:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::22.12.2012
Oikein Hyvää Joulun Aikaa! :)8.-9.12.2012
Ihana Helsingin messari-viikonloppu! :) Ihana oli nähdä kaverit! :)

Lauantai-aamuna aikaisin startattiin jälleen kohti Suomen suurinta koiranäyttelyä. Remu lähti vain mukaan, Niila ja kissat jäivät kotimiehiksi, toisin sanoen vanhemmilleni hoitoon.

Perillä olimme hyvissä ajoin, vaikkakin ruuhkaan jouduimme. Riikka ja Pyry olivat jo paikalla, hyvä niin, että Pyry sai tutustua paikkaan rauhassa, olihan tämä Pyryn ensiesiintyminen. :) Myös Tuisku (Pikkupaimenen Front Page News) oli Riikan mukana.

Pyry esiintyi junnu-pojissa, ja hyvin esiintyikin! Riikka itse ei vielä Pyryä esittänyt, vaan Jenna. Pyry meni oikein mallikkaasti, vaikkakin tosin vähän Riikkaa etsikin katsellaan. Riikka oli jo hyvissä ajoin ennen kehän alkua mennyt piiloon, ettei Pyry liikaa hätiköi Riikan perään. Jennan taitavissa käsissä Pyry meni todella upeasti ja Pyry sai englatilaismies-tuomarilta Hn. Hyvä alku! :)

Remu esiintyi valio-miehissä ja Remu meni tosi hyvin! Ehkä liikkumisessa torstain hieronta vielä vähän näkyi, koska Remu kuulemma juoksi hivenen vinossa. Mutta eipä se meitä haitannut, Remulle tästä EH.

Myös Giira ja Kauko olivat messarissa, ja Giirahan esiintyi valio-tytöissä. Upeasti meni Giira, sai ERI 2 SA ja oli PN4! Hyvä, onnea!! :) Giira edusti Pikkupaimenia kasvattajaluokassa Tuiskun, Cinin (P. Tai Chi) ja Juuson (P. Jazz You Up) kanssa, ja olivat ROP-kasvattajaryhmä. Onnea Sarille! :)

Riikka oli K-S Kennelkerhon järjestämällä bussi-kyydillä kahden koiran kanssa, joten ajattelimme auttaa Riikkaa, ja otimme Tuiskun meidän kanssa hotellille yöksi. Näin Riikan ei tarvinnut Pyryn ja Tuiskun sekä tavaroiden kanssa sumpailla yksinään bussissa messarin ja hotellin väliä. Remu ja Tuisku tulivat toimeen keskenään mahdottoman hyvin, ja onhan Tuisku Niilan siskopuli, joten aivan kuin Niila olisi ollut mukana... Tosin vain vähän rauhallisempana ja ei niin ahneena... ;)

Sunnuntai-aamuna hyvissä ajoin ylös ja taas messariin aamupalan jälkeen. Juutuimme jälleen vähän ruuhkaan, mutta olimme hyvissä ajoin paikalla silti. Riikka ja Pyry olivatkin jälleen paikalla ennen meitä.

Sunnuntaille olikin tullut tuomari-muutos, piti olla englantilainen mies-tuomari, mutta olikin Jaana Hartus. Tämä tuomari tykkäsi Pyrystä ERIn verran ja Pyry oli junnuluokan neljäs! Onnea Riikka ja Pyry! :) Pyryn esitti jälleen Jenna, ja nyt Pyry todella etsiskeli Riikkaa. Riikka ohjeisti, että jos antaisi Pyrylle omaa ruokaa, niin se saattaisi toimia, ja toimihan se! Meni paljon paremmin Jennan kanssa. :)

Remu sai myös ERIn, voitti valioluokan ja sai SAn, sekä sijoittui PU-kehässä kolmanneksi ja sai vielä CACIBin! :) Hyvä meidän Remppa-poika! :) Remu edusti sitten vuorostaan Pikkupaimenia kasvattajaluokassa Juuson, Tuiskun ja Lumin (P. Hento Kuiskaus) kanssa, ja Pikkupaimenet vievät jälleen voiton! Onnea Sari, taas! :)

Giira sai valioluokassa jälleen ERIn, sijoittui toiseksi ja sai SAn. PN-kehässä Giira ei enää sijoittunut. Onnea hyvästä viikonlopusta Kaukolle ja Giiralle! :)

Jennahan esitti molempina päivinä myös Tuiskun ja Tuiskuhan sai veteraani-tittelit molemmilta päiviltä ollen ROP-VET! Onnea onnea Sari!!! :)

Tässä kuvat Pyrystä ja Remusta lauantailta, kuvat on ottanut Miira Ikonen. Lisää ehkä saadaan jossain vaiheessa...


Pyry, handleri Jenna.


Remu ja minä.

Pakko vielä mainita, meidän treeni-kaverimme, Katja ja hänen bodercolliensa Zen (Tending Airborne) voittivat henkilökohtaista tokon Pohjoismaiden Mestaruus-kultaa, sekä myös Suomen joukkue PM-kultaa!!! Onnea ihan valtavan paljon! :)

7.12.2012
Koirilla oli koko eilisen illan ja viime yön Back On Trackit päällä. Remulle jo eilen illalla lämmitin kauratyynyn ja pidin sen lantion kohdalla sitä kolmisen varttia. Aamulla kun lähdimme Petrin kanssa töihin, otin koirilta loimet pois. Kun kotiin tultiin, kokeilin Remun lantiota, niin olihan se vähän kosketusarka, mutta ehkä parempi kumminkin. Taas lämmin kauratyyny selän päälle ja siinä se oli noin tunnin. Pienen pieni happihyppely ulkona vapaana ja yöksi taas loimet päälle. Niila oli ok. Eiköhän se siitä. :)

6.12.2012
Hyvää Itsenäisyyspäivää! :)

Pyry ja Riikka kävivät meillä tänään, mukana oli myös Tuisku! :) Kävimme harjoittelemassa ampumista, joka meni oikein mallikkaasti! Kävimme tietty myös lenkillä ja katseltiin, kun koirat peuhasivat keskenään. Tai oikeastaan Remu ja Pyry peuhasivat. :) Otimme Pyrystä myös valokuvia, laitoin Pyryn omille sivuille jo uudet kuvat, sekä tässä on myös muutama:

Virve kävi illansuussa ystävällisesti hieromassa Niilan ja Remun. Niilalla oli jumema lavoissa, hieman selässä ja niskassa. Hyvin Virve sai ne auki, vaikka välillä oli kyllä Niilalla aikamoista kiemurtelua. Remulla taasen oli aikamoimem jumikohta lantiossa ja siitä alaspäin. Oli kyllä tosi jumissa niin, ettei Virve saanut sitä kunnolla auki hierottua. Toki lantio hyvin pehmeni, mutta hiukka jäi kovahkoksi vielä. Lämmin kauratyyny ja Back On Track nyt päälle vain! Remulla jumia oli lavoissa kanssa. Katsotaanpa uusinta-käsittely molemmille kolmen-neljän viikon päähän...

4.12.2012
Nämä kotisivut alkavat kyllä jo olemaan valmiit. :) Jee! Pyydän ystävällisesti ilmoittamaan minulle, jos on sivuilla jotain korjattavaa.

2.12.2012
Olimme Niilan kanssa Keuruun Joulumaassa esiintymässä agility-näytöksessä ja toko-näytöksessä sekä viihdyttämässä lapsia. Agility-näytöksessä oli vain muutama hyppy, putki ja pussi. Hyvin meni, hypytkään eivät edes olleet korkealla lumen ja liukkauden takia. Toko-näytöksessä otimme ohjatun, tunnarin, kaket ja luoksetulon. Hienosti meni Niilalta nekin! :)

1.12.2012
Onnea todella paljon Venlan toiselle pentueelle, H-pentueelle! Nehän täyttää jo yhdeksän vuotta, wau! :) Kahdelle veljekselle terveiset sinne pilven reunalle, Venla-mamman luo...

29.11.2012
Olen jo aika hyvin saanut päiviteltyä näitä uusia kotisivujani tänne. Koirien tuloksia kun aloin rustailemaan, ajattelin että onpa homma! Halusin tietty laittaa ne uudella lailla. Sittenhän tuli mieleen, että KoiraNetissähän ne kaikki tulokset on, joten laitoin vain linkit jokaisen koiran omilta sivuilta sinne. :) Pääsin helpommalla. Näyttelyarvosteluja ei KoiraNetistä löydy, joten ne kirjuuttelen tänne kumminkin.

23.11.2012
Jee, vihdoinkin nämä kotisivut saivat kaivattua uudistusta! Erittäin paljon kiitoksia Annikille, joka jaksoi ulkoasun tehdä! Minähän saan tekstiä kyllä tänne laitettua! ;) Itte tein pelkän yläkuvan, Annikki sitten muun ulkoasun! On tää hieno! :))) Vielä ei kaikkikaan toimi ja uudistusta tulee joillekin sivuille. Mutta pikkuhiljaa. Kiitos vielä Annikki kaikesta neuvosta ja etenkin kärsivällisyydestä! :)

Pyry ja Riikka ovat aloittaneet uuden harrastuksen jo muutama viikko sitten. Nimittäin pelastuskoira-homman. :) Pyry on kuulemma kuin tehty siihen hommaan! Ovat tehneet hakua ja jälkeä metsässä ja rauniolla ovat olleet vanhalla palolaitoksella. Pyry on kuulemma tajunnut samantien mistä on kysymys! :)

Tänään vein Venlan haudalle havuja ja kanervan sekä lyhdyn ja kynttilän. Nyt se on kaunis!

18.11.2012
Oijoi, kylläpä päivitykset nyt laahaa perässä... Mutta tässähän näitä nyt taas olisi. On käyty näyttelyssä sekä tokokokeessa, lähinnä siis vain Remun kanssa. Niilalla oli juoksutkin tässä, heti Remun morsiamen, Lotan käynnin jälkeen, kuten arvata saattoi! Remukin meni vallan syömättömäksi juoksujen takia, tosin osasyynä saattoi olla se kun vaihdoin koirien ruoat toiseen merkkiin, koska mielestäni Acana ei koirille oikein sittenkään sopinut. Remu nirkoili tämän uuden ruoan kanssa, ja taas on merkkiä vaihdettu. Ei se auta kuin kokeilla vaan... Nyt Remu on syönyt jotenkuten, mutta taisi se laihtuakin vähän... On myös vietetty synttäreitä, mutta myös surkuteltu kun ei joulu-pentusia synnykään.

Meillä on kerhon toko-treenit siirtyneet marraskuun alusta maneesiin sunnuntai-illalle, joten siellä käymme aina kun vain pääsemme. Remun kanssa, mutta ehkä myös Niilankin kanssa vielä. ;)

Riikka kävi Pyry-pojan kanssa täällä meillä, lokakuun lopulla, kun oli luntakin tullut. Nythän sekin vähä lumi on jo sulanut pois. Riikalla oli mukana myös Sarin Kuura-sheltti. Harjoiteltiin ampumista kerhon kentällä, eli katsottiin vähän miten koirat reagoi ampumiseen. Hyvinhän se meni Pyryltä, kun oli tekemistä (makupalojen syömistä maasta) ja mallina oma Niila-äiti ja Remu-veli, jotka eivät ampumiseen reagoi. Kuuraltakin meni hyvin, tosin Kuura hieman katsoi mistä ampu tulee... Ampumisen jälkeen mentiin meille kahville ja vähän ulos lumileikkeihin. :)

Fridan kanssa myös harjoiteltiin ampumista, kun Sanni ja Frida olivat täällä lomalla Jyväskylän näyttelyn aikoihin. Hienosti meni! :)

17.11.2012
Olimme Remun kanssa Mäntässä tokokokessa. Vitkuttelin ja vetkuttelin ilmon kanssa niin, ettemme melkein päässeetkään kokeeseen, mutta onneksi varasijalta pääsimmekin, huh! Siksi mietin, että mennäänkö vai ei, koska paikkahan on Remulle uusi, eikä olla tokoiltu missään muualla kuin Keuruulla omalla kentällä tai maneesissa. Mutta kokeilemallahan tuo selviää! ;)

Alokasluokka oli mukavasti vasta iltapäivällä. Lähdin kuitenkin hyvissä ajoin liikenteeseen, ja onneksi lähdinkin. Nimittäin avo-luokka loppui juuri kun pääsin perille ja alo-luokkaan odottelivat vielä muutamaa. Alo alkoikin puolta tuntia ennen suunniteltua alkamisajankohtaa, mutta onneksi olimme Remun kanssa toiseksi viimeisiä (omasta toiveesta viimeisten joukossa), joten Remun kanssa saimme rauhassa tutustua paikkaan.

Alo-luokassa koiria oli yhteensä 13, ja puolet tekivät ensin paikallaolon ja heti perään tekivät yksilöliikkeet. Sitten oli toisen puoliskon vuoro. Me olimmekin tämän viimeisen puoliskon viimeisiä, koska se viimeinen kisaaja oli eksynyt matkalla, mutta tulossa. Koe oli siis maneesissa ja tuomarina oli Juha Kurtti.

Luoksepäästävyys 10
Ei ongelmia, kun tuomari tuli näyttämään kättään. ;)

Paikallamakuu 9
Heti se alkoi... Remu vain katseli ulkona olevia ihmisiä, ja vasta kolmannella käskyllä meni maahan. Pientä vikinää oli myös, mutta siitä tuomari ei mitään huomauttanut. Ekalla käskyllä kyllä nousi istumaan.

Seuraaminen kytkettynä 8,5
Ihan ok seuraamista. Nyt olen saanut Remun seuraamaan suht hyvällä kohtaa, ettei edistä, mutta sivusuunnassa ottaa etäisyyttä, etenkin käännöksissä.

Seuraaminen taluttimetta 8
Tässä samaa kuin kytkettynä seuraamisessa...

Liikkeestä maahanmeno 0
Voi vitsit! Tämä liike on teettänyt töitä, mutta ennen koetta näytti, että harjoittelu alkaisi tuottamaan tulosta. Mutta eipä sitten ei. Hitsit!!!

Luoksetulo 8
Höh, Remu nousi seisomaan, kun lähdin, vaikka sanoin kunnon paikka-käskyn. Jäi sinne kuitenkin tölvistelemään, ja loppu menikin hienosti!

Liikkeestä seisominen 10
No, sehän seisoo!!! Aina vaikkei niin pitäisikään! ;)

Hyppy 9
Hyvä hyppy, seiso-käskyn jälkeen liikkui vielä vähän estettä kohti, siitä yksi piste pois.

Kokonaisvaikutus 9
:)

Mietin, että noinkohan ykkös-tulos tulee, ja eikähän se tullutkaan. Tuli reilu kakkos-tulos, 157 pistettä, eli kolme pistettä vajaa ykkös-tulos. Harmittaahan tuo, vähän. Mutta hyvin meni Remulta koe muutoin. Olihan pientä häiriöö välillä aina jossain, joka sitten häiritsi Remua, välillä jonkin verrankin. Mutta selvittiin kuitenkin! :) Ei muuta treenaamaan taas vähän lissää!

11.11.2012
Jyväskylän kv-näyttely ja meiltä oli Remu sekä Frida näytillä. Remu sai englantilaiselta mies-tuomarilta ERI 2 SA, eikä sijoituttu PU-luokassa. Tuomari olisi toivonut kontrolloidumpaa juoksua, eli hidastako?? Pitkällä askeleella liikkuvalta paimenkoiraltako?? No joo... Frida sai ERI 4, ja tuomari toivoi Fridalta myös kontrolloidumpaa liikkumista... Fridalta, joka liikkuu kuin Niila-äitinsä erittäin pitkällä ravi-askelella, esittäjän edessä, melkeinpä hihnassa vetäen. No, muutoin kyllä tuomari tykkäsi molemmista erinomaisen paljon! :)

8.11.2012
Kauan odotettu, Remun morsiamen, Lotan ultra oli tänään. Suureksi suruksemme ja harmiksemme Lotan masussa ei ollut elonmerkkiäkään. Eli Lotta olikin jäänyt yllätykseksemme tyhjäksi. Todella surku juttu, mutta eihän näille aina mahda mitään. Eli ei meillä nyt pentue-suunnitelmia olekaan... Kiitos ja Anteeksi.

4.11.2012
Onnea Oona! :) Meidän Oona-mummo se vaan porskuttaa etiäpäin, nyt jo 13 vuotta plakkarissa! Ei ikä Oona paina, vielä on oikein vireä mummeli meillä! :))

15.10.2012
Hei, meillä on pentue suunnitelmia, tällä kertaa Remulle! :))) Viime viikon torstaina meille saapui odotettuja vieraita Lapista, Rovaniemeltä. Kennel Weekasin kasvattajan Susanna Pitkäsen kanssa kirjoittelimme jo kesän alussa, ja nyt oli aika "lyödä hynttyyt yhteen", kun Lotta-nartulla alkoi juoksut.

Susanna itse ei päässyt Lotan kanssa tulemaan, vaan Susannan tytär, Johanna Tuisku matkusti pitkän juna-matkan Rovaniemeltä tänne Keuruulle ja he majoittuivatkin erinomaisesti meille. Kaikki koirat tulivat keskenään toimeen vallan mainiosti, etenkin Lotta ja Remu, ja hyviä, luonnollisia astutuksia tapahtui useita. Sunnuntaina sitten Johanna ja Lotta matkustivat takaisin junalla kotiin.

Nyt vain toivomme, että joulukuussa tästä yhdistelmästä syntyisi kauan odotettuja ja toivottuja pentuja! :)

Olen meidän Remu-poikaan vallan tyytyväinen, koska astutukset tapahtuivat täysin luomusti, eikä siinä tarvinnut autella muuta kuin vähän kiinni pitää koirien ollessa "nalkissa". Joka astutuksen jälkeen Lotta ja Remu olivat nalkissa vähintään vartin.

Kiitos vielä Lapin tuliaisista! Kävimme lauantaina myös Sarin luona ja hän sai samanlaiset tuliaiset, tykättiin! ;) Toivottavasti olimme kilttejä, koska meillähän kävi ihka oikea tonttu-tyttö, joka kyllä kertoo Joulupukille terveiset! ;))


Niila, Remu ja Lotta syksyisellä metsä-lenkillä.

4.10.2012
Sain surullisen uutisen, Vili-poika lähti sateenkaarisillalle, sinne Venla-mamman perään. Kennel Elo Tillan väki ottaa osaa suureen suruun...


Hyvää matkaa, Vili...

23.9.2012
Tänään oli Keuruun Seudun Kennelkerhon toko-mestaruuskoe. Ilmoitin kokeeseen pitkän tauon jälkeen Remun sekä tietenkin Niilan, jolla oli kerhon mestaruus puolustettavana viime vuodelta.

Koe alkoi alokasluokalla, siinä koirakoita 13, yksi oli jäänyt pois. Me Remun kanssa toivottiin olevamme viimeinen, joten startattiin epäonnennumerolla 13. :) Tuomarina toimi Tuire Marjamäki.

Luoksepäästävyys 10
Hyvä! :) Vähän Remu käänsi päänsä pois, kun tuomari katsoi hampaat. Remu kun ei tykkää siitä liiasta koskettelusta, mutta silti tuomari sai vaivatta tutkia Remun!

Paikallamakuu 10
Tämä tosi hieno! :) Vieressä oleva dobermanni vinkui tosi paljon, Remu sitä välillä vilkuili, mutta muuten tosi rauhallinen paikallaolo.

Seuraaminen kytkettynä 8
Ihan hyvää seuraamista. Vähän edessä Remu on välillä ja hieman väljyyttä on sivusuunnassakin, mutta muutoin ok!

Seuraaminen taluttimetta 8,5
Tämä myös hyvä! Samanmoista oli kuin hihnassa seuraamisessa.

Liikkeestä maahanmeno 0
Voihan harmi! Tää on meillä on ollu vähän välillä niin ja näin. Nyt Remu päätti taas sitten seistä.

Luoksetulo 10
:) Ei moittimista! :)

Liikkeestä seisominen 9,5
:) Tämäkin upea! Mistä lie puoli pistettä lähtenyt...

Hyppy 10
:) Hieno suoritus!

Kokonaisvaikutus 10
:)

Vähänkö olen tyytyväinen meidän nuoreen herraan! Pisteitä saatiin 169 pistettä, vaikka liikkeestä maahanmeno meni nollille. 1-tulos ja viides sija. :) Alkuvuodesta oltiin maneesilla treenaamassa ja silloin oli vielä meno niin ja näin, sekä häiriötä Remu otti edelleen kaikesta. Keväällä kaikki liikkeet meni ihan penkin alle ja pidettiinkin Remun kanssa taukoa tokosta. Sitten tässä kesällä alettiin taas pikkuhiljaa treenailemaan ja alkoihan se vire sieltä löytyä, ja nyt se onkin jo aika hyvin kohdillaan! :)))

Alo-luokan jälkeen kävin kotona vaihtamassa koiran. Niilan kanssa oltiinkin ihan ainoita erikoisvoittajaluokassa.

Paikalla istuminen 10
:)

Paikallamakuu 10
:)

Pieni tauko.

Seuraaminen taluttimetta 6
Matka oli ok. Tosi paljon käännöksiä ja tiuhaan tahtiin. Mielestäni ihan ok seuruuta Niilalta, olihan se välillä hieman edessä, välillä hieman takana, niinkuin tuomarikin siitä sanoi.

"Z" 7
Istu-Maahan-Seiso. No mikä siinä on? Nyt jäi istuminen seisomiseksi, höh!!

Luoksetulo 8
:) Niila tuli reippaasti luokse, joka välissä! :) Meidän mittapuulla reippaasti! :)

Ruutu 8
Hyvin Niila meni merkille ja siitä ruutuun. Kummallisesti Niila jäi ihan ruudun eteen seisomaan, minä odotin josko se menis ruutuun itsenäisesti, mutta meinasi mennäkin maahan. Käskytin sen uudestaan ruutuun, ja nyt meni ja siitä suoraan maahan. Luoksetulo hyvä.

Ohjattu nouto 0
Saatiin haetttavaksi oikea. Merkille menon alku oli hyvä, mutta sitten tuli jotain, ja Niila ei mennytkään merkille. Jäi epäröimään hieman ennen merkkiä, kuitenkin niin, ettei ollut sen kahden metrin päässä merkiltä. Sain antaa muutamankin käskyn, ennen kuin meni merkille. No, loppu olikin hyvä, mutta nollille se meni kun oli liikaa käskyjä. Iso HÖH!

Metallinouto hypäten 10
:)

Tunnari 0
No voihan että!!! Niila löysi heti oman, mutta sen mielestä sen piti vielä tarkistaa muutkin kapulat, ja sylkäs sitten oman vielä maahan. Loppupelissä toi oman, mutta kun oli sylkäissyt sen välissä pois, nollille tämäkin meni. :(

Kauko-ohjaus 6
Hyvät oli vaihdot, yhdessä kohtaa annoin kaksi käskyä. Tuomarin mielestä vaan teki hitaasti, taas.

Harmin harmi noita huolimattomuus-juttujua Niilalta. Höh!!! Fiilis oli Niilalla nyt ihan eri kuin viikko sitten, ja Niila teki tosi hyvällä innolla! Mutta näin tällä kertaa. Pisteitä 207 ja 3-tulos. Ja ainoita kun oltiin , 1. sija.

Kerhon tokomestaruutta emme voittaneet niin Niilan kuin Remunkaan kanssa, mutta siinä skabassa Remu sijoittui sijalle viisi ja Niila sijalle kuusi. Eli poika pesi äitinsä, tällä kertaa! Hyvä meidän poika!! :D

Sanni ja Frida olivat käymässä täällä päin, joten he tulivat katsomaan koetta. Kokeen jälkeen käytiin metsässä lenkillä kaikkien koirien kanssa. :) Kivaa oli!

15.9.2012
Laukaassa oli Keski-Suomen kennelpiirin piirinmestaruus-tokokoe, jossa olimme Niilan kanssa edustamassa kerhoamme. Erikoisvoittajaluokka alkoi heti aamusta kymmeneltä, hyvä välillä näin! Koiria luokassamme oli yhteensä yhdeksän, mutta pari oli jäänyt pois. Tuomarina toimi Katja Rautiainen. Yksilöliikkeet suoritettiin kolmessa osassa, ja me Niilan kanssa startattiin kolmantena.

Paikalla istuminen 10
Tämä hieno! :)

Paikallamakuu 8
Niilan makuuasento hieman vino, samoin sitten perusasento lopussa.

Tauko.

Seuraaminen 7
Kivan lyhyt seuruu-kaavio, tuomari toivoi käännöksissä Niilalle ripeyttä. Minun mielestä ok.

Luoksetulo 5
Niila NIIN tietää kun ollaan kokeessa! Se tuli tosi hitaasti luokse... Hitto vaikka treeneissä on tullut nopeasti, ja toistoja on voinut ottaa mukavasti, ei vauhtikaan ole kärsinyt! Nytpä se taas päätti jolkotella.

Ohjattu nouto 7,5
Saatiin haettavaksi vasen. Merkille Niila meni ihan ok, vauhtia olisi saanut olla enemmän. Lähti hienosti vasemmalle kapulalle ja toi hienosti!

Tauko.

"Z" 6
Istu-Seiso-Maahan. Alku meni hienosti, maahanmeno jäi seisomiseksi, mur!!

Kauko-ohjaus 6
Tää on taas, mitä en voi ymmärtää. Niila teki todella hienosti vaihdot, ei liikkunut eteen eikä taakse. Tuomarin mielestä vain hitaasti...

Tauko.

Tunnari 9
Tää meni hyvin! Tuomarin mielestä perusasento olisi voinut olla parempi, siitä piste pois.

Metallinouto hypäten 9
Tämä jälleen hyvä! Paluu olisi saanut olla tuomarin mielestä ripeämpi.

Ruutu 6
Merkille Niila meni tosi tahmeasti. Ruutuun lähti ok, mutta vastakkaiselle puolelle kenttää, luoksetulo-merkin kohdalle. Sain Niilan pysäytettyä ja ohjattua ruutuun, nyt meni ok. Luoksetulo ruudusta hyvä!

No tänään pisteitä 229,5, II-tulos ja tällä tuloksella sijoituimme piirinmestaruus-hopealle! :) Aika tiukka linja tuomarilla, vain voittaja sai I-tuloksen. Muutenkin Niila tuntui olevan kehässä hieman perässä vedättävä tänään. Ei aivan ollut meidän päivä, mutta tulokseen olen tosi tyytyväinen! :))

9.9.2012
Hiphurraa, meillä juhlitaan taas synttäreitä! Niila täyttää tänään 8 vuotta! :) Virallisesti veteraani-ikäinen, mitä ei kyllä uskoisi! :)

Viime keskiviikkona soitin vielä Tähteen kysyäkseni Niilan pissanäytteen tulosta. Siis sen pissanäytteen, minkä viikko sitten lauantaina sinne vielä vein. Nyt oli pissa ok, eikä ab-kuuria tarvinnut enää. Hyvä, kuuri oli siis purrut ja Niila on terve! :) Kyllä on juominen vähentynytkin ja tassukin on muuten ok, ei onnu enää. Ja tuo soitto ratkaisi myös meidän alkusyksyn kisat, eli päästään kisaamaan! ;)

8.9.2012
Jälleen tänään Frida ja Sanni olivat kisaamassa agilitity-kisoissa, Kokkolassa. Ihan ok ratoja kuulemma, mutta virheitä tuli. Ei haittaa, jatkakaa. :)

1.-2.9.2012
Frida ja Sanni olivat jälleen agiliitämässä, tällä kertaa Haukiputaalla koko viikonlopun. Lauantain tulokset olivat agi-radalta hylky ja hyppy-radalta 30 virhepistettä. Frida oli kuulemma tehnyt vähän omiaan... Sunnuntaina tulikin sitten pelkkä vitonen ja luokkavoitto! :) Toiselta radalta hylky. Mutta onnea Fridalle ja Sannille voitosta! Kyllä se nolla vielä tulee! :)

Minäpä kiikutin lauantaina Niilan pissanäytteen Tähteen. Keskiviikkona soitto taasen sinne ja kuulen tulokset, missä mennään. On Niilan juominen kyllä vähentynyt. Ja tulehduskipulääke on auttanut Niilan varpaaseen, eikä enää Niila onnu.

28.8.2012
Hurjasti onneaponnea Niilan ekoille, Giiralle, Frodolle ja Remulle, jotka täyttävät neljä vuotta! :) Olette ihania, edelleen! :))

Soitin Eläinklinikka Tähteen Niilan pissatuloksesta, taas, ja kyllä jo aloitettu ab-kuuri tähän infektioon oikeaa on, ja sitä jatketaan sunnuntaihin saakka. Uusi pissanäyte pitäisi viedä vielä klinikalle ennen kuurin loppumista.

26.8.2012
Tänään olin Keuruun tokokokeessa koetoimitsijana. Aika pieni koe oli koiramäärältään, mutta saimme pidettyä kokeen hyvin. Niilan kanssa olimme avustamassa paikallaoloissa myös parissa luokassa.

Laitoin Fridasta kuvan, joka on otettu Kemin näyttelyssä 21.7.2012, rullatkaa alaspäin. Hieno liikekuva! :)

25.8.2012
Frida ja Sanni olivat taasen agility-kisoissa, tällä kertaa Ouulussa. Hypyltä kolmekymmentä virhepistettä ja agi-radalta kymppi. Hyvä, eteenpäin vaan!

24.8.2012
Tänään soitto eläinlääkärille eläinklinikka Tähteen Niilan pissasta, ja kyllä siellä bakteerikasvua oli. :( Antibiootti-kuuri päälle ja tiistaina vielä varmistus, onko kuuri oikea. Höh! Nyt on vaarassa syksyn kokeet dopingin takia. No pääasia on nyt saada Niila kuntoon! Onhan minulla Remu, jonka kanssa kisata (jos vain saisimme ne liikkeet kohdilleen...). ;)

23.8.2012
Käytin Niilan eläinlääkärillä, koska se ontui oikeaa etutassua ja joi tosi paljon. Ell. katsoi ultralla Niilan kohtua, virtsarakkoa sekä mahaa yleensä, eikä siellä mitään poikkeavaa näkynyt. Eikä vuotoa ole ollut, eikä kuumetta. Pissanäytteen sain Niilasta otettua ulkona, mutta näytteessä ei ollut mitään mihinkään viittaavaa. Soitto ell. huomenna, onko pissassa bakteerikasvua, jos on, sitten lääkitys päälle. Verinäyte otettiin Niilasta myös, ja se oli täysin ihanteellinen. Sitten tassusta röntgen-kuva, eikä näkynyt murtumaa, mutta yksi Niilan varvas oli turvonnut, eli venähdys siinä on. Tassuun Niila sai tulehduskipulääkkeen, jota annetaan parin viikon ajan. Sydän ja keuhkot olivat hyvät! Tulipa samalla tehtyä Niilalle kunnon 8-vuotis-terveystarkastus! :)

18.8.2012
Me olimma Niilan ja Remun kanssa match showssa Keuruulla. Tänne tuli myös Pyry-poika harjoittelemaan Riikan kanssa kehä-käyttäytymistä. :) Ihan hyvin meni, kaikki saimme sinisen nauhan. Riikka tuli vielä mätsärin jälkeen käymään Pyryn kanssa meillä, koirat olivat tosin jo hieman väsähtäneitä, mutta kyllä Remu ja Pyry jonkin verran leikkivät. Niila ei enää jaksa. ;)

Frida oli taasen agiliitämässä Pietarsaaressa. Hyppyradalta tuli harmillinen yksi virhe, mutta sijoitus oli kolmas, ja maksien nopein rata! Hyvä Frida ja Sanni! :) Agi-radoilta tuli sitten 20 virhepistettä ja hylkäys.

11.8.2012
Sainpas Pärnun reissun kuvat kännykästä koneelle ja albumiin! Käykää katsomassa! Tässä kuva myös voittaja-koirista Pärnun rannalla. :)


Remu, Niila ja Roki sekä upeat ruusukkeet ja pokaalit! :)

8.8.2012
Hieman on ollut taas teknisiä vaikeuksia mutta täällä jälleen. :) Laitoin kuvia kuva-albumiin, muistoja menneestä kesästä. Hyviä muistoja! Koitan myös laittaa kuvia ulkomaan matkastammekin! Ja sen verran vielä haluan kirjoittaa, että rakas Venla-mummomme olisi tänään täyttänyt 14 vuotta...

4.-5.8.2012
Teimme kesäloma/koiranäyttelymatkan Pärnuuseen, Viroon. Matkaan lähdimme jo keskiviikona (1.8.), pysähdyimme siskoni perheen luokse Hattulaan yöpymään yhdeksi yöksi, ja siitä jatkoimme matkaamme torstai-aamuna aikaisin. Aamu-laivalla Helsingistä Viroon Tallinnan puolelle ja omalla autolla matkaa jatkaen Pärnuuseen.

Pärnuussa meitä jo odottelivatkin koira/työkaverimme Elina ja Sami ja heidän kaksi bordercollie-poikaa Capo (Skydive Neptunus) ja Roki (McSanikan Chicory). He toimivat ystävällisesti myös oppainamme meille uudessa kaupungissa, he kun ovat siellä paljon reissanneet. Iso kiitos siitä heille! :)

Torstai-ilta ja perjantai-päivä menivät tutustuesa kaupunkiin. Kävimme myös paikallisella eläinlääkärillä otattamassa koirille matolääke ekinokokkoosia vastaan jo paluumatkaa ajatellen.

Lauantai-aamuna hyvissä ajoin ylös, tarvikkeet kasaan ja kohti näyttelypaikkaa Kalevi stadiumia, joka oli ihan kävelymatkan päässä majapaikastamme. Teltta pystyyn, koirat "trimmaukseen" ja odottelemaan omaa kehää, joka alkoikin ihan ajallaan.

Bordercollieita oli näyttelyyn ilmoitettu kymmenen, molemmille päiville, kaikki Suomesta. Tosin paikalla olimme me kolme keuruulaista sekä yksi etelä-suomesta. Minä esitin ensin Ellun ja Samin Rokin, joka kisasi vielä nuorten luokassa. Roki sai vaaleanpunaisen nauhan, joka siis tarkoittanee SA:ta, tai jotain sinnepäin. Heti perään tuli sitten Remu, ja Remukin sai SA:n. Sittenpä pojat kilpailivat keskenään PU-luokassa Rokin viedessä voiton! Onnea valtavasti Rokille, Ellulle ja Samille! :)

Tämän jälkeen oli vuorossa nuorten luokan narttu, joka sai niinikään SA:n. Sitten vielä Niila ja Niilakin sai SA:n. PN-luokan voiton vei Niila ja ROP-kehässä ROP-koira oli Roki! Onnea jälleen! Niila olisi siis VSP, sai Eestin sertin ja siitähän tuli Eestin muotovalio! Ihana Niila!! :)

Tietenkin jäimme Rokin takia isoon kehään, joten näyttelypaikalla olimme aamusta pitkälle iltapäivään. Isossa kehässä ei kuitenkaan sen enempää menestystä tullut, mutta Roki-pojalle kokemusta tuli tulevaa varten. ;)

Arvostelut oli kirjoitettu venäjäksi, Niilan arvostelun sain käännöspaikalla käännettyä englanniksi, mutta Remun arvostelusta kääntäjät eivät saaneet kamalan hyvin selvää... Onneksi sunnuntain arvostelut olivat ihan suomeksi.

Sunnuntai-aamuna taas hyvissä ajoin ylös, ja ei muuta kuin näyttelypaikalle jälleen. Bortsut olivat melkein heti ekana, ja minä esitin jälleen Rokin joka sai tällä kertaa pelkän punaisen nauhan ja arvostelun. Sitten Rempan vuoro joka sai SA:n ja oli sitten samalla PU1, sekä sai Eestin sertifikaatin ja näin meidän Remustakin tuli Eestin muotovalio! Komia Remu!! :)

Remun jälkeen taas oli nuorten luokan narttu joka sai punaisen nauhan, ja sitten Niila joka myös sai tällä kertaa punaisen nauhan. Remun kanssa menimme sitten yksistään ROP-kehään ja Remu oli tietenkin ROP-koira! :)

Tällä kertaa lähdimme vähäksi aikaa pois näyttelypaikalta, koska isot kehät alkoivat taas vasta iltapäivällä. Palasimme näyttelypaikalle hyvissä ajoin, mutta taaskaan ei menestystä isossa kehässä tullut. Kokemusta kyllä! ;)

Olimme vielä yhden yön Pärnussa ja maanantaina aamulla lähdimme kaikki kohti koto-Suomea. Kertakaikkisen ihana reissu! Kelit olivat mitä mainioimmat, joka päivä aurinko paistoi ja oli todella lämmin! Pärnun iso uimaranta oli ihana, aivan kuin etelän mailla, valkoista hiekkaaa silmänkantamattomiin ja merivesi oli lämmintä. Terasseilla kävimme joka ilta syömässä ja, no, juomassa vähän. ;) Ruoka ja juoma oli halpaa, samoin auton menovesi. Sekä oikeastaan vähän kaikkikin. Mutta täsmäisku Pärnuusen tuli suoritettua, kaikki voitot tuli keuruulaisille, jokaisella jotakin! :)

Ihan koto-Suomessa taasen, savon mailla Kuopiossa, Giira ja Kauko kävivät näyttelyissä. Ensin perjantaina (3.8.), ja Giirahan oli VSP! Sitten vielä sunnuntaina (5.8.) ja taas Giira oli VSP! Wau, onnea todella pajon Giiralle ja Kaukolle!! :)

29.7.2012
Mikkelin kv-näyttelyssä kävi tänään Giira ja Kauko, tuloksen EH 3. No, kauneus on katsojan silmissä...

21.7.2012
Frida misseili tänään Kemin kv-näyttelyssä upeasti! PN4 ja Frida sai myös ekan sertin, wau! Onnea Frida ja Sanni tosi paljon!!! :)


Fridan liikekuva, kuvan on ottanut Sanna Silvennoinen.

16.7.2012
Onpa aika kulunut nopsaan viime päivityksestä. Tosin meillä oli modeemin piuha katkikin, joten senkin takia päivityksiä vasta nyt.

Ajelin tänään Palokkaan Pyry-poikaa katsomaan. Tämä tosin oli jo toinen kerta parin viikon sisään. Mukana minulla tietenkin Niila ja Remu ja mukaan otettiin vielä Sarin Tuiskukin. Kaikkien kanssa treenattiin tokoa ja sen jälkeen käytiin lenkillä. Mukavaa oli! :) Tässä kuvia Pyrystä:


Pyry osaa jo sivulletulon, nakin avulla. :)


Pyryn hieno katsekontakti.


Pieni Pyry.


Ja osaa Pyry myös seistäkin! :)

Niilalla oli juoksut tässä heinäkuun alussa. Ne nyt sitten oli Niilan viimeiset juoksut, syksyllä Niila steriloidaan.

Venlaa meillä on vielä ikävä... Kiitos kaikille viesteistänne. Venlahan haudattiin Keuruun pieneläinhautausmaalle. Siellä on sen kavereitakin... Niila ja Remu oli alkupäivinä, kun Venlaa ei enää ollut, hieman ihmeissään. Seurailivat meitä, eivätkä päästäneet meitä silmistään. Nyt alkavat pikkuhiljaa tottua siihen, että mummo on poissa.

Sain myös jokunen päivä sitten tietää, että Niilan ihana Jojo-äiti on lähtenyt kultaisen pilven reunan päälle... Ikävä on suuri ihanaa koiraa! Voimia Riikalle ja Jarille!

14.-15.7.2012
Frida ja Sanni kisasivat tänä viikonloppuna Kokkolassa agility-kisoissa. Viikonlopun aikana yhteensä neljä starttia, ja paras tulos 5 vp., neljäs sija. Yksi rima tuli alas... Se on niin pienestä välillä kiinni... :)

30.6.2012
Olimme Remun kanssa Laukaan koiranäyttelyssä. Tuomarina toimi Tanya Alhman-Stockmari ja Remu oli PU4. Täällä Remun arvostelu. Olimme myös kasvattajaluokassa ja ryhmämme oli ROP-kasvattajaluokka. Mukana olivat myös Tuisku (P. Front Page News), Hemmo (P. Haltiamieli) ja Ukko (P. Heaven Only Knows). Jäätiin myös isoon kehään, mutta se oli vain läpijuoksu-juttu. Onnittelut Tuiskulle ja Sarille, ROP, ROP-VET, RYP1 ja BIS VET2!! Aikamoista! :)

25.6.2012
Tänään se oli tehtävä. Ratkaisu Venlan suhteen nimittäin. Ei ollut helppoa. :´( Keväällähän Venlalla oli pari huonoa tasapainohäiriötä niin, etteivät jalat kantaneet. Niistähän Venla ei enää kunnolla toipunut, vaan pää jäi kallelleen ja kävelykin oli hoipertelemista välillä. Pissatulehduksia oli pitkin kevättä ja Venla söi aika monta ab-kuuria. Mutta sitten pissaa alkoi tulemaan milloin tahansa. Ja ulostaminenkin kävi todella vaikeaksi. Päätös, vaikkei se ikinä ole helppoa, oli tehtävä.

Hei hei Venla, Milla odottaa sateenkaarisillalla...

19.6.2012
Valtaisat synttäri-onnittelut Elo Tillan nuorille bc-aikuisille!!! Eli Fridalle, Kitolle ja Maxille, jotka täyttävät tänään kaksi vuotta!!! :)

17.6.2012
Sanni tuli koiriensa kanssa pitkästä aikaa keski-suomeen lomailemaan, joten heti piti päästä kuvailemaan koiria, ja otettiinkin uudet pose-kuvat sekä Fridasta että Remusta. Niilasta ei tällä kertaa, koska se on hieman huonohkossa karvassa... ;)

Kito kävi tänään pyörähtämässä näyttely-kehässä Helsingissä, Aptus Showssa. Hienosti oli neidillä mennyt, oli nimittäin ollut paras narttu 4 ja saanut vara-sertin! :) Onnea sijoituksesta paras narttu-kehässä Kito ja Janniliisa! :))

Koko viikonlopun kruunaa Giiran näyttely-turnee kaakkois-suomessa päin. Nimittäin eilen Giira ja Kauko olivat Kotkan kv-näyttelyssä, Giiran ollessa ROP ja saaden cacibin! :)) Tänään oli vuorossa Lappeenrannassa bortsujen ja kelpieiden erkkari ja tämän parin voitto-juhla sen kuin jatkui: Giira oli ROP!!! BIS-kehässä kelpie vei voiton, mutta Giira oli hyvä kakkonen! :))) Kylläpä olemme taas ylpeitä teistä! :) Onnea ihan valtanvaltavan paljon Giira ja Kauko!!!

8.-10.6.2012
Tokon SM-kokeet Kuopiossa. Ilmoitin Niilan kokeeseen koska koe oli aika lähellä, ja Keuruulta pari kaveria oli sinne lähdössä, toinen koiransa kanssa, toinen turistina.

Lähdimme Katjan autolla perjantaina iltapäivällä ajelemaan kohti Kuopiota ja kisapaikkaa. Paikalla olimme hyvissä ajoin, pystytimme teltan ja häkit ja ilmottauduimme kokeeseen. Muutenkin katselimme kisapaikkaa joka oli Puijon urheilukentällä. Koe oli siis nurmikentällä, ja nurmi oli paikka paikoin tosi pehmeää ja mullalla. :/ Sittenpä jo lähdimme kohti majapaikkaa joka sijaitsi Siilinjärvellä, aikalailla keskustassa pienessä hotellissa.

Lauantai-aamuna hotelli-aamiaisen jälkeen lähdimme kisapaikalle. Olimme hyvissä ajoin, ja saimme ulkoiluttaa koiria rauhassa. Minun ja Niilan vuoro oli heti ensimmäisten joukossa (kisanumerolla 506, evl-luokan numerot alkoivat numerosta 500), Ihan hyvä, niin oli heti kisa pois alta. :)

Evl-liikkeet suoritettiin neljässä eri kehässä. Ekassa kehässä, jossa tuomarina toimi kokeen ylituomari Tommi Varis, suoritettiin paikallaolot. Paikallaolot suoritettiin kuuden koirakon ryhmissä, me siis Niilan kanssa heti toisessa ryhmässä ekana.

Paikalla istuminen 9
Tuomarit eivät näissä pippaloissa paljoa kommentoi, joten en tiedä mistä piste lähti. Terhi sanoi, että Niila oli hieman levoton. Pää pyöri tms. Mutta erittäin hyvä, että Niila pysyi istumassa! :)

Paikallamakuu 9
Kai tässäkin vähän pään pyörimistä.

Pieni hengähdystauko. Toinen kehä, tuomarina Salme Mujunen.

"Z" 0
Jäävät maahan-seiso-istu. Niila päätti seistä kaikki... :(

Metallinouto hypäten 8
Tämä hyvä ja reipas liike. Ehkä paluu olisi voinut olla vähän reippaampi.

Tunnari 5
Niila haisteli ja haisteli, otti oman ja pudotti ja taas vähän tarkisteli. Toi kuitenkin oman.

Taas pienenpieni tauko. Kolmannessa kehässä tuomarina oli Tuire Marjamäki.

Ohjattu nouto 7
Saatiin haettavaksi oikea. Jouduin antamaan Niilalle kaksi "merkille"-käskyä kun ei se oikein meinannut lähteä. Muuten liike oli tosi hyvä!

Kauko-ohjaus 5
Niila teki vaihdot hyvin, mutta istuminen tahmasi. Jouduin antamaan kaksi ylimääräistä käskyä.

Luoksetulo 0
Minä en tiedä miksi tämä liike meni nollille!!! Niila meni maahan hyvin, tuli luokse hyvin, seiso hyvin. Sitten jouduin antamaan kaksi "tänne"-käskyä, koska Niila vain hiipi. Tuli sitten ok, meni maahan hyvin ja lopuksi vielä tuli hyvin! Eihän yhdestä kaksoiskäskystä liike voi mennä nollille???

Neljänteen kehään päästiinkin suoraan, jossa tuomarina oli Katja Rautiainen.

Ruutu 5
Tämä oli melkein jokaisen koiran kompastuskivi. Niin Niilankin. Koira ei todennäköisesti nähnyt ruutua merkiltä juurikaan, siinä taisi olla pienenpieni kumpu jonka taakse ruutu jäi. Merkille menoon jouduin taas antamaan Niilalle kaksi käskyä. No merkille meno oli kuitenkin ok. Sitten Niila lähti ruutun päin, mutta kehänarun suuntaan. Sain Niilan pysäytettyä juuri ennen kehästä ulosmenoa, yritin uudelleen ohjata ruutuun, mutta Niila meni takaisin merkille. Eikun uudestaan ja nyt Niila bongasi ruudun. Niila meni ruudun keskelle ja siitä käskystä suoraan maahan. Hyvä! :) Loppu meni hyvin ja vauhdikaasti.

Seuraaminen taluttimetta 7
Matka oli ihanan lyhyt. Paljon käännöksiä. Tämä tuntui tosi kivalta ja Niila meni mielestäni todella hienosti!

Loppupisteiksi saimme 166, mutta ei oltu edes viimeisiä yli sadan koirakon evl-luokassa! :) Niilaa hämmensi joka puolella tapahtuva hälinä ja toiminta, no onhan se ihmeellistä ja ekaa kertaa näin isoissa bileissä. Tosi tyytyväinen olen, että Niila sentään suoritti jokaisen liikkeen, vaikkakin tuli kaksoiskäskyjä ja vähän muutakin ihmeellistä. Kentätkin oli mullasta huolimatta ihan ok mennä, ei uponnut. :) Ja kehät pyörivät tosi kivasti ja sujuvasti ihan pitkin päivää!

Loppupäivä menikin sitten katsellessa muiden suorituksia, etenkin ihastellessa Kiton suoritusta. Kito ja Janniliisa osallistuivat myös samaan kokeeseen, edustaen sbcak-joukkuetta alo-luokassa. Pisteitä heille kertyi 160,5 joka oikeutti I-tulokseen! Upeaa Kito ja Janniliisa, onnea vielä! Hyvät pisteet isoissa kisoissa! :))

Katja ja Zen (Tending Airborne) ylsivät kahdenkymmenen parhaan joukkoon, joten jännättävää riitti sunnuntaillekin.

Lauantaina kisojen loputtua läksimme takaisin majapaikkaamme, ja kävimme syömässä läheisellä Apsilla. Vielä sidura hotellimme alakerrassa ja koirien ulkoilutus, niin johan oli valmis nukkumaan.

Sunnuntai-aamuna sama kuvio ja kisapaikalle hyvissä ajoin. Niilan käytin siellä lenkillä ja sitten tuoli kehän reunaan ja finaalia seuraamaan. Hyviä suorituksia oli kiva katsella! :)

Kotimatkalle pääsimme lähtemään neljän jälkeen, Apsin kautta. Kiitos Terhi ja Katja mukavasta viikonlopusta! :)

3.6.2012
Tänä viikonloppuna mekin vihdoin aloitimme tämän vuoden näyttelyt Mänttä-Vilppulassa. Mukana menossa sekä Niila että Remu.

Tuomarina toimi uusi tuomari bortsuilla, Tarja Löfman. Bortsuja oli ilmoitettu kaikkiaan 9 koiraa.

Remu meni upeasti, valioluokan ainoana sai ERI 1 SA ja PU-luokassa oli vain kaksi urosta, joista Remu vei voiton! Loppujen lopuksi Remu olikin sitten VSP! :)) Hävittiin komiasti kauniille Fanille (Pikkupaimenen Foolish Heart). Remun arvostelu täällä.

Niilan meno oli myös kaunista, ja niin ikään valioluokan ainoana sai ERI 1 SA ja PN-kehässä oli kolme narttua, ja Niila sijoittui toiseksi! :) Tosin täytyy sitä vanhaakin kehäkettua näköjään joskus myös treenailla, nimittäin kehässä juoksemiset villiintyi välillä kohta veteraani-iän kynnyksellä olevalla rouvalla laukaksi! :D Niila niin tykkää esiintyä! Niilan arvostelu täällä.

Tässä myös kuvia näyttelystä, kuvat on ottanut Emma Kiiskinen:


Niilaa tutkitaan.


Niila seisoo.


Niila juoksee.


Remua tutkitaan.


Remu seisoo.


Remu juoksee.

27.5.2012
Tänään sitten puolestaan Giira kilpaili Joesuun kv-näyttelyssä ollen PN3. Eka kerta valio-tytöissä, hyvä! :)

23.5.2012
Frida ja Sanni olivat tänään jälleen agiliitämäsä Oulussa. Virheitä tuli vähän, mutta eihän se menoa haittaa! :)

20.5.2012
Niilan nuoret tytöt, Kito ja Frida ovat molemmat käyneet misseilemmässä tänä viikonloppuna, tosin eri puolilla Suomea. Onnea tuloksista molemmille! :)

Kito ja Janniliisa kävivät niinkin lähellä näyttelyssä kuin Jämsässä, ja poikkesivat siis samalla täällä meillä, Keuruulla! Ihanaa! Matkassa heillä oli mukana Anna Laitinen ja Kiira (Maccabee Keen On You). Olipa mukava nähdä tytöt! :)) Itseltäni meni totaalisen ohi tämä Jämsän näyttely ilmopäivä, joten me emme päässeet misseilemään... :/

Ja kävihän Frida ja Sanni helatorstaina myös agiliitämässä! Kokemusta tuli ainakin! ;)

Riikka on lähettänyt kiitettävästi kuvia ja kuulumisia Pyry-pojasta, niin laitetaan tännekin nyt yksi kuva suloisesta pojastamme. :) Pyrylle kuuluu hyvää, Riikka on jo kovasti harjoitellut Pyryn kanssa arjen juttuja, sekä jo pientä toko-hommaakin aloitellut! Hyvä hyvä! :)


Pyry ihmettelee kevättä.

12.5.2012
Hieman huolestuttaa tuo meidän Venla-mummo. Sen kävely ja olemus ei ole palautunut täysin normaaliksi siitä pääsiäisen tasapainohäiriöstä. Eli se liikkuessaan kulkee pää oikealle kalleellaan, eikä sen kävely muutenkaan ole ihan sitä sujuvaa menoa, vaan se saattaa välillä kompastella ihan pienestäkin, tai jopa takapää saattaa pettää alta. :/

Noin viikko sitten annoimme koirille tavalliseen tapaan iltaruoat, ja Venla ei päässyt jaloilleen lainkaan. Ruoka maistui kyllä kuten ennenkin, mutta jalat eivät kantaneet. Ulkonahan se oli pakko käyttää, joten kannettiin se ulos, mutta se vain makasi nurmella. Vaikka laitettiin jälleen sille valjaat, että se saisi tukea, se ei vain yksinkertaisesti pysynyt jaloillaan. Mutta sitten yht'äkkiä se lähtikin kävelemään, tosin kuin nukutuksen jäljiltä ja lysähti taas rappusten eteen. Saatiin se sitten vielä kuitenkin jälleen jotenkin kävelemään, mutta jalat olivat tosi hassusti...

No kyllä Venla taas tuosta tokeni seuraavaksi päiväksi, mutta ei se täysin normaali ole. Kipuja sillä ei onneksi ole, ja ruoka maittaa kuin ennenkin. Täytyy sitä nyt vain seurailla... Ja miettiä koiran parasta...

Niilan lapset tahkoo tuloksia, hyvä juttu! :) Kito kävi jälleen näyttelyssä, tuloksena pienelle koiralle hyvä EH4. Kito on pieni rotunsa edustaja, mutta saa silti tosi erinomaisia arvosteluja! Onnea! :)

6.5.2012
Keuruulla oli tänään tokokokeet, ja Kauko ja Giira tulivat tokoilemaan tänne, hienoa! :) Hyvin kyllä meni, liikkeestä seisominen meni nollille, mutta muuten tuli hyvä pisteitä! Seuraamisista tuli seiskat, joten lopputulos jäi taas muutaman pisteen päähän ykkös-tuloksesta. Harmi toisaalta, mutta hienosti meni muutoin! Hyvä, ja treeniä vain lisää! ;)

5.5.2012
Pyry-poika on sopeutunut tosi hienosti uuteen kotiin! :) Riikalta tulee kuulumisia kivasti ja kuviakin olen saanut. :) Kiitos niistä! Siellä on jo kovasti harjoiteltu luoksetuloa ja katsekontakteja, hyvä hyvä, siitä se lähtee! :)

Eilen tuli postin mukana lasku omistajamuutoksesta, maksoin sen tänään OmaKoiran kautta ja heti näkyi KoiraNetissä Niilan kohdalla, että omistan Niilan. :) Kiitos Sari vielä kerran!

28.-29.4.2012
Kitolla ja Janniliisalla oli tänä viikonloppuna sekä näyttely että tokokoe. Lauantaina Lahdessa misseily, tuloksena EH2, sitten sunnuntaina tokokoe, sieltä saaliina II-tulos. Himpun verran jäi pisteitä ykkös-tuloksesta... Hyvä tytöt! :)

21.4.2012
Päivitykset hieman ovat myöhässä, pahoitteluni siitä. Mutta nyt pitäisi sivujeni olla ajan tasalla.

Lisää täällä meillä vielä otettuja kuvia Pyry-pojasta löytyy kuva-albumistani.

Tein myös Pyrylle oman sivun, samoin kuin Smokey-isälle myös! Ja Linkit-sivuilla on linkit Smokeyn kasvattajan sivuille, Smokeyn omistajan sivuille ja Smokeyn omille sivuille. Ja näkyy Pyry olevan jo KoiraNetissäkin! Tiistaina Sari laittoi Kennelliittoon paperit OmaKoiran kautta ja jo perjantaina oli rekkarit tulleet. On muuten hienot rekkarit nykyään! Oikein hologrammikin siinä.

Niila sekä Remu ovat hieman ihmeissään, että missä se pieni poika oikein luuraa. Molemmat seuraavat minua minne menenkin. No, sellaista se aluksi on, arki kyllä koittaa pian. Näitä sivuja päivitellessäni, tietokoneella istuessani, mietin että mitähän se Rekku tekee, pitääpä mennä katsomaan... Juuri kun nousin tuolistani muistin, ettei se täällä enää olekaan... Ikävä on meillä kyllä, mutta onneksi se on ihanassa kodissa! Ja kuulen heidän kuulumisiaan vaikka päivittäin. :)

Oli Pyry kuulemma ollut hieman väsynyt kun Riikka haki Pyryn kotiinsa. Oli niin leikkinyt ihanan leikkikaverinsa, Kuuran kanssa. Ja kyllähän tämäkin pari tulee näkemään toisiaan tosi usein Riikan käydessä Sarin luona. :)

Tämä siis oli Niilan viimeinen pentue. Ja tämän myötä Niilan omistajuus siirtyy sitten kokonaan minulle. Kiitos Sari valtavasti näistä vuosista ja hyvistä yhteistöistä!!! On ollut niin kovasti mieluisaa!!! :) Näin se jatkukoon vielä! :)

20.4.2012
Niin se sitten tuli tämä perjantai ja luovutuksen aika. Lähdimme töiden jälkeen Palokkaan Sarin luo, jonne jätimme Rekun. Rekun tuleva omistaja oli töissä ja haki Rekun illalla kotiinsa. Rekku siis jäi Palokkaan Riikka Niemiselle, joka on hoitanut Sarin koiria monta monta vuotta, ja ollut Sarin tuttu kauan. Rekun omistaa siis Riikka ja Sari yhdessä. Onnea kovasti Riikalle ja tietenkin Sarille! Ja kiitos kaiksesta! :) Toivon Riikalle ja Pennulle paljon ihania ja menestyksekkäitä hetkiä yhdessä! :)

Rekkusen virallinen nimi on Pikkupaimenen Joe The Black, tutummin nyt Pyry! :) Pyry jatkaa tätä Sarin koirien nimi-linjaa, kun on Tuisku (bordercollie, Pikkupaimenen Front Page News), Kuura (shetlanninlammaskoira, Pikkupaimenen One Hit Wonder) ja nyt myös Pyry! Virallisen nimen Joe tulee Pyryn isän virallisesta nimestä Sashdan Smokin Joe. The Black tarkoittaa sitten tietenkin Pyryn mustaa väriä ja eritoten sen tummaa naamaa.

Näin on Niila saattanut Iltatähtensäkin maailmalle, kohti uusia seikkailuja ja mukavia hetkiä uuden omistajansa kanssa. Mutta tulemme varmasti näkemään Pyryn ja Riikan kanssa usein! :)

18.4.2012
Olimme tänään Rekun kanssa Sarin luona käymässä, ja Rekullehan tehtiin pentutesti. Testin suoritti Koirakeskus Doggielta Hanna Heinonen.

Ensin oli vuorossa pimeä huone, jossa Rekku oli yksin. Tosin Hanna oli siellä myös seuraamassa tilannetta. Hienosti Rekku toimi yksistään, oli tutkinut huonetta heti reippaasti ja noin puolessa minuutissa oli Rekku löytänyt ruokansa. :) Muutenkin Rekku oli käyttänyt paljon nenäänsä ja tarkastellut reippaasti kaikkea.

Pimeän huoneen jälkeen pieni tauko, jonka jälkeen oli toisessa huoneessa muut testit, mm. ääniarkuus sun muut. Sain itse olla katsomassa ja Rekku toimi kyllä hienosti. :)

Yhteenvetona Hanna onnitteli todella mainosta harrastuskoirasta! Rekusta tulee varmasti mainio koira jäljellä tai haussa tai jossain muussa pk-lajissa. Muita lajeja unohtamatta. Rekku omaa hyvän nenän ja hyvän taistelutahdon.

17.4.2012
No niin, ja Rekku tänään seitsemän viikkoa! Niin se aika rientää ja kohta on luovutus käsillä. Todella hyvin on aika täällä mennyt, yhden pennun pentue on helppo! :)

Rekku on tosi reipas pentu! Erittäin sosiaalinen toisten koirien kanssa ja tutustuu todella helposti ja vaivatta vieraiden ihmisten kanssa! Tuo itseään esille muttei ole dominoiva. Kuuntelee kaikenlaisia ääniä uteliaasti, mutta ei pelkää ääniä. Ihana harrastuskoira tulee olemaan!Remun pentu-projektista sen verran, ettei kunnon astutuksia tapahtunut erinomaisista yrityksistä huolimatta. :(

15.4.2012
Josko tänne kerkiäisi välillä kirjoittelemaan muitakin meidän kuulumisiamme. Vaikka toki Rekku-pennun kuuumiset myös tärkeitä ovat. ;) Huomennahan Rekulla alkaa viimeinen viikko täällä meillä. Mieli on erittäin haikea... Mutta Rekku pääsee hyvään kotiin!!! Paljastan sen myöhemmin. ;) Eilen käytiin jälleen Saria moikkaamassa ja keskiviikkona mennään taas, koska Sari on järkännyt pentutestin Rekku-pojalle! Sari ehdottikin josko Rekku jo jäisi keskiviikkona uuteen kotiinsa. No eipä siinä mitään, mutta Petri olikin sitä mieltä ettei vielä, koska hän ei pääse keskiviikkona mukaan... Sekin on niin kiintynyt! :D Perjantaina sitten...

Frida kävi tänään ekoissa virallisissa agility-kisoissa Sannin kanssa Oulussa. Onnea kisa-kynnyksen ylityksestä! :) Kolme starttia, tulokset: 10 vp., hyl ja 15 vp. Ei siis pöllömmin ekakertalaisilta! Tai Fridahan se ekakertalainen on, Sanni on kisannut ennenkin toisilla koirillaan. Onnea teille Ouluun! :)

Remulla onkin ollut ihanat päivät, koska Remulla on täällä vieraana Remun eka morsian! :) Poutapäivän Mellon, tutummin Helka. Helka kortteeraa ihanan, auttavaisen ystäväni Annelin luona. Välimatka Helkan ja meidän välillämme on kohtuu suuri, joten onneksi asia järjestyi näin! :) Suuri kiitos Anneli, taas! Päivittelinkin hieman Pentuja-sivuja. Kunhan kerkiän, päivittelen niitä paremmin. Helka on ollut täällä jo muutaman päivän ja tässä ihan lähi-päivinä Remu onkin ollut todella kiinnostunut Helkasta, tosin kunnon astutusta ei ole vielä tapahtunut. Mutta erinomaisia yrityksiä on ollut ja monta! :)

Hieman surullisiakin uutisia, nimittäin Venlalla oli pääsiäisen aikaan tasapaino-häiriöitä. Käytin sen kiirastorstaina eläinlääkärillä, ja eläinlääkäri arveli Venlalla olevan vestibulaari syndrooma. Oireyhtymässä tasapainohermokeskukseen tulee häiriö ja sille ei varsinaisesti tiedetä tai pystytä määrittämään syytä tai aiheuttajaa. Ell. tutki Venlan läpikotaisin ja otti verikokeen, ja kaikki on muutoin mummolla kunnossa. Muutaman päivän Venla liikkui tosi arasti ja sitä täytyi auttaa. Valjailla se oli helppoa, kun siitä Venlaa sai tuettua. Nyt Venla liikkuu jo niin kuin ennenkin, tosin ei ihan kuitenkaan puhtaasti. Pää on edelleen hiukan vinossa ja kävely ei aivan "suoraa" ole. Mutta tosi hyvä juttu, että meidän mummo-koira on noinkin hyvin siitä toipunut!

10.4.2012
Taas on yksi viikko kulunut, ja Pentu täyttää jo kuusi viikkoa! Pääsiäinenkin oli ja meni, sukulaisten kanssa tuli paljon vietettyä aikaa. Eritoten Pentunen sai tutustua siskontyttäreeni, ja kylläpä pienillä oli hauskaa keskenään! :D

Muutoin Pentu voi hyvin ja kasvaa! Leikkii kovasti muiden koirien, lelujen ja ihmisten kanssa. On vilkastunutkin paljon. Eilen käväisimme Sarin luona ja Sari totesi saman. Vieraissa paikoissa Pentu on kuin kotonaan, ja tutustuu erittäin hyvin ja lämpimästi vieraisiin ihmisiin ja koiriin.

Ruoka maistuu Pennulle edelleen todella mainiosti, ja Niilan tissilläkin Pentunen vielä jonkin verran vierailee. Painoa on kertynyt 3 kg 170 g. Ja tässä kuuden viikon poseeraus-kuvat. Lisää jälleen kuvia kuva-albumissani, tällä kertaa ulkona otettuja. Hyvin muuten Pentunen tekee jo tarpeensa ulos, etenkin numero kakkoset. ;)3.4.2012
Nyt jo viisi viikkoa on kulunut Rekku Rekkusen syntymästä! Meidän yhteinen aika täällä meillä väjäämättä lähenee loppua. :/ Se tekee mielen haikeaksi, jos mikä. Tietenkin mielen saa haikeaksi ja vieläkin aika surulliseksikin Rekun kahden sisaren menetys... :(

Mutta onneksi yhteistä aikaa vielä on ja Rekku kasvaa ja syö tosi hyvin! Se on oikea tosiahmatti!! Äitiinsä tullut. :) Painoa onkin kertynyt 2 kg 400 g. Aika vaikeaa sitä on jo punnita, koska Rekku heiluu ja häslää tosi paljon.

Remu-veljen kanssa painitaan niin ettei mitään rajaa! Ja ulkona ollaan käyty olemassa, vielä tosin pieniä hetkiä, koska lumi on aika kylmää. Mutta todella upeasti Rekku osaa tarpeensa tehdä ulos! Oikein täytyy hämmästellä, että suurin osa kakoista tehdään jo ulos. :) Pissoja myös, mutta niitä tulee vielä joitain sisällekin.

Nämä poseeraus-kuvat ovatkin sitten jo luku sinänsä... Rekku ei sitten millään haluaisi olla paikalla. No onneksi ruoka saa jotenkuten pysymään Rekun paikoillaan. Ruokaa on siis sekä suussa että lautasella. Alla siis jonkinlaisia 5-viikkois poseja. Lisää kuvia, vapaampia sellaisia laitoin kuva-albumiin.29.3.2012
Oli pakko saada lisää kuvia pennusta, kun tasan 4-viikkoiskuvasaalis jäi hieman laihaksi. :) Tässä siis lisää, tänään otettuja kuvia.

Muutoin menee hyvin! Niila jaksaa hienosti hoitaa äidin tehtäviään ja Remukin on jo leikkinyt pikku-veikan kanssa. :) Rekku Iltatähti (rakkaalla lapsella on monta nimeä) on saanut myös jo pentu-nappuloita, muutamia päivässä, sekä piimää, ihan pienenpienen tilkan. Kohta kokeillaan myös raakaa jauhelihaa. Hyvin maistuu!!! Painoakin on kertynyt 1 kg 870 g verran. Ulkonakin muuten Rekku kävi tänään ekaa kertaa, ihan vain että sai tuntumaa. :) Hyvin mennä töpötti. :D27.3.2012
Koitimme ottaa kuvia 4-viikkoisesta Pennusta, mutta se oli kovin yhteistyöhaluton, joten saimme juuri ja juuri vain nämä "pakolliset" pari kuvaa otettua.

20.3.2012
Niilan Iltatähti tänään 3 viikkoa! Nyt se aika taas rientää... :) Hirveesti se leikkii, mutta kun ikäisiään ei ole, niin äippäkin käy. Niila kyllä leikittää pentuaan mielellään! :) Vieläkin on käynti hieman horjuvaa, mutta on sitä päästy tutustumaan maailmaan jo pentulaatikon ulkopuolellekin, omassa huoneessa vielä tosin. Painoa on jo yli kilo ja 240 g!


Aika söpöä... :)
Ai pitääkö mun poseerata?

17.3.2012
Kito ja Janniliisa kisasivat tänään jälleen tokokokeessa saaden 102,5 pistettä. Paikallamakuussa oli jotain hämminkiä ja koiria lähti kuulemma paikoiltaan. Siten myös Kiton keskittyminen loppu-kokeessa hieman meni niin ja näin. Harmi nuo jutut, mutta treeniä vain ja palkkaamista. Kyllä se siitä! :)

13.3.2012
Oi, Iltatähti täyttää tänään jo kaksi viikkoa! :) Ja painoa on kertynyt jo 800 g, rapiat päälle! :D Molemmat silmätkin ovat täysin auki ja kuulo alkaa myös toimia. Remu on saanut jo muutamana päivänä tutustua pikku-veljeensä, vielä vasta sylistä, ja onhan siinä nuuskittu puolin ja toisin. Remu on ihan ymmällä, että mistä moinen tuli, mutta tyytyväinen silti. Sillä siitähän kasvaa kovaa vauhtia Remulle leikkikaveri! :) Remu niin tykkää pennuista! :)


Vähän sivu-profiilia.
Väsyttäiskö...?
Catwalkia. :)

10.3.2012
Se mitään enää ryömi... Sehän jo juoksee! :D Vaikkei silmätkään ole vielä auki. Kohta varmaan aukeavat nekin. :) Niilan Iltatähdellä siis.

Kovasti vaan Niilalle saa pentu-nappuloita syöttää, vaikka vain yksi imijä tissillä roikkuu. Kolmesti päivässä annan Niilalle ruokaa, edelleen, n. 3 dl kerralla, Acanan penturuokaa. Kerroinkos, että vaihdoin viime syksynä kaikkien koirien ja kissojen ruoat 1st Choisesta --> Acanaan? Joo, ja nyt myös Sarin kanssa päätimme syöttää tätä Acanan penturuokaa emolle ja pennulle. Olen kovin, kovin tyytyväinen Acanaan!!! :) Toki Niila saa myös mm. lihalientä vielä silloin tällöin, piimää ja kermaviili-seosta + vähän jotain muuta välillä.

Onhan tämä helppoa yhden pennun kanssa. Eihän siitä mihinkään pääse. Silloin kymmenen vuotta sitten oli myös helppoa aloitella kasvattajana, kun Venla sai sen yhden ainokaisen, ihanan pennun! Venlan ensimmäinen, Niilan viimeinen. Niin se vain yksi ympyrä sulkeutuu.

6.3.2012
Niilan Iltatähti täyttää tänään jo viikon! :) Hyvin on mennyt! Alussa painon kanssa oli vähän hankaluuksia kun ei meinannut nousta, eikä se kyllä laskenutkaan, mutta kyllä nyt jo nousee kohisten! :) Tänään punnittuna n. 430 g.

Hassua miten paljon pentu kasvaakaan viikon aikana! Iltatähdellä on jo tosi isot tassutkin - minun peukalonpään kokoiset jo! :D Ja miten nopeasti se jo ryömiikään, tai koittaa melkein jo kävellä. :D


Sitä on taittu syödä vähän kermaviili-kananmunankeltuais-hunaja-sosetta. ;)


Tämä ja allaoleva kuva on otettu tänään (kolme ylintä viikonloppuna). 1-viikkois-potretti.Todella paljon kiitoksia kaikille, ketkä olette soittaneet tai laittaneet viestiä meille! :) Ihanaa jälleen huomata, että jaatte meidän kanssamme tämän ilon sekä surunkin. Saahan sitä silti vieläkin surra, saahan...?

29.2.2012
Käytin Niilan maanantaina (27.2.) Jyväskylässä eläinlääkärillä, koska mitään ei ollut tapahtunut maanantai-aamuun mennessä vaikka Niilan lämpö oli lauantai-iltana tippunut alimmilleen, mutta oli sieltä kuitenkin alkanut nousta normaalisti ylös. Halusimme Sarin kanssa varmistaa, että kaikki on kunnossa. No, kaikki oli ok, ja kun pääsimme eläinklinikalle, sikiövettä alkoikin tippumaan Niilan peräpäästä.

Minulla ei ollut mitään tavaroitani mukanani, mutta silti päätin jäädä Sarin luo Palokkaan yöksi, niin että pennut syntyvät Sarin luona. Maanantai-tiistai välinen yö meni Niilaa tarkkaillessa. Sikiövettä tuli yöllä vielä lisää, kirkasta sellaista.

Tiistaina (28.2.) Niilalla alkoi poltot n. klo 9.00 ja jatkui hyvänä parisen tuntia, kunnes syntyi ensimmäinen pentu! :) Naamaltaan tosi tumma uros-pentu, valkoinen kokokauluri. Painoa 300 g, eli hyvänkokoinen. Niila alkoi huolehtimaan pennusta heti varmoin, äidillisin ottein.

Sitten ei pariin tuntiin mitään enää kuulunutkaan eikä näkynytkään, joten lähdimme taas klinikalle. Eläinlääkäri katsoi ultralla ja otti röntgen-kuvat, joissa pentuja näkyi kaksi.

Kalkilla ja oksitosiinilla saatiin Niilalle hieman polttoja aikaiseksi ja eläinlääkäri sai vedettyä yhden pennun, joka oli synnytyskanavassa tulossa, ulos. Kaunis tyttö-pentu, valitettavasti menehtynyt. :( Kooltaan suunnilleen samankokoinen kuin ensimmäisenä syntynyt pentu. Toista pentua eläinlääkäri ei synnytyskanavassa tuntenut, joten annettiin Niilalle lisää kalkkia ja oksitosiinia, kävelytettiin ja taas koitettiin, mutta ei saatu pentua synnytyskanavaan.

Vaihtoehdoiksi jäi enää keisarileikkaus, joten Niila nukutettiin ja leikattiin. Sieltä tuli vielä iso, komea poikakoira, sekin valitettasti menehtynyt. :( Kooltaan isompi, kuin kaksi aiempaa pentua.

Itku! :(

Niila heräsi leikkauksesta hyvin ja päästiin takaisin Sarin luo. Hyvin Niilalla äidinvaistot pelasi tokkuraisesta olosta huolimatta. Tiistai-keskiviikko yö meni hyvin, Niila jaksoi ainokaistaan hoitaa. Toki välillähän pentua piti tissille autella, mutta sekin alkoi jo kummasti sujumaan!

Iltapäivällä Petri kävi hakemassa meidät, minut, Niilan ja pennun, kotiin.

Olo on aika tyhjä... Mutta silti onnellinen. Tässä kuvia Niilan Iltatähdestä:

Kiitos ja Anteeksi!

26.2.2012
Täällä voidaan hyvin. Niila alkaa läähätellä jo jonkin verran ja vetäytyy pesä-paikkaansa makoilemaan. Tänään laitettiin pentulaatikko huoneeseen, jossa Niila saapi nyt rauhassa pesää rakennella. Lämmöt ovat vielä suht ok, mutta luulen, että aika alkuviikosta tapahtuu...

Nyt tällä hetkellä tosiaan näyttää siltä, että Niila synnyttää perinteisesti täällä meillä kotona. Sarin luo oli siis tositarkoitus mennä, mutta meikäläiselle pukkasi flunssa, joten en haluaisi mennä Sarin luokse muita tartuttamaan. Katsotaan nyt kuitenkin, mutta onneksi Sari ymmärsi tilanteen, vaikkakin itsekin haluaisin Sarin luokse Niilan kanssa mennä.

25.2.2012
Suuren suuret onnittelut Giiralle, josta tuli tänään Suomen Muotovalio!!! Giira ja Kauko kävivät Tuusniemellä näyttelyssä ja tuomari Lena Danker sijoitti Giiran ROPiksi ja näin ollen Giira sai myös sen viimeisen tarvitsemansa sertin! Onnea ihan valtavan paljon Giira ja Kauko!!! :) Minun suosikki-tyttö Giira, Niilan ekasta pentueesta. Se ainoa. :))

11.2.2012
Vihdoinkin! Sain laitettua messari-kuvat kuva-albumiini. Käykäähän kurkkaamassa.

Upeita uutisia jälleen toko-rintamalta! Ihana Kito kisasi Janniliisan kanssa tänään Kotkassa tokon alokasluokassa. Tulos on upea 176,5 pistettä ja sehän I-tulos! Koe oli tämän parin ensimmäinen. Onnea onnea onnea Kito ja Janniliisa!!! :)

No kerrottakoon myös Niilasta, että mamma voi hyvin! Läähättelee jonkin verran välillä, taitaa pennut painaa masussa... :)

6.2.2012
Pakkaset onneksi lauhtuivat ja oli niin ihanaa käydä kunnon lenkillä koirien kanssa kun ei naama heti jäätynyt!!! Kyllähän koirat ovat pärjänneet näillä kovilla pakkasilla, mutta itsellä tahtoo naama jäätyä, eikä se ole kivaa.

Niila voi hyvin! Ahne on edelleen, ihan välillä vallan mahdoton!!! Pentu-nappuloita se nyt saa, olen niitä lisäillyt pikkuhiljaa, joten ruokinta-kertoja on nyt kolme päivässä. Ei tule kerralla sitten niin kamalasti.

3.-5.2.2012
Keuruun koiranäyttely, 40. kerta nyt takana. Ei siis minulla, mutta muutamalla muulla... :) Itselläni on vain ihan muutama hassu kerta vasta tätä näyttelyn järjestämistä takana, mutta Keuruun koiranäyttelyitä on nyt järjestetty 40 kertaa, 40 vuotta! Wau! :)

Keuruun Seudun Kennelkerho oli jälleen mukana järjestämässä tätä näyttelyä ja toimimme rokotusten tarkastuksessa, ohjelmamyynnissä sekä toimistossa. Itse työskentelin toimistossa ja on se vaan mukavaa puuhaa!!! :) Tosin kennelliiton uudet tulos-lakanat aiheuttivat päänvaivaa, mutta kyllä niistä selvittiin.

Näyttely-talkoot alkoivat taas perjantai-iltana ja loppuivat sunnuntai-iltana. Kyllä tässä järjestelyssä menee niin koko viikonloppu. Mutta on se kuitenkin kivaa! :)

4.2.2012
Voi vitsit! Tänäänhän tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun ensimmäinen Elo Tillan pentu syntyi! Nappi! Onneksi olkooon ihan hurjan paljon! :)) Siitä se meikäläisen toimi kasvattajana sitten lähti. Todella mukavia hetkiä on vuosien varrella ollut, kiitos siitä teille, kasvattien omistajat! :)

29.1.2012
Kylläpä Niila on ollut todella ahne tämän tiineyden aikana! Se on aivan sika-ahne! Ja hellyydenkipeäkin, aina pitäisi olla hellimässä! Ja kyllähän se minulle passaa, saa rapsutella vähän väliä. :) Niila on ollut luonnollisesti lomalla tokosta sekä kaikesta muustakin. Päivittäiset lenkit ja pienet tekemiset pitävät mamman mielen vireänä. Lantio on mukavasti pyöristynyt ja tisut kasvaneet. Selkeitä merkkejä oli jo siis ilmassa selvästi ennen ultraa, onneksi ultra-kuva toi sitten merkeille vahvistuksen, että pentuja siellä näkyi! Olen todella iloinen! :)

Remun kanssa sen sijaan ollaan käyty tokoilemassa vähintään kerran viikossa kerhon vuorolla maneesissa. Kivasti se alkaa sujumaan, niin toko-liikkeet kuin pikkuhiljaa myös keskittyminen minuun. Työtä vielä piisaa, mutta pikkuhiljaa. :) Olen oikein tyytyväinen nuoreen herraan!

28.1.2012
Giira korkkasi tänään toko-uransa Kuopion tokokokeessa Kaukon kanssa. Pisteitä kertyi 157, eli harmittavasti jäi vain muutama piste I-tuloksesta, mutta eihän se haittaa kun muutoin pisteet olivat hyviä! Luoksetulo vei pisteitä, siitä kun tuli vitonen, mutta ainakaan vauhtia ei kuulemma puuttunut! :) Onnea Giira ja Kauko, ei muuta kuin seuraavia vain katselemaan! ;)

27.1.2012
Vihdoin ja viimein päivittelen sivujanikin! Pahoittelen että olen pitänyt teitä pimennossa, mutta onhan meillä tapahtunut vaikka mitä. :) Ensinnäkin Niila on keinosiemennetty neljä viikkoa sitten. Päätimme Sarin kanssa olla julkaisematta mitään ennen ultraa, että saamme varmistuksen tiinehtyikö Niila vai ei. Ja tänään meillä sitten oli heti aamusta ultra, ja kyllä vain, pentuja näkyi! :))) Ihanaa! Eli Niila on hyvin tiine! Ja pentueen tiedot on nyt päivitetty myös Pentuja-sivulle, käykeehän kurkkaamssa! :)

Tuo keinosiemennyshän tapahtui Mäntsälässä uuden vuoden aatonaattona. Niilan juoksut olivat taas hieman erikoiset, joten heti joulun jälkeen otettiin Niilalta eka proge, vastaus saatiin seuraavana päivänä ja se olikin jo hieman nousussa. Tuli pieni kiire... Seuraavana päivänä uusi proge ja vastaus saatiin perjantaina 30.12. puolen päivän maissa. Se olikin kohonnut jo kovasti ja ei muuta kuin samana päivänä auton nokka kohti Mäntsälää. Sari onneksi sai meille vielä ilta-ajan, ja spermakin oli tullut perjantaina Englannista klinikalle. Itse olin (tietty) töissä, mutta Petri oli onneksi vapaalla. Hän keräsi kimpsut kampsut ja koiran autoon, ja haki minut kun pääsin kolmelta töistä.

Perillä olimme kuuden maissa ja pääsimme melkein heti toimenpidehuoneeseen. Keinosiemennyksen suoritti Merja Dahlbom erittäin varmoin ja ammattimaisin ottein. Niila seisoi pöydällä todella upeasti, eikä liikkunut lainkaan. Petri oli Niilan pää-puolessa ja rapsutteli sitä siinä, minä taas olin Niilan sivussa ja katselin telkkarista, miten se putki siellä Niilan sisällä liikkui. Oikein väritelkkari ja kaikki kuulkaas... :)

Se toimenpide oli äkkiä ohi. Ei siinä kuulkaa tämmöinen maalainen kerennyt kissaa sanoa, kun se alkoi ja kun se jo päättyi. :D Merjakin kehui, että Niila oli kyllä maailman helpoin koira siementää. :)

Täytettyämme kaikki tarvittavat paperit, olimme ulkona jo puoli seitsemältä. Niin nopeasti se meni! :D No, kotimatkalle saman tein, ruokapaikan kautta. Ja mieli toiveita täynnä...

Tässä vähän kuvia tältä viikolta, Niilan ja Remun lempipuuhista talvella.


"Hei, täältä kukkulan päältä näkee kauas", Remu tuumii. Niila tähyilee vain lumipalloa kädessäni...


Korkeella!


Niila ja lumipallon paimennus.


Saipas Niila kopin. Ja suuhun meni osa...


Remu, se viisaskatseinen koira.


Remukin taitaa syödä jotain, keppiä.

21.1.2012
Kito oli tänään tämän vuoden ekassa näyttelyssään Turussa. Tuomarina oli Leila Kärkäs, ja Kito sai Hn. Hyvä Kito ja Janniliisa! :)

1.1.2012
Toivotamme tännekin oikein Ihanaa ja Menestyksekästä Uutta Vuotta! :)

Viime vuosi oli todella mukava kisa-vuosi, tavoitteita tuli saavutettua meidän mittapuulla roppa-kaupalla.

Venlalle tietenkin toivomme terveyttä, vaikka kovin ehtoo-puolella vanha, rakas pihavahtimme alkaa olemaan. Liikkeelle lähtö on välillä kovin kankeaa, mutta välillä vanhat luustot taipuu laukka-askeliinkiin. Kuulo on tosi onneton, joten tarkkana sen kanssa täytyy olla, ettei se huku. Ruoka tosin maittaa edelleen samalla vanhalla erittäin ahneella tavalla!

Niilan kanssa jälleen viime vuonna keskityttiin oikeastaan vain tokoilemaan. Ihan kivastihan me käytiinkiin, meidän mittapuulla katsottuna. Tosin taas sain todeta, ettei Niila tykkää kovin kiivaasta kisa-tahdista + ne monenmonet treenit kisojen välissä. Kesällä tulikin pisempi tauko, ja sehän kannattikin! Niilastahan tuli heti alku-syksystä Suomen Tottelevaisuusvalio ihan huippu-pistein! :) Kesällä keskityttiin vähän misseilemään, ja yhdestä näyttelystä tuli ROP-voittokin! Katsotaan mitä tämä vuosi toisi tullessaan... ;)

Remun kanssa keskityttiin treenailemaan tokoa enemmän ja vähemmän. Ehkä kuitenkin hiukan enemmän. Agility kun tuottaa aivan liikaa vauhtia tälle nuorelle herralle... Remun pitäisi opetella keskittymään paremmin, ja sitäkin olemme harjoitelleet. Remun kanssa tuli kuitenkin kierreltyä enemmän näyttelyitä, joista kesällä Remu pokkasi avoimen luokan sertin, viimeisen tarvitsemansa sellaisen! Sittenhän jo oltiinkin luonnetestissä joka meni läpi hyvin, ja Remu sai nimensä eteen Suomen Muotovalion tittelin. Eli se on sitten virallisestikin kaunis! Näyttely-turneen kruunasi meidän vuoden viimeinen näyttely Helsingin messarissa Voittaja-näyttelyssä, jossa Remu oli komeasti VSP ja sai Voittaja 2011-tittelin! Toko-urankin kerkesimme aloittaa syksyllä josta nyt ei ole mitään mainitsemisen arvoista, mutta josko tässä nyt talvella maneesissa ahkerasti treenaisimme ja katselisimme sitten niitä kisoja... :)

Oonalle toivomme myös lisää terveitä päiviä elämään! Vanhuus ei siitä edelleenkään juuri näy, paitsi ehkä jotain pientä. Se on Suuri Kissa! Ja Ansa se jaksaa viihtyä sylissä ja kaikkien lelli-kissana! :)
| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |