:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::23.12.2015
Oikein Mukavaa Joulua sekä Onnellista ja Hyvää Uutta Vuotta 2016! :)


Koiramaista joulun aikaa myös karvakorvilta! :)

5.-6.12.2015
Viikonloppu hujahti isolla kirkolla, Hesassa nimittäin. :) Lauantaina-aamuna lähdettiin liikkeelle aivan liian aikaisin, koiranäyttelyyn tietenkin. Niila oli ilmoitettu molemmille päiville messariin.

Perillä olimme ihan hyvissä ajoin, mitä nyt auto-jonossa meni se puolisen tuntia ennen kuin päästiin p-halliin. Leiri saatiin hyvin kehän viereen, muiden joukkoon mahduttiin mukavasti. Petri lähti jossain vaiheessa "kylälle" asioille, Remu mukanaan.

Lauantaina oli arvostettu, pitkän linjan tuomari Rainer Vuorinen, jolle minä en ole vielä ikinä päässyt koiriani esittämään. Nyt pääsin! :) Tykkäsi kovasti Niilasta, ja saatiinkin hieno arvostelu. :)

Junnu-pojissa oli Riki (P. Reckless Edition) ja Kauko. Riki on siis Niilan tyttärenpoika. Riki sai ERIn. Junnu-tytöissä oli puolestaan Rikin sisko, kaunis Jade (P. Flawless Edition) Kaukon esittämänä. Jade sai myös ERIn. :) Onnea! Junnu-nartuissa oli myös Pepper (Baja Matape Thiwahe) ja Janniliisa, jotka saivat EHn. Valio-nartuissa esiintyi Giira, ja Giira saikin EHn. Onnea! :)

Niilan luokka oli viimeisenä, ja vetskuissa taisi olla kahdeksan vetsku-narttua. (Uroksissa oli vain yksi.) Niila esiintyi tosi hienosti, ja saikin ERIn. Kilpailuluokassa oli kova taso, ja Niila tuli hienosti kakkoseksi ja sai vielä SAn. :) Hyvä Niila! PN-kehässä poimittiin jatkoon, mutta siellä ei sitten sijoituista tullut.

Petri tuli hakemaan ja lähdimme hotellille, joka sijaitsi Espoon puolella. Kamat huoneeseen, koiria käytettiin lenksulla ja samalla Petri käväisi kaupassa ostamassa vähän evästä. Tällä kertaa ei jaksettu lähteä ajelulle, loikoiltiin huoneessa ja käytiin hotellin ravintelissa syömässä. Koirat vielä iltalenkille, ja johan kohta uni maittoi :)

Tällä kertaa sunnuntaina ei kehä alkanut ihan aamusta, joten kerettiin ihan hotellin aamupalalle. Hyvää oli! :) Messariin saapuessa jouduttiin jälleen jonottamaan vähän aikaa, mutta ei haitannut. Leiri saatiin kuin saatiinkin hyvälle paikalle kehän viereen.

Tämän päivän tuomari oli "nevähööd" Rajic Branislav, Sloveniasta.

Tällä kertaa kehässä esiintyi niinikään Pepper ja Janniliisa saaden ERIn. Myös Kito oli valio-tytöissä saaden ERIn ja sijoittuen vielä kovassa luokassa neljänneksi ja saaden SAn! Onnea Kito ja Janniliisa! :) Onnea!

Niila taas vetskuissa, kilpasiskot taisivat aikalailla olla samat kuin eilen. Hyvin Niila esiintyi, mitä nyt jälleen makupalaimurointi oli käynnissä... No Niila sai ERIn, eikä enää sijoittunut luokassaan.

Onnea vielä voittajille, ja oli mukava nähdä teidät kaikki! :)

Kotimatkalle päästiin hyvissä ajoin, pysähdyttiin kerran. Kotona olimme sopivasti linnan juhlien alkamisen aikaan. :)

29.11.2015
No onpas taas päivitykset jääneet... Mutta tässä vähän, mitä on tapahtunut, eli ei mitään kummempaa. ;) Lunta tuli tosi paljon viikko sitten, ja sekin on jo sulanut pois. Lämmintä piisaa, ulkona siis. Eilenkö oli ulkona jotain +7 astetta... Meinattiin vielä takkaa lämmittää, mutta jätettiinpä lämmittämättä, onneksi. :)

21.-22.11.2015
Jyväskylän kv-näyttely, Niilan kanssa mukana misseilemässä. Molempina päivinä läksin Tuijan kyytiin, hän toimi molempina päivinä kehäsihteerinä siellä. Kiitos Tuija seurasta ja kyydistä! :)

Lauantaina bortsut alkoivat heti aamusta, ilmottautuneita oli yhteensä 43. Tuomarina oli Jeff Horswell, Iso-Britanniasta, sama tuomari kuin vuosi sitten Helsingissä.

Junnu-nartuissa oli Pepper (Baja Matape Thiwahe) ja Janniliisa, jotka saivat EHn. Niila oli vetskuluokan viimeinen, vetskuissa oli yhteensä kaksi narttua. Niila sai ERIn ja sijoittui toiseksi ilman SAta. Ihan hyvä! :)


Kitopieniihana! :)

Kävin vähän kiertelemässä kojuja ja ulkona Niilan kanssa odotellessani Tuijaa. Siirrettiin myös Janniliisan kanssa leirimme sunnuntain kehän reunalle valmiiksi, ja jätimme häkit yöksi näyttelypaikalle. Hyvä systeemi, ei tarttenu erikseen alkaa niitä raahaamaan eestaas.

Sunnuntaina bortsuja oli yhteensä 42, tuomarina oli Paavo Mattila. Tällä kertaa sukulaisiakin oli enemmän. :)

Junnu-uroksissa oli Niilan tyttärenpoika Riki, eli Giiran pentu sen viimeisimmästä pentueesta. Kivasti oli poika kasvanut sitten kesän jälkeen. :) Riki oli pari viikkoa sitten täyttänyt 9 kk, ja siis juuri päässyt junnuihin. :) Riki ja Kauko saivat EHn ja sijoittuivat vielä luokassaan kolmanneksi. Hyvä, siitä se lähtee! :)

Valio-nartuissa oli Niilan kaksi tytärtä, eli Giira ja Kito! :) Tämä olikin ensimmäinen kerta Kitolla valioluokassa. :D Hyvin meni molemmilla, kauniita olivat! :) Molemmat saivat ERIn ja Kito sijoittui neljänneksi ja Giira sitten viidenneksi! Onnea kauniit! :)

Vetsku-mummoissa oli tänään kolme vetskua. Niila sai jälleen ERIn ja sijoittui taas kakkoseksi, tällä kertaa saaden myös SAn. Paras narttu-luokassa ei sitten paremmille pärjätty. Hyvin meni, taas. :)

Niilan kanssa taasen edustimme Pikkupaimenia kasvattajaluokassa yhdessä Annen ja Jipon (P. Ex-Treme Action), Sannin ja Rallin (P. Ex-Press News) sekä Minnan ja Tazman (P. The Next Page) kanssa. Olimme ROP-kasvattajaryhmä, onnea Sarille jälleen! :D

Olipa mukava nähdä tuttuja! Kiitos Janniliisalle kivasta seurasta! :)

4.11.2015
Meidän Oona, hurjapää-mummo, täyttää tänään 16 vuotta! Sweet sixteen! :D Kuulo on huonohko, sohvalle hyppäämistä täytyy hetken mittailla (pääsee kyllä), ruokahalu on normaali. Huutelee silloin tällöin, rapsutuksia vaatii. Puree jos ei rapsuta! :D Onnea Oona! <3 Onnittelut myös Sylvi-veljelle! :)

24.10.2015
Lähdettiin Seinäjoelle näyttelyyn, Niilan kanssa. Muutkin lähti, seuraa pitämään. :D

Bortsuilla tuomarina piti olla Pirjo Aaltonen, mutta hän oli valitettavasti perunut tulonsa, joten tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa, jolla Niila on ollut kerran aiemmin valioluokassa. Harmi tuo tuomarinvaihdos, Aaltosella kun emme ole aiemmin olleet. Bortsuja oli ilmoittautunut näyttelyyn 30, mutta jokunen oli jäänyt pois.

Veteraani-nartut oli viimeisenä, jossa kisasi kaksi mummoa, Niila niistä toinen. :) Hienosti Niila taas esiintyi, ja voitti luokkansa saaden myös SAn! :) PN-kehässä meidät käteltiin pois, eli siinä ei sijoitusta tullut. ROP-veteraani-kehään saatiin tällä kertaa uroksista kilpailija, ja uros vei voiton, eli Niila oli VSP-veteraani! :D Hienoa Niila! Oli hienoa hävitä komealle Soololle (Pikkupaimenen Tequila Sunrise). Onnea Arja ja Soolo ekasta esiintymisestä vetsku-luokassa! :)


ROP-VET Soolo ja VSP-VET Niila. Kuva: Katja Sulkala

Niilan kanssa edustettiin Pikkupaimenia kasvattajaluokassa yhdessä Annen ja Soolon, Katjan ja Jipon (P. Ex-Treme Action) sekä Jennan ja Rallin (P. Ex-Press News) kanssa. Jippo oli muuten ROP ja Ralli VSP. ;) Olimme ROP-kasvattajaryhmä! Onnea Sari! :D

Isoon kehään päätimme jäädä edustamaan. Siellä ei (kenellekään) menestystä tullut, mutta kokemusta sitäkin enemmän. ;D Kiitos kaikille kivasta päivästä! :)


Käytiin kuvaamassa koiria ulkona. Kuva Niilasta Katjan kuvaamana, Minnan avustamana. :)


Viisi mustavalkoista rivissä. :)

20.10.2015
Tänään käytettiin Remu eläinlääkärillä Palokassa, uusintakuvissa jalan ontumisen takia. Remu rauhoitettiin ja yksi kuva otettiin vasemmasta takajalasta. Eläinlääkäri katsoi kuvan ja totesi, että eturistiside on poikki, sekä hieman nivelrikkoa. :(( Voihan rähmä!

Leikkaus olisi edessä, todella kallis sellainen...

Joka päivä ei Remulla ontumista ole. Kipulääkettä Remu saa joka toinen päivä, tarvittaessa joka päivä. On tämä taas vaikeaa...

17.10.2015
Tänäänhän meidän Ansa täyttää kahdeksan vuotta! :) Voihan että, onnea myös Änsän sisaruksille!

3.-4.10.2015
Koiramaisissa merkeissä meni tämä(kin) viikonloppu). ;) Lauantaina oli kerhon perinteinen toto-juoksu. Kovasti mietin ilmoitanko siihen minulta ketään... No, ilmoitin kuitenkin Niilan. Niila on niin terästä, että kyllä se vielä jaksaa. Ja niinhän tuo jaksoi! :) Minä menin Remun kanssa jo maalilinjalle kutsumaan Niilaa ja Niila tuli minkä kerkesi. Remu oli myös hyvä houkutin... ;D Niila tuli viidenneksi (viimeiseksi), mutta ei haittaa. :D Hauskaa oli!


Kentäl eka, kentäl vika. :D

Sunnuntaina oli Keuruun eläinklinikan järjestämä eläintenpäivän match show. Niilan kanssa tietenkin mentiin paikalle. :) Niila kilpaili isoissa koirissa ja sai sinisen nauhan, ja tuli vieläpä sinisten koirien neljänneksi. :D Hyvä meidän Niila! :D Kivaa oli!


Tarkistus, onks jalat hyvin... Kuva: Jukka Kuusisto


Ja poseeraus (ei, en kurista Niilaa... Se osaa näytellä). :) Kuva: Jukka Kuusisto

Ja Hyvää Eläintenpäivää niin meidän kuin teidänkin eläimille! :)

19.9.2015
Niilan kanssa hypättiin Ellun ja Samin kyytiin ja suunnattiin Virroille match shown. Kivaa välillä tällainen leikkimielinen näyttelykin! :)

Niila kilpaili veteraaneissa, ja sai sinisen nauhan. Sinisten veteraaneissa Niilapa sijoittui toiseksi! :D Hyvä Niila! :)

Oltiin ilmoitettu Niila ja Roki (McSanikan Chicory) vielä parikilpailuun. Minä esitin ne yhdessä, hyvin se meni pienen treenin jälkeen. ;) Kehässä ei kuitenkaan sen kummempaa menestystä tullut. Mutta oli tosi kiva päivä! :)

13.9.2015
Kiireinen viikonloppu. Eilen oltiin viettämässä kummitytön 2-vuotissynttäreitä. Tänään oltiin Muuramessa näyttelyssä, Niilan kanssa. Bordercollieita oli ilmoittautunut yhteensä 31, tuomarina oli Maija Sylgrén. Päivä oli tosi lämmin ja aurinkoinen. :) Ihana syksyinen päivä.


Niila ja Pyry-Iltatähti. :)

Uroksissa oli mm. Pyry avoimessa luokassa. Pyry sai ERIn ja sijoittui luokassaan kolmanneksi! Hyvä Pyry ja Riikka, onnea! :)

Veteraani-mummot oli viimeisenä, Niilan kanssa oli myös kaksi muuta mummoa. Niila nappasi luokkavoiton ja SAn ja Niilasta tuli jälleen Rotunsa Paras Veteraani! Hyvä Niila! :) Paras Narttu-luokassa Niila sijoittui vielä neljänneksi. :)

Pikkupaimenen kasvattajaryhmässä olimme Niilan kanssa myös yhdessä Tuulin ja Kjarnin (P. Sky Is on Fire), Karoliinan ja Ilmin (P. Living On The Edge) sekä Riikan ja Rallin (P. Ex-Press News) kanssa. Pikkupaimenet sijoittui ROP-kasvattajaryhmäksi! :) Onnea Sarille!

Isossa kehässä käytiin Niilan kanssa myös ensin BIS-veteraani-kehässä, mutta siellä ei menestystä tullut. Tämän jälkeen sitten BIS-kasvattajaryhmässä ja Pikkupaimenet valittiin jatkoon ja tuomari sijoitti meidät neljänneksi! Jes! Onnea pajon Sari! :D Kiva päivä hyvässä seurassa! :)


Tuuli ja Kjarni, Karoliina ja Ilmi, Riikka ja Ralli sekä Riikka ja Niila.
Kuva: Csilla Debre

30.8.2015
Remu voi hyvin. Kyllähän tuo välillä ontuilee, lenkkejä tehdään, vähän lyhempiä ja loppulenkistä Remu kulkee minun rinnnalla rauhassa. Jos Remu vaihtaa paikkaa (esim. sisällä), hyvin mielelllään menee maate koko ajan. Lääkekuuri on lopuillaan, annan sille kuurin loppuun niin kuin ell. suositteli. Katsotaan uusintakuvausta kohtapuoleen. Kovasti kyllä mietityttää, huolettaa.

29.8.2015
Olin ilmoittanut Niilan Tervakoskelle kv-näyttelyyn. En kyllä ihan tiedä miksi noin kauas, mutta tulipahan ilmoitettua. ;) Aamusella liikkeelle, onneksi bortsut ei ihan aamusta olleet. Näyttelyyn oli ilmoitetttu yhteensä 16 bc:ta, tuomarina tuomaroi Tapio Eerola.

Niila oli viimeinen veteraaniluokassa, kahden muun mummon kanssa. :) Niila esiintyi hyvin, niin hyvin että voitti luokkansa ja sai SAn! :D Paras Narttu-luokassa taisi olla kuusi narttua, ja Niila sijoittui kovassa kisassa toiseksi! Voi että meidän mummo-koira on ihana! :D Samalla tuli ROP-VET-sija, koska vetsku-uroksia ei ollut. :) Jäätiin isoon kehään, jossa ei sitten sen kummempaa menestystä tullut, kokemusta vain. ;) Niilan arvostelu.

28.8.2015
Hupsis, vähän unohdin... Petri illalla kyseli, että onkos Remun synttäri tänään? Joo... Niinhän se on! :D Meidän Mamis-Boy täyttää seitsemän vuotta! Vuoden päästä se pääsis jo näyttelyssä pappa-luokkaan. :D Hirmuisesti onnea myös Giiralle sekä Frodolle! :)

6.8.2015
Remu voi hyvin. Lääkkeet on auttaneet, ei ole juurikaan ontunut, ihan muutaman kerran vain. Ruokahalukin on kasvanut. :) Tokihan se mietityttää kovasti, että mikä siellä takajalassa on, kun ei ole vielä kunnon varmuutta... Mutta eiköhän tuokin selviä sitten. Päivä kerrallaan.

Eilen alkoi kesätauon jälkeen rally-tokoilut, Niilan kanssa mentiin reenailemaan ja otin myös Remun mukaan. Yllättävän hienosti Remu meni radan minun kanssa, tokihan kun makupalaa oli tarjolla. :) Ja kun ihan rauhallisesti mentiin. Ensimmäisellä kierroksella oli alussa haahuilua ja nuuskimista, mutta loppua kohden parani. Tokalla kierroksella Remu keskittyi täysin tekemiseen ja sehän meni hienosti! :D Jospa tästä eläkelaji myös Remulle!? Tämä kun on paljon "rauhallisempaa" kuin toko. Ei tartte pingottaa. ;)

Niilassa taas tauko näkyi... Kun ei kamalasti keretty keväälläkään käydä. Oli vähän unohduksissa sekä minulla käskyt että Niilalla liikkeet. Tokalla kierroksella alkoikin jo sujumaan. ;)

2.8.2015
Kito meni ja yllätti, nimittäin Iisalmen kv-näyttelyssä Kito nappasi ekan CACIBinsa sekä vei vieläpä voiton ollen ROP!! :) Onnea ihan hurjan paljon Kito ja Janniliisa! :) Olipa kyllä piristävä uutinen!

30.7.2015
Kuten jo aiemmin olen tainnut mainita, Remu on ontunut vasenta takajalkaansa. Aina välillä. Keväällä/alkukesästä se oli hyvinkin satunnaista, nyttemmin hieman enemmän. Mutta ei läheskään päivittäistä. Kipuilua en ole huomannut, tai sitten se osaa piilottaa sen tosi hyvin... Viime viikolla varasin Palokan Animagiin fysioterapeutille ajan, että katsotaan ensin hänen toimesta onko siellä jotain jumia. Tälle päivälle sain ajan, ja Remun kanssa lähdettiin käymään hoidossa.

Ensin fyssari katsoi Remun liikkumista. Saatiin jonkinlainen ontuminen aikaiseksi, mutta se oli pienen hetken kunnes Remu ravasi taas normisti. Sitten vain tunnustelemaan. Vasemmalla puolella selässä oli aika paljon jumeja, takajalassa etenkin polven alueella niveljäykkyyttä. Fyssari hieroi jumeja ja antoi laserhoitoa. Totesi, että saattaa olla jotain polven ristisidevammaa, mutta oireet ei ihan kuitenkaan olleet sille vaivalle tyypilliset. Hän suositteli kuvausta.

No onneksi saatiin samalla reissulla Remu kuviinkin, kerta siellä oltiin. Kuvat otettiin rauhoituksessa, molemmat polvet sekä lonkat. Lonkat ovat edelleen A, pientä muutosta oikeassa lonkassa on, muutoin lanneranka ja polvi puhdas.

Vasen lonkka ok. Reisiluun ja polvilumpion alueelle sijoittuva nivelrikolle tyypillinen muutos. :( Myös epäily vanhasta ristisidevauriosta on. Mutta nyt polvi on kuitenkin napakka, eikä eturistisidevaurioon viittaavaa löysyyttä ole. Pahin mahdollinen vaihtoehto on luukasvain, joka alkuvaiheessa rtg-kuvissa muistuttaa nivelrikolle tyypillisiä oireita. :(

Nyt Remu sai muutaman viikon kestävän kipulääkekuurin (Rimadyl), ja katsotaan auttaako se. Ostin myös samalla reissulla Mustista&Mirristä glukosamiinia (sis. myös kondroitiinia ja msm-jauhetta), sekä lohiöljyä. Liikuttaa saa, mielellään metsässä (jossa käydään päivittäin), riekkumista vältettävä. Uiminen on hyväksi, mutta siitä tulee Remulle niin helposti hotspot... BOTtia käyttelen Remulle nyt päivittäin. Kahden kuukauden päästä kontrollikuviin, jossa katsotaan onko tullut muutosta, poissuljetaan mahdollinen kasvain (jos kasvanut). Muutoin saattaa olla leikkaus.

Että näin... On tämä tosi surullista. :( Vanhuus kun ei tule yksin...

26.7.2015
Keuruun Seudun Kennelkerho päätti järjestää jotain erilaista, nimittäin Konekarhukunkku osakilpailun Keuruulla. :D Oltiin jännän äärellä. Keli oli sateinen, mutta kilpailu pidettiin. Aamusella aitaus pystyyn kentälle ja karhu kehään. Koiria oli ilmoittanut hyvä määrä, pääosin metsästyskoiria, mutta mukaan mahtui muutakin rotua.

Pitkään mietin Niilan viemistä karhulle, olihan tämä ainutlaatuinen tilaisuus... Päätin viime hetkillä sen viedä sittenkin. Sain pitää Niilan liinassa sekä itse mennä Niilan kanssa kehään. Niila vähän pelkäsi, etenkin kun karhu lähestyi. Meni jopa minun taakse... Haisteli maata, koitti rauhoitella tilannetta, katseli yleisöä miettien, "onhan tää jo nähty..." :D Ei reagoinut karhuun miteenkään. Hylkäys tuli, mutta saatiin tutustua karhuun vielä lähemmin. Menin itse karhun viereen seisomaan ja houkuttelin Niilan siihen myös. Tulihan se, tosin varovasti, mutta tuli kuitenkin. ;) Niilalla luotto pelaa minuun, mutta karhun kanssa saan jäädä yksin! :D

11.-12.7.2015
Viikonloppu meni Laukaassa koiranäyttelyissä. Kotona käväisin vain nukkumassa. :) Lauantaina oli bordercollieitten ja australiankelpieitten erikoisnäyttely. Sinne olin ilmoittanut molemmat koirat. Aamusella hyvissä ajoin paikalle jo katselemaan tapahtumaa. Päivä oli aurinkoinen, välillä pilvinen. Välillä kuuma, välillä hieman viileä.

Bc-nartut oli eri kehässä kuin bc-urokset, bortsuja yhteensä oli niin paljon joten niille oli eri tuomaritkin. Mutta hyvin pystyi seuraamaan molempia kehiä. Ensin "meistä" oli vuorossa Janniliisan junnu-narttu Pepper (Baja Matape Thiwahe), joka sai Hn. Tuomari oli aika tiukalla linjalla. Hetken päästä oli vuorossa Kito ja Janniliisa. Heille myös H. Ei tuomari tykänny pikkusista... ;) Ei-niin-lupaavaa Niilan kannalta.


Kito kehässä. Kuva: Janniliisa Tolsa

Ennen vetsku-kehää kerkesin hyvin seuraamaan sitten avoimen luokan poikia, jossa esiintyi Riikan Pyry. Janniliisa ystävällisesti tarjoutui esittämään Pyryn, Riikkaa kun niin jännittää, ja minä pystyin keskittymään Niilaan ja Remuun ennen kehiin menoa. Kiitos Janniliisa! Upeasti Pyry menikin ja esiintyi, ja tuomari antoi Pyrylle ERIn! Upeaa! :) Tämä on jo hieno suoritus erkkarissa! Kilpailuluokassa Pyry sijoittui kovassa sarjassa toiseksi ja sai SAn! Miten upeaa!!! Hyvä, onnea Riikka ja Pyry! :D Paras uros-luokassa ei sijoitusta enää herunut, mutta tuo tulos on jo hieno juttu! :)


Pyry kehässä. Kuva: Janniliisa Tolsa

Niilan kanssa sitten vetsku-kehään, Niila esiintyi kyllä hienosti. Tästä sitten kuitenkin tuomarilta H. Arvostelu on hieno, mutta ilmeisesti tämä tuomari ei tykännyt matalajalkaisista. ;)


Mummelit kehässä, vasemmalta oikealle: Pikkupaimenen Front Page News "Tuisku", om. Sari Solanti, Pikkupaimenen Look And See "Veera", om. Eija Siistonen ja Pikkupaimenen Revised Edition "Niila". :)
Kuva: Tiina Karvonen


Niila kehässä. Kuva: Janniliisa Tolsa

Kovasti mietin Remun kehään viemistä, se kun on ontunut hieman välillä toista takajalkaansa. Ihan vain välillä ja välillä ei. Ilmeisesti jotain lihasperäistä, rasituksesta johtuvaa. Kokeilin sen kanssa menoa, joka kyllä nyt näytti hyvältä, mutta Petrin kanssa päädyttiin siihen, että emme vie Remua tänän kehään. :( Harmittihan tuo vietävästi, mutta parempi näin, sanomistahan siitä olisi tullut jos Remu olisi kehässä alkanut ontumaan. Remu sai muutoin viettää kivan päivän erkkarissa tuttuja tapaillessa.

Olipa todella kivaa nähdä kaikki tutut ja jutella kuulumiset! Kiva kun Kauko poikkesi heidän uuden "tulokkaansa", Giiran pennun (5 kk), Rikin (P. Reckless Edition) kanssa näyttelyssä! Meidän mummo vaan ei jaksanut lämmetä kakaralle. ;) Oli tosi ihana nähdä Niilan sisko Retku (P. Razzle Dazzle), joka on niin kivasti jo harmaantunut! :) Niila kun on siitä vieläkin säilynyt, mitä nyt suupieliin ja poskiin on ihan muutama valkoinen harmaahapsi tullut.

Iltasella olin kotona, ja sunnuntai-aamuna taas nokka kohti Laukaata. Siellä oli kaikkien rotujen näyttely, johon olin vain Niilan ilmoittanut. Päivä oli nyt kylmä! Heinäkuu ja mittarissa n. 12-13 astetta, sentään lämpimän puolella. Kumma kesä...

Bortsuilla piti olla tuomarina Päivi Eerola, mutta hän oli estynyt, joten tuomarina oli irlantilainen miestuomari Paul Lawless. Hän tutki koirat hyvin tarkkaan ja kirjoittikin kivasti arvosteluun enemmän kuin sen pari-kolme riviä... ;) Niila sai ERIn ja sijoittui vetskuluokassa toiseksi saaden vielä SAn. :) Paras narttu-luokassa taisi olla kahdeksan narttua, ja tuomari sijoitti meidät vielä viidenneksi, vaikkakin vain neljä palkitaan. ;) Eli oisko se "PN5". :D

No mutta, parempi tulos tänään kuin eilen ja arvostelukin on kiva! Tuomari sanoikin Niilasta pariin eri kertaan, että "She's lovely". :D :D Niilan kanssa oltiin vielä Pikkupaimenen-kasvattajaryhmässä yhdessä Jipon (P. Ex-Treme Action) ja Annen, Rönnin (P. Time After Time) ja Millan sekä Tazman (P. The Next Page) ja Minnan kanssa, olimme ROP-kasvis! :D


Rotunsa Paras Kasvattajaryhmä, Pikkupaimenet. Kuva: Riitta-Liisa Kuittinen

Päätimme toki jäädä isoon kehään, joka alkoikin melkein samantien, eli ei tarvinnut odotella kauaa. Kasvattaja-ryhmässä kävimme vain pyörähtämässä. :) Kiva päivä! Kuvia laittelen molemmista päivistä, kunhan latailen niitä.

10.7.2015
Hiphei, tänään posti toi kivan postin! Nimittäin Remun C.I.E-vahvistuksen! Eli nyt on Remu kansainvälisestikin kaunis! :D Nyt sitten (taas) odotellaan Niilan viimeistä CACIB-vahvistusta... ;)

9.7.2015
Laittelin kuvia kuva-albumiini. Täältä löytyy kuvia meidän Pärnun matkalta. Ja täältä löytyy kuvia tuoreesta Eestin Muotovaliosta, eli Kitosta! :)

2.-6.7.2015
Lomareissulle lompsis. Lähdettiin Pärnuseen. Se on kiva ja tuttu paikka. :) Tätä ajankohtaa mietittiin jo keväällä, kun Petrin lomat selvisi. Ja kuinkas ollakaan, juuri tuona viikonloppuna sattui Pärnussa olemaan kv-näyttely! :D Niilanhan sinne ilmoitin, valioihin. ;)

Torstaina aikaisin matkaan ja perillä kohteessa olimme iltapäivällä. Perjantaina oli aikaa shoppailuun ja kiertelyyn.

Lauantaina sitten näyttelyyn. Päivä oli tosi kuuma! Borsuja oli ilmoittaunut yhteensä 12, kaikki taisi olla Suomesta. Niila viimeisenä valio-nartuissa. Tuomarina Alar Müürisepp, Eestistä. Tosi tarkkaan katsoi ja juoksutti. Niila sai ERIn sekä SAn. :) Paras narttu-luokassa meitä taisi olla viisi, ja Niilahan vei voiton!! Upeaa! :D Näin Niila sai sen viimeisen kaivatun CACIBinkin, eli Niilasta tulis sittenkin kansainvälinen näyttelyvalio!!! :D Rotunsa paras-kehässä meitä vastassa oli nuori uros, ja Niila vei voiton siinäkin!!! Hyvä minun Niila! :D Ryhmiin jäätiin, mutta siellä ei menestystä tullut. Eikä se nyt niin haitannutkaan. ;) Kyllä piti illalla terassilla vähän nauttia kuohujuomaa! :D


Niila ROP, tuomari ja VSP Demssin No Surrender. :)


Voittokakku & Voittojuoma! :D

Sunnuntaita mietin kovasti, että jätänkö sen päivän näyttelyn väliin vai en. Mutta mentiin silti pyörähtämään kehässä. Kirjaimellisesti. Sunnuntaina tuomarina oli Linda Jürgens, Eestistä. Tänään Niilalle ERI, SA ja PN4. Tyytyväinen olen! :) Arvostelut on molemmat eestiksi, eli en oikein tiedä mitä niissä sanotaan...

Sunnuntaina kerettiin vielä hyvin kierrellä kauppoja, ja maanantaina sitten kotiin. Tosi kiva reissu! Vaikka tämän piti olla vain lomareissu (jota se kyllä oli), niin reissun sattuma-poikkeus onnistui! ;)


Remu miettii, onks tukka hyvin? ;D

25.-28.6.2015
Suomen Bordercolliet & Australiankelpiet-yhdistys järjesti 25-vuotis juhlaleirin Keuruulla. Enpä itse ole pitkään aikaan leireillyt, joten päätin ilmoittautua Remun kanssa leirille. Sainhan sentään nukkua kuitenkin omassa sängyssä, kotona. ;) Muut yöpyivät mökeissä Keuruun Nyyssänniemen leirintäalueella.


No saihan Niilakin sentään leireillä! Se oli torstai-iltana alkuinfossa mukana! :)

Leirillä oli tietenkin harrastusta kolmena päivänä peräkkäin. Hakua, jälkeä, ek:ta, agilitya ja tokoa. Me olimme Remun kanssa toko-ryhmässä, ja olihan meillä kotikenttäetu! ;D Teimme Remun kanssa kaikkina kolmena päivänä avoimen luokan liikkeitä, uusien sääntöjen mukaan. Jotkut oli jo "vanhoja" juttuja, mutta otettiin myös uusia. Saimme kivasti neuvoja tulevaan. :)

Treenit aloiteltiin heti aamusta, aamupalan jälkeen, joka oli siis Nyyssänniemessä. Ryhmät treenailivat noin puoli kahteen saakka, jolloin käytiin syömässä lounas Nyyssänniemessä, ja sen jälkeen taas riennettiin treenailemaan alkuiltaan saakka. Paitsi sunnuntaina, jolloin treenailtiin vain lounaaseen asti. Kyllä oli Remppa väsynyt iltaisin, kun mentiin kotiin! ;) Itse käväisin vielä parina iltana leiripaikalla iltaa viettämässä muiden kanssa.

Kiitos Anita ja Veera leirin järkkäämisestä! Minulla se oli kaikista pienin järkkääminen, kenttien kysyminen omalta seuralta lainaksi. ;) Kiitos Tiina treenimatkaseurasta, kiva kun kyyti kelpasi! :D


Vasen yläkuva: Remu matkustaa.
Vasen alakuva: "Salamatkustajat" Andy (Quicket Toy Story) ja Pipkin (Q. Wall-E), omistajansa Tiinan mukana kulkivat meidän kyydissä.
Oikea kuva: Remu perehtyy tokon saloihin.


Sunnuntain paikkamakuu, bortsut rivissä! :)

Mutta eihän tässä sentään vielä kaikki, mitä viikonloppuna tapahtui! Nimittäin Kito ja Janniliisa matkasivat Eestiin näyttelyyn, ja Kito nappasi molempina päivinä "melkein kaiken mahdollisen"! :D Eli lauantaina SERT, ROP ja RYP-1, ja vielä sunnuntaina SERT, ROP ja RYP-4!!! :D Aivan mielettömän upea viikonloppu Kitolla ja Janniliisalla! Onnea kovasti! Ja siis näin ollen, kun Kitolla oli jo yksi Eestin SERTi plakkarissa, Kitostahan tuli Eestin Muotovalio! Hienoa tytöt! Onneksi olkoon!! Eka bc-kasvattini, josta tuli muotovalio! :D


Kito RYP-4 ja tuore Eestin Muotovalio! <3
kuva: Riina Kranich

19.6.2015
Oikein hyvää juhannusta kaikille! Toivottavasti säät edes vähän suosii. :) Toissapäivänä kun kävin kaupassa, auton mittari näytti 5,5 astetta lämpimän puolella... ;)

Sain Mänttän koiranäyttelyssä otettuja kuvia ryhmäkehistä. Laitoin ne sinne Mänttän päivämäärän kohdalle (31.5.).

Ja tänäänhän on Niilan pentujen syntymäpäivä! :D Nimittäin Frida, Kito ja Max täyttävät viisi vuotta! Hurjasti onnea! :)

14.6.2015
Tänään näyttelyyn Niilan kanssa. Tuurin Miljoona-koiranäyttelyyn. Bordercolliet oli heti aamusta yhdeksältä, joten lähtö oli aikaisin aamulla.

Bortsuja oli näyttelyssä yhteensä 19, tuomarina toimi Paavo Mattila. Niila vetsku-mummoissa ja meidän kanssa oli toinenkin mummo. Niila voitti vetsku-luokan, nartuissa tuli toiseksi ja samalla siis jälleen Rotunsa Paras Veteraani!! :D Hyvä miedän Niila!! :D Niilan arvostelu.

No tokihan me päätettiin Niilan kanssa jäädä isoon kehään. Odottaminen oli tosi pitkä, ja Suomen suvi on lyhyt ja sateinen... Onneksi saimme olla kaverin Marjon teltassa sadetta pitämässä, se oma teltta kun jäikin kotiin... Ja varavaatteet jäi kotiin... En osaa vieläkään varautua kunnolla.

Vihdoin iltapäivällä isot kehät pyörähti käyntiin, BIS-VET-kehässä käytiin Niilan kanssa vain pyörähtämässä, eli ei sijoitusta tällä kertaa. :) Kotiin päästiin lähtemään aivan märkinä, ja kotona onneksi odotti sauna lämpimänä. Eli minä sain kävellä suoraan saunaan sulamaan. :) Kiitos vielä Marjolle seurasta ja suojasta, sekä Arjalle juttutuokiosta! :D

13.6.2015
Tänään järjestettiin Keuruun Seudun Kennelkerhon 21-vuotisjuhla tokokoe, vieläpä yökoe. :) Tuomarina kokeessa toimi itseoikeutettuna Mauri Pehkonen, joka on ollut lähes vuosittain kokeissamme tuomarina. Mekin Millan kanssa juurikin tuolloin 21 vuotta sitten aloitettiiin tokouramme, Mauri Pehkosen tuomaroimana. ;)

Itse en tässä kokeessa nyt kylläkään kisannut, olin järkkäämässä iltapalaa kisailijoille, sekä tekemässä muita pikku hanttihommia. Kyllä oli kivaa! :)

Niilakin sai kyllä olla mukana ja häiriköimässä taas voittajaluokan koiraa. Hyvinhän tuo taas häiriköi. Paikallaan pysyi. ;) Me päästiinkin hyvissä ajoin lähtemään kotiin, kun muut jäivät valvomaan koetta. Niila pääsi hyville kaunesunilleen, onhan meillä huomenna taas näyttely. :D

31.5.2015
Tänään taas näyttelyä tiedossa Niilan kanssa, tällä kertaa suuntasimme Mänttään kaikkien rotujen näyttelyyn, joka oli 50-vuotis juhlanäyttely. Bortsut alkoivat vasta puolen päivän jälkeen, joten kiire ei ollut ja kerkesin käydä moikkaamassa siskon perhettä, jotka olivat Keuruulla piipahtamassa.

Mukavan lämmin päivä, aurinko jaksoi paistaa pilvien lomasta. Hieman tuuli, välillä kylmästikin, mutta muuten kiva päivä! Bortsuja oli ilmoittautunut näyttelyyn 10 kpl, tuomarina oli Saija Juutilainen. Niilan kanssa vetsku-mummoissa oli myös toinen mummo-koira. :)

Niila sai ERIn, voitti luokkansa ja sai SAn. Ja paras narttu-luokassa Niila voitti nartut! Ihanaa! :D Samalla Niilasta tuli ROP-VET ja myöskin ROP, koska uroksia oli vain yksi ja uros ei ollut saanut SAta. Kivaa Niila! :)) Päätin jäädä isoihin kehiin, olinhan yksin liikenteessä eli saatiin viettää laatuaikaa Niilan kanssa. :) Niilan arvostelu.


Niila ja palkinnot. Kaveri tuli juuri sopivasti makkaransa kanssa meidän luokse, joten Niilakin laittoi korvat hyvin. ;D

Tuttuja näyttelyssä oli kivasti, kävin kaverini Mailiksen kanssa lettu-kahvilla ja sen jälkeen siirrettiin leirit ison kehän viereen. Mailiksella on pumi, jota esitin viikko sitten Keuruulla isossa kehässä. :) Tänäänkin he olivat päässeet isoon kehään, onnea menestyksestä Mailis ja Pomo! :)

Niilan kanssa käytiin vähän kävelyllä ja sitten vain odottelemaan ison kehän alkua. Mukavasti Niila sai rentoutua häkissään, minä istuin nurmikolla häkin vieressä ja katselin kun isoa kehää rakenneltiin.

Valitettavasti ison kehän järkkäämisessä ja kuulutuksissa oli ongelmia, kuulin juuri ja juuri että vetskut arvostellaan ensin. Eipä muuta kuin Niilan kanssa kokooma-kehään. Tuomarina vetskuilla oli Pekka Teini, joka onneksi katsoi koirat nopeasti läpi ja juoksutti ryhmissä. Taas jouduttiin vähän odottelemaan koska järkkääjillä oli omat ongelmansa. Vihdoin hetken päästä päästiin kehään. Tuomari taas katsoi koirat silmämääräisesti läpi ja alkoi poimimaan jatkoon koiria, me päästiin Niilan kanssa myös harvoihin ja valittuihin mukaan! :D Tuomari juoksutti kymmenen parasta yksitellen, ja sen jälkeen jakoi palkinnot. Me ei Niilan kanssa sijoituttu, mutta kivaa oli!


Juoksukuvia Niilasta. Kaikki neljä juoksukuvaa on kuvannut Toni Raisio.Heti vetsku-kehän jälkeen olikin vuorossa ryhmä yksi. Menimme Niilan kanssa siis taas suoraan kokooma-kehään, josta jo kohta taas isoon kehään. Meitä ei ryhmätuomari katsonut esiarvostelussa, koska tuomarina oli sama joka oli jo arvostellut meidät, eli Saija Juutilainen, ja hän sanoi muistaneensa meidät. :) Isossa kehässä tuomari katsoi silmämääräisesti koirat läpi ja alkoi poimimaan taas ne parhaat. Me jälleen Niilan kanssa mukana! :D Taas yksitellen juoksut ja jonoon seisomaan. Sen jälkeen tuomari alkoi jakamaan ruusukkeita. Meille tuomari yllättäen tarjosi keltaista ruusuketta, eli tulimme Niilan kanssa ryhmässämme kolmanneksi!!! Wau, hyvä minun Niila!!! :D Ei muuta kuin palkintojen eteen pönöttämään, kai siellä joku kuviakin otti, en tiedä, olin niin iloinen! :)


Niila ja toiset palkinnot. Ihana Niila! <3

Sitten palkinnot kainaloon, saatiin pokaali ja se ruusuke sekä pieni säkki ruokaa (juuri sitä merkkiä mitä Niilalle syötänkin). Niila pomppi iloisesti mun vierellä kun kannoin ruokasäkkiä! :D Sittenpä oltiinkin jo valmiina lähtemään kohti kotia. Palkinnot reppuun, ne mitkä mahtuivat, muut kainaloon. Niila saikin kulkea vapaana autolle, minulla oli kädet täynnä muutenkin. ;) Ensimmäinen kerta kun koirani kanssa sijoitutaan Suomessa ryhmissä! Kivaa! :D

24.5.2015
Tänään Keuruun koiranäyttely. Minä ite toimistohommissa koko päivän, onneksi oli taitavia toimisto-tyttöjä mukana myös, niin homma sujui upeasti!

Kerkesin myös Niilan kanssa pyörähtää kehässä. Tuomarina oli Jaana Hartus ja bortsuja oli näyttelyssä yhteensä 21. Vetsku-nartuissa kolme koiraa, Niila sai ERIn, sijoittui kolmanneksi ja sai myös SAn. :) Paras narttu-luokassa ei sitten sen enempää sijoitusta herunut. Pikkupaimenien kasvattaja-luokassa edustettiin Niilan kanssa yhdessä Marjon ja Masin (P. Rousing Idea), Pia ja Skyen (P. Star Attraction) sekä Karoliinan ja Ilmin (P. Living On The Edge) kanssa ollen ROP-KASVATTAJA! :D Onnea siis Sari! Täällä Niilan arvostelu.

23.5.2015
Tästä se taas lähtee, talkoilla käyntiin. Keuruun koiranäyttely nimittäin. :) Arvosteltavana on ryhmät 1 ja 5. Oman koiran ajattelin vihdoin ja viimein ilmoittaa mukaan, Niila pääsee huomenna näytille. :)

Toimistotehtävien valmistelua, tuomari-illallinen ja sitä rataa. Tää on kivaa! :D

17.5.2015
Lisäsin tuonne Tampereen kv-näyttelyn kohdalle (2.5.) pari kuvaa Niilasta, jotka sai Janniliisalta, kiitos! :)

Tänään oli jälleen Keuruulla tokokoe, johon läksin "töihin". Mukaan otin Niilan, häirikkökoiraksi. :) Mutta eipä Niila juuri häiriköinyt ylempien luokkien paikallaoloissa, hyvin oli hiljaa paikallaan. :D

Tässä jo hetki sitten sain mieluisaa postia Venlan pennun, Retun omistajalta. Kiitos Laura! :) Retulle kuuluu oikein hyvää, ja hän on saanut pari uutta kaveriakin laumaansa, mutta on edelleen lauman ehdoton pomo. :) Laitan pari kuvaa, mitkä sain postin mukana.


Retu paistattelee päivää.


Vasemmalta oikealle, appenzelli Dora (tuotu saksasta), nöffi ja Retu.

16.5.2015
Tänään läksimme Niilan kanssa Ellun ja Samin, sekä Capon (Skydive Neptunus) ja Rokin (McSanikan Chicory) matkaan Varkauden kv-näyttelyyn. Näyttely oli ulkona, ja ulkonahan oli hiukka kylmä... Tarkeni kuitenkin kun liikkui vähän. Meidän kehä oli tekonurmella.

Roki oli valioluokassa ja sai EHn. Onnea! :) Me sitten Niilan kanssa vetsku-mummo-luokassa, jossa meidän kanssa oli toinen mummo-koira. Niilan sai ERIn, voitti luokkansa ja sai vielä SAn ja oli tällä tuloksella ROP-VET! :) PN-luokassa Niila tuli toiseksi, häviten Supo-siskon tyttärelle, ja ihan oikeutetusti. Meidän mummeli kun tykkää välillä laukkailla... Ei osaa käyttäytyä ikänsä vaatimalla tasolla. ;) Moni sanoikin, että Niila on niin nuorekas. Hämmästettiin tuomarikin kun kerroin Niilan olevan kohta 11-vuotias. :D Niilalla kun ei juuri harmaata ole.

Isoon kehäänkin jaksoimme jäädä, mutta siellä ei menestystä herunut. Kiitos Keskiset matkasta ja seurasta! :) Niilan arvostelu.

8.5.2015
Kävin tuossa pitkän talvi-tauon jälkeen katsomassa kavereiden toko-treeniä. Pitihän sitä sitten itsekin Remun kanssa käydä treenaamassa ja hyvinhän tuo ukko muisti jutut! :) Avoimen luokan liikkeitä otettiin, nouto meni hienosti! Samoin luoksetulo ja hyppy. Seuraamisessa vähän haahuili, mutta yritti kuitenkin. Kaukokäskyt on vielä työn alla, mutta hienosti Remu vaan teki! Jospa se treeni-into tästä taas alkaisi. ;)

3.5.2015
Tänään oli Keuruun Seudun Kennelkerhon eka tämän vuoden tokokoe, johon minä otin ilmottautumiset vastaan. Tuomarina oli Juha Kurtti ja senhän arvasi, että koe tulee täyteen aika äkkiä. Joitain peruuntumisia tuli, mutta lauantaina niitä vasta tulikin... Vielä puoli yhdentoista aikaan illalla taisi tulla peruutuminen ja varakoiria oli vaikea saada kiinni, saatika kokeeseen niin pienellä varotusajalla. Harmikseni totesin nukkumaan mennessä, että koe on vajaa vaikka varakoira-lista oli aikamoinen. Mutta mutta, aamulla tekstarilla sain kuin sainkin vielä yhden koirakon kokeeseen, eli koe tuli täyteen! :D Aikamoista.

2.5.2015
Tampereelle lähdettiin aamusta, Niilan olin ilmoittanut näyttelyyn. Bortsuja siellä oli yhteensä 40, Niila vetsku-mummojen viimeinen. Tiukka oli englantilais-tuomari, ERIt oli tiukassa. Niilan pitkähkön rungon takia taas vain EH ja sijoitus toiseksi. Muuten ok arvostelu. Kito oli samassa näyttelyssä Janniliisan kanssa, Kito sai myös EH 3. Näin tällä kertaa. :)


Niila seistä tönöttää.


Niila juoksee.
Kuvat: Janniliisa Tolsa

Samana päivänä oli Petrin siskon ja hänen miehensä 40-vuostissynttärit niin ikään Tampereella, joten aikaa kulutimme kierrellen kaupoissa ja minä vaihdoin vaatteet ABC:n ahtaassa vessassa... Oli muuten haastavaa saada sukkahousut jalkaan... :D Mutta bile-kuntoon sain kuin sainkin itseni, ja juhlat oli mukavat!

28.4.2015
Tänään oli vihdoin tullut sähköpostilla vastaus Niilan nisäkasvaimiin. Niilaltahan poistettiin kasvaimet (ja nisät) kahdesta eri kohtaa. Toinen, pienempi kasvain on pahanlaatuinen, mutta pahanlaatuisuuden aste on matala, eli uusiutumisriski ja etäpesäkeriski on matala. Ne pari vuotta sitten poistetut kasvaimet (kolme kpl) oli samanlaisia kuin tämä pienempi. Nyt toinen tänä vuonna poistetuista oli hieman isompi kasvain, ja sekin pahanlaatuinen. Tämän isomman kasvaimen riski uusiutua ja muodostaa etäpesäkkeitä on vähän isompi. Kasvaimethan tuli poistettua kokonaan, eli reunat olivat puhtaat. Kommentissa oli vielä maininta, että näillä ns. mikrokapillaarisilla karsinoomilla (joka tuo isompi kasvain on), on yleensä korkeahko etäpesäkeriski. :(

Jotta näin. Pistäähän tuo vähän mietityttämään, mutta eihän näille mitään voi... Rtg-kuvat Niilasta otettiin ennen leikkausta, ja kuvissa nähtiin, ettei muutoksia esim. keuhkoissa ollut. Mutta silti... Pääasia kuitenkin, että Niila voi nyt hyvin! ja on pirteä, oma itsensä!

19.4.2015
Keräsin muuten vain tuonne Kasvatit-sivulle yhteenvedon kasvattieni, sekä sjoitus-koirani pentujen saavutuksista. Katsotaan nyt miltä se näyttää, ja annanko sen edes olla siellä. Toivottavasti sieltä ei kamalasti puutu mitään... Saa kasvatin omistajat huomauttaa, jos jotain tärkiää uupuu!! :) Tähän sain idean oikeastaan siitä, kun Kauko minulle tässä kerran sanoi, että Niilan pennuista kaksi on menestynyt erkkarissa upeasti, eli ollen ROP-koira. Tajusin sen kunnolla vasta, kun minulle se sanottiin. No niinpä! Eikähän nuo kaksi muuten ole ollut ekoja kasvattejani, jotka ovat erkkarissa menestyneet, on niitä ollut aiemminkin, appenzelleissa. ;)

Ja tuosta innostuneena tein myös omien koirien saavutuksista listan tänne. ;D

18.4.2015
Kito ja Janniliisa kävivät tänään toisen kerran kisaamassa tokon voi-luokassa. Nyt tuli pisteitä yhteensä 202 ja 3-tulos. Sentään piste enempi kuin viimeksi. ;) Aikalailla samoissa liikkeissä oli taas jotain kuin viimeksi. Mutta, tästä vain eteenpäin tytöt! :)

11.4.2015
Remu kävi tänään hierojalla, oikein eläinfysioterapeutilla, kun Riina Kellman tuli Porvoosta asti Keuruulle hieroskelemaan koiria. Kiitos Katjalle tästä järjestelystä! :) Remulla oli jumeja lantiossa, jotka aukesi hyvin Riinan käsittelyssä. Muutoin Riina kehui Remun rankaa suoraksi. :) Remu sai oikein tällä kertaa makoilla oikealla hierontapöydällä, ja hyvin tuo mamisboy siihen rentoutuikin! :D

Niila voi hyvin! Haava on parantunut vallan mainiosti, eikä vaivaa Niilaa lainkaan.

Tässä myös muistaessani mainitsen Giiran pentusista, jotka ovat kasvaneet hurjasti ja ovat ihania palleroita! :) Viimeisimmän tiedon mukaan toinen pojista etsii vielä sitä oikeaa ihmistä. ;) Pentu-blogiin tästä!

7.4.2015
Tosi hyvin Niila on toipunut leikkauksesta ja haava on näyttänyt hyvältä. Tänään äitini otti tikit pois ja täytyy seurailla edelleen, että haavat lähtee kunnolla paranemaan. :)

29.3.2015
Kito ja Janniliisa kisasivat tänään ekaa kertaa tokon voi-luokassa, jes! :) Ruudussa ja hyppynoudossa tapahtui vähän kaikenlaista, joista tuli nollat, ja metallinoudossa Kito halusi tuoda puisen kapulan... No onhan se metallikapula ällö ja kylmä... ;) Myös tunnari oli mennyt nollille, koska Kito toi väärän. Mutta näistä huolimatta muista liikkeistä tuli hyviä pistetä ja yhteensä niitä kertyikin 201 pistettä ja 3-tulos. Hyvä, tästä on hyvä jatkaa! Onnea voi-luokan korkkauksesta! :)

28.3.2015
Tänään Niila oli jo pirteämpi. Eilen illalla ja yöllä Niilalla oli kauluri, mutta tänään vaihdoin sen suojapukuun. Helpompi Niilalle, ja eipähän liian innokas hoitaja-Remu pääse nuolemaan Niilan haavoja. Niila sai mukaan särkylääkkeitä, joita annetaan nyt muutaman päivän ajan.

27.3.2015
Tänään Niilan nisäkasvaimet leikattiin Jyväskylässä Tähdessä. Leikkaus meni hyvin. Kasvaimet lähetettiin patologin tutkittavaksi, ja vastaus tulee noin parin viikon päästä. Illalla Niilalla taisi olla jonkinmoinen krapula...

19.3.2015
Käytiin Niilan kanssa eläinlääkärillä. Eläinlääkäri tutki Niilan ja totesi saman, mitä minä jo pelkäsin epäillä. Niilalla on taas nisäkasvaimia. :( Nämä ovat tosin eri paikassa, mistä ne olivat kaksi vuotta sitten leikattu. Otettiin samalla röntgenkuvat keuhkoista, niissä ei onneksi muutoksia ollut. Nämäkin kasvaimet eläinlääkäri tunnisti "vain" kahdesta kohdasta, eikä ne vielä kamalan suuria olleet. Varasin samalla leikkausajan viikon päästä perjantaille.

28.2.2015
Kauheesti mietin koko päivän, että mikä tässä päivässä on niin kovin erikoisen erikoista... Ja selvisihän se! Iltapäivällä. Facesta luin Riikan päivityksen Pyrystä, katselin Pyryn kuvaa ja Pyryn edessä olevaa hienoa "synttäri-kakkua". No Pyryhän täyttää tänään kolme vuotta! Voi Onnea Pyrylle, iso poika jo! :D

23.2.2015
Illalla oli Keuruun Seudun Kennelkerhon vuosikokous, jossa samalla palkittiin vuoden koirat 2014. Niila voitti Vuoden Näyttelykoiran 2014!!! Jee, tosi mukavaa! :) Remu tuli samaisessa kisassa neljänneksi.

14.2.2015
Hyvää Ystävänpäivää! :) Remun kynsi on parantunut! Vielähän se tynkä vähän on, ja kynsi kasvaa vähitellen, mutta suojaa saati sidettä ei siihen enää tarvita. Eikä kaulassa olevaa tötteröäkään.

7.2.2015
Niilasta tuli toistamiseen mummo-koira! Ja Remusta taas enomies! :) Nimittäin Remun sisko Giira sai pennut tänään! Onnea onnea! Kolme pentua syntyi, yksi tyttö, kaksi urosta, kaikki mustavalkoisia! :) Onnea myös ylpeälle isälle, Redille (Weekasi Limited Edition)! Onnea myös Kaukolle ja Sarille! Tämä on oikein kiva yhdistelmä! :) Pentueen kuulumisia voi lukea täältä!

23.1.2015
Eilen huomasin, että Remu hieman ontuu oikeaa etutassuaan ja kun sen tarkistin, sillähän oli kynsi haljennut. Voihan kökkö! Eläinlääkärille ei tietenkään enää päässyt, joten varasin sitten tälle päivälle ajan. Petri sai Remun viedä, minulla kun oli menoa.

Hyvin oli pojilta reissu mennyt, mitä nyt Remulle piti antaa pari kertaa nukutusainetta, sitkeä kun on... ;) Kynsi poistettiin, se lähti hyvin, tassuun side ja kipulääkettä mukaan. Ulos mentäessä tassu piti tietenkin suojata, onneksi saimme Ellulta lainaan koirille tarkoitetun rukkasen. Nyt vain parantumisia Remulle!

19.1.2015
Arki on jo koittanut hyvinkin meille, säätkin on mitä vaihtelevimmat... Jäällä olemme vain muutaman hassun kerran käyty. Ei ole uskallettu, vaikkakin siellä polkuja menee pitkin poikin.

Tässä muistaessani nyt kirjoitan, että suru-uutisia on kuulunut, nimittäin Remun rakas Otto-isä on lähtenyt taivaan tuolle puolen. Arjalle haleja ja voimia! Samoin kuulin, että Niilan isä Coh on myös nukkunut pois. :( Coh asusteli eläkevuotensa Amerikassa.

11.1.2015
Pyry ja Riikka olivat tänään tämän vuoden ekassa näyttelyssään Lahden ryhmiksessä. Tuomari Päivi Eerola tykkäsi Pyrystä ja sijoitti tämän PU-kakkoseksi VARA-SERTin kera. Onnea Pyry ja Riikka! Hieno aloitus tälle vuodelle! :)

1.1.2015
Parempaa ja Voimauttavaa tätä vuotta teille kaikille! :)

Viime vuoden alkupuolella meillä oli iso reissu kesäksi tiedossa, joten sehän vaikutti myös paljon meidän alkuvuoden menoihin. Näyttelyissä ei käyty Niilan kanssa kuin kerran, ja Remun kanssa pari kertaa. Remun kanssa tokoiltiinkin kokeessa kerran kesäkuun alussa, mutta siitä ei jäänyt juuri kerrottavaa. Edelleen silloin tällöin treenaillaan sitä paikallaoloa, joka meni läskiksi toissavuoden kokeessa, kun vierustoveri lähti...

Siis koko vuoden kohokohtahan oli kesällä, ja kelitkin suosi mitä parhaimmin! Siihen vielä lisäksi parhaat kaverit mukaan (koirat + ihmiset), niin kivaahan se oli! Baltian reissu nimittäin!! :)) Matkaamme tarttui mukaan vaikka mitä, titteleitäkin. ;) Niilalle Latvian muotovalio, Remulle Latvian, Liettuan ja Baltian muotovalio, sekä pisteenä iin päälle Kansainvälinen näyttelyvalio! :) CACIB vahvistuksia odotellaan vielä... Vieläpä Elinan ja Samin Rokikin (McSanikan Chicory) sai niinikään Latvian, Liettuan ja Baltian tittelit! Upea reissu siis! :)

Reissusta palattuamme oli alle viikko aikaa Maailman Voittaja-näyttelyyn Helsinkiin, jonne olin Remun ilmoittanut. Myös tämä näyttely oli ilo käydä kokemassa, vaikkei sieltä niin menestystä tullutkaan. Muutoin Remu sitten jäi näyttely-tauolle, Niilan kierrellessä syksyn aikana muutaman näyttelyn veteraaniluokassa. Sen vuoden näyttelyt päätettiin taas messarissa, Helsingissä, molempien ollessa mukana.

Muuta ihan tähdellistä ei meillä sitten tapahtunutkaan. Paitsi meidän mummokissojen mummokissa, Oona, täytti 15 vuotta! Orifame-suvun vanhin. Yhdessä veli-Sylvin kanssa. :) Huikeaa! On se kova! <3 Ansakin pyörii hyvin mukana, mummon jaloissa... ;)

Kasvateistani Kito teki myös kesällä näyttely-kehissä huimaa tulosta! Ensinnäkin bortsujen ja kelpien erkkarissa tytöt menivät, ja voittivat!! Ja mitä tekee itse kasvattaja juuri tuolloin? No on siellä ulkomailla, voittamassa tosin äiti-koiran kanssa! ;) Oli se hurja viikonloppu niin ulkomailla kuin koto-Suomessa, että vieläkin siinä on sulattelemista! Ja ihan kuin tässä ei vielä olisi kaikki! No ei! Kitohan pokkasi loputkin sertit sitten alle kuukaudessa!! Hurja mimmi! :)

Niilan pennuista Giira (Remun sisko) tokoili viime vuonna yhden tokokokeen, jossa Giira ja Kauko saivatkin hienot pisteet ja oikeuden tokoilla seuraavan kerran vaikkapa AVO-luokassa! :) Giira kävi myös muutamassa näyttelyssä ollen parikin kertaa jälleen upeasti ROP! :) Giira oli myös Niilan pennuista toinen, joka oli MV-näyttelyssä (Remu oli se toinen). Pyry puolestaan sai viime vuonna ekan SERTinsä näyttelystä ja Pyry ja Riikka kävivät myös luonnetestissä, joka meni oikein hyvin läpi. :)

Minulle henkilökohtaisesti viime vuosi oli muutoksen vuosi. Keväällä sain lopputilin töistä, jossa olin ollut kymmenen vuotta. Oli se, kurjaa aikaa. Nyt uudet tuulet puhaltavat, ja opiskelen. Eli katsotaan, mitä tämä vuosi tuo tulleessan... Kiitos ystävät, sukulaiset, rakkaat, tuestanne! Tässä vielä kuva, joka tuo viime kesän muistot mieleen.


Hyvän mielen kuva. :)
Latvia, Adazi 26.7.2014. Kuva: Anna Hudorozhkova

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |