:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::23.12.2011
Oikein Hyvää ja Rauhallista Joulua sekä Onnellista Uutta Vuotta Kaikille! :)

18.12.2011
Jospa kirjuuttelisin tännekin kuulumisiamme. Meidän Helsingin keikan jälkeen Niilalta alkoi lähtemään karvaa aivan mahdottomasti! Se on aikasta kalju nyt. :) Ja Niilalle odotellaan juoksuja alkavaksi ihan lähipäivinä. Ainakin Remu on kovasti sitä mieltä, että ne kyllä kohta alkavat! :)

Joten siitä johtuen, päivittelin jälleen kerran Pentuja-sivun. :) Eli taas saa alkaa jännittämään, sillälailla kivalla tavalla. Tämä pentuehan menee kennel Pikkupaimenen, Sari Solannin nimiin. Pentueen isä-ehdokkaan tulen julkistamaan myöhemmin, Sarinkin toiveesta.

Olen myös saanut kuvia ja onnitteluja vieläkin Remun menestyksestä Helsingissä Voittaja-näyttelyssä. Kiitos siitä! :) Koitanpa laitella kuvia tännekin asti teidän nähtäville. Mutta tässä vaikkapa ensi-fiilistelyyn. :) Tuisku (Pikkupaimenen Front Page News, om. Sari Solanti) vasemmalla, esittäjänä Anne Alho, tuomari John Ritchie keskellä sekä me Remun kanssa oikealla. Tuiskuhan on Niilan siskopuoli, eli Remun tätipuoli.

3.-4.12.2011
Tänä viikonloppuna jälleen näyttely-turnee, tällä kertaa Helsingissä, messarissa, Voittaja-näyttelyt. Meinas jäädä ilmoittamatta kun oli ryövätyn kalliit ilmo-maksut laittaneet. Ilmoitin kumminkin sitten vain Remun, Niila sai jäädä kotiin.

Lauantai-aamuna kovin aikainen (3.30) ylösnousu ja eikun matkaan. Hyvissä ajoin kyllä oltiin paikalla, eipähän tullut hätä.

Lauantaina bortsuilla tuomarina oli Jaana Hartus. Remu kisasi toista kertaa valio-pojissa, jossa oli kuusi muutakin valiota. Remu sai laatuarvostelussa ERIn. Kilpailuluokassa käytiinkin vain kehä kiertämässä kun meidät jo käteltiin pois.

Junnu-nartuissa olikin sitten vuorossa Kito ja Frida, sekä muutama muukin junnu-narttu (yht. 12). Kito sai tuomarilta Tn, moitti niin kovin pieneksi Kitoa. Mittasikin Kiton ja sai korkeutta 43 cm. Pienihän se on, mutta niin vallan ihana! :) Frida puolestaan sai EHn. Sitä juoksua pitäisi vieläkin harjoitella... ;) Mutta molemmat saivat todella hyvät arvostelut tiukalta tuomarilta! Onnea tytöt, onnea! :)


Kito arvostelussa, esittäjänä tällä kertaa Anna Laitinen.


Kito on hieno koira! :)


Frida ja Sanni.


On Fridakin hieno koira! :)


Lauantain ja sunnuntain välinen yö oltiin hotellilla yötä ja sunnuntain hienon hotelli-aamiaisen jälkeen jälleen nokka kohti messukeskusta.

Meidän kehä alkoi heti aamusta klo 10.00 ja paikan päällä oltiin jälleen ihan hyvissä ajoin. Urosten valio-luokassa oli jälleen seitsemän komeaa herraa ja hyvin Remu meni. Remun edessä ja takana oli molemmin puolin vahvat herrat (edessä Minnan Jarre, Pp. Golden Arrow ja takana Arjan Soolo, Pp. Tequila Sunrise), ja silti Remu esiintyi upeasti! Ei tarvinnut nostella häntää vaan mentiin vain omaan tahtiin. On se hienoa! :)

Tuomari oli todella tiukka britti-tuomari, ja yksilöarvosteluun Remu meni luokkansa viidentenä ja oli ensimmäinen valio-uroksista siihen mennessä, joka sai ERIn! Huippua! Kilpailuluokassa, jossa oli Remun lisäksi kaksi muuta ERIn saanutta, tuomari valitsi Remun ykköseksi SAn kera! :) Ihanaa!

Sitten heti veteraani-urosten jälkeen oli PU-kehä ja siinä saatiin taas juosta ristiin rastiin kun tuomari arvioi, mitenkä urokset paremmuusjärjestykseen laittaisi. Yllätykseksi tuomari valitsi Remun Parhaaksi Urokseksi! WAU! Oli siinä riemua! Remusta tuli siis Voittaja 2011 ja Remu sai myös ensimmäisen CACIBIn! Onpa upeaa! :)))

Sitten oli narttujen vuoro ja Kito kisasi jälleen 12 muun junnu-nartun kanssa junnu-luokassa. Frida oli jo lähtenyt kotimatkalle lauantaina. Tällä kertaa Kito sai EHn ja todella hienon arvostelun! Hyvä Kito! :) Kannattaa olla tulokseen tyytyväinen!

Narttujen jälkeen oli sitten vuorossa Rotunsa Paras-kehä, jossa saimme vastaan kovan vastuksen, mutta niin ihanan Tuiskun (Pp. Front Page News). Parhaalle on hyvä hävitä, Tuisku oli ROP ja Remu VSP. :) Onnistunut päivä meillä! :)

Vielä oltiin Pikkupaimenen kasvattaja-ryhmässä Remun kanssa. Siinä mukana myös Tuisku, Cini (Pp. Tai Chi) ja Soolo. Ryhmämme sijoittui ykköseksi saaden vielä kunniapalkinnon.

Sitten olikin jo hyvä mieli lähteä kotiin päin, muutaman mutkan kautta. Upea viikonloppu, oli ihana nähdä jälleen teidät kaikki ystävät! :) Ja suuri kiitos onnitteluista! :)


Remu, Voittaja 2011!

1.12.2011
Hurjan paljon onnea Venlan 8-vuotiaalle H-pentueelle! :) Nyt ovat nämäkin "pennut" saavuttaneet sitten veteraani-iän! Onnea vetreille veteraaneille! :)

19.-20.11.2011
Jyväskylän näyttely-viikonloppu. Lauantaille ilmoitin Niilan ja sunnuntaille Remun. Näyttelymaksut olivat aika kalliit, joten en raaksinut ilmoittaa molempia molemmille päiville. Mutta käyhän tämä näinkin! :)

Lauantaina siis Niilan kanssa kehässä, valio-nartuissa oli viisi koiraa. Niila sai ERIn ja sijoittui kilpailuluokassa neljänneksi ja sai SAn. PN-kehässä käytiin vain pyörähtämässä.

Lauantaina oli kehässä myös Frida, joka sai Hn tiukalta tuomarilta.

Sunnutaina sitten Remun kanssa ja Remu olikin ainoa poikakoira valio-uroksissa. Remu sai ERI 1 SA, ja PU-kehässä käytiin sielläkin vain rinki heittämässä.

Mutta ihan kiva viikonloppu kaiken kaikkiaan!! :) Kiitos Ellu ja Sami kyydistä.

Tässä vielä kuvia lauantailta:


Frida, esittäjänä Sanni.
(kuva: Veera Kiuru)


Frida yksilöarvostelussa.


Niila yksilöarvostelussa.

4.11.2011
Oonalle todella paljon onnea!!! Meidän mummo-kissa täyttää jo 12 vuotta! :) Iltavillivauhtia piisaa edelleen... :) Ei vielä juurikaan merkkiäkään vanhuudesta, saatika arvokkuudesta toisinaan.

Käytin sekä Niilan että Remun Palokassa eläinklinikalla silmätarkissa. Varasin ensin ajan vain Niilalle, mutta sitten ajattelin, että olisi hyvä tarkistaa Remultakin silmät nyt myös samalla. Niilan silmät ovat edelleen täysin terveet, samoin on Remun silmät täysin terveet. Remulla oli samalla myös gonioskopia-tutkimus ja Remu on täysin terve myös glaukooman osalta! :) Hieno juttu!

31.10.2011
Viimein tuli Fridan lonkka- ja kyynärtulokset ja hyvältä nekin näytti! Lonkat, vasen A ja oikea B sekä kyynärät 0-0. Hienoa hienoa! :) Onnea kovasti kaikille kasvateilleni ja niiden omistajille hienoista terveystuloksista! Kasvattaja on teistä kovin ylpeä! :)) Nyt voitte kaikki harrastella terveiden koirienne kanssa turvallisesti lajia kuin lajia!

Viime perjantaina oli tullut vihdoin KoiraNettiin Remun Suomen muotovalion arvo näkyviin. Nyt se on siis virallisesti komea koira! :) Aika kauanhan siinä meni, laitoin meinaan muotovalio-arvo-anomuksen heti OmaKoira-palvelun kautta menemään kun luonnetestitulos Remulla oli (heinäkuun lopussa siis), ja nyt se vasta myönnettiin. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Saas nähdä kuinka kauan menee Niilan TVA-arvon myöntämisellä. Se viimeisin ykkös-tulos ei siellä kyllä vieläkään näy...

17.10.2011
Onnea ihan hurjasti meidän Ansalle, joka täyttää tänään 4 vuotta! :)) Meidän oma lellikissa! :D

15.10.2011
Tänään kävi Frida lonkka- ja kyynärkuvauksissa. Lonkat ja kyynärät oli eläinlääkärin mielestä tosi siistit! Eli vastauksia odottellaan nyt kennelliitosta jälleen. :)

1.10.2011
Päätimme Katjan kanssa ilmottautua tämän päivän sbcak-yhdistyksen rotumestis-tokoon. Ja sinnehän sitten startattiin aamulla kuudelta!

Koe pidettiin siis Hyvinkäällä ja meidän ryhmä alkoi klo 10.00. Evl:aan koirakoita oli ilmoittautunut yhteensä 20 koirakkoa, joten tämä porukka oli jaettu puoliksi. Ekalla puoliskolla oli paikallaolot klo 10.00, tokalla puoliskolla klo 13.00. Liikkeet tehtiin paikallaolojen jälkeen numerojärjestyksessä kaikki putkeen. Me Niilan kanssa olimme ekan ryhmän toiseksi viimeisiä.

Päivä oli aurinkoinen, mutta siitä huolimatta viileä. Koe oli nurmikentällä ja hetihän se tuotti päänvaivaa, koska me ei oltu treenattu vähään aikaan nurmella. Tuomarin oli Pernilla Tallberg.

Paikalla istuminen 9,5
:)) Pysyi! Tuomari rokotti puoli pistettä, koska Niila oli liikuttanut hieman tassujaan ja katsellut ympärilleen.

Paikallamakuu 7
Hivuttautui maahan ennen aikojaan toisten käskystä.

Tauko.

Seuraaminen taluttimetta 7
Matka oli kivan lyhyt. Täyskäännöksissä Niilan paikka aukesi, ja siitä myös tuomari huomautti. Tuomarin mielestä myös Niila liikkui epävarmasti, eli matalalla. Koitin jälleen selittää, että Niilan työskentelytapa ON liikkua matalalla, mutta sitä tuomari ei noteerannut, ja sen huomaa myös muiden liikkeiden pisteytyksissä... :(

"Z" 8
Jäävät seiso-maahan-istu. Seuruu oli hyvää ja jäävät meni hyvin, lopussa istuminen meni Niilalla hitaasti ja Niila jäikin ihme asentoon, puoliksi miltei maahan. Siitä seuraamaan lähtökin oli hieman tahmeaa, mutta seurasi kyllä. Taas sai kuulla epävarmasta käytöksestä...

Luoksetulo 7
Minun mielestä tosi hyvä luoksetulo! Nyt ei hiipynyt juurikaan. Tuomarin mielestä pysähdykset olisivat saaneet olla jämäkämpiä. Mutta luoksetulo-osuudet tuli varmalla, hyvällä liikkeellä.

Ruutu 5
Arvasin että tämä tulee meille ongelmaksi. Merkille Niila meni hyvin, mutta ruutuun meni kyllä sinne suuntaan, paitsi luoksetulo-merkille päin. Sain Niilan kuitenkin käskyillä ruutuun. Loppu meni hyvin. Tuomari sanoi jotta antaa silti vitosen, koska sain Niilan hyvin ruutuun.

Ohjattu nouto 0
Saatiin haettavaksi vasen. Nurmikenttä, ja ruoho oli pitkää, vaikka näytti, että sitä olisi ollut leikattu. Mutta hyvin kapulat kyllä hukkuivat nurmikkoon! Tämä oli monelle muullekin ongelma. Niila meni kyllä vasemmalle, ei löytänyt, bongasi sitten hetken etsittyään keskimmäisen kapulan ja toi sen. :(

Metallinouto hypäten 9
Tämä oli hyvä. :)

Tunnari 8
Tämäkin oli hyvä. Itse en nähnyt kapuloita paikaltani lainkaan. Niila taisi ensin haistaa oman, varmisti muutaman ja toi oman. Tuomari rokotti hieman hätäisestä käytöksestä kapuloilla... Ei kohen koskaan...

Kauko-ohjaus 7,5
Niila teki todella hienot vaihdot kaikki! Tuomari toivoi jälleen ryhdikkyyttä vaihtoihin, mutta Niila kun työskentelee matalalla...

Loppupisteet vain 216,5 pistettä. Harmillista, ettei tuomari halua noteerata kokonaisuutta, miten koira työskentelee, vaan ottaa pisteitä pois.

Mutta onnea kovasti Katjalla ja Zenille (Tending Airborne) jotka nappasivat voiton upeilla pistellä, 294!!!

30.9.2011
Kiton lonkka- ja kyynärtulokset ovat nähtävillä KoiraNetissä. Ja terveethän nuo, lonkat A-A, kyynärät 0-0! Upeaa! :)

27.9.2011
Vein toko-treeneihin treeni-kamuille täytekakkua ja piirakkaa Niilan TVA-tittelin kunniaksi. :) Kyllä maistui!

18.9.2011
Giira ja Kauko kävivät tänään Maaningalla suorittamassa MH-luonnekuvaksen. Ja läpihän se meni, vaikka alkuun sattui koe-paikalla hieman ikävääkin. Nimittäin toinen koira hyökkäsi Giiraa kohti, mutta onneksi Giira siitä toipui! Isot onnittelut Giiralle ja Kaukolle! :)

11.9.2011
Tänään, ehkä hieman yllättäen, korkattiin Remun kanssa tokon alokasluokka! Viikko sitten koe oli vielä täynnä kun asiaa tiedustelin, ja eilen laitoin Tuijalle viestiä, että onhan koe täynnä, eihän ole peruutuksia tullut. Vastaus tuli hetken päästä ja kyllä, peruutuksia on tullut ja kokeeseen mahtuu vielä. Voihan väkä! Tuli sitten ilmoitettua Remu kokeeseen, kerta koe oli tutulla kentällä täällä Keuruulla. Vähänkös sitten alkoikin jänskättämään!!!

Aamulla siis suunniteltua aiemmin ylös, ja heti tuntui perhosia vatsassa. Alokasluokka oli siis ensin, tuomarina toimi Juha Kurtti. Alokasluokassa koiria kymmenen ja me Remun kanssa päästiin ekana.

Luoksepäästävyys 10
:) Remu meni jopa hieman tuomaria vastaan.

Paikallamakuu 0
:( Kahden koiran päässä yksi koira lähti omistajansa perään, Remu katsoi mallia. Harmi! Tämä kun on ollut varmalla pohjalla.

Seuraaminen kytkettynä 7,5
Tämä meni Remulta ihan hyvin. Välillä kyllä väljyyttä tuli, mutta muutoin aika ok.

Seuraaminen taluttimetta 0
Hups. Alku oli tosi hyvää, mutta kehän ulkopuolinen häiriö kävi Remulle liian ylivoimaiseksi. Lähti haahuilemaan. Minun tuli annettua myös liikaa käskyjä.

Liikkeestä maahanmeno 10
:) Tämä on varma liike!

Luoksetulo 8
Remu tulee vauhdilla luokse. Jäi vinoon eteen eikä oikein tullut sivulle, kun halusi vain jököttää paikallaan.

Liikkeestä seisominen 8
Alkuseuruu hyvä, pieni väljyys juuri ennen käskyä, mutta jäi Remu hyvin seisomaan! Loppu ok.

Hyppy 0
Remu kuumenee hyppyyn kuin hyppyyn. Ei oikein tullut mitään muuta kuin liikaa käskyjä. Saimme kuitenkin hypyn tehtyä.

Kokonaisvaikutus 7
Tuomari tykkäsi, että koira kuitenkin yrittää kovasti! Häiriötä otti välillä ulkopuolelta, mutta sanoi kunhan häiriön saamme kohdalleen, on kokonaisuuskin erinomainen!

Tällä menolla pisteitä tuli 92 pistettä. Remulle tuli kokemusta ihan roppakaupalla!!! :) Ja olen erittäin ylpeä nuorestaherrasta, että se sentään yritti!!! :)) Tiedän, että Remu ottaa häiriötä liiaksi ulkopuolelta, mutta näitä on vaan harjoiteltava ja - jostainhan se on aloitettava!

Palkintojen jaon jälkeen kotiin, Remu sinne, hieman söin, sitten Niila matkaan mukaan. Ja taas jännitti, jostain syystä... ;)

Koirakoita evl:ssä viisi, me Niilan kanssa toisena. Liikkeissä perinteinen järjestys, ruudusta poikki.

Paikalla istuminen 10
:)))

Paikallamakuu 10
:)))

Tauko.

Seuraaminen taluttimetta 8
Matka oli sopiva. Niila seurasi todella upeasti! Hieman oli tuomarin mielestä paikallakäännöksissä liikaa Niilalla peruuttelua, se varmisteli paikkaansa. Ja olihan se välillä hieman liian edessäkin.

"Z" 10
:))) Jäävät seiso-istu-maahan.

Luoksetulo 9
:)) Alun tuli hienosti, seisomisen jälkeen vauhti hieman tippui, josta tuomari rokotti pisteen. Hiipi myös hieman käskyjen jälkeen.

Ruutu 10
:))) Tuomari tuumasi, että eipä tässä ollut mitään liikaa, eikä mitään jäänyt pois. :)

Tauko.

Ohjattu nouto 10
:))) Saatiin haettavaksi oikea. Ja oikein se meni!

Metallinouto hypäten 10
:)))

Tunnari 10
:))) Haisteli kaikki läpi, toi hyvin oman.

Kauko-ohjaus 10
:)))

Todella mahtavalla tunteella Niila meni, näki että se nyt tykkäsi tehdä! Loppupisteet huimat 310, luokkavoitto, KP, kerhon mestaruus 2011, SEKÄ FI TVA!!!!! :) Olo on aika mukava!! Niila on ihan super! :)))

Suuret kiitokset kuuluu eritoten meidän treeni-kamuille! Te olette ne, jotka meidän virheet korjaa ja auttaa ja neuvoo. Erityiskiitos Katjalle, joka vaatii itseltään paljon, mutta osaa vaatia myös meiltä! Kiitos myösTerhille, jonka kanssa on aina niin ihanaa treenata ja joka jaksaa auttaa! Kiitos Annelille, meidän liikkurille! Kiitos Arnalle! ;) Sekä iso kiitos myös muille, olette hyvä olla olemassa!


FI TVA NIILA! Ja Remu, joka on aloittanut toko-uransa. Palkinnot taustalla ovat tietty Niilan. :)))))


Kuvia laitoin lisää kuva-albumiin, kiitos Maija kuvista! :)

9.9.2011
Onnea älyttömästä meidän Niilalle, seitsemän vuotiaalle "nuorikolle"!!! :D Kylläpä, jälleen kerran, aika rientää sukkelaan. Onnea myös Retku-siskolle! Supo-siskolle kauniit terveiset sateenkaarisillalle, sinne pilven reunalle.

8.9.2011
Kito-tyttönen puolestaan kävi tänään lonkka- ja kyynärkuvissa. Terveet kuulemma näyttivät olevan, ja odotellaan vastausta Kennelliitosta jälleen. :)

7.9.2011
Max-pojan lausunto Kennelliitosta tuli tänään ja lonkat ovat B-B ja kyynärät 0-0! Upea juttu, terve poika! Ei muuta kuin harrastelemaan kunnolla. :)

3.9.2011
Onpa päivitykset jäänet hieman tekemättä. Syksyn kiirusta on pitänyt. Mutta muusta kuulumisesta sen verran, että Niilan juoksuthan ovat olleet ohi aikapäiviä sitten jo. Ja Remu - kyynpurema koira - voi vallan mainiosti!! :) Myös Venla ja kissat voivat hyvin! Kissat alkavat hakeutumaan koko ajan lämpimän viltin alle televisiota katsellessamme (jos sellainen itsellä sattuu olemaan). Varmaan täytyy kohta alkaa jälleen takkaa lämmittääkin. :)

28.8.2011
Hirmuisesti onnea Giiralle, Frodolle ja Remulle! Kolme-vuotiaille nuorikoille! Olette super-ihania!!! :)

27.8.2011
Giira kävi tänään puolestaan luonnetestissä. Upeat pisteet +160 ja laukasvarma, hyväksytty tulos!!! Onnea todella paljon Giira-pieni ja Kauko! :)

26.8.2011
Max-poika kävi poistattamassa pallit! Toinen ei ikuna laskeutunut, joten parempi, että poistaa sitten molemmat. Samalla kerralla Maxista otettiin lonkka- ja kyynärkuvat. Terveet ovat! Katsotaan, mitä Kennelliitosta tulee. Paranemisia kovasti Maxille! :)

21.8.2011
Laitoin pitkästä pitkästä aikaa kuvia kuva-albumiinkin. Siellä siis kuvia helatorstailta Tampereella ollessamme. Sain kuvat eilen Riikalta, kiitos!!! :)

20.8.2011
Kokkolan ryhmänäyttelyssä pyörähti misseilemässä tänään Frida. Tuomari Päivi Eerola oli tykännyt Fridasta kovasti ja Frida saikin ERI 2. Onnea Frida ja Sanni! :)

Me puolestamme olimme Nokialla ryhmänäyttelyssä. Tällä kertaa Niila sai reissata kanssani. :) Hyppäsimme Ellun ja Samin kyytiin, jotka puolestaan veivät Rokia (McSanikan Chicory) samaiseen näyttelyyn.

Bortsuja oli näyttelyyn ilmottautunut 16 ja tuomarina toimi Gunnel Holm. Urokset olivat luonnollisesti ekana ja Roki kilpaili junnu-pojissa. Roki sai hienosti ERI 1 SA ja oli PU3! Onnea Roki, Ellu ja Sami! :)

Niilan vuoro oli toiseksi viimeisenä. Niila sai ERI 1 SA ja voitti PN-luokan! Vau, hyvä Niila! ROP-kehässä vastassa oli Jippo (Pikkupaimenen Ex-Treme Action) ja Minna, jotka olivat juuri saaneet viimeisen sertin ja Jiposta tuli FI MVA! Onnea! Niila juoksi upeasti voittoon ollen ROP!!! :))) WAU!

Niilan Jojo-äiti puolestaan oli ROP-VET ainoana vetskuna, onnea Jojo ja Riikka, oli ihana nähdä! Myös muita Niilan sukulaisia oli näyttelysä, jotka pärjäsivät hienosti! :)

Vielä pyörähdettiin kasvattaja-luokassa, mukana Niila, Jippo, Aino (Pp U Make Me Grazy) & Anne sekä Huippu (Pp Unforgettable News) & Minna. Olimme ykkösiä KP:n ja ROPin kera! :)

Niilan kanssa pyörähdettiin vielä isossa kehässä kahdesti, ensin 1-ryhmän ROP-koirat ja sitten vielä ROP-kasvattajaluokat. Menestystä ei siellä enää tullut, mutta kokemusta jälleen. :) Olipa mukava päivä! :) Niilan arvostelu täällä.


ROPPI NIILA!


Remu-toipilaasta vielä kerron, että Remu voi oikein hyvin! Remun kunto on jo entisellään ja muuutenkin se taas töhöttää menemään entisenlailla. Ehkä tuo pusikkoon ryntääminen on jäänyt sille vähän vähemmälle... Jotain siis ehkä oppi! ;) Ab-kuuria on vielä muutamaksi päiväksi ja se syödään loppuun. Kiitos kaikille meitä tsempanneille! :)

17.8.2011
Tänään Remun kunto on aikalailla entisellään! Tohottaa menemään kuin ei mitään. Seuranta kuitenkin jatkuu ja ab-kuuri syödään loppuun. Turvotus on laskenut hienosti. On tuo Remu sittenkin aika kova äijä! :))

Niilalle ei tullut tapahtumasta mitään. Otin Niilan eilen eläinlääkäriinkin mukaan, jos olisi tullut jotain oireita, mutta ei onneksi! Niila meneekin aina varovaisemmin tutkimaan juttuja, kun taas Remu on aina päällään joka paikassa. Jospa Remu jotain oppi liikkuvasta kepistä...?!

16.8.2011
Tänään metsäaamulenkillä kohdattiin kyykäärme! Hyi kauhistus!!! Niila ja Remu olivat vapaana (Venla oli jäänyt kotiin) ja haistelivat maassa jotain. Yht'äkkiä loikkasivat poispäin ja Remu puisteli päätään. Kun pääsin itse kohdalle, näin kun kyyttoni luikerteli pusikkoon. Apua! Äkkiä kotiin ja eläinlääläriin. Remulla alkoi toinen ylähuuli, poski ja alahuuli turpoamaan...

Eläinlääkärillä Remu sai vastamyrkkyä, nesteytystä suoneen ja antibioottia. Ab-kuuri jatkuu vielä kotonakin. Raukka oli ihan muumipapan näköinen... :/ Petrin ja minun piti molempien mennä iltavuoroon töihin, mutta Petri sai vapaapäivän ja jäi hoitamaan Remua. Hyvinhän pojat kotona pärjäsivät! Petri huolehti Remun kunnosta ja siitä, että Remu juo.

Illalla kun tulin kotiin, oli Remun kuonon turvotus jo hyvästi laskenut. Kuntokin oli hyvä. Kyllä se varmasti siitä tokenee! :)

8.8.2011
Meidän mummo-koira, Venla, täyttää tänään 13 vuotta! :) Oma rakas pihavahti on jo kerennyt hyvään ikään! Kuulon kanssa on ongelmia, näön ja hajujen varassa mennään. Päivät menee torkkuen, lenkkeillä jaksaa lähimetsässä pienesti. Mutta nousee se jalka välillä hyvinkin, kun on kivaa tiedossa. Etenkin ruoka-aikana, ja ruoka menee vielä mainiosti! Pissa-tulehduksesta selvittiin lääkkeillä hyvin.


Venla tuumailee ja katselee.


Venlaa ihmettelee ja miettii.


Niilalla on ne "parhaat päivät". Remua harmittaa kun ei saa olla edes samassa huoneessa... :) Täytyy vaan todeta, että kyllä Niila viisas on! Ei se anna Remun edes kunnolla haistella, kun jo hammasta tulee. Se tietää, että se ois sukurutsausta. :D Onhan se bordercollie - maailman viisain koira! :D

24.7.2011
Tänään puolestaan näyttelyssä oli Kito-tyttönen saaden H:n. Hienon arvostelun Kito sai, pienuudesta hieman moitittiin. Mutta onnea Kito ja Janniliisa! :)

Ja taas täytyy todeta, että-ilmoita-koirasi-kisaan-niin-sillä-alkaa-varmasti-juoksut. Niila aloitti juoksunsa juuri. Ja juuri kun olin sen tokokokeeseen ilmoittanut. No, kokeeseen meno täytyy meidän osalta perua. Ihmettelin kyllä, että eikö juoksuja jo tule. Ja mietin jo, että onko sillä joku ihmehemmetin kristalli-juoksu kun vuotoa ei tule, mutta peräpää on hivenen jo turvoksissa. No, tulihan sitä sitten paperille jotain kun sinnikkästi pyyhki... Eli Niila on tauolla. Tai oikeastaan, sen tauko jatkuu... ;)

Venla-muori-reppanalla on pissatulehdus. Ihmettelin, miksi se haluaa ulos epätavallisen usein ja miksi se pissaa niin paljon. Ei muuta kuin pissaa purkkiin ja eläinlääkäriin. Venla sai ab-kuurin ja jo helpottaa. :)

Ja meidän poika, Remu oli tänään luonnetestissä Ylöjärvellä. Ajattelin viedä sen vasta syksyllä testiin, mutta kun tämä oli tässä näin lähellä ja päästiin vieläpä peruutuspaikalle, niin mikäs siinä. Testi meni hyvin, päivä oli aikas lämmin, vaikkakin jonkin verran pilvinen. Kyllä Remua läähätytti, sekä testi että keli. :) Mutta hyväksyttävä tulos tuli, ihan meni kyllä miten ajattelinkin. Vaikkakin aika mamis se yksin on. :D Täällä Remun pisteet testistä.


FI MVA Remu


Niilakesätyttö. :)

23.7.2011
Pieni Frida-tyttönen oli tänään Tornion kv-näyttelyssä saaden ERIn ja voittaen luokkansa! Onnea paljon Frida ja Sanni! :) Tuomari kehui Fridaa kauniiksi ja erittäin lupaavaksi.

3.7.2011
Tänään oli meidän kennelkerhon agility-väen järjestämä Match Show. Paikalla oli tottakai myös agility-näytös! :) Niilakin sai mennä taas agilitya, ja sehän meni vallan upeasti! :)

Remu puolestaan osallistui tähän misseilyyn ja sai punaisen nauhan, mutta jatko-kilpailussa käteltiin pois viime hetkellä.

Mukava päivä ja ihmisiä ja koiria oli paikalle tullut todella kivasti! Näitähän täytyisi järjestää lisää. :)

2.7.2011
Tänään käväisimme Juvalla näyttelyssä. Remun avoimen luokan sertin metsästys jatkui tähän asti, eli tulihan se serti tänään! :) Päivä oli todella kuuma, varmaan jopa kuumempi kuin erkkarissa kesäkuussa. Bortsut oli heti aamusta kymmeneltä, mutta kyllä sai silti hikoilla!

Tuomarina toimi Elena Ruskovaara. Avoimessa uroksissa oli kolme, mutta yksi oli jäänyt pois. Remu voitti luokkansa ja sai SA:n. Vetsku-uroksen kanssa PU-kehään ja Remu voitti senkin! Kohta olikin ROP-kehä ja narttu vei voiton Remun ollessa VSP! Hienoa Remu! :))

Kyllä tuomari muisti Remun parin vuoden takaa, hän kysyi, että onko tämä uros ollut hänellä pentuna? Vastasin että juu, junnu-luokassa. Siihen tuomari sanoikin, että koira on hyvin kehittynyt. :) Täällä vielä Rempan arvostelu.

28.6.2011
Käväistiin Katjan ja bordercollie Zenin (Tending Airborne) kanssa Kana-areenalla treenailemassa tokoa. Minulla oli Niila mukana. Päivä oli tosi kuuma, mutta onneksi Kana-areenalla oli ihanan viileä, sisällä vain 16 astetta! :)

Ensin otettiin paikallaolot ja sen jälkeen Katja ja Zen ottivat jotain, sitten me Niilan kanssa. Otettiin luoksetuloa siten, että jätin Niilan merkille seisomaan ja siitä luoksetulo pallolle. Näin muutaman kerran. Alkaa vauhti taas löytymään... Sen jälkeen otettiin merkki-ruutu-leikkiä. Itse seisoin merkin ja ruudun välissä ja lähettelin vuoroin jommalle kummalle. Hyvin Niila meni! Merkillä pikkasen hiippailee minuun päin, joten siinä täytyy vähän olla tiukkana. Sitten tunnari, kapuloita kisamäärä. Tämä tosi hieno! Niilan työskentely oli nyt hienoa! Näistä jäi hyvä mieli molemmille, joten jätettiin siihen.

19.6.2011
Oikein hurjan paljon synttärionnea 1-vuotiaille bc-koiranaluille, Fridalle, Kitolle ja Maxille! Olette niin ihania! :)))

12.6.2011
Kauan odotettu bc-kelpi-erkkari oli tänään Helsingissä. Hellettä riitti tälle päivälle asti ihan liian hyvin ja päivä olikin todella hikinen, mutta erittäin mukava!

Me matkasimme Etelä-Suomeen, tai oikeastaan Hämeeseen jo loppuviikosta siskoni Tarun perheen luo viikoloppua viettämään. Petrillä oli jotain golf-kisoja ja sitten sunnuntaina oli tämä erkkari, joten olimme siellä päin jo valmiina.

Sunnuntai-aamuna lähdimme ajamaan jo hyvissä ajoin Tuomarinkartanon vinttikoirakeskukseen. Muutaman muunkin rodun erkkari oli samassa paikassa, joten ajateltiin lähtä hyvissä ajoin jotta saadaan näyttelyteltta viriteltyä pystyyn.

Vinttikoirakeskuksessa olikin jo kovasti telttoja pystyssä ja muuta toimintaa, kun saavuimme sinne kello kahdeksan jälkeen aamulla. Kävimme äkkiä tsekkaamassa teltta-paikka kehämme vierestä ja saimmekin hyvän paikan. Tuttuja nähtiin heti aamusta ja miehet jäivät telttaa pystyttämään kun me Ellun kanssa kävimme hakemassa koirat ja tavarat autosta. Sitten kun saatiin leiri kunnolla pystyyn, niin ei kun odottelemaan ja jännittämään muiden ja omien puolesta. :)

Niilan kaikki pennut tulivat paikalle, Max-poikaa lukuunottamatta. Johannalla oli menoja, joten he eivät päässeet tulemaan paikalle. Maxin toinen kives ei ole laskeutunut, mutta Max olisikin tullut kannustamaan! ;)

Kehät alkoivat klo 9.00 ja bc-junnut oli siirretty Australiastuomarille ennen kelpejä. Ei muuta kuin jännittämään kehän laidalle ja katsomaan miten junnu-pojat pärjäsi. :) Junnu-poikien jälkeen oli tietenkin junnu-tytöt, ja kehässä sisarukset Kito ja Frida. Kito sai EH:n ja hienon arvostelun! Hyvä Janniliisa ja Kito! :) Fridan vuoro oli heti Kiton jälkeen ja Frida sai ERI:n. Hienoa Sanni ja Frida! Junnu-tyttöjen kilpailuluokassa ERI:n saaneita junnu-narttuja oli kymmenen ja Frida ja Sanni kävivät siellä enää vain kiertämässä kun heidät käteltiin pois. Frida sai myös hyvän arvostelun. :))

Mulle tulikin sitten jo kiire valmistelemaan Remua kehään. Englantilaistuomarin kehässä oli ensin bc-pennut sekä nuoren pojat ja sen jälkeen sitten me, avoimet poijjaat. Samassa luokassa kisasi Frodo. Kehässä oli ensin kaikki avoimet urokset ja tuomari kävi vain kaikkien koirien päätä silittämässä ja otti ekan heti yksilöarvosteluun. Eli vielä ei tarvinnut juosta. Omalla vuorollaan Remu esiintyi hyvin ja sai EH:n! Hyvä! :) Ja heti Remun perään olikin Frodo-veli ja Frodo nappasi ERI:n, hienoa Pirkko ja Frodo! :) Avointen miesten kilpailuluokassa oli viisi ERI:n saanutta koiraa, jossa Frodo sijoittui hienosti neljänneksi! Onnea Pirkko ja Frodo! :))


Remu-mies.


Frodo-mies juoksee...


ja juoksee.


Sen jälkeen saatiin odotella tovi kun avoimet tytöt tuli vuoroon. Narttujen avoin luokka taisi olla näyttelyn suurin luokka: 21 narttua ja siinä kisasi edelleen hieman valeraskaudesta kärsivä, mutta niin ihana Giira. Giira sai ERI:n, hienoa Kauko ja Giira! Kahdeksan ERI:n saanutta narttua kisasi kilpailuluokassa ja Giira tippui sieltä ilman sijoitusta pois. Mutta sai hyvän arvostelu. :))


Giira-tyttö juoksee.


Jälleen himpun verran odottelua ja vihdoin oli kuuden valio-nartun vuoro, mukana Niila. Niila sai tuomarilta ERI:n ja kovatasoisessa kilpailuluokassa, jossa oli neljä ERI:n saanutta, Niila nappasi voiton SA:n kera! :))) Upea Niila! Saatiin myös voitosta hieno tummanpunainen ruusuke sekä Royal Caninin lahjakortti, joka oikeuttaa muutamaan kiloon vapaavalintaista Royal Canin -ruokaa. Onnittelut myös Niilan Retku-siskolle ja Miialle, jotka sijoittuivat kolmanneksi!


Niila juoksee.


Ja Niila seisoo.


PN-kehää ei kamalan kauaa tarvinnut odotella ja siellä käytiin Niilan kanssa vain kääntymässä. Kasvattajaluokassa olimme Niilan kanssa myös mukana Pikkupaimenissa. Meidän kanssa oli Tuisku (Pp Front Page News) ja Arja, Ihq (Pp The Latest News) ja Hanna sekä Cini (Pp Thai Chi) ja Anne. Tulimma kakkoseksi KP:n kera. :)


Kasvattajaluokassa Pikkupaimenia: Tuisku & Arja, Ihq & Hanna, Niila & minä sekä Cini & Anne.


Hieman myös juoksua.


Vielä pyydettiin kaikkia halukkaita mukaan Paras Pää -kisaan, mutta me pakkailimme jo kamoja ja telttaa kasaan. Janniliisa kävikin Kiton kanssa kehässä ja tuli upeasti kolmanneksi! Wau, hyvä tytöt! :))

Kunhan auto saatiin lastattua, kävimme vielä kerran kastelemassa koirat ja olimme valmiita lähtöön. Vettä tipahtelikin sitten jo moottoritielle päästyämme mutta sitä tuli vain silloin tällöin. Parin pysähdyksen taktiikalla pääsimme kotiin ja olimme kotona noin kahdeksan kieppeillä illalla, ihana muisto päivästä sekä kärähtänyt nahka matkamuistona myös. :D

Kiitos teille rakkaat ystävät aivan ihanasta päivästä, etenkin Niilan jälkikasvulle suuri kiitos kun tulitte mukaan! :))) Oli erittäin ihanaa nähdä teidät kaikki!!!

Erkkari-kuvat on ottanut Hanna Seppä. Valitettavasti junnuista ei kuvia ole, ne kun pyöri siellä toisessa kehässä...

5.6.2011
Giira-tyttönen matkusti Kaukon kanssa Eestiin asti Eestin voittajanäyttelyyn! Ruotsalaistuomari antoi tällä kertaa H:n, koska tuumasi Giiran olevan tuhdissa kunnossa. Kauko sanoikin Giiralla olevan valeraskaus, joka on tuonut vyötärölle muutaman lisäsentin. Mutta ei se mitään, taas tuli ainakin kokemusta ulkomaan näyttelyn verran! :)

2.6.2011
Helatorstaita! Niilan kanssa suuntasimme aamupäivällä Tampereelle - tokokokeeseen. :) Aurinko paistoi ja lämmintä oli! Onneksi pilvet välillä peittivät auringon.

Koe oli nurmikentällä pitkästä aikaa, ja hieman mietityttikin, että mitenköhän se sujuu koska ei olla treenattukaan pitkään pitkään aikaan nurmella.

Tuomarina toimi Juha Kurtti. Evl:ssa koirakoita kisasi kuusi ja me teimme Niilan kanssa liikkeet viimoisena. Liikkeiden järjestys oli sekoitettu.

Paikalla istuminen 0
:( Tää kun on saatu niin toimimaan. Vieruskaveri meni maahan, joten niin meni Niilakin.

Paikallamakuu 10
:) Onnistui!

Tauko.

Ruutu 0
Katsoin että Niila merkkasi merkin hyvin kun kuiskuttelin sille siitä. Mutta sitten kun lähetin Niilan merkille, niin eihän se mennyt sinne päinkään. Jouduin antamaan Niilalle liikaa käskyjä jo ennen kuin sain sen vihdoin käsimerkillä merkille, että ajattelin "tässähän tämä oli". Lähetin ruutuun, Niila meni aika ok, mutta sielläkin piti kiertää ruudun taakse ja jäädä sinne patsastelemaan. Kutsuin pois ja eikun seuraavaan liikkeeseen... Luulen, että ruohikko kumminkin sekoitti hieman?!?

Seuraaminen taluttimetta 8
Mieli oli maassa kahden nollan jälkeen. Hyvää seuraamista Niilalta oli, tosin täyskäännöksissä näkyi Niilan paine...

Luoksetulo 5
Ekan pätkän Niila tuli hienosti, seisahtui hienosti ja tokan tulikin jo todella ennakoiden. Oli annettava toinen käskykin. Maahan Niila meni hienosti ja loppu-osan tuli aika ok. Eteentulossa Niila jäi aika kauas...

"Z" (idari) 10
:)) Hieno!!

Tauko.

Ohjattu nouto 8
Saatiin haettavaksi oikea. Merkille Niila meni hyvin. Haki tosi innokkaasti oikean kapulan ja tuli hyvin luo. Niila jäi aika kauas eteen istumaan, niin että mun oli annettava vielä "tänne"-käsky, että edes yltyin ottamaan kapulan.

Metallinouto hypäten 10
:) Nyt Niila ei jäänyt kamalan kauas minusta, mutta ei tullut vieläkään ihan liki.

Tunnari 9
Hienosti Niila meni kapuloille. Haistoi ekana omaa jonka tosin potkas samalla vahingossa kauemmas. Sitten Niila tarkisti muut, ja poimi oman suuhunsa ja toi hyvin. Edelleen jätti luovutuksessa hieman väliä minuun.

Kauko-ohjaus 10
:))) Kun palasin Niilan luokse, tuomari kuiskasi liikkurille, että ei se kyllä liikkunut milliäkään eteenpäin, eikä kyllä taaksekaan päin. :)

Yhteispisteet 215 ja III-tulos, neljäs sija. Ennen noutoja olevan tauon aikana meinasin jättää leikin sikseen, mutta onneksi Riikka (Niilan Jojo-äipän omistaja) tsemppasi meidät molemmat. Ja onneksi jatkoinkin, jäi molemmille kiva fiilis noudoista, niistä kun Niila tykkää. Suurkiitos Riikka! :)))

Palkintojen jaon jälkeen suuntasin Riikan perään, ja mentiin Niilan kanssa käymään Ruutanassa. Jari oli tehnyt ihanaa kalaa ja salaattia, sekä paistanut karjalanpiirakoita. Kaffi-pullat päälle ja kyllä taas kelpasi. Hyvä ruoka, parempi mieli. ;)

Niilan Supo-siskon "pentujakin" tuli kaksin kappalein myös Riikalle ja Jarille käymään, joten siinähän oli mukavaa melskettä ulkona kun seisoskeltiin. Ulkona olivat Jojo, Loisto, Pipsa, Aaron ja Niila. Niila leikki Loiston kanssa ja Jojo olikin poliisina heti paikalla rauhoittelemassa tilannetta. No kun ei saanut Loiston kanssa leikkiä, Niila ajatteli pyytää 13-vuotiasta Jojo-äitiään leikkiin! :D Oli kyllä hauskan näköistä. Jojo ei heti lämmennyt, toisen yrittämisen jälkeen näkyi hivenen jo intoa. Mutta ei mummot juoksentele ihan tuosta vaan. :D

Kuviakin otettiin, paitsi eihän mulla kameraa ollut mukana. Joten Riikka, odottelen kuvia... :)

Täytyy vielä mainita, että joku kysyi Riikalta koepaikalla, että onko Niila jotain sukua Jarin Touholle, kun on niin samannäköistä seuraamista. :) Juu, on. :D Ja minun mielestä Touhon seuraaminen on upeaa, mitä olen joistain videoista joskus nähnyt!

29.5.2011
Olen vallan unohtanut kirjoittaa, kun Max ja Johanna kävivät mölli-tokoilemassa tässä toukokuun alussa. He saivat hienosti 131 pistettä, vapaana seuraamista he eivät suorittaneet lainkaan ja muutamat liikkeet menivät hienosti vain vähän harjoittelemalla. Upeaa Max ja Johanna, onnea! :)

Tänään me oltiin Tuurin miljuuna-koiranäyttelyssä. Mukana oli sekä Niila että Remu. Myös Frida teki ensiesiintymisensä tässä näyttelyssä! :)

Bortsuilla piti olla tuomarina Elena Ruskovaara, mutta olikin tullut tuomarinmuutos, ja meillä olikin uusi ja nuori Maija Sylgrén. Ja ainakin tuli tekstiä arvosteluun!

Päivä oli kylmä ja tuulinen ja Niilan kanssa kun mentiin valioluokan viimeisenä, alkoikin jo ripsottaa vettä. Remun kanssa päästiin vielä ihan kivasti kuivin jaloin. Remu oli avointen urosten ainoa ja Remu esiintyikin kehässä ihan ok, tosin ajatukset herralla oli ihan jossain muualla. Pää pyöri seistessä jonkin verran eikä tuo juoksu nyt ihan parasta ollut. Saatiin vanhan kaavan mukaan "sileät ykköset", ei muuta.

Fridan sai EH:n ja hienon arvostelun! Hyvä Frida ja Sanni, siitä se lähtee! :) Pientä harjoittelua vain, kyllä se siitä!

Sitten Niila-mamma sai juosta yksin mukavan isossa kehässä. Tosi hyvin tuo Niilalta jo sujuu! ;D Niila nauttii! Niila saikin ERI 1, SA ja oli PN3. Eli tosi hyvin!

Niilan kanssa oltiin myös kasvattajaluokassa, jossa oli myös Soolo (Pikkupaimenen Tequila Sunrise) ja Arja, Cini (Pp Tai Chi) ja Anne sekä Ralli (Pp Ex-press News) ja Tiina. Saimme hienon arvostelun, 1. sijan ja KP:n. :) Vettä tuli kivasti, joten isoon kehään emme jääneet.

Isot onnittelut vielä Rokille (McSanikan Chicory), Samille ja Ellulle Rokin ollessa ROP-pentu! :)

Kehän jälkeen käytiin Petrin kanssa vielä syömässä ja lähdettiin kotiin päin. Täällä vielä Niilan arvostelu ja täällä Remun arvostelu.

21.5.2011
Niilan kanssa oltiin tokokokeessa, taas. Tällä kertaa Laukaassa ja koe oli samalla keski-suomen kennelpiirin piirinmestaruuskoe. Paljoa ei taas tullut treenailtua... :D Päivä oli mukavan aurinkoinen, muttei kuuma, koska tuuli viilensi mukavasti!

Kokeessa toimi tuomarina uusi tuomari, Riikka Pulliainen. Ihan mukava tuomari. Rokotti niistä mistä piti, eikä ihan turhista jutuista. Koirakoita oli evl:ssa seitsemän ja me Niilan kanssa ekana. Liikkeet tehtiin perinteisessä järjestyksessä, ruudusta poikki.

Paikalla istuminen 10
:))) Wuhuu! :)

Paikallamakuu 9,5
Puoli pistettä menetettiin kun Niila makasi hieman vinossa... Täytyy tuossa olla alkuasetteluissa itse hieman tarkempi.

Pieni tsemppitauko.

Seuraaminen taluttimetta 8
Matka oli sopiva. Ja hups, nyt tuli noottia siitä kun Niila lipsuttelee mun kättä. Tuomari meinas antaa nollan, mutta antoi silti kasin, tällä kertaa... Tuohon täytyy nyt puuttua.

Z (idari) 7
Jäävät istu-seiso-maahan. Tuomari kehui liikeettä tosi kivaksi, mutta kun tuo seisominen meni istumiseksi...

Luoksetulo 7
Tässä alussa Niila tuli todella ennakoiden, kaksi muuta jo paremmin. Jäävät oli ok!

Ruutu 9
Kaikki osiot hyviä. Ruudussa Niila alkoi jo ennakoimaan maahanmenoa ja jouduinkin sen antamaan sitten, mutta onneksi tuo jo ruudussa oli! :)

Tauko.

Ohjattu nouto 8
Saatiin haettavaksi oikea. Merkille meno oli hieno! Lähti oikealle hyvin, toi kapulan hyvin, jäi tosin hieman etäälle minusta kapulan luovutuksessa. Hyvin kyllä yltyin ottamaan kapulan, mutta siitä taisi pisteitä lähteä...

Metallinouto hypäten 10
:)))

Tunnari 0
:(( Nosti kerran väärän, toi kyllä oikean. Tätä täytyy nyt opetella.

Kauko-ohjaus 10
:))))) Oih! Aivan mahtavat vaihdot, kertakaikkiaan! :))

Ei siitä kuitenkaan tule ykkös-tuloksen verran, vaikka kuinka laskee... 252 pistettä ja ne neljä pistettä vajaa ykkös-tulos... Tuo kyllä syö, jos mikä... Onnea kuitenkin treenikaverillemme Katjalle ja bordercollie Zenille (Tending Airborne), jotka voittivat piirinmestaruuden!!! Ja onnea myös toiselle treenikamullemme Terhille ja borderterrieri Kassulle, jotka tulivat toiseksi!!! :)

14.5.2011
Oltiin pitkästä aikaa näyttelyssä! Remun ilmoitin Äänekosken ryhmänäyttelyyn, kun näyttely oli niin lähellä ja lähdin myös "tueksi ja turvaksi" Samille ja Ellulle, jotka veivät ekaa kertaa näyttelyyn bordercollie urostaan Rokia (McSanikan Chikory), 8 kk.

Paikan päällä oltiin hyvissä ajoin. Hyvä, koska saatiin harjoitella hieman muiden kanssa ja saatiin rauhassa käyttää koiria metsässä. Hieman shoppailtua tuli myös... :)

Tuomarina bordercollieilla oli Cees Beenen Alankomaista. Vanha pappa, jonka tuomarointi hieman kummastutti muutamia... Roki oli ainoana pentuna ekana kehässä ja Sami esitti Rokin hienosti. Roki sai pelkän punaisen nauhan. Kehästä pois tulleessaan, Sami ihmetteli kun tuomari ei lainkaan katsonut Rokin hampaita, eikä käsitellyt muutenkaan. Kerran vain silitti selästä. Silti arvostelussa luki mm. hienot hampaat...

No, ennen avoimen luokan uroksia, joita oli kaksi, oli junnu- ja nuorten luokka. Kun avoin luokka vihdoin pääsi kehään, tuomari juoksutti kerran ympäri ja me vielä Remun kanssa jäätiin odottelemaan yksilö-arvostelua. Kun toinen uros oli arvosteltu, päästiin me Remun kanssa. Ensin seisottiin ja Remu seisoikin hienosti paikallaan! Jälleen tuomari vain silitti Remua ja kysyi "How old?". Eikä mitään muuta. Sitten vielä kerran ympäri ja saatiin käteen sininen nauha ja arvostelu-lappu. Täältä voitte lukea Remun saaman arvostelun, joka on omasta mielestäni hieman kyseenalainen paristakin kohtaa...

8.5.2011
Kivasti äitienpäivänä kävi Maximus katsomassa omaa äitiään. Tai no, Niila-äiti oli kotona, me kun oltiin minun äitini luona kun Johanna, hänen äitinsä ja Max piipahtivat reissullaan Keuruulla. Oli upeaa nähdä teidät! :) Max oli kasvanut kovasti sitten viime näkemän ja oli aivan ihastuttava luonteeltaan, niin kuin oli pentunakin! Voi kun viime kesän saisi vielä takaisin... :)

1.5.2011
Hauskaa vappua! :D

Olimme Niilan kanssa taas tokokokeessa nyt näin vapun kunniaksi. Pirkkalaan suuntasimme aamutuimaan. Keli oli aurinkoinen mutta tosi kylmätuulinen. Jopa räntää tuli. Aurinko koitti kyllä lämmittää, mutta kyllä sitä vähän paleli. Onneksi oli väliasu päällä ja pipo ja hanskat mukana!

Koe oli hiekkakentällä, ja tuomarina tänään oli tiukka Jaana Tala. Evl:ssa koirakoita kisasi viisi (yksi oli jäänyt pois). Me teimme Niilan kanssa liikkeet toisena, ja liikkeiden järjestys oli sekoitettu.

Paikalla istuminen 10
Taas :)))

Paikallamakuu 0
:o No mutta! Niila oli kuulemma noussut aavistuksen ylös kun olin jättänyt sen paikalleen, niin ettei se ollut ollut maassa. Eli käväisi vain ylhäällä. Ihan kuinka ylhäällä, en tiedä, mutta ei kuulemma kamalasti, mutta ylhäällä kuitenkin. No höh! Muuten oli kyllä pysynyt hyvin. Viereisen koirakon käskystä Niila meni tosin maahan ja sitten nousi vielä istumaankin...

Tauko.

Seuraaminen taluttimetta 7,5
Matka oli ok. Mielestäni hyvää seuraamista Niilalta! Nyt ei ollut mitään ihmehötkyjä (sellaisia pieniä), mitä se välillä tekee. Ja kontaktia piti tosi hyvin!

Luoksetulo 5
No ei olla treenattu läpijuoksuja... Niila tuli tosi ennakoiden, pisti seisomisenkin maahan.

Ruutu 7
Merkkiä Niila ei noteerannut vaikka koitin sitä sille kuiskailla ennen liikkeen alkua. Ryntäsi ruutuun päin vaan, kun annoin käskyn merkille. Sain Niilan kuitenkin kääntymään takaisin ja siitä merkille. No johan meni! Ja ruutuun meno oli loistava! Siitä suoraan maahan ja sitten luoksetulo ja seuruu oli hyviä!

Kauko-ohjaus 8,5
Siis nyt tämä oli niin nappi-suoritus, etten tiedä kyllä mistä tuomari pisteitä rokotti (ei kertonut missään vaiheessa mitään). Seisomiseen, joka on meillä viime aikoina takkuillut, otin viikolla (kun sitä yhden kerran treenattiin) uuden käskyn ja se toimi nyt! :)

Tauko.

"Z" (idari) 9
:)) Tää oli upea!

Tunnari 0
No voihan perse! Kun niitä vääriä pitää hätäpäissään pyöritellä suussa niin nollaksihan tämä menee. :( Niila toi kyllä oikean.

Ohjattu nouto 8
Saatin haettavaksi oikea. Merkille Niila meni tosi hienosti! Ja haki hienosti oikean! Kun Niila tuli kapula suussa mun luo, se teki ihme kaarroksen mun takaa ja tuli hassusti sivulle. Siinä vähän jotain sössimistä molemmilla.

Metallinouto hypäten 0
No just. Kapula meni sinne minne heitin, mutta tuuli taisi sitä vähän viedä vasemmalle, ja Niilahan katsoi parhaaksi hakea vain kapulan ilman hyppäämistä. :(

Eikä tulosta! 185,5 pistettä. Kyllä nyt nuo pari kohtaa pistän ihan Niilan pikkiin, kun tarttee hosua eikä kuuntele. Treeniä vaan siis noihin.

23.4.2011
Niilan kauniit tyttäret jatkavat misseilyä, tänään Lappeenrannan kv-näyttelyssä oli näytillä Giira sekä Kito. Tuomari Gunnel Holm antoi Giiralle, joka muuten kisasi ekaa kertaa avoimessa luokassa, ERIn, luokkavoiton ja SA:n! Upeaa Giira ja Kauko, onnea tosi paljon! Kito sai myös ERIn ja oli luokkansa toinen! Onnea myös Kitolle ja Janniliisalle upeasta viikonlopusta! Hyvä tytöt! :) Äiskä on ylpeä teistä! :)

22.4.2011
Oho kun päivitykset ovat jääneet vähän tekemättä, pahoitteluni siitä. Paitsi eihän tässä mitään niin ole meille tapahtunutkaan. Vähän ollaan Niilan kanssa treenaaminen aloitettu juoksu-tauon jälkeen, mutta ei todellakaan paljoa olla tehty.

Frida oli meillä hoidossa, tuli viikko sitten lauantaina ja lähti eilen, torstaina. Sanni ja Jere oli reissussa, joten tyttönen tuli meille. :) Todella hienosti meillä meni yhteiselo, Frida sopeutui laumaan heti!

Tänään oli Lahden kv-näyttely, jossa Kito oli esiintymässä, ekaa kertaa junnu-tytöissä. Tuomarina oli tiukka Soile Bister ja Kito sai H:n. Mutta hyvän arvostelun pikku-neiti kuitenkin sai! :) Onnea Kito ja Janniliisa!

Me puolestamme olimme Niilan kanssa tokokokeessa Mäntässä. Ihana ilma, koe itse oli maneesissa. Onneksi ollaan aina talvella maneesissa treenattu, joten paikkana meille ok. Tuomarina kokeessa oli Ossi Harjula, koirakoita evl:ssa yhdeksän, me kilpailtiin Niilan kanssa toiseksi viimeisinä.

Liikkeet suoritettiin perinteisessä järjestyksessä, ruudusta poikki.

Paikalla istuminen 10
:)))

Paikallamakuu 9,5
Puoli pistettä lähti kun Niila hivuttautui istumaan vierustoverin käskystä.

Tauko.

Seuraaminen taluttimetta 8
Matka oli aika ok. Käännöksissä tuli joitain mokia, alusta oli tosi pehmeä paikka paikoin. Ja käden lipsutusta Niilalta sain taas vähän...

Idari 6
Jäävät istu-maahan-seiso. Hyvä oli muuten, mutta seisominen meni Niilalla istumiseksi, voihan harmi!

Luoksetulo 9
Luoksetulo-osat alussa Niila tuli himpun verran hitaasti, ravilla kuitenkin. Seisomaan jäämisessä annoin nyt suullisen käskyn ja Niila pysähtyi hienosti! Loppu ok, tosin taas Niila malttamattomana tuli itse edestä sivulle... :)

Ruutu 9
Merkille meno hieno, ruutuun meno hieno, luoksetulo ja seuraaminen hieno! :) Hyvä Niila!

Tauko.

Ohjattu nouto 9
Saatiin haettavaksi vasen. Merkille meno oli tosi hieno ja upeasti Niila lähti hakemaan vasenta kapulaa! :) Luovutus hieman lepsu.

Metallinouto hypäten 7
Hyppy hyvä ja kapulan tuonti hyvä. Luovutuksessa vähän hätiköintiä ja kapula putosi vahingossa Niilalta. Hyvin Niila kuitenkin itse otti kapulan suuhunsa ja nyt sain sen käteen asti.

Tunnari 8,5
Pientä hätäilyä Niilalla oli taas kapuloilla, vaikka nyt muistin sanoa ennen liikettää "nätisti". Löysi oman eikä kokeillut suussaan vieraita. Ja nyt Niila oli luovutuksessa skarpimpi! :)

Kauko-ohjaus 7
Tässä Niilalla vähän jotain... Parissa kohtaa sain antaa tupla-käskytkin. Tää ei oo meidän liike...

Mutta mutta! Lähdettiin kisaamaan taas "lahjattomat treenaa"-tyylillä ja se näköjään toimii meillä! :D Pisteitä ropisi 264,5 pisteen verran, 1-tulos ja kolmas sija! Vautsivau! Hyvä pieni Niila! Mua jännitti vähän juuri ennen meidän vuoroa mutta äkkiä se meni ohi. Fiilis oli Niilalla rento! Ja kiitos Annelille matka-seurasta, oli hyvä saada menomatkalla ajatukset pois liiaksi kisasta. :)

Ja oikein hyvää pääsiäistä kaikille!

31.3.2011
Kiitos Johanna nopeasta toiminnasta! Nyt on Maxinkin oma sivu päivitetty kuvien osalta, hienoa! :) Kaunista jälkikasvua! :)

Niilalta lähtee karvaa! Kamalasti! Juuri kevään ja alkukesän näyttelyihin... Niinpä niin. Mutta sopiihan sitä alushameessakin näytellä! :)

26.3.2011
Tänään meillä kävi vieraita Oulusta, nimittäin Frida sekä Sanni ja Jere. Oi kun pikku-Frida oli kasvanut ja kehittynyt hurjasti sitten viime näkemän. Siitä on tullut oikein sievä tyttö, aivan ihana! :) Otettiin kuvia niin Fridasta kuin Remustakin, jotka ovat nähtävillä niiden omilla sivuillaan. Mitattiin myös Frida meidän kotikonstein ja korkeutta saatiin neidille n. 48 cm. Erittäin hyvän kokoinen!

Frida oli hyvin myös rauhoittunut sitten viime käynnin, vaikka vilkas bc-narttu muutoin onkin. ;) Ja hyvin alistui Niila-äidilleen, ei isottellut lainkaan, niin kuin ei Remullekaan. Niila ei taaskaan leikkiin ryhtynyt, katsoi vain vierestä kun kakarat telmivät keskenään. Järkkäri-poliisina Niila kyllä olisi mielelläänkin toiminut, mutta antoi silti lastensa leikkiä. :)

Niilalta on juoksut aikalailla lopuillaan. Hyvin on mennyt jälleen tämä juoksu-aika, vaikka välillä Remu on koittanutkin Niilaa liehitellä. Mutta Niilapa ei Remun yrityksiin mukaan lähde, mikä on tosi hyvä juttu!

Sain Janniliisalta kuvia myös Kitosta, jotka ovat nähtävillä siellä Kiton omalla sivullaan. Kiitos Janniliisa! Kito on myös kehittynyt ja kasvanut todella hienosti, vaikkakin pieneksi (n. 43 cm), mutta sitäkin vilkkaammaksi bc-nartuksi Kito on jäänyt. :)

Johannalta vielä odottelen kuvia Max-pojasta. Max on muuten jo Remun korkuinen (n. 51 cm) koiranalku! :) Hitaasti, mutta varmasti kehittyvää plaatua. Toinen kives ei edelleenkään ole laskeutunut, mutta ei se muutoin harrastamista haittaa! :)

Ja nyt kun vihdoin muistan, suurensuuret onnittelut Giiralle, joka sijoittui Borderd&Kelpie yhdistyksen Vuoden Näyttelykoira-kisassa hienosti neljänneksi! Vau, onnea siis Giira ja Kauko! :)) Niila sijoittui samaisen yhdistyksen Vuoden Tokokoira-kisassa sijalle 12.

19.3.2011
Paljon onnea Änsän pennuille, 2-vuotiaille Myralle ja Enskalle! :)

7.3.2011
Hyvinpä Remu taas tiesi, nimittäin tänä aamuna kun pyyhin jälleen kerranNiilan takapäätä, niin pientä vaalenpunaista sieltä tuli... Eilen illallakin vaikka kokeilin pyyhkiä, ei paperiin tullut vielä mitään. Eli Niila jää pienelle treeni-tauolle, ja Remun kanssa jatketaan harjoituksia.

Ja niin muuten ovat Niilan tyttäretkin, Kito ja Frida aloittaneet ensimmäiset juoksunsa. Niin ne äidin murut kasvaa isoiksi tytöiksi! :) Max-poikakin kasvaa hurjaa vauhtia, väilllä hajut kiinnostaa enemmän kuin tekeminen. ;)

6.3.2011
Tänään ajelimme Niilan kanssa Kangasalalle tokokokeeseen, tämän vuoden ekat tokokokeet meille ja uusilla säännöillä.

Onneksi sattui kiva aurinkoinen ilma, tosin tuuli teki kelistä hieman kylmänlaisen. Jännäsin muutenkin meidän lähtöä, nimittäin Remu-poika on Niilaa taas siihen malliin haistellut, että kohta on Niilalla juoksut. Aamulla moneen kertaan paperin kanssa Niilan takapuolta pyyhin, mutta en saanut siihen vielä mitään. Joten ei muuta kuin matkaan!

Tuomarina meillä oli Tiina Heino ja evl:ssa 7 koirakkoa (yksi oli jäänyt pois). Meidän kisanumero oli kolme. Mietin myös kentän liukkautta, ulkona kun oltiin, mutta ei se ihan hirvittän liukas ollut. Tosin saihan siinä teputella, ettei olisi ihan kaatunut. Mutta se mikä oli kummallista kentällä, siellä oli aurauksen jäljiltä jäänyt kamalat urat, mitkä jää siihen auran sivuun ne lumet. Mutta eipä se sitten kamalasti liikkeissä haitannutkaan. Paikalla oli kaksi kehää ja se toinen oli vielä pahempi kuin meidän kehä...

Mutta asiaan, tässä pisteet ja ne kootut selitykset. :) Liikkeet tehtiin sekoitetussa järjestyksessä.

Paikalla istuminen 0
Hmh! Vaikka ollaan treenattu... Meni maahan ennen kuin kerkesin edes piiloon. Paskat! Ei muuta kuin ettepäin!

Paikallamakuu 9,5
Alku hyvin, loppu hyvin. Tuomari rokotti puoli pistettä nykimisestä. Niila siis nyki paikallaan, en tiedä miten... (?)

Tauko.

Ruutu 10
Nykyään kun ei alussa kysytä "oletko valmis", vaan siinä sanotaan vain "liike alkaa", niin en oikein osannut valmistella Niilaa. Joten merkillle Niila meni hieman epäröiden mutta ravaten ja ruutuun menikin sitten laukaten, suoraan ja keskelle. Hyvä! Ruudusta luoksetulo oli hyvä ja pieni seuraaminen sen jälkeen hieno! :)

Idari 6
Tämähän on nykyään Z. Ja jäävät vaihtelee, ne arvotaan ennen kisasuoritusta ja ne ovat kaikille samat. Tällä kertaa jäävät oli maahan-seiso-istu. Niila jäi maahanmenon sijaan istumaan, muuten oli tosi hienoa! Olisi pitänyt antaa napakampi maahan-käsky.

Seuraaminen taluttimetta 8
Matka oli mukavan lyhyt, onneksi koska liukasta oli... Alku oli tosi hyvää, lopussa juoksu-osuudessa tuli hieman väljyyttä.

Metallinouto hypäten 7
Tuuli teki meille kepposet. Juuri kun heitin metalliesineen, eikö tullut tuulenpuuska ja minun heitto jäi hieman vajaaksi, esteen vasemmalle puolelle, kuitenkin meistä katsottuna esteen toiselle puolelle, mutta juuri Niilan puolelle, niin ettei Niila olisi varmasti hyppyä hypännyt. Viimeisestä viisastuneena kysyin tuomarilta, saanko heittää uudestaan, sain, ja nyt meni heitto hyvin. Pari pinnaa uusintaheitosta lähti ja vielä yksi pinna siitä, kun Niila ei heti saanut kapulaa suuhunsa. Liukastui vähän. :(

Tauko.

Luoksetulo 7,5
Luoksetulo-osat oli hienoja ja vauhdikkaita, muttei kuitenkaan liikaa vauhtia ollut. Seisomisessa taas vähän hiipimistä, ja tässä olenkin ajatellut vaihtaa käsimerkin suulliseksi. Maahanmeno oli ok!

Kauko-ohjaus 6
Niila ei ollut ihan keskittynyt tässä, katseli etenkin alussa muualle ja siinä taisi jäädä yksi vaihto vaihtamatta. Toisessakin kohtaa oli huolimatonta toimintaa ja tuomari sen takia arpoikin, että mitä antaa. No, pisteitä saatiin kuitenkin...

Ohjattu nouto 7
Saatiin haettavaksi oikea. Merkille meni upeasti nyt laukaten, tätähän me ollaan pääasiassa harjoiteltukin! :) Ohjatun merkille menoa, ne kapulat kun tuppaa vetämään Niilaa liiaksi puoleensa. Sitten annoin aika reippaan oikean käsimerkin ja Niila meni todella reippaasti oikealle, ihan liikaa... No, tuli se sieltä kuitenkin itse lähemmäs ja hoksasi kapulat. Annoin vielä varmuuden varalta "tuo"-käskyn, ja toihan se sitten sen oikean! Lopussa oli hieman liian innokas. ;)

Tunnari 0
Eih! Kapulat oli rivissä, Niila haisteli kapulat vasemmalta oikealle päin. Otti välissä oman kapulan suuhunsa, haisteli kapulat loppuun asti ja meni ja otti vielä ihan oikeanpuolimmaisen eli väärän kapulan suuhunsa, mutta vaihtoi sitten takaisin meidän omaan kapulaan. No nollahan siitä! Vasta kehän ulkopuolella muistin, että mun piti sanoa ennen liikettä Niialle nätisti. Se kun sählää kapuloilla.

Niukin naukin III-tulos, 197 pistettä. No tulos kumminkin. Molemmilla oli kiva fiilis kisata, eikä otettu nyt jännitettä juurikaan mistään. Ei muuta kuin lisää treeniä vaan...

28.2.2011
Tänään oli meidän koirakerhomme vuosikokous, jossa palkittiin myös vuoden 2010 koirakot. Niila oli vuoden näyttelykoira-kisassa neljäs, Remu taasen kolmas! Ja Niila vuoden tokokoira-kisassa sitten kolmas. Ihan kivasti! :)

20.2.2011
Onpa päivitykset jääneet taas hieman jälkeen... No mutta, eipä mitään niin ihmeellistä ole tapahtunutkaan meille. Kovan flunssan sairastelin tässä vähän aikaa sitten, vieläkin on ääni hieman painuksissa. Ja nyt ollaankin saatu ihmetellä näitä paukku-pakkasia. Ulkona ollaan koirien kanssa se mitä ollaan tarettu. Koirat kyllä tykkäävät, kieriskelevät lumessa, mutta nostelevat tassuja jo kotvan päästä. Ei ole koiranilma ei.

Niilan kanssa ollaan käyty maneesilla treenaamassa tokoa. Jospa tässä kohta kisoihin... ;)

5.-6.2.2011
Tänä viikonloppuna oli Keuruun koiranäyttely, jossa olimme taas töissä. Rokotuksia tarkastamassa, toimistossa palkintoja jakamassa sun muuta tällaista mukavaa hommaa. On se välillä niin mukavaa olla näyttelyssä tälläkin puolella. :)

4.2.2011
Onnea Napille, joka täyttää tänään 9 vuotta! Eikä vielä tunnu missään! :)

22.-23.1.2011
Lauantaina auton nokka kohti Turkua ja vuoden ensimmäinen näyttely, vieläpä Remun kanssa melkein vuoden tauon jälkeen. Tosin bordercolliet olivat kehässä sunnuntaina, mutta me menimme lauantaina jo valmiiksi Turkuun siskolleni yöksi, koska meidän kehä alkoi heti aamusta.

Matka Turkuun meni hyvin ja alkuillasta perille päästyämme käväistiin lenkillä Remun kanssa. Ihka ekaa kertaa minäkin kävin koirapuistossa! :) Puistossa oli lähinnä narttuja ja yksi uros-pentu. Remu oli hieman hämillään tilanteesta, vapaana olosta vaikka oli muita koiria ja uudesta paikasta ja hajuista. Remu ei oikein leikkimään alkanut muiden kanssa, vaan tyytyi katselemaan sivusta. Ja merkkailemaan muiden hajuja. Ihan mukava kokemus molemmille!

Yö meni hyvin ja sunnuntai-aamuna menimme Turun messu- ja kongressikeskukseen hyvissä ajoin. Kehät olivat tosi pieniä, mutta teimme "leiri-paikan" kehän viereen ja jäimme odottelemaan omaa vuoroamme ja moikkaamaan tuttuja sekä hieman harjoittelemaan juoksua ja esiintymistä Remun kanssa. Remua aluksi ihmetytti hälinä eikä se suostunut ottamaan edes lihapullaa joka on sen suurinta herkkua! Pienen harjoittelun jälkeen jo kuitenkin alkoi lihapulla maistumaan. :)

Kitokin saapui juuri ennen kehän alkua paikalle! Kito oli ainoa pentu, joten se sai kilpailla ensin yksinään. Hienosti pieni Kito meni, sai KP:n ja oli ROP-pentu! Hyvä Kito ja Janniliisa, onnea paljon! :) Kyllä Kito edelleen aika pieni on, mutta todella rohkea ja toimelias koiranalku! Remun kanssa olisi vain ollut tosi kiva leikkiä ja Remu taas tykkää pennuista yli kaiken. Oli erittäin mukava nähdä Kito ja Janniliisa!!


Kito-tyttönen kehässä tuomarin edessä arvosteltavana.


Tuomarin tutkii Kitoa.


Ja vielä vähän poseerataan.

Remuhan kilpaili nyt ekaa kertaa avoimessa luokassa ja luokassamme oli muutama muukin uros. Juuri kun avoin luokka kutsuttiin kehään, tuomari halusikin suurentaa kehää koska viereisessä kehässä ei ollut ketään. No sehän sopi vallan mainiosti, koska kehät olivat tosiaan onnettaman pieniä! Taas pieni odottelu-tuokio ja sitten päästiin esiintymään. Ensin tietenkin yhdessä ja se meni hyvin. Sitten yksittäisarvosteluun johon Remu pääsi hetken päästä.


Odotellaan kun kehätoimitsijat suurentavat kehää.

Pienen odottelun jälkeen me pääsimme Remun kanssa kehään ja Remu esiintyi kyllä hyvin. Juoksu-osuudet menivät tosi hienosti, samoin seisomiset tuomarin edessä. Kiitos näyttely-treeneistä Katille, Villelle ja Teddylle, kun harjoittelitte meidän kanssa! :) Mutta hyvin kyllä muistui Remun mieleen, miten näyttelyssä pitää olla. Remu sai punaisen nauhan, joka uusilla säännöillä on nykyään ERI! Hyvä Remu! :) Pienen tuokion jälkeen sitten taas kehään kilpailuluokkaan, jossa oli vastassa Remun serkku Pikkupaimenen Stay For Good. Remu vei voiton ja sai vielä SA:n! Hienoa, olen todella tyytyväinen!


Tuomari tutkailee Remua päästä hännänpäähän.


Remu sijoittui avoimen luokan kilpailuluokassa ykköseksi. Kakkosena väärä koira jolle oli annettu laatuarvotelussa vahingossa väärän värinen nauha. Mutta siis toiseksi tuli (kolmantena kuvassa oleva) Remun serkku.


Remu AVO ERI 1, SA :)))

Kun kaikki urokset olivat kehässä olleet, pääsimme Paras Uros-kehään. Tuomari juoksutti jokaisen uroksen erikseen ja katseli niitä vielä jonkin aikaa ennen kuin valitsi neljä parasta. Meitä ei enää sinne valittu joten meidän kisa päättyi siihen. Mutta tyytyväinen olen, vuoden tauon jälkeen meni näin hyvin! :) Tämän jälkeen me pakkasimme kimpsut ja kampsut, sanottiin heipat ja lähdimme kotimatkalle.

Remu sai Italialaiselta tuomarilta tosi hyvän arvostelun, jonka voitte lukea täältä. Uutena arvostelulomakkeeseen on tullut "Koiran käyttäytymisen arvioiminen"ja Remu sai ruksin kohtaan jossa arvostellaan "Suhtautuminen tuomariin: rodunomainen lähestyttäessä".

16.1.2011
Olin Niilan kanssa pitkästä aikaa maneesissa toko-treeneissä ja Niila tykkäsi kovasti paljon tekemisestä pitkästä aikaa. Tauko tekee välillä niin hyvää! :) Katja näytti meille miten uusi "idari" nykyään menee, ja onhan se nopeampi tehdä kuin vanha, mutta ohjaajalla enemmän muistettavaa kun pysäytykset saattavat olla missä järjestyksessä tahansa. Mutta eiköhän tämä tästä taas. :)

11.1.2011
Arki on taas alkanut ja lomat pidetty. Seuraavaa lomaa odotellessa. Niilan sekä Remun kanssa on ollut totaalinen joulu-tauko myös treenaamisesta. No jotain pientä ollaan kotona kyllä tehty mutta ei sen suurempaa. Eiköhän sekin asia tässä taasen korjaannu kun palataan normaaliin arkeen. :)

4.1.2011
Oikein hyvää tätä vuotta! On joo jäänyt joulun toivotukset sekä uuden vuoden toivotukset laittamatta tänne, mutta tuossahan ne oli, etusivulla. :D Me ollaan vain oltu. Joulukiire (se siivous) oli ja meni, ja vuoden vaihtuessa pidettiin hauskaa. Nyt onkin jo kohta loppiaisen aika, siihen taitaakin päättyä tämä joulun ajan vietto.

Kissatkin saivat kunnon joululahjan, nimittäin uuden raapimispuun! Tai no, sama vanhahan se on, mutta entisöity. Kiitos Partasen Keijolle! Ja kiitos Tuijalle viennistä ja tuonnista. ;) Vanha olikin jo erittäin raavittu... Keijo olikin sanonut että sitä on ainakin käytetty. Jos vanha päällinen kesti 10 vuotta, uusi kestää 20 vuotta! :D Kivaa!

Siis hieman yli kymmenen vuotta puuhan on kissoja palvellut, kun Oona on jo 11 vee. :) Kyllä kelpaa taas!


Ansa ja Oona ihmettelevät, tutustuvat ja koekäyttävät uutta raapimispuutaan.


Uusi raapimapuu on hyväksytty, onneksi! :)

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |