:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 ::24.12.2018
Oikein hyvää Joulua jokaiselle!


Vilma joululenkillä.

16.12.2018
Tänään kävimme Senjan kanssa Sarin vanhempien luona Toivakassa. Ensin toki kävimme viemässä Sarin haudalle kynttilät ja valkoinen kyyhkypatsas. Vierailu oli erittäin lämmin ja mukava. Vilma oli mukana toki.


Kaunis hauta.

Kito ja Janniliisa edustivat Helsingin messarissa, Kiton ollessa upeasti PN 3! Onnea!

1.12.2018
Kesän ja syksyn aikana treenailtiin Vilman kanssa kovasti tokon avoimen luokan liikkeitä (+vähän muutakin), ja tänään sitten uskaltauduimme Vilman kanssa tokokokeeseen tuttuu Haukkuvaaraan, Jyväskylään. Koe oli samalla keski-suomen piirinmestaruuskoe.

Tuomarina toimi Riikka Pulliainen. Avoin luokka oli heti aamupäivästä, ja vain neljä koirakkoa luokassa. Liikkeet oli jaettu kahteen eri osioon. Ensin oli kuitenkin:

Paikalla istuminen 9,5
Vilma haisteli maata alussa ja lopussa. Mutta pysyi hyvin paikallaan.

Tämän jälkeen yksilöliikkeet sekoitetussa järjestyksessä:

Luoksetulo 10
Todella hyvä.

Liikkeestä istuminen 10
Tosi hyvä! Tätähän me olemme hinkanneetkin.

Merkin kiertäminen 8
Merkille lähettäminen tapahtui samasta paikasta, mihin edellinen liike loppui, joten "alku-tsemppaus" jäi vähälle. Kun olin käskyttämässä Vilmaa kierrolle, Vilma meni maahan. :D Mutta lähti oman töppäyksen jälkeen suorittamaan kiertoa hitaasti ravaten, että "ai siis tätäkö nyt...". Paluu perusasentoon sentään laukkasi. :)

Liikkeestä seisominen 10
No tätäkin ollaan treenattu!

Estehyppy 10
No oikein sujuva!

Tauko.

Seuraaminen 8,5
Tää ei oo meidän vahvin liike... Mutta peruuttamisaskelista tuomari kehui, miten hyvin Vilma ne suoritti! :)

Lähettäminen ruutuun 9,5
Tästä Vilma tykkää, mutta nyt meno ruutuun oli hitaanpuoleista laukkaa. Syynä saattoi olla se, että ruutuun piti mennä kohti katsojia. Mutta rohkeasti Vilma tästä suoritui, hyvä Vilma! :)

Noutaminen 0
EIKÄ! Ja tätäkin olemme niin huolella harjoitelleet. Vilma kun saattaa joskus ottaa varaslähdön kapulalle. Ja nyt se päätti sen taas tehdä, vaikka treeneissä ei. Myös syynä saattoi olla se, että olimme tosi lähellä seinää ja minun heitto epäonnistui, jolloin kapula lensi päin seinää... Tuossa tuo liikkeeseen valmistauminen jotenkin tökki... En kerennyt antaa Vilmalle kunnon paikka-käskyä, kun jo liikkuri sanoi, että liike alkaa. Kyllä harmittaa!!!

Kauko-ohjaus 6
Tämä oli viimeinen liike, ja jo Vilmasta näki, että sitä hieman otti päähän, kun ei palkkaa kuulunut. Jouduin antamaan toisen maahanmeno-käskyn jättäessä Vilman paikoilleen, ja toisessa istu-käskyssä jouduin antamaan toisen käskyn, kun neiti päätti siirtää huomionsa johonkin kolahdukseen jossain.

Kokonaisvaikutus 9,5
Tuomari tykkäsi meidän työskentelystä ja siitä, miten tsemppasin koiraani.

No, kokonaispisteet kyllä vähän järkytti, 253,5 pistettä. Pahin painajainen, 2,5 pistettä jäätiin 1-tuloksesta. Argh! Mutta siitä olen ylpeä, että Vilma on saanut jälleen lisää rohkeutta, ja tässä kokeessa, tutussa paikassa, tuo tekeminen oli rohkeaa!! Täällä Vilman tämän kokeen kokonaispisteet liikkeittäin.

19.11.2018
Koirahieroja Päivi Kilponen teki keikan Jyväskylässä, joten varasin ajan Vilmalle heti, kun sain tämän tietooni. Joten iltapäivällä suuntasin Jyväskylään ja Päivi käsitteli Vilman huolella. :) Joitain jumeja oli, jotka Päivi sai hierottua. Kiitos! :)

8.11.2018
Vilman käytin tänään Tähdessä, silmätarkissa. Kyllä kelpaa, silmät on kauniit ja terveet! :)

Lisäilin myös joitain kuvia tuonne aiempiin päiviin, on nekin tässä jäänyt... Ikävä Saria on edelleen. Etenkin loppuviikosta, kun Vilman piti aina perjantaisin mennä Sarin luokse päivähoitoon työpäiväni ajaksi. Koska perjantai-iltaisin meillä on aina tokovalkka.

Vilma oli aina Sarille innoissaan menossa. Heti kiipesi Sarin sängyn vieressä olevalle portaille ja tassut Sarin viereen. Sari saikin opetettua Vilmaa, ettei tassuja saanut laittaa sängylle. Vilma sen melkein jo oppikin... Mutta aina piti edes se toinen tassu laittaa sängylle... Koska Sari <3

No kissarintamalta kuuluu ja näkyy. Nimittäin Armilla on ollut juoksut (mouruaika). Jo noin kuukausi sitten. Kesti muutaman päivän. Senja laittoi hiljentimet, eli pillerit tulemaan, mutta minähän sellaisen unohdin antaa. Kunnes se alkoi mouruta uudelleen. Ja sepä kesti viikon! Kyllä tuon viikon jälkeen muuten muistin! ;)

Ja Vilmalla alkoi tiistain paikkeilla juoksut. Tai sain silloin ekan veripisaran kiinni paperiin. Onhan tuo Remu kyllä jo vähän aikaa Vilmaa haistellutkin...

Ja viime sunnuntaina alkoi meidän kerhon talvikausi hallissa, ja minun ja Vilman talvilaji agility. Olipa mukavaa tuo pitkästä aikaa.

27.10.2018
Tänään oli raskas päivä, Sarin hautajaiset. Olivat niin kauniit ja liikuttavat. Näki paljon tuttuja. Kiitos jokaiselle. Kauniin seppeleen laskimme Sarin haudalle, muistelimme.


Kaunis sydänseppele.


Kaunis muistopöytä.

18.10.2018
On ollut todella rankkaa... Mutta päivä kerrallaan, muistellen pitkäaikaista Ystävää. Sarin kanssa olemme tunteneet yli 25 vuotta! Joista yli viisitoista vuotta olemme olleet ja pitäneet tiiviisti yhtä. Noihin vuosiin mahtuu niin paljon, ennen kaikkea iloa, naurua, mutta myös jonkin verran ikävää ja itkua. Sari antoi niin paljon, suunniteltiin ja toteutettiin kaikenlaista. Sarin kautta sain lisää ihania ystäviä. Sari oli suuri persoona. <3
Sarista kertova lehtileike (2003) Sarin omilla sivuilla.

4.10.2018
Tänään, eläintenpäivänä, suru-uutinen tavoitti meidät heti aamulla. Rakas kasvattajamme, tukihenkilömme, ennen kaikkea Rakkain Ystävämme, Sari Solanti, nukkui pois. Vaikea, pitkäaikainen sairaus vei lopulta voimat, vaikka Suuri Taistelija Hän oli. Ikävä on suunnaton... Sain onnekseni jättää hänelle hyvästit vielä eilen.


Aurinko nousee
On kastetta maassa
Aika on herätä
Nousta ja lähteä
Kohdata ystävä kallehin

Niin kaunis on maa
Niin korkea taivas
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet
Niin varjoisat veet

Päivä on kirkas
Vain metsässä tuulee
Aika on leikin
Ja naurun ja riemun
Mukana ystävä kallehin

Niin kaunis on maa
Niin korkea taivas
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet
Niin varjoisat veet

Aurinko laskee
Jo pitenee varjot
Aika on eron ja jäähyväisten
Poissa on ystävä kallehin

Niin kaunis on maa
Niin korkea taivas
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
Ja varjoisat veet
Niin varjoisat veet


Lepää Rauhassa Sari-Rakas. On niin ikävä... Taivaslaumasi sai Sinut nyt luokseen.
Kiitos ihan kaikesta.

20.9.2018
Vilma pääsi taasen pitkästä aikaa Marin hierottavaksi. Olihan niitä vähän jumeja, mutta hyvin Mari sai ne hierottua.

16.9.2018
Lähdimme Vilman kanssa Laukaaseen mätsäriin. Ihan hyvin Vilma meni, sai punaisen nauhan ja paljon kokemusta. :)

2.9.2018
Tänään jälleen näyttelyyn, tällä kertaa Ähtäriin Arnan kyydillä. Vilma mukaan ja Arnan saksanpaimenkoira Roy. :) Roy oli ekaa kertaa junnuissa ja hyvin meni! Roy sai Hn ihan hyvällä arvostelulla. Kokemusta Arnalle ja Roykin kasvaa ja kehittyy vielä. :)

Bortsut oli hieman myöhemmin ja tuomarina oli Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Avoimessa nartuissa meitä oli kolme. Tosi hyvin Vilma meni jälleen, antoi tuomarin hyvin "kopeloida"! :) Vähän alussa Vilma oli hivenen verran huolestunut, mutta luulen että se johtui kehäsihteeristä, joka oli mies. Ja miehiä Vilma edelleen vähän jänskättää. Mutta kyllä Vilma reipastui, kun päästiin liikkeelle ja kiertämään kehää. :) Tästä EH ja kilpailuluokassa kolmanneksi. Täällä Vilman arvostelu. Kiva päivä! Tuttuja nähtiin myös! :)

1.9.2018
Tänään treenailtiin Vilman kanssa ihan huolella. Aamulla peltojälkeä, päivällä tokoa ja näyttelytreeniä. Kiva päivä mukavien kavereiden kanssa. :)

26.8.2018
Tänään kauan odotettu erkkari, Riihimäellä! Sinne onneksi päästiin, meikäläisen selkä on jo ok. Vilma pääsi siis nyt kehään. :) Oli myös ihana nähdä kaikki tututkin! :)

Vilma meni todella mainiosti! Niin kehän ulkopuolella kuin kehässäkin! :) Se alkaa jo kovasti tottua! :) Hyvähyvä! Vilmahan muuten pudotti kaikki karvat heti, kun oli näihin näyttelyihin sen ilmoittanut. Nooo, rumat ne karvoilla koreilee... :D Tuomarina bc-nartuilla oli Marion Turner, Iso-Britanniasta. Avoimessa luokassa narttuja oli huimat 25 kpl. Naku-Vilma sai näin bikini-kuntoisenakin jopa ERIn! Upeaa! Vain yhdeksän muutakin avo-narttua sai ERIn. Kilpailuluokassa ei näilä karvoilla enää pärjätty, muut vetivät pidemmän karvan. :D

Joitain "lähisukulaisiakin" näyttelyssä oli! Niilan Retku-sisko (Pikkupaimenen Razzle Dazzle), joka palkittiin näyttelyn vanhimpana. Sekä Niilan lapsenlapset Sini (Pikkupaimenen Limited Edition) ja Ricky (Pikkupaimenen Reckless Edition). Oli kiva nähdä, ja onnea sijoituksista! :)

Kotimatkalle lähdettiin niin sukkelaan, että arvostelu jäi hakematta. :D Onneksi Jenna otti sen haltuunsa.

Ja Kito oli tämän viikonlopun ulkomailla misseilemässä, ja hienosti siellä meni! Kito nappasi Virosta veteraaniluokasta SERTin ja näin Kitosta tuli myös Viron veteraanimuotovalio! Onnea!


Vilma odottaa kehään pääsyä.


Vilma kehässä. (kuva: Jenna Syvänperä)


Hienosti menee! (kuva: Jenna Syvänperä)

19.8.2018
Tänään piti lähteä Lempäälän koiranäyttelyyn, Vilmaa viemään näytelmään. Mutta valitettavasti mun selkä jumittui täysin muutamaa päivää aiemmin. Sain fyssarille ajan samalle päivälle silloin, joka niksautti selän auki. Mutta muutama päivä sen jälkeen meni "toipuessa". Tänään oli vielä huono olla, istuessa, maatessa ja melkeinpä seistessä, joten ei lähdetty Lempäälään asti ajelemaan. Harmitti!

15.8.2018
Vilma pääsi pitkästä aikaa Päivi Kilposen ranka- ja faskiakäsittelyyn Lempäälään. Oli jumeja, jotka Päivi sai käsiteltyä. Tästä jatketaan sitten Mari Kolkkalan hieronnoissa.

12.8.2018
Tänään oli kolmas ja viimeinen peltojälkikurssi Miia Kiviahon vetämänä. Vilmalla on ollut hienoisia ongelmia kulmissa ja tyhjien jälkeen. Mutta nyt meni hyvin Miian neuvoilla! Tästä taas jatkuu. :) Miia tosin lupaili syksymmällä vielä tapaamista peltojäljen merkeissä.

8.8.2018
Käytiin pitkästä aikaa mätsärissä Jyväskylässä Vilman kaa. Hienosti Vilma käyttäytyi, sai punaisen ja sijoittui vieläpä kolmanneksi! Hyvää kokemusta tuli taas! :)

4.8.2018
Onpa ollut kuumaa ulkona! Onneksi on tuo ilmalämpöpumppu, joka helpottaa sisällä! Päivityksetkin ovat jääneet vallan tekemättä. No, ollaan vain oleiltu ja treenailtu. :) Vilman kanssa olemme käyneet edelleen peltojäljellä ja välillä treenaillaan tokoa. Lenkeillä ei juurikaan olla käyty näillä helteillä, ulkoulu on tapahtunut omassa pihapiirissä tai lähimetsässä. Vilma on kyllä aika hassu, se kun ei haluaisi millään tulla sitten sisälle. Auringossa vain makaisi. No nyt Vilma saakin olla ulkona, kun olemme lomalla. :)


Vilma ja mun kärhöt.

22.7.2018
Tänään oli toinen kerta peltojälkikurssista Miian opastamana. Olemme Vilman kanssa käyneet n. pari kertaa viikossa tekemässä jälkeä Isossa Kirjassa. Päivi ja Sole ovat olleet mukana myös. :) Nyt saimme jälleen uutta opittavaa mm. esineen ilmaisua, sekä uusia vinkkejä jäljelle. Tällä kertaa tein Vilmalle yhden pitkän jäljen, jossa oli s-mutka, tyhjiä (siis ilman nameja pikku pätkä) ja kulma vasempaan. Hienosti Vilma meni!

15.7.2018
Tänään oli Laukaan koiranäyttely, johon olin Vilman ilmoittanut. Tuomarina piti olla Leila Kärkäs, mutta olikin tullut tuomarinmuutos ja bortsuilla olikin tuomarina joku kreikkalainen miestuomari. Lähdin kyllä Vilman kanssa paikan päälle, mutta kehään emme menneet. Vilma kun vähän arastelee miehiä. Hengailtiin kehän laidalla ja kivaa oli silti. :) Sain sentään esittää kaverini saksanpaimenkoiran, urospennun. :) Hyvin meni, KPta ei irronnut, mutta muutoin hyvä.

25.6.2018
Tänään alkoi peltojälkikurssi, johon menimme Vilman kanssa. Aiemmin olen tätä joskus muutaman kerran tehnyt Niilan ja Remun kanssa, mutta olipa tämä nyt taas kivaa! :D Kouluttajana meillä toimi Miia Kiviaho, ja hän kehui Vilmaa jo vanhaksi tekijäksi. Vilma menikin tosi hyvin, nenä maassa nuuskutteli menemään! :D Pari pientä jälkeä tein Vilmalle, hyvin meni molemmat.


Ihan pellolla!

14.6.2018
Vilma kävi tänään taas Kolkkalan Marin hieronnassa. Oli Vilmalla hieman paikkoja jumissa, mutta Mari sai ne hierottua hyvin. :)

27.5.2018
Ja tänään puolestaan lähdimme Vilman kanssa Laukaaseen, jossa tiedossa tokokokeet. Sitä viimoista ykköstä alokas luokasta metsästämään...

Koe oli ulkona, Vihtavuoren Urheilupuistossa, ja kehä jääkaukalossa. Vieras paikka Vilmalle, mutta kun ulkona oltiin, niin ei hätää. :) Alo oli päivän eka luokka ja tuomarina Riikka Pulliainen. Liikejärjestys oli sekoitettu, ja paikallamakaaminen oli viimeisenä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8,5
Tämä oli siisti. Pisteitä lähti kun annoin vartaloavun käskyn yhteydessä. Parempi niin, koska Vilman ote hieman herpaantui juuri silloin...

Luoksetulo 10
Tosi siisti.

Seuraaminen 7,5
Alku oli tosi hyvää, mutta sitten vähän taas ote herpaantui Vilmalta. Tässä on ollut vähän ongelmia.

Noutoesineen pitäminen 10
Ihan oikein kiva.

Kauko-ohjaus 10
Hienosti meni!

Estehyppy 0
Vilma kiersi hypyn, eli ei hypännyt. Olin ihan ihmeissäni, Vilma ei ole ikinä kiertänyt hyppyä! Luulin ettei se tiedäkään, että sen voi kiertää! Luulen tosin, että kiertämiseen oli syy se, kun tuomari istui apuvälineellään hypyn läheisyydessä. Vilma kun vähän jänskättää kaikkea pyörillä liikkuvia...

Paikalla makaaminen 9
Vilma meni hyvin maahan, pysyi hyvin (haisteli vähän...) ja istumaan vasta toisella käskyllä. Hmh.

Kokonaisvaikutus 8,5
Ihan kiva kokonaisuus, vartaloapuja liikaa ja koiran keskittyminen liikkeiden alussa kohdilleen. :)

Ihan kivasti meni! Tuo hyppy jäi vaivaamaan... Mutta silti kokonaispisteet 162,5 pistettä, TK1 ja menolippu avoimeen luokkaan! Mahtavaa! :D Hienosti Vilma pelitti vieraassakin paikassa, vaikkakin alku oli kieltämättä kankeaa. Vilma kumminkin vähän pälyili ympärilleen. Loppua kohden parani, paitsi toi hyppy. ;) Mutta Vilma on nyt TK1 Vilma! :D


Vilman kaulassa killuu hieno TK1-mitali!

26.5.2018
Tänään taas se aika vuodesta, nimittäin Keuruun koiranäyttely! :) Talkooporukan kasaaminen (+ muut "pikkujutut") kuuluivat minulle, ja päivä sujuikin oikein mallikkaasti, koska talkoolaisia oli todella hyvin paikalla! :)

Oman pikku jännityksen päivään toi se, kun olin ilmoittanut Vilman vihdoin ja viimein näyttelyyn! :) Puolitoista vuotta Vilma on saanut kasvaa ja kehittyä rauhassa pentuluokan jälkeen. Olemme Vilman kanssa tehneet paljon töitä tämän eteen! Kiitos kaikille meitä auttaneille! :) Ja tänään se sitten palkittiin, huolella! Nimittäin Vilma nappasi voiton ollen ROP ja saaden ekan SERTin! Ihan huikeaa! :D Kehässä kaikki meni mallikkaasti (no seisomista saadaan kyllä harjoitella...), Vilma kyllä esiintyi hyvin! Olemme Sarin kanssa NIIN iloisia! :)

Bortsut olivat melkein päivän eka rotu kehässään, joten loppupäivä menikin ihan hilpeissä tunnelmissa. :D Loppukehissä Vilman kanssa kävimme hakemassa sitä kokemusta! ;) Vilman arvostelu.


Vilma ja ruusukkeet. Pokaali oli pakko ottaa, koska se oli Vilman eka (melkein).

21.5.2018
Kun on mätsärin makuun päästy niin... Tänään sitten Vilman kanssa Muurameen. :) Sieltä punainen nauha ja kivaa kokemusta. :)

19.5.2018
Tänään puolestaan läksimme Vilman kanssa kaksi Virroille mätsäriin. Sieltä Vilmalle punainen nauha ja kokemusta! :)

17.5.2018
Pitkästä aikaa Vilma pääsi Mari Kolkkalan hierottavaksi. Ja kyllä Vilma taas nautti! :) Hyvin oli pysynyt Vilma kunnossa, pientä jumia etulantiossa oli.

10.5.2018
Näin helatorstaina lähdimme Vilman kanssa Arnan kyytiin, ja auton nokka kohti Tamperetta. Arnalla itsellään on saksanpaimenkoiran pentu, joten lähdimme porukalla mätsäriin. Ihana keli oli koko päivän! Vilmalle isoista aikuisista sininen nauha ja sitä tärkeää kokemusta! :)

28.4.2018
Tänään olimme Vilman kanssa tokokokeessa, tutussa paikassa, Jyväskylässä, Haukkuvaarassa. Tuomarina oli Juha Kurtti, miespuolinen siis, jota minä taas jännitin vähän etukäteen, että miten Vilma siihen suhtautuu. Alokasluokka oli vasta puolen päivän jälkeen kahden maissa, joten oli pitkä päivä jännittää. Yleensä en kamalasti enää jännitä, mutta nyt muutenkin jännitytti, en tiedä miksi.

No, paikan päällä olimme jo hyvissä ajoin. Meidän luokka alkoi ajallaan, ja paikallaolot otettiin kahdessa erässä, me olimme Vilman kanssa tokassa ryhmässä. Kehään mennessä tuomari tarkasti koirat, nartuilta juoksut, uroksia muuten vain silitteli. Vilma väisti tuomaria täysin, sain sen kuitenkin käännettyä uudestaan tuomarin viereen niin, että pää oli poispäin tuomarista. Nostin vain vähän häntää, että tuomari sai katsottua hännän alle. Sitten reippaasti omalle paikalle, jossa Vilma tervehti tuttua liikkuria.

Paikalla makaaminen 9
No Vilma meni vasta toisella käskyllä maahan. Ja kun paikallaoloaikaa oli kulunut vähän aikaa, Vilma alkoi haistelemaan maata. Haisteli niin, että se oli jo kohta poikittain minuun päin! Mutta ei noussut ylös. Tätä ollaan treenattu, mutta niin että on ollut kovaa häiriötä. Petri on leikkinyt Remun kanssa, tai minä olen kutsunut Remua, tai minä olen heitellyt lelua tai leikkinyt lelulla. Valmennuksessa toki ollaan myös otettu normisti, eikä siellä ole ihan kamalasti haistellut, ja haisteluihin olen kyllä puuttunut. Onneksi aika jo päättyi, ja päästiin koirien viereen. Vähän jo pureskelin huulta... Istumaan nousu oli ok! Tuomari tuumasi, että keväinen ruohikko tuoksui hyvälle. Oltiin siis sisähallissa ja sisällä on tekonurmi... :D

Seuraaminen 9,5
Aika hyvää seuraamista. Puoli pistettä lähti kun Vilma yhdessä perusasennossa istahti melkein mun eteen, kun minä jotenkin seisahduin liian äkkiä.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Tämä oli oikein hyvä!

Luoksetulo 9,5
Oikein kiva luoksetulo, en tiedä mistä meni puoli pistettä.

Noutoesineen pitäminen 10
Ihan ok! Vilma saisi paremmin ottaa ja pitää kapulaa.
Tässä liikkeessä tuomari oli Vilman mielestä liian lähellä, eikä millään meinannut tulla mun sivulle, koska tuomari oli juuri Vilman puolella. Oli muuten tosi tiivis sivullaolo. :)

Kauko-ohjaus 10
Hyvin meni! Tuomarin mielestä saisi paremmin nousta istumaan.

Estehyppy 10
Tämä oli hieno!

Kokonaisvaikutus 10
Ihan kiva kokonaisuus.

Tosi kivasti meni tämä koe! Vaikka alussa vähän vielä jännitin, onneksi se laantui kokeen edetessä. Ja tämähän oli Vilman toinen koe. Loppupisteiksi keräsimme kokonaiset 193 pistettä, Kunniapalkinnon ja vieläpä sijoituttiin sijalle 3! :) Ihan upeaa, Vilma oli kyllä todella pätevä! :D Jonkin verran Vilma reagoi tuomarin puhuessa, mutta oli urheasti minun vierelläni. Reipas tyttö! :)


Vilma ja palkinnot.

25.4.2018
Täällä on mennyt hyvin! Armi kotiutuu pikkuhiljaa ja tutustuu uteliaasti uusiin paikkoihin. Mitään mustasukkaisuutta ei edes Vilmalta ole näkynyt, vaikka sitä vähän odotin. :D Ansan kanssa vielä jonkin verran sähisevät, tosin ehkä Ansa jo alkaisi lämpiämään uuteen tulokkaaseen. Siitä se pikkuhiljaa...

21.4.2018
Kävime tässä kuukausi sitten Senjan luona Tikkakoskella katsomassa hänen sijoitus-kissan pentuetta. Voi kun olivatkin suloisia! Ihan puhdasta siamilaista sukua kaikki! :)


Tässä koko pentue, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä. Lilaa ja ruskeaa.

Senja tarjosi meille sijoitukseen toista tyttökissaa. Me jäimme miettimään asiaa... No eipä siinä tarvinnut ihan kamalasti miettiä, kun toinen tytöistä muutti tänään meille. :) Orifame Teflonlove, eli Armi tai Harmi tai ArmiHarmi... :D Täällä ovat Armin omat sivut.

Koirat ottivat uuden tulokkaan hyvin vastaan, tutustuivat siihen rauhallisesti ja kauniisti. Senjan luona oli vieraillut myös koira, joten Armi oli tottunut jo koiriin. Toki olihan siinä ihmettelemistä kaikilla. Ansan kanssa tutustuminen sujui vain sähisten... Istahdin Armin kanssa sohvalle, Armi oli kaulallani ja Ansa tuli syliini. Siinä sähisivät vuorotellen. Yhtäkkiä Ansa koppas tassullaan Armia päähän ja häipyi. :D Eleellään osoitti vain kakaralle säännöt. :D


Armin tukikohta, sohvan selkänojan päällä. Sieltä on hyvä tarkkailla muita.


Armi ihmettelee menoa jo hieman korkeammalta.

7.4.2018
Meidän ihana Vilma viettää tänään syntymäpäivää! :) Vilma täyttää (jo) kaksi vuotta! Voi hurjaa! Onnea Vilma! :)


Vilma nauttii aurinkoisesta syntymäpäivästään! On vielä hanget korkeat nietokset...30.3.2018
Vilmalla alkoi vihdoin ja viimein juoksut. Tuollainen 8 kk väliä viime juoksuista on ihan sopiva väli. :) Niilalla oli aikoinaan juoksut 4 kk:n välein, se ei ollut kiva.


Ansaa ei hirveesti kiinnosta noi langat... Vilma kyllä kiinnostaa Ansankin puolesta... :D

24.2.2018
Haukkuvaarassa oli jälleen pop up-tunteja, tällä kertaa osallistuimme Vilman kanssa näyttelykoulutus-tunneille, parille sellaiselle. Ajattelin, josko saisin vinkkejä Vilman kanssa esiintymiseen, koska se on arka. Ja sainhan vinkkejä kiitettävästi! Kannatti siis lähteä! :)

19.2.2018
Tänään oli Keuruun Seudun Kennelkerhon vuosikokous, jossa jälleen palkittiin vuoden koirakot. Ja yllättäen Vilma voitti Vuoden Tokokoira-kiertopokaalin, sillä ainolla alokas luokan tulokseellaan! :D Jostain syystä ei ollut muita osallistujia, mutta ei kerrota kellekään. :D Voitto mikä voitto! :)


Vilma ja Vilman palkinto! :)

15.2.2018
Vilma pääsi tänään hierojalle, Mari Kolkkalan taitavaan käsittelyyn. Jumeja Vilmalla oli paikkapaikoin, mutta Mari sai ne hyvin hierottua. Vilman jälkeen oli Remun vuoro saada laseria jalkaan. Hyvin Remu taas rauhoittui hoitoon. :)

27.1.2018
Tänään tutustuimme doboilun ihmeelliseen maailmaan. Haukkuvaarassa oli pop up-tunteja, ja minäpä ilmoitin itseni ja Vilman tietty dobo-tunnille. Eli dobo on koirien jumppapallolla jumppaamista tai tasapainotyynyllä tasapainoilua. Kerran aikaisemmin tokovalkassa saimme kokeilla dobo-pallolla temppuilua, ja Vilmahan tykkäsi kovasti. Joten nyt kun saimme kunnolla kokeilla, olihan se kivaa, ja rankkaa. Myös me omistajat jouduimme jumppaamaan. :D

Doboilu ei kestänyt kuin sen tunnin (oli heti aamusta), joten sitten kotiin vaatteita vaihtamaan ja meidän kennelkerhon ulkoilupäivään vielä suuntasimme Vilman kanssa. Mukana oli mukavasti porukkaa, ensin kävimme lenkillä, kaikki koirat olivat irti ja kylläpä ne juoksivat. Lenkin jälkeen paistoimme makkaraa, Vilmakin sai osansa. ;) Kun tuolta vihdoin kotiin pääsimme, oli Vilma kyllä tosi väsy. :) Mutta mukava päivä oli! :)

20.1.2018
Kävimme Vilman kanssa Eläinklinikka Tähdessä antamassa Vilmalta hieman verta Hannes Lohen tutkimuksiin. Hyvin meni reissu. Samalla käväisimme Sarilla, jonne tuli Sarin pari muutakin kasvattia.

1.1.2018
Kaikkea Hyvää Uudelle Vuodelle! :)

Viime vuonna oikeastaan vain treenattiin kaikkea. Vilman kanssa. Tokoa, rally-tokoa, agilityakin pääsimme harjoittelemaan. Myös sosiaalisissa harjoituksissa olemme menneet eteenpäin, kiitos Oonan, koirakouluttajamme sekä tokovalmentajamme, yksityistuntien. Vielä on Vilmalla kovasti harjoiteltavaa, mutta eteenpäin mennään koko ajan! Sen takia ovat nuo näyttelyt jääneet Vilmalta nyt pois, mutta ehkä kesällä...

Mutta itsellenikin tuli vähän yllätyksenä Vilman kanssa toko-uramme korkkaus viime vuoden Tapaninpäivänä! :D Se sujui todella mallikkaasti, vaikka meikäläinen jännitti kaikkea, mitä Vilma voisi jännittää. Tosin molempien jännitys oli ihan turhaa! :D I-tulos napsahti kirkkaasti!

Vilma kävi viime vuonna myös hierojalla useaan otteeseen selän jumien takia, kiitos siitä Marille ja Päiville! Myös terveyskuvaukset suoritettiin, ja erittäin hyvät on Vilman luustot! :) Ja nappasihan Vilma voiton Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Pentu-kisassa toissa vuoden näyttely-tulosten perusteella!

Remu voi todella mainiosti! Jo yhden kerran laserhoito takajalalle auttoi, joten sitä hoitoa jatkamme. Hyvin Remu vielä vetää Vilman perässä, yllättävän hyvin! :D

Ansakin porskuttaa vielä hyvin! :) Ei ole vaivoja lainkaan.

Viime vuoteen mahtui myös paljon murheita. Rakas, kallis siamilais-kissani Oona, oikea määräilijä, lähti vuosi sitten tammikuussa sateenkaaren toiselle puolelle, erittäin korkeassa iässä (17 vuotta). Ikävä on vieläkin suuri. Ja kultaakin kalliimpi, rakas Niilani, se minun oikea käteni, oli pakko tehdä se raskain päätös ikinä. Niila lähti Millan ja Venlan seuraan sateenkaarisillalle lähes 13 vuoden iässä... Kyyneleet valuvat vieläkin tätä kirjoittaessani. Jouluna sytytimme tuplasti enemmän kynttilöitä karvaisten kaveriemme haudoille.

Kasvateistani Kito on jälleen loistanut! Upeasti Kito pärjäsi ulkomaan turneella näyttelyissä niin keväällä kuin syksyllä napaten kaiken minkä irti sai! Onnea onnea onnea!!!

Myös Niilan ekasta pentueesta ainoa tyttö-pentu, Giira kävi kesällä pitkästä aikaa näyttely-kehässä pyörähtämässä, ekaa kertaa veteraani-kehässä! Ja nappasivat voiton! Onnea todella paljon!


Kaikkein parasta, hauskinta ja rakkainta aamukahviseuraa kesällä 2017! :) <3
Vilma, Remu ja R.I.P. Niila

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |