuksessa, eli eka hallinäyttely molemmille junnuille. Tämä kaksikko nimittäin täytti eilen juuri 9 kk, ja siirtyivät junioriluokkaan. Tuomarina oli Päivi Eerola.

Junnu-uroksissa oli kaksi urosta, ja Koda sai hienosti EH 2! Hyvä! Sitten pienen tovin jälkeen Selman kanssa kehään, junnu-nartuissa oli yhteensä viisi ja Selma oli toiseksi viimeinen. Tuomari pyysi esittäjiä kävelemään reippaasti kehää ympäri. Vaikka matot oli laitettu, niin silti kohta missä ei ollut mattoja, oli todella liukas.

Selman yksilöarvostelu meni ok, juoksu-osuudet meni hienosti, seisomassa Selma ei oikein malttanut pysyä. Kerran Selma jäi kuuntelemaan ison koiran kumeaa haukuntaa, joka kaikui hallissa, mutta muuuten meni ok. Tuomari pyysi meitä kiertämään kehää, muutamaankin kertaan, koska Selman seisominen tuotti hieman, köh, hankaluuksia... Mutta tästä silti Selmalle ERI, luokkavoitto sekä ainoana junnu-narttuna SA! Hyvä Selma!

Sitten odoteltiin taas, jotta muut bc-nartut oli arvosteltu. Vihdoin Paras Narttu-kehään Selman kanssa. Siinä olikin vastassa pari avo-luokan narttua ja yksi vet-luokan narttu. Selma nuorimapana ekana, josta kyllä "kylmästi" ohjattiin viimeiseksi... Siten Selma siis PN 4, mutta kokemusta tuli ihan roppakaupalla! Täällä Selman arvostelu.


Selma arvostelussa.

6.10.2021
Vilma pääsi tänään ihka oikealle trimmaajalle! Selma oli voittanut eräässä kesän mätsärissä lahjakortin Turkkiverstaalle, joka pesee ja trimmaa koiria. Päätin käyttää lahjakortin siis Vilmaan, koska Vilmalla on alkanut karmee karvanlähtö... Ja sehän hoitui hienosti, vein Vilman Turkkiverstaalle, jossa varsin mukava nuori nainen otti Vilman vastaan. Itse kävin asioilla sillä aikaa kun Vilma pestiin ja siistiittiin. Voi että kun vastassa oli hieno ja puhdas koira! Kiitos Turkkiverstas!


Turkkiverstaan Outi Hirvosen ottamat kuvat Vilmasta. Karvaa lähti paljon!

2.10.2021
Tänään, vihdoin, Keuruun oma koiranäyttely! Ihanaa oli järkätä tämäkin pitkästä aikaa! Viimeksi Keuruun koiranäyttely on ollut keväällä 2019. Tämäkin näyttely siis siirrettiin keväästä tähän syksyyn. Ja onneksi siirrettiinkin, koiria tuli ennätysmäärä! Mutta hyvin sovittiin kaikki ja kehuja tuli paljon!

Olihan Vilma ja Selmakin kehässä. Selma edelleen pennuissa, ainoa pentu, ROP-PENTU! Ihana Selma! Ja Vilma sitten avo-nartuissa, PN 3! Hyvä Vilma! Täällä Selman arvostelu ja täällä Vilman arvostelu.


Nää korvilla ja ilman näyttelyn jälkeen juoksentelemassa.

26.9.2021
Tänään sitten auton nokka kohti Lahtea, jossa ryhmänäyttely. Selman olin sinne vain ilmoittanut ja meidän kyytiin hyppäsi Selman Koda-veli omistajansa Päivin kera. Päivi ja Koda ajelivat aamulla meille ja lähdettiin ajelemaan kohti Lahtea. Paikan päällä olimme hyvissä ajoin, päivä oli pilvinen ja hieman tuulinen, mutta puolen päivän jälkeen jo aurinkokin paistoi. Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen.


Selma ja Koda.


Odottelun jälkeen vihdoin bordercolliet, ja Koda taas ekana kehään. Kodalle 1. sija. Hyvä Koda ja Päivi! Sitten Selman kanssa kehään. Nyt pidin makupaloja kädessä, jotta Selma ei ihan hyppisi tuomarin naamalle pusuttelemaan. Tästä tuomari taisi närkästyä, koska sanoi minulle, että älä syötä sitä koiraa. Moneen kertaan... No, en alkanut tuomarin kanssa siitä kinastelmaan (sen takia pidin makupaloja Selman nenän edessä, ettei Selma hyppisi ihan naamalle), vaan kuuntelin sujuvasti. Ja esitin koirani niin hyvin kuin voin. Selma kyllä esiintyi hienosti! Tästä Selmalle KP ja ROP-PENTU! Voi miten ihana Selma! :) Selman arvostelu.

Sittenpä otettiin vähän kuvia, käytiin pokkaamassa palkinto ja lähdettiin etsimään ruokapaikkaa, joka löytyikin kivasti heti matkan varrelta (huoltoaseman tapainen). Näyttelypaikalla ei viitsitty syödä, koska koiria ei saanut viedä sisälle, eikä autoon viitsinyt viedä, koska aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta. Auto saatiin ajettua parkkihalliin ja käytiin rauhassa syömässä. Teki hyvää, ja jaksoi ajella hyvin kotiin. Kiitos Päivi ja Koda mukavasta päivästä! :)


Selma rohkea ROP-PENTU!

25.9.2021
Keuruun Eläinklinikan järjestämä perinteinen match show, johon ilmoitin Selman pentuihin. Selma sai punaisen nauhan, ja sijoittui punaisten pentujen ykköseksi! :) Sitten vähän aikaa odoteltiin Best In Show-kehää alkavaksi, jonne siis pääsimme Selman kanssa. Selmahan sijoittui BIS-kehässä upeasti toiseksi! Hyvä Selma!


Selma BIS 2, kuvan nappasi Tuija Isokivi.

18.9.2021
Kito pääsi tänään näyttelyyn Hyvinkäälle, ja sieltähän napsahti PN2-sijoitus sekä ROP-VETERAANI! Onnea paljon Kitolle ja Janniliisalle! :)

11.-18.9.2021
Lähdimme ruskareissulle Leville, joka oli samalla minun ja Petrin häämatka. :D Jep, menimme naimisiin elokuun lopulla, joten tämä reissu oli meidän häämatkamme. Selma lähti meidän mukaan, Vilma jäi tällä kertaa minun vanhemmilleni hoitoon. Kiitos isä ja äiti!


Pieni, intiimi hääjuhla perheen kesken vietimme samana päivänä kun lähdimme häämatkalle.
Kakut oli herkullisia. Kakuista kuvat otti Veera Salmijärvi.


Lähdettin autolla käymään päiväretkellä Ylläksellä ja Äkäslompolossa, Jounin kaupalla. Lettukahveilla Velhon kodassa. Ja makkarat paistettiin Kesänkijärven rannalla.
Vaikka sää oli sateinen, kyllä me silti patikoitiin n. 8 km.


Äkäslompolo-päivän jälkeen lähdettiin kapuamaan Kätkä-tunturille, joka oli ihan majapaikkamme vieressä.
Olihan väriloistoa kerrakseen! Matkaa tuli 15 km.


Nämä väripilkut jäivät erityisesti mieleeni Kätkältä.


Sitten uusi päivä ja uudet maisemat, tällä kertaa Taivaskero. Hienot oli värit täälläkin ja Taivaskeron päällä jo luntakin. Ja rakkaa oli nyt paljon.


"Tällä paikalla
Taivaskerolla
sytytettiin
6.7.1952
Helsingin
Olympiatuli"


Levin huipulla myös käytiin ja sinne mentiinkin gondoli-hissillä. Ja siellä toki paistettiin makkaratkin, oli niin hieno makkaranpaistopaikkakin.


Käytiin myös Joulutarina-elokuvasta tutussa Joulupukinmökillä.


Vielä ihasteltiin Levin maisemia, ja väriloistoa. Komein ruska oli nyt vuosiin!

5.9.2021
Kun on nyt näyttelyn makuun päästy, niin tänään Ruovedelle, ja vain Selman kanssa. Siellä oli tuomarina Antti Nieminen ja pusut piti tällekin tuomarilla hypätä antamaan. Selma esiintyi taas hyvin, seisoa piti aika kauan, joten siinä tahtoi takapuoli mennä maahan. Mutta hyvä tulos, täältäkin ROP-PENTU! Ihana Selma! :) Arvostelut tulevat nykyään välillä suoraan KoiraNettiinkin jo heti, mutta kirjoitan ne toki myös tännekin.


Selma hienona ROPPI-PENTUNA!


Selman iskä Bo ja Selma itse. Selmaa hivenen jänskätti...

4.9.2021
Tänään oli Jyväskylässä ryhmänäyttely, johon ilmoitin nyt molemmat koirat! Selmakin siis pääsi jo pentuluokkaan! :) Myös Selman Koda-velikin tuli ekaan näyttelyynsä. Ja toki Kaukokin tuli katsomaan, miten pärjätään. Olipa kiva nähdä! Selma ja Koda eivät tienneet miten päin olla, kun näkivät Kaukon. :D


Selma ja Koda leikkivät minkä kerkiävät.


Tuomarina bordercollieilla oli Helin Tenson. Rotuhan alkoi tietenkin pennuilla, ja Koda siis kehään ekana. Kodalle tästä 1. sija. Onnea Koda ja Päivi! Kodan jälkeen Selman kanssa kehään. Selma esiintyi kyllä hyvin, ja tuomariahan piti hypätä pusuttelemaan... :) Selmalle tästä 1. sija, KP ja ROP-PENTU! Jee! :)

Sitten vähän Vilmaa harjamaan ja kampaamaan, ja pientä odottelua, että päästiin Vilman kanssa kehään. Vilma esiintyi kyllä hienosti! Tuomari ihastui Vilman liikkeeseen! Joten tästä Vilmalle ERI 1, SA ja vieläpä PN1 plus SERTi sekä VSP! Ihana Vilma! Tämä oli nyt Vilman kolmas SERTi, joten nyt on ainakin SERTit kasassa! Tosi hienoa!

Selmalle otin palkinnoksi tästä tietenkin Selman ekan pokaalin ja Vilman "voittokupongilla" otin lahjakortit paikalla olevaan koiratarvikemyymälään, josta ostin Selmalle (ja vähän Vilmalle itselleenkin) ison, pinkin mustekalapehmolelun. :) Tosi kiva päivä!

Vilman arvostelu ja Selman arvostelu.


Selman ja Vilman palkinnot ja ruusukkeet.

28.8.2021
No nyt taas, tokokokeeseen Laukaaseen Vilman kanssa. Koe oli Vihtavuoren kentällä, itse kehä kaukalossa, ja ympärillä oli kyllä muutakin hälinää. Mm. tenniksen pelaajat tulivat juuri, kun voittajaluokka alkoi. No luokka alkoi paikkamakuulla, josta Vilma jo lähti pois hipsimään. Ei hemmetti! Vilmaa jostain syystä kauhistutti ääni, joka lähti tenniksen peluusta. Odottelin vähän aikaa omaa suorituksen alkua, mutta ei meidän kokeesta mitään olisi tullut, joten ei menty kehään. Harmi!!! Saimme kilpailukirjan ja lähdimme kotiin ihmettelemään, että mitäs nyt. Vilman valeraskaudellakin saattoi olla osansa...

21.8.2021
Päästiin Selman kanssa kunnon oppiin, kun mentiin Virroille Briskness & Dreamoor leirille tokoilemaan, jossa kouluttajana toimi juuri uunituore tokon MM-kultamitalisti Maarit Hellman. Mukava päivä, vaikka vähän satelikin loppupäivästä. Ja oppia saatiin! Kiitos!

8.8.2021
Jimi kävi tänään ekassa näyttelyssään Iisalmessa. Jimi sai hienolla arvostelulla ERI 1, onnea Jimi ja Piia! :) Siitä se lähtee.

7.8.2021
Oltiin Selman kanssa Motivaation järjestämällä metsäjälki-päivällä. Itsehän metsäjälkeä olen tehnyt joskusjoskus, mutta oli kivaa päästä Selman kanssa tekemään. Kivasti Selma meni, käytti nenää heti hyvin. Pieniä ruutuja tehtiin ja yksi isompikin, missä oli enemmän keppejä. Kyllä löytyi kepit hienosti! Loppuun otettiin vielä kepin ilmaisua Selmalle, joka alkoi myös sujumaan. :)


Selma odottelee autossa vuoroaan.

1.8.2021
Vitsit, ihanaa, vihdoin tokokokeeseen Vilman kanssa! Viimeksi kisattu tokossa joulukuussa 2019, eli reilu puolitoista vuotta sitten. Eli treenattu on...

Koe oli uudessa, mutta silti tutussa hallissa, Koiravalmennus Motivaatiossa, jossa siis olemme Vilman sekä Selman kanssa käyty kerran viikossa toko-valmennuksessa. Tämä uusi hallihan otettiin käyttöön vuoden vaihteessa.

Tuomarina oli Heli Herranen ja liikkeet tehtiin puolet ja puolet.

Paikallamakuu 10
Tämä oli hyvä, Vilma meni ekalla käskyllä maahan ja nousi ekalla. Nämä laskut ja nousut kun välillä on olleet ongelma...

Seuraaminen 7
Ihan ok seuruuta Vilmalta! Jossain kohtaa tuli väljyyttä, jota ollaan koitettu treenata paremmaksi, mutta treenataan edelleen.

Ruutu 7
Ekalla käskyllä Vilma ei lähtenyt, tokalla kyllä. Vilman piti vähän tarkistaa... Meni kuitenkin rauhallisesti ravaten ruutuun, hienosti maahan ja luoksetulo oli ok!

Tunnari 9,5
Hyvin lähti kapuloille, haisteli kivasti ja löysi omansa. Rauhallisen varmasti. Ihan kiva!

Metallihyppy 0
Voi h****... Heitto oli ihan ok, kapula jäi aika lähelle estettä. Vilma hyppäsi, nosti kapulan ja kiersi sitten hypyn, eli ei hypännyt takaisin. Tää on meidän varman liike. :(

Tauko.

Luoksetulo 0
No voi... Tätä liikettä ollaan hinkattu, kun ei se tahdo sujua. Juuri ennen koetta saatiin tämäkin toimimaan, käsimerkillä. Vilma lähti kivasti tulemaan, mutta pysäytyksen kohdalla vilkaisi sivulle ja mun käsimerkki meni Vilmalta sivu suun kun olisi pitänyt jäädä seisomaan! Voi... Tämä meni kyllä ihan Vilman piikkiin...

Istuminen ja maahanmeno 9,5
Tämä onnistui kivasti!

Ohjattu nouto 0
Tää olis toinen suht varma liike... Saatiin haettavaksi oikea, mutta Vilma halusi väenvängällä hakea vasemman. ... Pysäytin Vilman kerran, mutta ei auttanut...

Kaukot 5
Tässä välillä Vilmalla on häiriöö, eli ei keskity kuuntelemaan... Taas molemmissa seisomiseen nousuissa minun piti antaa kaksi käskyä. Muutoin suht ok.

Kokonaisvaikutus 8
OK.

Itseäni jännitti. Myönnän. Enkä tiedä miksi, joten siksi taisi mennä muutamat liikeet penkin alle. Hitto että ärsyttää. Yhteispisteet vaivaiset 171,5 pistettä... Just joo. Tuomari kuitenkin kirjoitti arvostelu-lomakkeeseen "Kaunista yhteistyötä ja hienosti tsempattu".

26.7.2021
Match Show Jyväskylässä, ja Selma pääsi kehään. Pennuissa kilpaili isot ja pienet sekaisin. Ja pentuja oli paljon! Selma sai punaisen nauhan, ja rutkasti taas kokemusta. Samoin jälleen Koda-velikin! :)


Tänään nähtiin myös Selman ja Kodan Rocky-velikin, sekä Rockyn "isosisko" Pirre. Tässä kokous meneillään.

23.7.2021
Tänään Mystic Move's ekat pennut puolivuotiaita! Onnea Selman sisaruksille!


Puolivuotisposeeraus. Seisoma-kuvat ei onnannu...

21.7.2021
Vilma on käynyt säännöllisesti hieronnassa Tmi Mari Kolkkalla. Tänään Vilma oli taasen Marin taitavissa käsissä, ja Selmakin pääsi nyt toista kertaa Marille. Aika hyvin pikkukoira rauhoittui Marin käsissä, tosin välillä koitti päästä nuolemaan Maria. Selma niin tykkää edelleen kaikista! :) Hyvässä kunnossa molemmat koirat!

11.7.2021
Sitten taas, viralliset näyttelyt jatkuvat. Tällä kertaa Vilman kanssa Laukaaseen. Kuuma oli päivä! Otin myös Selman mukaan turistiksi. Koiria pidin varjossa ja viileää vettä oli tarjolla koko ajan. Tosi hienosti jaksoivat!

Iloksemme kuuluttivat, että vesieste oli käytössä! Näyttely oli siis urheilukentällä ja vesiesteessä vettä! No sinnehän suunnattiin Selman kanssa heti (vesieste oli lähellä kehäämme). Selmahan oli innoissaan ja valtasi koko altaan itselleen heti! Pörisi vain muille kroolatessaan. :D


Selman mielestä allas oli hänen! Edes Selman kaverilla, Ilolla, ei olisi ollut asiaa altaaseen.


Vilma ihmettelee miksi Selma on märkä ja hän ei... Jokin tässä mättää, tuumii Vilma.

Kehät oli aikataulussa, ja meno oli sujuvaa! Vilman kanssa pelkkä ERI, eikä muuta. Mutta sitten päästiin Vilmankin kanssa polskimaan vesiesteelle. Tuli tarpeeseen! :) Täällä Vilman arvostelu.


Vilmalle ERI ja pääsylippu vesiesteelle!

6.7.2021
Tänään oli taasen match show Jyväskylässä. Selman kanssa kehään, Vilma oli vain turistina mukana (samoin Petri). Ja Selman Koda-veli oli täällä myös. Sisarukset onneksi tykkäävät toisistaan. :)

Selma kilpaili isoissa pennuissa ja sai punaisen nauhan. Punaisissa pennuissa Selma vei voiton kaikista pennuista! Tästä sitten päästiin jatkoon "isoon kehään", joten odoteltiinkin sitten tovi, että kaikki muut oli arvosteltu. Kuumaa oli, mutta pidin tietenkin Selmaa varjossa ja vettä oli tarjolla koko ajan.

Isossa kehässä Selma jaksoi esiintyä jälleen hienosti, ja sijoituimme sijalle neljä! Hieno Selma!


Koda-veljen voittama lelu olisi ollut paras myös Selman mielestä!


Selma Best In Show 4! Kuva: Päivi Turunen


Kotona vielä iloinen poseeraus palkintojen kera.

20.6.2021
Tänään lähdettiin vuorostaan Selman kanssa näytelmiin, siis ihan vain mätsäriin Jyväskylään, Laajavuoreen. Siellä tavattiin myös Selman veli Kodakin, samassa kehässä. :) Selman ensiesiintyminen isoissa pennuissa sujui tosi hienosti! Selma sai punaisen nauhan, jatkossa ei enää pärjätty. Koda-veli taisi saada sinisen nauhan ja sijoittui muistaakseni neljänneksi. Onnea heille!


Koda ja Selma ottavat mallia, miten ollaan kehässä kauniita!

13.6.2021
Vilma puolestaan pääsi tänään koiranäyttelyyn! Pitkästä pitkästä aikaa siis meille molemmille jotain koiramaista "kisailua". Melkein kaksi vuotta sitten viimeksi ollaan näyttelyssä oltu!

Tuurin Miljoona Koiranäyttelyyn oli ilmoittautunut 26 bordercollieta, tuomarina Susanna Uusitupa-Kärppä. Vilma meni todella hienosti, ja sai ERI 3. Hyvähyvä! Onneksi säät suosi! Ja todella kiva, koiramainen viikonloppu! Oli ihanaa nähdä niin vanhat tutut kuin uudetkin kaverit! Täällä Vilman arvostelu.

Muutoin meillä menee hyvin, vaikken tänne kovin usein kirjoittelekaan... Vilma ja jopa Selmakin ovat päässeet koirahierojalle, ja Selman kanssa opetellaan juttuja, niin kotona kuin kylillä ja kentillä. Vilman kanssa myös, tosin enemmän ehkä kentillä. :) Kuviakin laittelen, kunhan kerkiän.

12.6.2021
Selman pentueen (eli Mystic Move's pentueen) ekat pentutreffit oli tänään Suonenjoella, jonne tietenkin Selman kanssa suunnattiin! Kaikki Selman sisaruksetkin pääsivät paikalle, ja ihanan näköistä leikkiä näillä pennuilla kyllä oli! Me syötiin, leikittiin, tokoiltiin, näyteltiin, syötiin ja leikittiin. Ihan mahtava päivä! Kiitos Kauko ja Anne tarjoamisista ja koko päivästä!


Nämä sisarukset, Selma ja Sulo, pentueen ainoat trikit, leikkivät tänäänkin keskenään.


Selma ja Koda samalla kepillä.


Selma taisi voittaa...


Tai sitten ei...


Koitettiin yhteiskuvaa... Vain koitettiin...

4.6.2021
Ostin Selmalle ylimääräisen tokovalkkapaikan Motivaatiolta, ja sielläpä oltiin samoissa treeneissä Koda-veljen kanssa. Kivaa!


Selma ja Koda.

20.5.2021
Vilman pennuista Onni-poika kävi luustokuvissa, sieltä tuli hyvät tulokset! Hienoa Onni ja Eija! :)

21.5.2021
Tänään Selma sai tänään toiset rokotukset. Tämäkin meni moitteettomasti, Selma tyytyväisenä söi makupaloja, kun eläinlääkäri pisti piikillä. :)

13.5.2021
Kaunis helatorstain päivä ja minä käppäilin pihassamme koirien kanssa. Selma käväisi metsässä ja tunki päänsä jonnekin, ja tuli luokseni vähän päätään pudistellen. Mentiin sisälle ja hetikohta Selma alkoi oksentamaan, koko ajan! Voi ei! Minä en tiennyt oliko kenties kyy tuikannut vai ampiainen pistänyt. Eikun Jyväskylään päivystykseen. Selmalla oli kurja olo!

Eläinlääkärillä Selma sai kipupiikin ja pahoinvointipiikin, ja olo helpottui. Eläinlääkärin tutkiessa Selman kuonoa, siitä tippui jokin, ihan kuin ampiaisen pistin, mutta sitä ei enää löydetty lattialta. Mutta ampiainen se taisi olla, joka Selman kuonoon tuikkasi. Kuono turposi vielä illan aikana jonkin verran. Kotona annettiin kyytabletti. Tästä selvittiin!

1.5.2021
Iloista vappua kaikille!

Käytiin Vilman kanssa vapunaaton valkassa, siellä oli kovin vappumainen tunnelma, kivaa oli!

Selmankin kanssa toki olemme tehneet kaikenlaista pientä juttua. Hyvin Selma kuuntelee ja keskittyy, tosin välillä jokin saattaa Selman keskittymisen keskeyttää, mutta pikkuhiljaa.

Vilma ja Selma tulevat tosi hyvin juttuun keskenään! Leikkivät kovasti. Toki Vilma vanhempana opettaakin Selmaa, ja niinhän sen pitää mennäkin. :)

17.-23.4.2021
Tämä viikko Saarisellä, aivan ihanaa! Itse ihastuin tähän viime reissullamme viime marras-joulukuun vaihteessa täällä käydessämme. Nyt oli enemmän sakkia kuin viimeksi, koska täällä oli edelleen sesonki-viikot menossa. Lunta oli vielä, Petri pääsi hiihtämään (tälle talvelle se tonni meni rikki!), ja me Vilman kanssa samoiltiin tuntureilla. No pääsi Petrikin tuntureille. :)


Vilma napapiirillä, Rovaniemiellä. Pakollinen pysähtyminen. :)


Kivuttiin jalan Kaunispäälle, eli Kaunispää huiputettu. Syötiin munkkikahvit tietty.


Sekä huiputettiin Kiilopää myös! Huippureissu!!! Oikealla takaviistossa siintää Niilanpää, sinne ei ollut talvireittiä.


Kiilopään korkein kohta. :)


Iisakkipään kauniita kelohonkia! Iisakkipäätä ei huiputettu, käveltiin vain pienempi lenkki.


Käytiin myös tällä reissulla Inarissa. Käytiin käppäilemässä Juutuan polku, reipas seitsemän kilometriä. Reitin lopuksi toki syötiin omat eväät. Taustalla näkyy Jäniskoski, joka ylitettiin reitin alussa riippusiltaa pitkin.

Selmalla oli mennyt Kaukon perheen luona hienosti! Työkaverini kysyi, että eikö Selmalle taida tulla ikävä, kun emme ota sitä mukaan. Naurahdin ja sanoin, että Selma on sen verran rohkea pentunen, että se taitaa unohtaa meidät jo ennen kuin auton perävalot katoaa näkyvistä. :D

16.4.2021
Selma sai tänään ekat rokotukset. Eläinlääkäri antoi makupaloja Selmalle syötäväksi, eikä Selma varmaan edes huomannut, kun eläinläkäri tuikkasi neulalla. Selmaa kehuttiin reippaaksi pennuksi, jolla on suht paljon karvaa... :D

Eläinlääkäriltä lähdimme ajelemaan Suonenjoelle, vietiin Selma sinne kasvattajalle viikoksi hoitoon, ja me muut läksimme Lappiin, jälleen iki-ihanalle Saariselälle, vielä hiihtelemään. :)

4.4.2021
Pari Vilma-Kjarni pentua, Raja ja Zeri ovat käyneet jo terveystutkimuksissa. Hyviä tuloksia ovat saaneet! KoiraNetissä ovat näkyvillä (pääsette esim. Kasvatit-sivun kautta jokaisen omaan koiranettiin). Ja Eija käytti Onnin nyt vuoden iässä uudestaan sydänultrassa, ja sydän todettiin terveeksi! Upea 1-vuotislahja Onnilta, onnea Onni ja Eija terveestä sydämestä!

Vähän huonoakin uutista, nimittäin Jimillä todettiin molemmissa kyynärissä OCD. Todella surullista. Jimi on nyt jo operoitu ja kontrollissa näytti jo hyvältä. Tsemppiä Piia Jimin kuntoutukseen!

Jonkun verran tässä on tullut puheeksi Selman väritys. Vaikka tricoloriksi Selma on rekattu, ei se ihan musta trikki ole... Musta ei nimittäin ole musta, vaan haalea musta. Ehkä jopa sini-trikki? Tai seal, tai brindle? Jännä nähdä minkä värikseksi Selma tulee. :D

2.4.2021
Fridan omistaja Sanni tuli käymään keski-suomessa, joten kävimme yhdessä treenaamassa. Sannilla on nykyään 8 kk ikäinen bordercollie narttu Malla (Amazeme Urban Dust). Sannilla oli kunnon kamera, jolla saatiin kunnon kuviakin. Pari kuvaa päivitetty myös Selman omalle sivulle.


Malla ja Vilma pysyvät hyvin, Selma vielä ihan ei...


Selmalla on aina metkut mielessä...


Osaa se olla nätistikin.


Taas mennään!


Vilma!


Mun kännykällä räpsy Sannin chihuista ja Mallasta sekä Selmasta. Selma ihastui pieniin koiriin kovin.

25.3.2021
Tässä vielä Katriin Tiiran lähettämä yhteenveto Vilman smartDOG Kognitio-testistä:

KOKONAISARVIO TESTIN PERUSTEELLA
Vilma on aluksi sisään tullessaan hieman jännittynyt, eikä sitä kovinkaan paljon kiinnosta tutustua tilaan, vaan se pysyttelee pääasiassa ohjaajan vieressä. Vierasta ihmistä se ei väistä, mutta on hieman varovainen, kuitenkin ystävällinen. Nopeasti Vilma rentoutuu, ja sen motivaatio ja keskittymiskyky on testissä huippuluokkaa.

Sylinteritestissä Vilma osoittaa hyvää itsehillintää. Vilma ei selkeästi halua katsoa testaajaa silmiin, vaan välttelee aktiivisesti katsomasta kasvoihin pitkään – tätä näkyy toisinaan muillakin bordercollieilla. Siitä huolimatta Vilma lukee erittäin hyvin ihmisen eleitä, eikä ole niillä johdettavissa harhaan (huijaus-osio).
Tilaan liittyvä ongelmanratkaisu, V-aita, oli Vilmalle helppo - sen sijaan testin vaikein tehtävä, looginen päättely oli liian vaikea. Mahdottomassa tehtävässä Vilmalla on molemmat ongelmanratkaisustrategiat, niin itsenäinen kuin ihmiseen tukeutuva, hyvin tasaisesti käytössä. Vilma muistaa kaksi toistoa (neljästä) muistitehtävästä oikein, mikä on keskiarvoinen suoritus. Vilma pystyy selkeästi matkimaan ihmisen toimintoa sosiaalisen oppimisen tehtävässä.

Vaikka Vilmaa jännittää sisään tullessaan, ei se oikeastaan enää näy koiran suorituksessa lainkaan, ja esim. mahdottomassa tehtävässä, se on rodun keskivertoa selkeästi itsenäisempi ja luottaa omiin kykyihin, eikä koe epävarmuutta. Vilma selkeästi uusista tehtävistä nauttii.

23.3.2021
Hirvittävän paljon onnea Vilma-Kjarni Tuli-pennuille, 1 vuotta jo! Onnea Zeri, Jimi, Luca, Onni, Picard, ja Raja! Tässä vielä 1-vuotiskuvat näiltä sankareilta:


Zeri


Jimi


Luca


Onni


Picard


Raja

20.3.2021
Vilma pääsi tänään Katriina Tiiran järjestämään smartDOG-testiin. Testin pop up-viikonloppu järkättiin täällä Keuruulla.

Testi kesti n. puolitoista tuntia, siinä oli erinäisiä tehtäviä. Mielenkiintoista oli kyllä! Katriina sanoi Vilmasta, että Vilmalla on hyvä itsehilintä, on alistuva mutta ottaa kontaktia itse. Vire nousee hyvin, eikä pelkoa jää. Vilmalla on valtava motivaatio, keskittyy hyvin ja on super työkoiramainen. Lukee eleitä hyvin (paitsi jalkatestissä), seuraa jopa katsetta hyvin, vaikkei halua katsoa pitkään ihmisen kasvoihin, vilkaisu riittää Vilmalle. Hyvä työskentelyitsevarmuus. On epävarman kun mentiin sisään, muuttuu täysin kun työskentelee. Omaa oman ajattelun ja työskentelyn itsevarmuutta. Testin loppua kohden Vilmalle tulee pientä kiihtymistä. Vilma on motivoitunut ja keskittyy hienosti, vaikka kuuntelee ääniä, on fokusoitunut tehtävään. Ja vaikka Vilma saattaa katsella muualle, Vilma on tehtävässä täysin.

Selman kanssa menee hyvin. Yö meni tosi hienosti. Ulkoillaan, nukutaan, syödään. :)


Selma ulkona, ei oikein arvostanut pantaa eikä hihnaa...

19.3.2021
Tänään meille muutti tällainen ihanuus, Mystic Move's Bestseller, tuttujen kesken Selma! Vähän väriä tähän mustavalkoisuuteen, Selma on nimittäin tricolour. Rohkea tapaus.


Selma ottaa heti lunkisti paikassa kuin paikassa.


Vilma otti tulokkaan erittäin hienosti vastaan!


Lelut on kivoja.

5.2.2021
Tänään aloitimme Vilman kanssa toko-valkan uudessa hallissa Jyväskylässä, Koiravalmennus Motivaatiossa, tutun ja turvallisen "koutsimme" Oonan valmennuksessa. Olipa ihanaa! Ensin ihmeteltiin ja ihasteltiin hallia, ja sittenpä alettiin jo hommiin!

Tokoa olemme päässeet tammikuussa onneksi treenaaman Haapamäellä, hallissa, jonka kennelkerho on vuokrannut taas kerran viikossa.
Ekat treenit Motivaatiossa, hiki tuli!

1.1.2021
Oikein mainiota uutta vuotta, toivottavasti tämä vuosi olisi kivempi! :) Ja edelleen, Ystävät on tärkeitä! <3

Viime vuoden lopulla, juuri ennen joulua, oli Ansan vuoro lähteä Taivasmatkalle. Ikävä on kova! Nyt ei ole meillä enää kehruukonetta, joka täyttäisi sylin.

Alkuvuodesta Vilmalle odotimme kuumeisesti juoksuja alkavaksi, koska meillä oli pentue-suunnitelma. Isäksi valikoitui upea ja komea Kjarni. Kjarnin ja hänen omistajansa Tuulin olen tuntenut jo useamman vuoden, ja Kjarnista löytyi sitä potkua, mikä täydensi Vilmaa. Tammikuun lopulla tämä nuoripari palkitsi vihdoin tämän kasvattajan (ja vähän Tuulinkin) hermot ja kaksi onnistunutta astumista tapahtui. Eikun odottelemaan!

Vilman kanssa emme käyneet missään odotusaikana. Halusin Vilmalle antaa rauhan, sekä mahdollisimman normaalin arjen. Maaliskuun loppupuolella sitten odottelu tuli päätökseen, ja sektiolla syntyi valloittava kuusikko! Ja tuli korona. Mutta se kevätkorona meni minulta ohi, sainhan olla pentusten kanssa luvan kera kotona karanteenissa.

Vaikka alku oli hankalaa sektion takia (tässä taas korostui ihanat Ystävät, jotka auttoivat), mutta kunhan Vilma pääsi äityidessään vauhtiin, niin sehän sujui vallan mutkattomasti! Vilma oli aivan ihana äiti! Kyllä ne vaistot vaan heräsivät ja luonto antoi sen oman tiedon ja taidon, miten toimia. Pennut kasvoivat ja kehittyivät hienosti kaikki! Ja lähtivät kesäksi uusiin, omiin koteihinsa. Kiitos siitä teille, uudet kasvattieni omistajat!

Me jäimme Vilman kanssa kesäksi kasvattamaan Vilmalle karvaa. Vanha karva tippui kyllä ihan huolella kokonaan pois. Vilma oli aivan nakkena koko kesän. Onneksi sentään uutta karvaa kasvoi tilalle, joka oli entistä ehompi ja kiiltävämpi! Ja kesän aikana Vilmaa käytin muutamallakin eri hierojalla, jotka käsittelivät Vilman kropan uuteen uskoon pentue-ruljanssin jäljiltä!

Kesän ja syksyn aikana treenasimme Vilman kanssa urakalla tokoa ja peltojälkeä. Näyttelyitä katselin joitain, mutta en sitten kuitenkaan Vilmaa ilmoittanut minnekään. Saipahan sitä karvaa kasvatella. Loppuvuoden isoja hallinäyttelyitäkin peruttiin, joten se siitä näyttely-vuodesta. Tokokokeita katsoimme kyllä ja vasta viime vuonna loppuvuodesta yhteen ilmoitinkin, mutta sepä peruttiin, joten se siitäkin sitten. Onpahan tavoitteita tälle vuodelle... Helmikuussa siirrymme sitten Jyväskylässä uuteen halliin tokovalmennukseen.

Kesällä ja syksyllä kerkesimme jopa pitää pentutreffit Tuli-pentueen kanssa. Ihan kaikki eivät päässeet joka kerta, mutta kuitenkin.

Kasvateistani Kito käväisi parissa näyttelyssä.

Ja yksi kasvateistani, Frida, lähti saateenkaarisillalle.


Vuoden 2020 viimeiset tokotreenit, ja Haukkuvaarassa viimeinen treenikerta. Tuli iloinen mieli molemmille.

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |