:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::31.12.2020
Parempaa uutta vuotta jokaiselle! Kiitos Ystävät, että olette!

Me kävimme tänään vielä Vilman kanssa treenaamassa uuden vuoden treenit kuntoon Haukkuvaarassa. Se olikin meidän osalta viimeiset treenit Haukkuvaaraassa ylipäätään, koska siirrymme treenaamaan muualle. Valmentajamme Oona ilmoitti ykskaks lopettavansa kouluttamisen Haukkuvaarassa, mutta onneksi lisäsi, että hänellä on halli toisaalla Jyväskylässä, ja hän siirtyy kouluttamaan sinne. No mepä toki seuraamme Oona, hän on kyllä niin oiva kouluttaja meille että!

24.12.2020
Hyvää joulua! Meillä piti olla Keuruun perhejoulu, mutta koronan takia ei sitten ollutkaan. Pikkusiskoni onneksi käväisi Keuruulla miehensä kanssa, ja me käväistiin Tapaninpäivän ajelulla Hattulassa isosiskon perheen luona.


Meidän joulukuva.

17.12.2020
Valitettavasti meidän Ansa-kissa jouduttiin tänään viemään eläinlääkärille, ja sille anettiin se viimeinen palvelus. Ansa meni hetkessä huonoon kuntoon, joten päätös oli tehtävä. Ikävä on kova!


Ansalle hyvää matkaa.

12.12.2020
Keuruun Seudun Kennelkerhon pikkujouluja vietetltiin tänään ulkoilupäivän merkeissä. Käytiin lenksulla ja paistettiin makkaraa ja nautittiin jouluisista herkuista. Kivaa oli!


Vilma tonttuilee.

5.12.2020
Tänään piti olla tokokoe Jyväskylässä, mutta pk-liitolta tuli määräys, että loppuvuoden kokeet on peruttava. Joten eipä sitten päästykään kokeeseen tänä vuonna lainkaan. No, saadaanpahan treenailla.

Ja joulukuun tokovalkat Jyväskylän Haukkuvaarassa on myös peruttu nyt joulukuulta kokonaan, mutta itsenäisti saa treenamaan mennä. Joten varailin jo muutamalle illalle kenttää Haukkuvaarasta Vilmalle ja itselleni. Tuleepahan tehtyä jotain.

29.11.-4.12.2020
Läksimme lomareissulle Saariselälle asti. Petri pääsi hiihtelemään jo ensi lumille, eikä me Vilman kanssa eksytty tuntureille. Ihana paikka, sinne täytyy päästä uudestaan.


Saariselän Kaunispään tunturin päältä. Ihanat maisemat, vaikkakin oli pilvistä.


Käväistiin Kiilopäällä, emme tosin lähteneet kapuamaan sitä tunturia ylös. Paluumatkalla näimme, jälleen kerran, poroja.


Koitimme yhtenä yönä käydä bongaamassa revontulia (ei nähty). Täysikuu ja hohtava hanki valaisivat erämaata niin, että olisin voinut Vilman kanssa lähteä samoamaan.
Päiväretki Ivaloon ja Inariin. Yläkuvassa maisemia Saariselkä-Ivalo väliltä, alakuva lähellä Inaria, Inarijärveä tämä kohta.


Vilma ja pakollinen poseeraaminen. Saariselän kauppakeskuksen, Kuukkelin, pihassa odotetaan Petriä, joka on kaupassa käymässä.


Ihania nämä Lapin vaivaiskoivut ja kelohongat!


Vilma lämmittelee huoneistomme takan edessä.

3.10.2020
Koronasta huolimatta olimme Vilman kanssa Keuruun eläinklinikan järjestämässä match showssa. Vilma meni hienosti, sai sinisen nauhan ja sijoittui isojen sinisten neljänneksi. Maskit oli kaikilla naamalla, ja turvavälejä noudatettiin.


Käyttäydyttiin suositusten mukaisesti.

27.9.2020
Tänään järkättiin toiset Tuli-pentutreffit. Opiskeltiin Keuruun Isossa Kirjassa peltojäljen saloihin, oppaana meillä oli Anna Savolainen. Koko päivä meni todella hienosti, sääkin suosi. Kiitos taas ikimuistoisesta päivästä! Kaksi ei tällä kertaa päässyt tulemaan, mutta seuraavalla kerralla sitten.


Vasemmalta oikealle: Piia & Jimi, Noora & Luca, Tuuli & Kjarni, minä & Vilma, Suvi & Picard ja Eija & Onni.

Aloitimme tekemällä Annan opastuksella jäljet, jotka sitten ajoimme koirien kanssa vuorotellen. Sen jälkeen teimme vielä toiset jäljet vanhenemaan, ja tässä välissä söimme. Grillasimme kodassa makkaraa, ja syötiin sitä mitä kukin oli tuonut, nyyttäri-meiningillä. Hyvää oli kaikki! Syönnin jälkeen vielä sitten vuorotellen jäljet ajamaan, ja siinähän se päivä jo menikin! Kiitos Super-Anna ja kiitos pentuset ja iskä! Anna kehui kovasti pentuja, kuinka jokainen jaksoi keskittyä ja haistella jälkeä tosi tarkasti!


Jimi ja Piia jäljellä.


Luca ja Noora jäljellä.


Onni ja Eija jäljellä.


Picard ja Ilja jäljellä.


Kjarni ja Tuuli jäljellä.


Lopuksi vielä yhteiskuva, perhepotretti. Vasemalta oikealle: Jimi, Luca, Onni, Vilma, Kjarni ja Picard.

23.9.2020
Vilma-Kjarni Tuli-pennut tänään 6 kk, ihan puoli-vuotiaita! Jee, onnea ja onnenrapsutukset kaikille pennuille! Kiitos kuvista!


Zeri 6kk. Suosikkityttömme!


Jimi 6kk. Niin iso poika jo!


Luca 6kk. Äitinsä poika!


Onni 6kk. Edelleen isoin pentu!
Onni kävi muuten erään toisen asian takia eläinlääkärillä, ja siellä kuunneltiin Onnin sydäntä (kaksi eri eläinlääkäriä erikoismikroskoopein), eivätkä kummatkaan kuulleet Onnin sydämessä sivuääntä.


Picard 6kk. Iso poika jo tämäkin!


Raja 6kk. Pystykorva, iso poika!

16.9.2020
Tänään sitten jälleen Vilma pääsi Marin käsittelyyn, ja huomasi hyvin, kuinka Vilma nautti! Ei juuri ollut kireyttä missään! Kiitos ihan älyttömästi Mari ja Jaana-Kaisa! Taas on Vilma kunnossa!


Vilma Marin käsittelyssä. Vakava paikka.

12.9.2020
Onni oli tänään ekaa kertaa näyttelyssä, Jyväskylän Killerillä, pentunäyttelyssä. Onni esiintyi hyvin, porukassa meinasi innostua. Mutta hyvä sijoitus, 3. sija hyvällä arvostelulla. Onnea Onni ja Eija, siitä se lähtee!

Kito pyörähti puolestaan Porvoon kr-näyttelyssä saaden ERI 2. Hyvät tulos, onnea!


Eija ja Onni kehässä. Kuva: Tilla Larkiala.

7.9.2020
Vilma pääsi jälleen Jaana-Kaisa Timosen käsittelyyn, ja olikin jo aikakin, taas. Yksi pieni hyppääminen heinäpaalin päältä aiheutti Vilmalle tiukkuutta, jota Mari sai jo viikko sitten hierottua, ja nyt Jaana-Kaisa. Viikon päästä taasen Marille. Mutta Vilma oli jo onneksi parempi!

6.9.2020
Vietimme viikonlopun Helsingissä, pikkusiskoni Annelen ja hänen miehensä häissä. Ihanat häät! Hotellimme oli meren rannalla, olisin vaikka voinut jäädä sinne.


Pakollinen pönötyskuva Vilmasta meren rannalla.

29.8.2020
Kito käväsi Riihimäellä kv-näyttelyssä, pokkasi sieltä vetskuissa ERI 1, SA, PN2 ja vieläpä ROP-VET! Onnea!

25.8.2020
Vilma-Kjarni Tuli-pennut n. viiden kuukauden ikäisiä! Voi hurja kun jalkoja on tullut kaikille valtavasti! Kiitos kun laittelette kuvia ja kuulumisia!


Zeristä on kasvanut vallan viehättävä (ja omatahtoinen) nuori neiti!


Jimi (oikealla kuvassa) "isoveljensä", aikuisen beecee-uroksen vieressä. (En meinannut tunnistaa Jimiä, t:Vuoden Kasvattaja...)
Jimiltä löytyy energiaa!


Lucasta on kasvanut hieno poika! Luca, koirahevoskuiskaaja. Luca muistuttaa ehkä eniten Vilmaa ulkonäöltään.


Onni on mainio marja- ja sienikaveri! Jaksaa puuhastella metsässä ja löytää aina autolle! Hyvä Onni! Tässä vain osa Onnin saaliista.


Hienot karvajalat on Picardillakin, pentueen pienimmällä. Upea koiraskoira on Picardista kasvanut! He jaksavat tokoilla.


Rajallakin raajat senkun kasvavat! Ihana poika tämä Raja on! Välillä täytyy toko huilia, että jaksaa taas heilua!

10.8.2020
Vilman käytin eläinlääkärillä, koska rokotukset piti saada kuntoon ja hampaat puhtaaksi. Hyvin meni tämä keikka, Vilma oli reipas!

8.8.2020
Vilman kanssa peltojäljellä. Saimme koutsin pitkästä aikaa, Anna tuli meitä neuvomaan! SuurKiitos Anna! Vilmalle tuli hiki. Mulle myös.26.7.2020
Vilmalta on lähtenyt karvaa ihan kiitettävästi... Se on ihan kalju! Kestää hetken, ennen kuin se karvamäärä mikä sillä on ollut, kasvaa takaisin. No, tätähän se on pentujen jälkeen.12.7.2020
Vilman kanssa olemme lähinnä tokoilleet ja käyneet peltojäljellä. Selvästi Vilma taas nauttii tekemisestä, kun kroppakin on kunnossa! :)

11.7.2020
Tänään järkättiin ekat pentutreffit meillä täällä Keuruulla Vilma-Kjarni-pennuille! Melkein kaikki pääsivät yhtä lukuunottamatta, koska Jimin omistajalle tulikin yllättäen pakollinen työkeikka. Harmi, mutta onneksi muut pääsivät!

Ensin käytiin pieni lenkki, koirat saivat suurimman osan aikaa olla vapaana. Hirveän hyvin kaikki tuli toimeen keskenään ja kyllä juoksua piisasi! Lenkin lopussa kävimme katsomassa kesälampaita, jotka tuodaan aina kesäksi tähän meidän lähelle aitaukseen. :)

Otettiin toki miljoona kuvaa, ja syötiin lenkin jälkeen. Hitsit miten ihana päivä oli! Tässä vain muutamia kuvia.


Luca, Kjarni ja lammas. :)


Lenkki heitetty! :)


Vilma ja Vilman pennut. Ei Vilmaa meinannut välillä erottaa pennuista, koska karva... :D


Olimme meidän takapihan terassilla, seurustellen ja syöden ja nauttien.


Kjarni ja Zeri miettivät, mille alkais että mainittais... ;)


Muut ihmettelee Zerin vesikippo-käytöstä...


Picard ottaa oppia vierestä, kun Zeri tyhjentää tassuillaan koko vesikipon.


Iskä ja äiskä ois nyt ryhmäkuvassa hyvin, mutta muut ei... :D


Kaikki kuvassa jotenkuten, iskäkin... ;)


Tuuli ja minä pidimme pentuja hihnassa, koitimme olla mahdollisimman matalalla. Jonkinlainen ryhmäkuva sentään onnistui!
Vas. Onni, Raja, Zeri, Kjarni, Vilma, Picard ja Luca.


Ja ryhmäkuva vielä omistajineen, tämän ottaminen oli huomattavasti helpompaa. :)
Vas. seisomassa Ilja, Picard ja Suvi. Vas. istumassa tuolilla Eija ja Onni, toisella tuolilla keskellä Marja, oik. seisomassa minä ja Vilma.
Vas. istumassa alhaalla Lasse, Zeri ja Lea, Roope, Raja ja Kimmo. Kyykyssä Noora ja Luca, sekä Barmi, Kjarni ja Tuuli.

23.6.2020
Vilma on nyt viimeisen kuukauden aikana päässyt neljästi kolmelle eri hierojalle. Mamma kuntoon-kampanja on tuottanut tulosta, ja Vilma alkaa olemaan ihana, pirteä, hyppivä oma itsensä. :)


Vas. yläkuva, Jaana-Kaisan käsittelyssä, oik. yläkuva, Päivin käsittelyssä,
vas. alakuva, Marin käsittelyssä toisen kerran, oik. alakuva Vilma-mamma on kuosissa ja karvaton.
Marin käsittelyssä Vilma kävi myös heti pentujen jälkeen, joten Marilla aluksi ja lopuksi. :)

31.5.2020
Vilma on kyllä toipunut hyvin pentu-keväästä. Viimeisen pennun lähdettyä Vilma oli hieman allapäin ja vetäytyi yksikseen nukkumaan. Mutta piristyi parissa päivässä kun sai kaiken huomion ja luut ja suukot. :) Nyt ollaan käyty peltojäljellä muutaman kerran, ja voi että me tykätään siitä! Varmaan täytyisi tokoakin kokeilla, josko kisoja olisi kohta jossain... :)

28.5.2020
Zeri-tyttönen kävi tänään BAER-testissä, Viikissä. Kuten uumoilinkin, Zerin vasen korva (valkoinen) on kuuro, ja oikea korva (musta) on kuuleva. Onneksi toinen korva on normaali, mutta toki tämä täytyy nyt koulutuksissa ym. tilanteissa ottaa huomioon. Eläinlääkärit ja hoitajat olisivat kuulemma halunneet tämän maailman suloisimman sinisilmän pitää maskottinaan. Enkä ihmettele yhtään... :)


Ihana pövvöpää.


Jääkuningatar.

26.5.2020
Voi kun ihanaa, Vilma pääsi tänään koirahierojalle, Mari Kolkkalalle. Oli kyllä jumeja, Mari sai ne hierottua käsin ja laaserin avulla.

24.5.2020
Tänään olisi ollut Keuruun ryhmänäyttely, mutta koronan takia tämäkin, kuten muutkin koiraharrasteet on peruttu. No, käytiin toimiston tyttöjen kanssa kumminkin Keuruun Liikuntapuistossa vähän fiilistelemässä, turvavälit huomioon ottaen. :)

16.5.2020
No niin, kaikki pentuset ovat lähteneet, pentulaatikko on hiljentynyt. Meille ei jäänyt ketään, joka ehkä nyt harmittaa minua, mutta taas toisaalta, kaikki saivat todella ihanat kodit!

Maanantaina lähti kaksi poikaa omiin koteihinsa. Norppa, eli Luca (Elo Tillan Grace Of Fire) lähti Nooran ja Joonaksen kotiin Ristiinaan harrastuskoiraksi. Nooralla on aiempaa koirakokemusta muun rotuisista koirista, mm. cairnterrieristä. Agilityn ja tokon harrastaminen Lucan kanssa nyt kiinnostaisi. :)

Ja Valkosilmä, eli Picard (Elo Tillan Rock On Fire) lähti puolestaan tähän lähelle, Jyväskylään Suvin ja Iljan kotiin harrastuskoiraksi. Suvilta löytyy myös aiempaa koirakokemusta mm. whippettien kanssa. Picardin kanssa on tarkoitus harrastaa kaikenlaista. :)

Tiistaina puolestaan oli Narden vuoro lähteä. Nardesta tuli Zeri (Elo Tillan Game Of Fire). Ja Zeri matkusti Imatralle saakka Lean ja Lassen kotiin harrastuskoiraksi. Lealla onkin aiemmin ollut bordercollieita, jopa ihan Australista saakka, ja Lea onkin kasvattanut bordercollieita parin pentueen verran reilu kymmenen vuotta sitten. Lean kanssa on sovittu, että Lea käyttää Zerin BAER-testissä heti kun mahdollista. Hienoa, kiitos Lea yhteistyöstä! :) Zeriä kotona on vastassa valkoinen paimenkoira Iines.

Keskiviikkona lähti jälleen kaksi hellantelttua omiin koteihinsa. Vasuri, eli Onni (Elo Tillan Soul On Fire) lähti Eijan kotiin Hytölään, eli suht lähelle tämäkin jäi, onneksi. Eijalla on ollut myös aiemmin bordercollieta (mm. Sari Solannilta), ja Eija on aikoinaan kolme bordercollie-pentuetta kasvattanutkin. Tällä hetkellä Eijalla on muutaman vuoden ikäinen borzoi-narttu kotonaan, joten Onni saakin ison kaverin! :)

Ja sitten myös Oikari, eli Raja (Elo Tillan Light My Fire) lähti Kimmon ja Marjan kotiin Keravalle, Uudenmaan rajan toiselle puolen. Siitä juontaa juurensa myös kutsumanimikin, näin korona-aikana. Sekä sana border. Jos kaikki menee hyvin, Rajasta tulee Kimmolle toinen homekoira. Kimmolla on siis kotona Kimmon eka bordercollie, tänä vuonna 4 vuotta täyttävä Roope (Pikkupaimenen Hit And Run). Roope on myös Kimmon ensimmäinen homekoira. :)

Sitten vielä eilen perjantaina, lähti viimeisenä Päälaki, eli Jimi (Elo Tillan Playing With Fire) Kiuruvedelle Piian kotiin harrastuskoiraksi. Piialla on myös ollut aikoinaan Sari Solannilta bordercollie, ja tällä hetkellä Piian kotoa löytyy 2-vuotias bordercollie uros Thomas (Grancabrio). :)

Onnea teille kaikille ja kaikkea hyvää elämäänne pikkuiset! <3

9.5.2020
Höh, mun sivuilla on ollut teknisiä ongelmia enkä ole päässyt näitä päivittelemään. Mutta jospa nyt taas yhteydet pelittäisi. Pahoittelut!

Pennuille on kodit selvinnyt eilisen myötä. Julkistan niitä sitten ensi viikolla, kun pennut lähtevät uusiin koteihin. :)

8.5.2020
Tänään käytiin sitten "Vasurin" kanssa Jyväskylässä Keski-Suomen eläinklinikalla sydänultrassa. Minä en päässyt klinikalle sisään tämän hetkisen tilanteen takia. Hoitaja kävi sen hakemassa minulta ulkoa, ja sain ennen ja jälkeen tutkimusta eläinlääkärin kanssa keskustella asiasta puhelimitse.

Löydös sieltä sydämestä löytyi, mutta se ei nyt aiheuta minkäänlaista toimenpidettä. Eikä se tule vaivaamaan pentua nyt milläänlailla, eli saa viettää normi elämää. :) Hyvinhän tuo on kasvanut ja kehittynyt normaalisti, ja on edelleen pentueen isoin jätkä. Syntymästään saakka. :)

7.5.2020
Tänään pennut pääsivät automatkalle Jyväskylään, Haukkuvaaraan, jossa niille tehtiin pentutesti. Testaajana Vilman ja minun valkkaope Oona Tuormaa-Soikkeli. :) Kiva oli nähdä, miten pennut reagoivat erilailla ryhmässä, ja kun olivat yksin.

6.5.2020
Pentujen iskä, Kjarni, kävi omistajansa Tuulin kanssa vielä pentuja katsomassa. Saatiin Tuulin kanssa otettua myös vähän yli 6-viikkoiskuvatkin. Kiitos Tuuli, mun luottokuvausapulainen. :)

Pennut löytyvät nyt myös täältä. :)

Ja siis Tuli-nimethän ovat:
Narde = Elo Tillan Game Of Fire
Norppa = Elo Tillan Grace Of Fire
Oikari = Elo Tillan Light My Fire
Päälaki = Elo Tillan Playing With Fire
Valkosilmä = Elo Tillan Rock On Fire
Vasuri = Elo Tillan Soul On Fire


Kuusikko ja Vilma ulkoruokinnassa.


Syönnin jälkeen jaksaa leikkiä.


Leikin lomassa tulee janokin.


Kameralle kerkiää kyllä keikistelemäänkin. Narde, jääkuningatar.


Ja Vasuri.


Leikin jälkeen alkaa väsy painamaan.


Iltapäivällä tuli Tuuli käymään Kjarni-isän kanssa katsomaan pentuja.


Pennut ihmettelee kovasti iskää, joka liikkuu takanani.


Päästiin muutaman pennun aina kerralla iskän kanssa, ettei koko hunnilauma kerralla peloita iskää. :D Tässä Narde ja iskä.


Päälaki ja iskä.


Valkosilma ja iskä.

5.5.2020
Pennut kävivät tänään eläinlääkärillä tarkastuksessa ja silmäpeilauksessa. Silmät on kaikilla ok, myös purennat ym. Mutta.
Nardella on siniset silmät, tämähän on toki ollutkin jo tiedossa. Eikä siis haittaa pennun elämää millään lailla. Ja BAER-testiin tyttö menee sitten uuden omistajan kanssa, toisen valkoisen korvansa takia.
Norpalla on kaikki ok.
Oikarilla ja Päälaella löytyi vain toinen kives. Toki voi olla, että näillä sitten toinen kives laskeutuu myöhemmin.
Valkosilmällä ei löytynyt vielä kiveksiä kumpaakaan. Tälläkin tyypillä saattaa ne laskeutua myöhemmin.
Vasurilla on muutoin kaikki ok, mutta sydämessä kuului pieni sivuääni. Tämän tutkitutan tällä viikolla Jyväskylässä sydänultrassa.

29.4.2020
Nopeasti hoituu tämä pentujen rekisteröiminen netissä, OmaKoirassa. Siellä ne jo on, KoiraNetissä! Tuli-pentue! :)

Kymmenen vuotta sitten ja nyt taas! Laatu korvaa määrän! ;)

28.4.2020
Pentujen sirutus tehtiin tänään, sirut laittoi Laura Pitkänen täällä meidän kotona. Kiitos Laura! :)

21.4.2020
No niin, tässä 4-viikkoiskuvat. Tosin osa tänään otettu (neljän viikon ja yhden päivän ikäisenä...).


Narde


Norppa


Oikari


Päälaki


Valkosilmä


Vasuri

19.4.2020
Kyllä tässä vain aikaa menee pentuja hoitaessa. Mutta tykkään! :) Sivut ovat taas kyllä jääneet päivittämättä, mutta tässä vähän taas, tunnelmaa ja kuvia.

Pennut ovat saaneet jo matolääkkeet ja kiinteää ruokaa. Hyvin maistuu ruoka! Nyt ne kasvavat hurjasti! Ja liikkuvat jo hyvinkin ketterään sille päälle sattuessa.

Tänään pennut ulkoilivat ekaa kertaa, ja naapurista tultiin jo tutustumaan pentuihin! Rohkeasti pennut tervehtivät! Näin korona-aikana vieraat käyvät vain pihalla, sisälle en päästä.

Vilma voi hyvin! Se jaksaa huolehtia pennuistaan, putsata, syöttää ja leikittää niitä. Se on niin liikuttavaa katseltavaa.


Vielä mahtuvat kaikki pentuset yhtäaikaa tissille. :)


Ekaa kertaa ulkona. Vähänkö siistiä!


Naapurin tyttö tuli pentuja katsomaan. Rohkeasti pennut tutustuivat!


Ulkoilun jälkeen nukutti hyvin (Päälaki).


I'm so cute, or what!? :) (Narde)

13.4.2020
Pennut jo kolme viikkoa nuoria! :) Tässäpä yksityiskuvat.


Narde


Norppa


Oikari


Päälaki


Valkosilmä


Vasuri

7.4.2020
Meidän ihana Vilma-mamma täyttää tänään jo neljä vuotta! Onnea Vilma! <3


Rakas synttäri-tyttö! :)

29.3.2020
Vilman pennut tänän 6 vuorokautta nuoria! :) Painot nousee, ja Vilmalta alkaa maitoa tulemaan kivasti! Kyllä se tästä! Tässäpä pennuista yksilökuvat, ja työnimet. Värityksen perusteella nimet annettu. Ja sukupuolen.


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Vasuri" (valkoinen kaulus katkeaa vasemmalla puolella)


Uros "Päälaki/Päällikkö" (valkoinen merkki katkeaa niskassa/päälaella)


Uros "Päälaki/Päällikkö" (valkoinen merkki katkeaa niskassa/päälaella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Oikuri" (valkoinen kaulus katkeaa oikealla puolella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Norppa" (eli "normi", mikään valkoinen merkki ei katkea kaulassa/päälaella)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Uros "Valkosilmä" (valkoinen merkki ulottuu (melkein) silmiin)


Narttu "Narde", koska prinsessa


Narttu "Narde", koska prinsessa


Narttu "Narde", koska prinsessa

26.3.2020
Pennuilla painot nousee kivasti, ja Vilma kyllä jaksaa jo hoitaa hienosti pentujaan! Annan silti vähän jokaiselle pennulle vielä lisäravintoa.

Kyllähän tämä taas työstä käy! Viimeksi täällä on pennuntuoksua ollut kahdeksan vuotta sitten! Ja silloin oli helppoa, kun oli vain yksi pentu! Onneksi olen nyt lomalla, ja nukun Vilman ja pentujen kanssa samassa huoneessa. Silti, kaikki arvelluttaa. Kiitos kaikille meitä tsempanneille!

24.3.2020
Aamullakaan Vilma ei oikein lämmennyt imettämään pentujaan, mutta nuoli jo vähän jokaista, kun näytin niitä erikseen. Aamupäivällä oli jo pakko kokeilla, mitä imettämisestä tulisi. Vilma pentulaatikkoon kyljelleen, ja pennut yksitellen tisseille. Vilma kyllä murahteli, mutta antoi pentujen olla tissillä. Minä olin koko ajan vieressä vahtimassa. Hyvin se siitä lähti, ja Vilma jo kovasti alkoi pentujaan nuolemaankin ja hoitamaan. Iltaan mennessä imetyskin sujui jo oikein mallikkaasti.

Rakkaat kiitokset rakkaille Ystäville, jotka autoitte! Olette timanttia, kaikki! Tiedätte kyllä!

23.3.2020
Eilen sunnuntaina Vilman lämmöt laski alle 37 asteen iltapäivällä. Siitä se odottelu alkoi. Lämpöjä mittailin tasaisesti ja seurasin muutenkin Vilmaa. Tänään, maanantaina iltapäivällä soitin varmuuden varalta eläinlääkärille, josta neuvottiin vielä odottelemaan. Heti puhelun jälkeen Vilman poltot alkoivat ja vedet meni. Tunnin verran Vilmalla supisteli hyvin, mutta mitään ei kuulunut. Soitto Jyväskylään eläinlääkärille, josta neuvottiin tulemaan paikalle. Onneksi Petrikin oli kotona, joten päästiin lähtemään.

Eläinklinikka Tähdessä eläinlääkäri Marjatta laittoi heti Vilmalle tipan sekä kalkkia, ja ottivat rtg-kuvan. Ekana tuleva pentu oli selällään tulossa. Vilmalla supistelut kyllä jatkui hyvin, ja Marjatta antoi vielä oksitosiinia. Marjatta koitti kädellä, saisiko pennusta otteen. Vain pää tuntui, eikä otetta saanut. Vielä uudestaan kalkkia ja oksitosiinia, ja koitettiin saada pennusta ote, mutta ei. Pentu jäi hartioistaan kiinni, eikä mahtunut lantioluun "yli". Enää ainoaksi vaihtoehdoksi jäi leikkaus.

Leikkaus sujui hyvin, ja kohta minulle tuotiin kuusi palleroa! Niitä kuivasin ja hieroskelin. Katsoin jo vähän sukupuolia, ja tuntui, että kaikki oli poikia! No oli sitten kumminkin yksi prinsessakin joukossa! Kotiin päästiin lähtemään ohjeiden ja lääkkeiden kera, kunhan Vilmakin heräili.

Kotona taasen Vilma kovasti pentuja ihmetteli, ei tullut pentulaatikkoon, vieressä oli kyllä. Pennuille annoin korviketta, ja koitin itsekin nukkua.


Kuusikko. Nartun tunnistaa tuosta yhdestä valkoisesta korvasta.

18.3.2020
Tänään käytin Vilman röntgenissä, samalla Vilma sai toisen herpes-rokotteen. Minä näin kuvassa seitsemän selkärankaa ja viisi kalloa... Onneksi eläinlääkäri laski kuusi, molempia. Huh! :)

8.3.2020
Hyvää naistenpäivää! Täällä voidaan paksusti! Ja hyvin! Ruoka maistuu hyvin, mutta kun on kikkaillut, ne kikkailut pitäisi pitää siinä ruoassa. No, pääasia että syö. ;) Vilmalle röntgen on varattu parin viikon päähän ja johan se laskettu aikakin alkaa olla reilun kahden viikon päästä.


Vilman pyöreyttä ei oikein saa kuvaan, mutta tässä se nyt koko komeus on.

21.2.2020
Tänään sain todella surullisen viestin Sannilta. Sanni vei Fridan eläinlääkärille vatsavaivojen takia. Frida tähystettiin ja mahalaukusta löytyi iso kasvain, joka esti mahan normaalin toiminnan. Ennuste oli huono eikä hoitoa oikein ollut. Joten raskas päätös piti tehdä. Lämmin osanottomme Sannille! Nyt on Fridalla hyvä olla.


Ei vapaata vangita voi....

20.2.2020
Myöhäiset ystävänpäivät sekä muut... Täällä vain ollaan ja odotellaan. Onnellisesti. Tänään käytin Vilman ultrassa ja kyllä! Kyllä siellä masussa pentuja näkyi! Voi kun on mukavaa!!! Vilma on ollut hieman nirsolla päällä, ei ihan aina kaikki ruoka maistu ja on pitänyt tehdä kikkakolmosia, että edes osa ruoasta menee. Ja kyllähän se sitten pitkin päivää käykin syömässä, mutta saisi syödä paremmin. Mutta onhan Vilma nyt pyöristynyt jo tosi kivasti ja tisuset punoittaa mukavasti.

30.1.2020
Tänään käytin Vilman Tähdessä, jossa Vilmalle annettiin koirien herpes-rokote, joka myös suojaa pentuja tuota virusta vastaan.

Viime viikolla tosiaan Vilman ja Kjarnin astutus tapahtui, ensin tiistai-iltana ja toisen kerran torstai-aamuna. Molemmilla kerroilla tämä tapahtui ulkona ja olivat nalkissa reippaasti yli puoli tuntia, molemmilla kerroilla. Täytyy myös sanoa, että -!onneksi ei ollut tammikuun paukkupakkasia!- Ja olin yksin molemmilla kerroilla, mutta ei se haitannut! Homma toimi silti hienosti ekakertalaisilta! Kiitos kumminkin luottosutenööri Anneli, kun autoit!

Perjantaina jo Vilma olikin "kireä", ja hän näyttikin sen Kjarnille erittäin hyvin! Ehkä torstainakin saattoi Vilmasta huomata, että parhaat päivät alkavat jo olla tässä, mutta käänsi kyllä häntäänsä ja seisoi hyvin. Onneksi varmistus siis tapahtui! Nyt sitten onnellista odotusta Vilmalle! :)

21.1.2020
Vilman juoksut alkoi n. puolitoista viikkoa sitten ja Kajrni tuli meille viikonloppuna ja tänään illalla vihdoin eka onnistunut astutus tapahtui! Upeaa! Päivittelen näitä tietoja lähinnä tuonne Pentuja-sivulle. Mutta, tästä se alkaa, onnellinen odotus. :)

6.1.2020
Hyvää Loppiaista! Loppiaisen kunniaksi, pentue-sivuilla on tieto tulevan pentueen isästä. Vilmalla kun on näitä rajoittavia tekijöitä, kuten TNS ja Glaukooma-kantaja, niin isä-ehdokkaat supistuivat kyllä entisestään. Mutta onneksi kuitenkin sopiva uros löytyi varsin läheltä. :) Nyt vain ne juoksut saisivat alkaa. :)

Tuossa muita uutisia, ja etenkin noita Australian hirveitä paloja seuratessani, minun oli pakko laittaaVilman kasvattajalle Laurenille sähköpostia, että minkälainen hänen tilanteensa siellä mahtaa olla. Lauren on tällä hetkellä turvassa Sydneyn palolta, mutta savua, tuhkaa ja kaikenlaisia jäänteitä tulee taivaalta. Jotkut hänen ystävistään ovat valitettavasti menettäneet kotejaan. Lauren vastasi minulle ilta-kahdeksalta paikallista aikaa, ja vielä silloin siellä oli +44 astetta lämmintä. Huh! He todella kaipaavat sadetta sinne. Toivokaamme kaikki sinne sadetta, ja sitä myöten pelastusta niin ihmisille, kuin villieläimille!

1.1.2020
Todella Hyvää Uutta Vuotta, sekä uutta vuosikymmentä! :)

Viime vuosi oli jonkin verran raskas. Menetimme rakkaat Armin niin yhtäkkiä, ja Remun kunto huononi siinä määrin, että oli pakko luopua tuosta ihanasta pojasta.

Mutta Vilman kanssa tehtiin kaikenlaista kivaa! Kisattiin tokossa, avoimesta luokasta saimme heti tammikuussa 1-tuloksen, jolla pääsimme voittajaluokkaan. Voi-luokan tosin korkkasimme vasta joulukuun lopulla, josta saimme lähinnä vain kokemusta...

Kevään ja kesän tullessa aloimme taas kulkemaan pelloilla, jota odotimme kovasti! On se niin mukavaa puuhaa ettien että! Myös näyttelyissä kävimme kesän aikana muutamassa. Toki Keuruun näyttely, josta jälleen pokkasimme SERTin ja ROPin! Muissahan näyttelyissä kävimme vain "harjoittelemassa"... ;) Mutta näyttelyissä näimme myös niitä tärkeitä "sukulaisia"!

Uuttakin saimme opetella, nimittäin NoseWorkia. Se olisi sellainen laji, josta tykkäisimme Vilman kanssa. Tosin sen harjoittelu on vähän hankalaa, kun ei itse vielä lajia oikein osaa, eikä oikein ole opettajaakaan.

Hierojalla Vilma kävi säännöllisesti, ja taisimme joitain terveystuloksiakin kartuttaa. Selvisi ainakin, että Vilma on glaukooma-kantaja, joka nyt siis on otettava (ja on otettu) huomioon tässä pentu-projektissa. Kunhan ne juoksut nyt alkaisi...

Ansa on voinut ihan hyvin. Kovin se jo Armia kerkesi etsiä, ja pitkään etsikin. Ansa oli jo kuitenkin kerennyt Armiin sen verran kiintyä, että Ansa oli kovin kovin iloinen uudesta, vaikkakin vähän riehakkaasta, kaverista.

Kasvateistani Kito oli viime vuonna taasen reissanut, saaden ulkomailta ainakin Liettuan Veteraanivalion-tittelin! Eihän näissä kohta meikäläinen pysy perässä... Erkkarissa Kito sai upeasti ERIn vetsku-luokassa. Myös muutaman Roppi-Vetskun Kito kävi pokkaamassa, tuorein ja kivasti yllättävä oli Helsinki VeteraaniVoittaja 2019-titteli! Upeaa!

Myös Giira kävi jokusen näyttelyn viime vuonna, ollen parissa näyttelyssä ROP-VET! Todella hienoa! Erkkarissa myös Giira sai ERIn!

Niin vain Remun ja Giiran Frodo-velikin lähti taivaan tuolle puolen. Giira siis on onneksi vielä Niilan ekasta pentueesta.

Pyry sai onneksi uuden perheen! Onnea vielä Vesalle ja hänen perheelleen, siellä on mennyt todella hyvin!

Edelleen on ikävä Saria... Tämä ikävä ei häviä koskaan, eikä sen tarvitsekaan. Suru vain muuttaa muotoaan.


Vilma katselee Sarin muistopäivänä 4.10. taivaalle, josta Sari lähettää tähtisadelunta.

Teetin eräästä kuvasta "kolikkopussukan". Riemukaupalla (eräänlainen koirantarvikeliike) oli omakuva-kampanja syksyllä, jossa sai omasta lemmikistään teettää kankaisen pussukan, meikkilaukun, treenikassin tms. Minäpä teetin kaksi "kolikkopussukkaa", joista toisen lähetin joululahjaksi Vilman kasvattajalle Laurenile, Australiaan. Niistä tuli upeat!


Vasemmanpuoleinen kuva on original, mistä teetin nuo oikealla olevat pussukat.

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |