:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::28.12.2014
Riikka ja Pyry tulivat käymään pitkästä aikaa meillä! Käytiin vähän treenaamassa tokoa, aika vähän kylläkin kun tuo pakkanen jonkin verran haittasi, etenkin ohjaajia... Onneksi sitten tokoilun jälkeen mentiin meille, juotiin kuumaa kahvia sekä syötiin torttuja. Mukava kun kävitte!

24.12.2014
Oikein ihanaa Joulua, sekä Parempaa Uutta Vuotta Kaikille! :)

6.-7.12.2014
Hyvää itsenäisyyspäivää! Tänä viikonloppuna olimme Helsingissä, nimittäin messari-viikonloppu oli tiedossa. Mukava sellainen! :) Kavereita oli taas niin kiva nähdä!

Tällä kertaa mukaan lähti niin Remu kuin myös Niila, koska Niilahan ei ole päässyt pitkään aikaan messariin. Ja noin kolmea viikkoa ennen tätä viikonloppua muistin miksei Niila ole päässyt mukaan. Siltähän lähtee karva aina näihin aikoihin! En sitä ilmoittautumisaikana muistanut... Eikä siltä nyt niin pahasti sitä karvaa vielä lähtenyt, eli kelpasi esiintyä. Niila sai esiintyä molempina päivinä, Remu oli kehässä vain sunnuntaina.

Lauantai-aamuna ylös aivan liian aikaisin, ja liikenteeseen lähdimme hetimiten. Bortsut kun alkoivat taas klo 9.00, nartut tosin kymmeneltä. Niila oli viimeinen, mutta hyvähän se oli olla paikan päällä hyvissä ajoin, sekä varata aikaa ajamiseen. Helsingin messukeskuksessa olimme siinä yhdeksän kieppeillä, ja ennen kuin siirryimme sisälle ja saimme leirin pystyyn, oli siinäkin jo aikaa kulunut.

Häkkialue kehämme vieressä oli aivan tupaten täynnä, niin ettemme edes sekaan mahtuneet. Koitimme yhteen väliin ahtautua, mutta ei se niin vaan onnistunut... Sanotaanko näin, että toivottavasti seuraavina vuosina saan Petrin edelleen matkaan mukaan... Tyydyimme olemaan sallitun häkkialueen aivan rajan vieressä. Ulkopuolella kuitenkin. Vierestämme sitten onneksemme lähti eräs ystävällinen nuori nainen hetken päästä koiriensa kanssa jo pois, että saimme häkkimme häkkialueen sisäpuolelle.

Bortsuja arvosteli Pamela Runderkamp Alankomaista, vanhempi rouva. Bortsu-vetskuja oli yhteensä vain kolme, yksi uros ja kaksi narttua. Niila siis arvosteltiin viimeisenä. Niila esiintyi hienosti, mutta tällä kertaa tuli EH ja Niila sijoittui toiseksi kilpailuluokassa. Se toinen narttu sai siis ERIn ja näin ollen myös veteraani-voittaja-tittelin. Onnea heille!

Tällä tuloksella (ja karvamäärällä, sitä kun oli vähän enemmän kuin parilla muulla Pikkupaimenella) "pääsimme" Niilan kanssa kasvattajaluokkaan, jossa oli myös Juuso (P. Jazz You Up, onnea heille myös veteraani-voittaja-tittelistä), Jippo (P. Ex-treme Action) ja Tazma (P. The Next Page). Sijoituimme toiseksi KP:n kera. Onnea Sari!

Mepä pääsimme lähtemään hotellille hyvissä ajoin. Veimme tavarat hotellihuoneeseemme ja kävimme syömässä läheisellä abcilla. :) Sitten takaisin hotellille, vaihdoimme vaatteet, katsoimme vähän aikaa "Tuntematonta" mutta kyllä alkoi väsy painaa joten nukuimme pienet päikkärit. Tosin minä en saanut kovin hyvin nukuttua, koska lähellä olevasta huoneesta kuului vähän väliä koiran haukuntaa... No, nousimme ylös ja päätimme lähteä vähän ajelulle. Minulla oli toiveissa päästä ajamaan Presidentin linnan ohi, olihan siellä itsenäisyyspäivän vastaanotto juuri aluillaan... :D Tämä viisaampi osapuoleni tyrmäsi ajatukseni heti alkuunsa, ja varmaan hyvä niinkin. Keskustan tuntumassa kun ajelimme, vastaan tuli neljä poliisiautoa (maijoja kaikki) peräkanaa valot vilkkuen ja pillit soiden. Mellakoitsijoita menivät varmaan taltuttamaan.

Ajelimme siellä sun täällä, kävimme katsomassa Petrin vanhaa asuinaluetta, missä hän on aikoinaan asunut, "hobittilassa" :D siis KONTUlassa. :D :D Petristä kuorituikin oiva matkaopas kun hän kertoi aina missä olimme. Minä vain katselin paikkoja ja ihastelin sitä "suuruutta" (sekä jouluvaloja). Kokelin vielä muutaman kerran, josko oltaiisin ajeltu linnan ohi, mutta ei niin ei. Kyllä siinä silti reipas pari tuntia vierähti ajellessa. Ja Helsingissä oltiin koko ajan. Melkein.

Koirat käytettiin vielä ulkona ja eikun iltaa viettämään hotellille. Linnan juhlien jälkimaininkeja katselin sitten vain televisiosta. Ja hyvissä ajoin nukkumaan. Me kun päätimme olla sunnuntaina messukeskuksessa nyt tosi hyvissä ajoin.

Sunnuntai-aamuna pienen hotellissa saamamme aamupalan jälkeen lähdimme messariin. Siellä olikin nyt hyvin väljää, ja saimme häkkimme juuri siihen mihin halusimme. Muutaman muun aamuvirkun häkin viereen. :) Käytin koirat rauhassa ulkona ja odottelin vain rauhassa kehän alkamista. Tänään bortsuilla oli tuomarina Jeff Horswell Iso-Britanniasta. Aika sama määrä oli bortsuja tänäänkin, veteraanit olivat täsmälleen samat kuin eilen.

Kauhukseni katselin, kuinka ronskisti tuomari koiria käsitteli. Asiallisesti kyllä, mutta hieman liian kovin ottein. Remu kun ei siitä käsittelystä niin välitä. Riikan sanoin, koiran ei tarvitse käsittelystä tykätä, mutta sen täytyy sietää sitä. Ja näinhän Remu kyllä sietää, muttei tykkää. Mietin jo jättää Remun pois, mutta mentiin kumminkin. Valio-uroksissa taisi olla seitsemän, me Remun kanssa viimeisiä. Yksilöarvostelussa määrätietoinen mutta hellä "kuristusote" hihnasta ja kovasti Remulle lörpöttelin, että "tuomari vain katsoo, hyvä poika kun antaa katsoa, se vain vähän katsoo, hyvä poika..." :D Ja hienostihan se meni! Nou hätä! :D Kyllä olen ylpeä Remusta! Sitten edestakais ja ympäri-juoksut ja tuomarin eteen pönöttämään. Remu sai ERIn, kilpailuluokassa ei enää jatkoon asti päästy. Arvostelussa luki, että liian pitkärunkoinen...

Hetken odottelun jälkeen Niilan kanssa kehään, tänään taas viimeisenä. Tosi hyvin Niila esiintyi, eikä sen kanssa tarvitse kopelointia jännittää. Se kun niin tykkää, "suuhuntunkija". :D Niila sai ERIn ja sijoittui jälleen toiseksi. Onnea taas voittajalle, kaksi titteliä samana viikonloppuna on kova juttu! :) Onnitelut myös Minnalle ja Tazmalle ROPista sekä Sarille ROP-kasvattajaryhmästä! Täällä on luettavissa Niilan arvostelut ja täällä Remun arvostelu.

Minä käväisin vielä pikku kierroksen myyntikojuissa katselemassa vain, mukaan ei nyt lähtenyt kertakaikkiaan mitään. Sitten jo pakattiin kimpsut ja kampsut ja auton nokka kotia kohti. Kiitos isälle ja äitille kissojen hoidosta, taas kerran! :)

4.12.2014
Voi kauhistus! Olen vallan unohtanut päivittä tänne synttäri-onnitteluja. Ja vieläpä oman kissani... Se on nyt siellä, 4.11. päivän kohdalla, käykää lukemassa. ;D (Vieläkään en ossaa linkittää.)

Meille ei sen kummempaa kuulu. Talvea vietellään, lumetonta sellaista. Ihan vähänhän tuota lunta on tullut, mutta aika tummaa on. Tokottelemaan en ole nyt viime aikoina ehtinyt, maneesi varmaan taas porukalla vuokrataan, eli jospa sinne sitten vuoden vaihteen jälkeen. Tosin Niilan kanssa ollaan jonkin verran rally-tokoiltu, se on tosi hauskaa molempien mielestä. Oltiinhan me viime sunnuntaina rally-toko-näytöksessä täällä Keuruulla Joulumaassa, joulukauden avajaisissa. :) Päivi onkin jo patistellut kisoja katselemaan, sen verran on kuulemma lupaavan näköistä menoa... Katsotaan. ;)

1.12.2014
Onnea valtavan paljon Venlan H-pentueelle, täyttävät tänään jo 11 vuotta! :)

9.11.2014
Tänään lähdimme Niilan kanssa Jyväskylän kv-näyttelyyn, hyppäsimme Ellun, Samin sekä Rokin (McSanikan Chicory) auton kyytiin. Tuomarina bortsuilla oli Tamas Jakkel, Unkarista (jun-luokka oli eri tuomarilla, Meg Purnell-Carpenter, englanti). Bortsuja oli ilmoitettu yhteensä 34, junnuja 7. Niila oli ihan viimeinen. :)

Minäpä esitin jälleen Rokin valio-uroksissa, ja Rokihan meni hienosti, niin kuin aina. :) Tuomari ei vaan tuntunut tykkäävään Rokin isosta koosta, siitä EH 3. Niila oli ainoa bortsu-vetsku, ja Niila esiintyi tosi hyvin. Siitä saatiin ERI 1 SA ja ROP-VET! :D PN-luokassa ei sijoitusta tullut, tuomarin mielestä kun Niila oli sitten liian matala...

Kasvis-luokassa Niila vielä edusti Pikkupaimenia yhdessä poikien kanssa, eli Jipon (Pikkupaimenen Ex-Treme Action), Einon (P. Tryue Magic) ja Rönnin (P. Time After Time) kanssa. Siitä Sarille onnittelut, KP ja ROP-kasvattaja! :)

No haluttiinhan me Niilan kanssa jäädä vielä isoonkin kehään, etenkin kun sen alkuun oli vajaa tunti. Ellu ja Sami tosin lähti jo kotiin, mutta onneksi Tuija oli "töissä" näyttelyssä, joten hän pystyi jäämään eli hänen kyydillä pääsin kotiin. Kiitos! Isossa kehässä ei menestystä tullut, vaikkakin läheltä liippasi. Nimittäin tuomari valitsi jatkoon belggarin meidän vierestä. :D No ja täällä Niilan arvostelu.

5.11.2014
Oli niin rajut bileet eilen, että meidän mummot väsähti... :D


Oonalla on tosi rankkaa...

4.11.2014
Tänäänhän on Oonan syntymäpäivä! Hän täyttää huikeat 15 vuotta!!! Hirveesti onnee meidän teräsmummelille! Oona on tosi hyvässä kunnossa, eikä käyttäydy ikänsä mukaisesti... Edelleen saa iltavillejä. :D Mutta sehän on hyvä se! Onnea myös Sylvi-veljelle, jolla menee myös kuulemma tosi hyvin. :) Kauniit ajatukset lähtevät myös toiselle veljelle Veikalle, sinne pilvien päälle.


Kiireinen eläkeläinen kerkesi edes hetken poseerata...

25.10.2014
Aamulla suunnattiin Seinäjoelle, koiranäyttelyyn, johon olin Niilan ilmoittanut vetsku-luokkaan. Petri ja Remu läksi mukaan seuraa pitämään. ;) Onneksi jo viikko sitten vaihdettiin autoon talvirenkaat, joten oli hyvä mieli lähtä matkaan. Tiet olikin jo paikka paikoin tosi luikkaita.

Bortsuilla, 29 kpl, tuomarina oli vanhempi belgialais-rouva, Ingrid Hectors. Niila oli ainoa veteraani, ja Niila saikin kunnian tänään ottaa vastaan ekan ROP-VET ruusukkeensa. :) Paras narttu-luokassa Niila sijoittui kolmanneksi. Niilan arvostelu löytyy täältä. Päätettiin, tai minä päätin, jäädä isoon kehään. Pojat läksi aikaansa viettämään siksi aikaa kaupoille, kun me Niilan kanssa jättiin Areenalle odottelemaan.

Ne kolme tuntia vierähtikin aika nopsaan, vaikkakin viimeinen tunti on aina pitkä... Näyttelyn parhaan vetskun tuomaroi Juha Putkonen. Vetskuja oli ihan kiitettävästi ja kokooma-kehässä vierähtikin jokin aika, ennen kuin tuomari oli katsonut kaikki läpi. Isossa kehässä käytiin näyttäytymässä eikä siellä sen kummempaa menestystä tullut. Kokemusta vain, meidän veteraanille. ;D

Onnea vielä Sannille ja ROP-PENTU Piinalle (Something Like Extravagant). Sarin sheltti-Kuurakin (Pikkupaimenen One Hit Wonder) oli mukava nähdä! :) Me mentiin kaupan kautta kotio, oltiin illalla kotona puoli kasin maissa, eli tuli oltua reissussa sen 12 tuntia. :) Mutta onhan se mukava matkata perheen kesken. ;)

22.10.2014
Kylläpä nuo pakkaset alkavat tulla toden teolla. Nyt jo muutamakin pakkasaste tuntuu tosi kylmältä. Mutta koiratpa vain nauttivat! Etenkin Remu! :D Se ei millään malttaisi tulla sisälle lenkin jälkeen, se vaan piehtaroisi maassa. No, odotan toki itsekin, että pääsisi jäälle kävelemään, mutta sitä saanee odottaa vielä hetkinen...

17.10.2014
Kylmät ilmat alkavat lähestyä ja tänään ekaa kertaa tänä syksynä lämmitettiin takkaa. Ja tänäänhän on Ansan syntymäpäivä! :D Onnea meidän Ansalle, nyt hän siirtyi ikäneito-sarjaan, veteraaniksi siis. ;)

12.10.2014
Meidän kennelkerhomme tämän vuoden viimonen tokokoe, jossa toimin koetoimitsijana. Onneksi ei ihan vielä kamalan kylmä ollut, mutta kylmä kumminkin. Tumarina oli Tommi Varis, hän ei ole ennen meillä tuominnut, joten varmaan senkin takia osallistujia oli ihan kivasti! Päivä sujui hyvin.

11.10.2014
Kennelkerhon järjestämä toto-juoksu oli tänään, johon osallistuin molempien koirien kanssa. Juoksu pidettiin koulutuskentällämme, ja tapahtumaan tuli mukaan myös ihkaoikea whippet-ihminen! Ja saimme kokeilla viehettä! Sehän oli hauskaa se! :D

Niila syttyi vieheelle tosi hyvin, pystyin jopa itse lähettämään Niilan lähdöstä, ja sehän lähti ajamaan viehettä tosissaan! Maalissa se sai "tappaa" saaliin. Näki, että Niilakin tykkäsi tosi paljon!! :D Minä itse menin sitten maalilinjalle ja Sami päästi Remun matkaan. Ajattelin, ettei Remu välttämättä vieheen perään lähde, ja vaikka viehettä Remullakin käytettiin, kyllä mamma veti Remua enemmän puoleensa. ;D

Noo, minun koirani kuitenkin pitivät perää tuloksissa, mutta ajatelkaa! Niila voitti Remun!! :D :D Niilan aika noin sadalla metrillä 8,77 s. ja Remun aika 8,99 s. Ai kuka voitti? No whippet tietty, ajalla 6,49 s.!

Tämä whippet-ihminen, Harri, näytti myös miten hänen whipukat juoksevat. Ja kyllähän ne juoksevat. Lujaa.

4.10.2014
Osallistuttiin Keuruun eläinklinikan mätsäriin, eläintenpäivän kunniaksi. Ilmoitin mätsäriin vain Niilan, Erica sai esittää sen. Lapsi&koira-kilpailussa sijoittuivat kolmanneksi ja isoissa koirissa Niila sai sinisen nauhan, ja oli jopa 5-6 parhaan joukossa, mutta tippuivat sitten pois. Mutta kivaa oli! :)

28.9.2014
Kito ja Janniliisa olivat tänään luonnetestissä. Testi pidettiin Helsingissä ja tuomareina olivat Anu Hatunpää ja Johanna Cederlöf. Kito sai tosi kivat pisteet +124, mutta laukauksen tuomarit tuomitsivat laukausalttiiksi, jota Janniliisa vähän veikkasi. Eli hylky siitä tuli. No, ei voi mitään, mutta jospa joskus kokeilisitte uudestaan.

20.9.2014
Ilmoitin Niilan kymppi-vee synttäreiden kunniaksi Tampereelle ryhmänäyttelyyn. Ilmaiseksi vieläpä Niila pääsi esiintymään veteraaniluokkaan, niin mikä ettei. :) Bordercollieita oli näyttelyyn ilmoittautunut yllättävän paljon, yhteensä 25! Tuomarina oli norjalainen Per Kristian Andersen. Vetsku-narttuja oli ilmoitettu kaksi, mutta se toinen oli jäänyt pois. Niila sai ihan kivan arvostelun, mutta taisi olla tuomarin mielestä liian pieni... EH saatiin. Täällä Niilan arvostelu.

9.9.2014
Onnea ihan kamalan paljon "minun-pikku-fifille", Niilalle, jolle tulee tänään tasan kymppi vuosia täyteen!!! Olet edelleen reipas ja jaksat juoksuttaa reippaasti Remua! :D Juu, uskokaa tai älkää, Niila niitä "juoksu-kohtauksia" enemmän saa kuin Remu. Ja silloin mennään eikä meinata! :D

6.9.2014
Niilan Iltatähti, Pyry-boy oli tänään Äänekosken ryhmänäyttelyssä. Pyry sai ekan SERTin ja oli myös VSP! Wau, onnea paljon Pyry ja Riikka!! :) Tuomarina oli Jaana Hartus.

31.8.2014
Minä olin tänään Keuruun tokokokeessa sihteerin hommissa Katjan kanssa. Niilakin pääsi kehään avustajan muodossa. :) Hyvin häiriköitiin ev-luokassa paikallaoloissa, vaikkakin hyvinhän tuo meidän mummeli paikallaan istui ja makasi. :D

28.8.2014
Unohdin, mutta laitan silti nyt tälle päivälle... Onnea siis ihan valtavan paljon meidän Rempalle!!! Joka siis täyttää kuusi vuotta! :) Onnea myös Giiralle ja Frodolle, Remun ihanille sisaruksille! :)

24.8.2014
Tänään Kito ja Janniliisa olivat sitten Heinolan kaikkien rotujen näyttelyssä ja siellä he sijoittuivat hienosti paras narttu-luokassa kolmanneksi! Onnea taas! On teillä kova tahti päällä! :)

23.8.2014
No jopas taas! Kito oli tänään Nokian ryhmänäyttelyssä ROP!!! Siis hyvänen aika Kiton ja Janniliisan tahtia! Onnea ihan valtavan paljon, taas kerran! :D Tää ei voi lopettaa tätä hymyilyä... :) Näyttelyssä oli bortsuja kaksitoista ja tuomarina oli Harry Tast. Ryhmä-kehässä Kito oli jatkossa kahdeksan parhaan joukossa, mutta eivät silti yltäneet ihan palkinto-palleille.

Ja tässäpä nyt näitä kuvia, mm. erkkarista (en ossaa linkittää, mutta rullatkaa sinne 26.7. päivän kohdalle, niin sieltä löytyy pari kuvaa). Kuva-albumissa hieman lisää.

Ja kuvia myös matkaltamme kuva-albumissa. Kuvat ovat lähinnä nähtävyyksistä ym. Katsoo ken tahtoo. :) Toivottavasti kuvat näkyvät. Mulla oli hankaluuksia saada niitä albumiin, mutta sain jotkut jotenkin...


Latviassa, Adazissa 26.7.2014. ROP-koirat sai kuvauttaa, joten mehän kuvautettiin molemmat yhdessä. :) Äiti ja poika. <3
Koirat läähättivät sen takia noin paljon, koska siellä oli niin kuuma!

22.8.2014
Remu kävi tänään hierojalla, Satun luona. Sinne tuli koirahieroja Virve Friman-Tiihonen. Jotain jumeja Remulla oli niskassa, kylkiluiden kohdalla vasemmalla puolella sekä takapäässä. Mutta hieroja sai ne hierottua auki. Olipa hyvä käsittely! :)

17.8.2014
Läksin Elinan ja Samin matkaan Valkeakoskelle kaikkien rotujen näyttelyyn. He veivät Rokia sinne misseilemään, minä sain taas esittää sen. :) Australialainen naistuomari ei oikein tykännyt isoista koirista, joten Roki sai EHn. Hyvä sekin.

Kito oli myös samaisessa näyttelyssä, ja voitteko arvata!? Kito oli PN2 ja sai kolmannen SERTin!! Onnea ihan hirmuisesti Kito ja Janniliisa!!! :)) Waude, vajaassa kuukaudessa kolme SERTiä, se on jo aika saavutus se! :) Nyt vain peukut pystyyn syykuussa, kun he menevät luonnetestiin! ;)

16.8.2014
Pyry kävi tänään luonnetestissä, Palokassa. Tuomareina oli Katri Leikola ja Mia Möller. Pyry-herra sai pisteitä +138 ja laukausvarma. Onnea kovasti Pyry ja Riikka!! :) Hyvin oli Pyry mennyt, vaikkakin Pyry ei voinut käsittää, miksi joku haluaa hyökätä hänen päälleen... Siinä oli vähän mennyt mamman taakse, mutta muutoin ok! :) Remu oli aikanaan luonnetestissään käyttäytynyt samoin, eli ei nää kaksi herraa ainakaan äiteensä ole tullut... Niilan kanssa uskaltaa liikkua hyvin pimeälläkin! ;D

10.8.2014
Jaksettiin kuin jaksettiinkin Rempan kanssa lähteä Helsinkiin Maailman Voittaja-näyttelyyn, vaikka vielä Baltian matkan väsy painoi kovastikin. Toki olisi niin tehnyt mieli ilmoittaa näyttelyyn myös Niila, mutta ei sitten tullut ilmoitettua taloudellisista syistä...

Aamulla klo 5.00 Virve tuli hakemaan meitä ja matkalla otettiin myös Pia koiransa kanssa kyytiin. Pienessä pakettiautossa oli tunnelmaa! ;)

Perillä olimme hyvissä ajoin ja minä menin Remun kanssa kehämme reunalle ja laitoin häkin kasaan ja eikun odottelemaan. Bordercollieita oli näyttelyyn ilmoitettu yhteensä 91 kappaletta (pentuja 1, uroksia 36 ja narttuja 54), tuomarina oli Marie Merchant Australiasta.

Sutjakkaasti tuomari koiria arvosteli (ERIä jakoi runsaasti...), valio-uroksissa koiria oli 15 ja me Remun kanssa aika häntäpäässä. Remu esiintyi hyvin ja Remu saikin ERIn. Muuta emme tällä kertaa saaneetkaan. Täällä Remun arvostelu (joka on aikas lyhyt).

Avoimen luokan nartuissa oli mukana Kito ja Janniliisa ja he saivat myös ERIn sekä sijoittuivat kilpailuluokassa neljänneksi, upeaa! Onnea onnea! :) Valio-nartuissa puolestaan oli Giira ja Kauko, ja Giira sai myös ERIn, eikä muuta. Mutta kyllä kun katsoi Giiran menoa kehässä niin piti välillä katsoa kaksikin kertaa, että kumpi siellä juoksee, Giira vai Niila. Niin ovat samannäköisiä että! :)

Ostos-kierroksen jälkeen odottelin soittoa Virveltä, että milloin lähdetään ja viiden kieppeillä taidettiin auto startata ja lähdimme kotia kohti. Pitkä päivä takana ja väsy painoi, oli mukava olla kotona, taas. :) Mutta onnittelut vielä voittajille, ja oli kiva nähdä!

7.8.2014
Päivityksiä reissustamme tulee tässä, kuvien kera. Kuva-albumiin kuvia tulee myöhemmin. :) Kyllä on muuten Remu ollut väsynyt reissun jälkeen, se on vain maannut lattialla ja nukkunut. Niila teräsmummoa ei juuri väsytä mikään. :D

23.7.-4.8.2014
Tässä on tarinaa, matkatarinaa. On taas vähän aikaa ollutkin hiljaista. Ja syy siihen, miksi meillä on ollut hieman tavallista hiljaisempi näyttelyvuosi tänä vuonna on se, että suunnittelimme ulkomaan reissua Baltiaan, omalla autolla. Joten rahapuolella on ollut säästämistä. Mutta tässä matkaturinoita, päivä päivältä. :)

23.7.
Meidän piti mennä siskon perheen luo yöksi Hattulaan, jotta olisimme olleet valmiina Helsingin suunnalla aamulla kun aamulaivamme lähti Tallinnan suuntaan. Menimmekin suoraan Helsinkiin hotelliin yöksi, koska siskontytöt olivat kipeitä, emmekä halunneet ottaa sairastumisriskiä. Parantumisia heille! :)

24.7.
Ekalla aamulaivalla lähdimme Helsingistä Tallinnaan. Ja heti eka hassu sattumus sattui laivaan ajaessamme - ajoimme väärään laivaan... :D Noku ohjasivat huonosti... Onneksi olivat huumorimiehiä kun käännyimme väärässä laivassa takaisin ja ajoimme oikeaan laivaan (joka oli siis vastapäätä). Molemmilla laivoilla oli kyllä sama päämäärä, se väärä laiva olisi lähtenyt vain tunnin myöhemmin. ;) Koirat olivat meidän kanssa kannella, koska oli jo tosi kuuma. Kävimme sitten vuorotellen meriaamiaisella. Koirat viihtyivät hyvin kannella, ja katselivat maisemia, ihmisiä tai nukkuivat.

Tallinnasta ajoimme Pärnuuseen, jossa Elina ja Sami odottivat meitä Capon (Skydive Neptunus) ja Rokin (McSanikan Chicory) kanssa. Heidän kanssaan suunnittelimme matkan ja reissasimme yhdessä. :) Pärnuussa kävimme syömässä ja jatkoimme matkaa kohti Riikaa, Latvian pääkaupunkia. Matka meni hyvin ja perille pääsimme alkuillasta, vaikkakin Latvian puolelle päästyämme liikennekulttuuri hieman hirvittikin. Ohitustilanteissa annetaan automaattisesti tilaa ohittaville ja pahimmassa tapauksessa voi olla kolme autoa rinnakkain. Normaalin kokoisella maantiellä. No, pientareet olivat kyllä hieman leveämpiä kuin Suomessa, mutta silti...

Tavarat roudasimme autosta hotellihuoneeseen, joka oli tosi pieni ja kuuma koska ilmastointia ei ollut (pöytätuuletin oli onneksi mukana!). Käytimme koiria ulkona ja ihmettelyn jälkeen päädyimme hotellin viereen sijaitsevaan pikkukuppilaan syömään ja juomaan. Mukava tarjoilija-nuorukainen sönkötti meille ruokalistan englanniksi jotta tietäisimme mitä tilata. Otimme Petrin kanssa puoliksi lautasellisen grillattua porsasta, joka oli todella hyvää! :) Tämän jälkeen päädyimme nukkumaan, liian pieneen sänkyyn ja kuumaan huoneeseen...

25.7.
Hotellimme ei sijainnut Riikan keskustassa vaan aamupalan jälkeen läksimme raitiovaunulla Riikan vanhaan kaupunkiin. Kysyimme hotellin respasta neuvoa ratikan numeroista ja lipuista. Liput ostimme läheisestä ruokakaupasta ja olivat vain euron/henkilö! Hyvin päädyimme Riikan vanhan kaupungin laitamille, josta käppäilimme sitten sinne vanhaan kaupunginosaan ja ihastelimme rakennuksia ja nähtävyyksiä. Ja kuumaa kun oli, pitihän nestetasapainosta pitää huolta... ;) Söimme ravintolassa hyvän pasta-annoksen ja me Petrin kanssa lähdimme jo takaisin hotellille koska meidän piti jättää koirat hotelliin, koska pojat (Remu, Capo ja Roki) eivät tulleet oikein toimeen keskenään... Raitsikalla takaisin ja liput kahdelta hengeltä maksoi nyt yhteensä euron! Illalla vielä kävimme taas kaikki yhdessä syömässä ja juomassa pikkukuppilassa.


Riikan kuuluisa nähtävyys, Mustapäiden talo, joka kuuluu jollekin paikalliselle kauppiassuvulle.

26.7.
Aamulla pakkasimme näyttelyvermeet ja koirat autoon ja ajoimme Adaziin näyttelypaikalle, joka sijaitsi noin parinkymmenen kilometrin päästä Riikasta. Näyttelypaikka oli mukava, koulun vieressä sijaitseva viheriö, jossa oli onneksi paljon puita. Kokosimme näyttelyteltan ja häkit kasaan ja kävimme Ellun kanssa ilmoittamassa koiramme paikalle saapuviksi. Bordercollieita oli ilmoitettu yhdeksän ja tuomarina toimi Beata Petkevica Latviasta.

Bordercolliet olivat heti yhdeksältä ja ekana oli pari junnuluokan urosta (toinen Suomesta), ja sen jälkeen oli avoin luokka, jossa kilpaili Remu ja Roki. Remu voitti luokkansa ja sijoittui paras uros -luokassa ekaksi! Näin tuli Rempalle Latvian SERTi ja se viimonen kaivattu CACIB!!!!! Ihanaa!!! :) Asiaa en siinä sen kummemmin kerennyt miettimään kun piti tehdä vaihdot ja ottaa Niila kehään. Narttujen avoimessa luokassa oli kolme narttua, joista kaksi Suomesta (toinen oltiin siis me). Niila voitti avoimen luokan ja sen jälkeen oli vielä pari valioluokan narttua (toinen Suomesta), ja sen jälkeen paras narttu -kehään. Niila vei voiton ja sai myös Latvian SERTin ja CACIBin!!! :) Sami ystävällisesti esitti Remun rotunsa paras-kehässä koska mulla oli Niila. Ja Niila voitti, tuomari tykkäsi kovasti Niilasta (ja ihmetteli sen ikää, täyttäähän tuo syksyllä jo kymmenen vuotta!). :D Remuhan oli sitten VSP! Kiitos Sami!

Kehän jälkeen kävimme leirissämme jälkipuintia ja huomautuin muille, että arvatkaas mitä? Remuhan sai neljännen CACIBin joten siitähän tuli kansainvälinen näyttelyvalio!!! :D Upea juttu! Minun eka intti-valio!!! Vaikka onkin Petrin nimissä, mutta silti. ;) Täällä ei palkintoja saanut mistään sijoituksista, paitsi SERTi ja CACIB -ruusukkeet kehästä, mutta ostaa sai pokaalin jos halusi. Ostin hienon ison ruusukkeen (pokaalit keräävät pölyä... ;)), muistoksi tästä näyttelystä, Latvian väreissä. Pölyn laskeuduttua päätimme lähteä syömään, purimme teltan pois ja ajoimme autoilla läheiseen ravintolaan. Koska tokihan halusin isoihin kehiin Niilan kanssa, ja ne alkoivat vasta iltapäivällä.

Takaisin näyttelyalueelle menimme hyvissä ajoin, BIS-kehän viereen teimme leirin pystyyn. Ja ei kun odottelemaan. Siinä odotellessamme huomasin tuttuja vähän matkan päässä, ja ihanan tuttuja koiria! Appenzelli-kasvattajat Tuija ja Markku olivat samassa näyttelyssä koiriensa kanssa! Kävin juttelemassa heidän kanssaan kuulumiset ja voi kun tuli ikävä Venlaa katsoessani heidän koiriaan... Olipa ihana nähdä taas sveitsiläisiä kippurahäntiä!! :)

Iso kehä alkoi onneksi ihan ajallaan ja handlerien, parikilpailun, kasvattajien, pentujen ja veteraanien jälkeen oli vihdoin ryhmä yksi. Meillä oli ryhmätuomarina sama tuomari, joka jo aamulla arvosteli meidät. Tuomari juoksutti kokooma-kehässä muut, meidät hän muistikin. :) Sitten isoon kehään! Ensin jonoon seisomaan, josta tuomari valkkasi viisi mieleistään. Me olimme Niilan kanssa yksi niistä! :D Kyllä alkoi jänskättään! Tuomari juoksutti jokaisen edestakaisin ja kehän ympäri. Sen jälkeen pieni mietintätauko ja sitten tuomari alkoi jakaamaan ruusukkeita. Hetken päästä huomasin että meitä oli enää kaksi, ja tuomari pyysi vielä kerran kehän ympäri. Kaunis australianpaimenkoira voitti ja me Niilan kanssa tulimme toiseksi! WAU! Tämähän oli myös eka ryhmäsijoitukseni koirani kanssa ikinä!!!!! :D Kyllä olimme kaikki onnellisia!


Lauantain ryhmä ykkösen kolme parasta! :) (Aurinko paistoi juuri palkintokorokkeiden takaa...)


Niila RYP-2!!

Lähdimme kaupan kautta hotellille ja kaupasta pois tullessamme vasta kerkesin vilkaista puhelintani, johon oli tullut monta puhelua Janniliisalta ja yksi viesti kaverilta, joka onnitteli kasvattajaa kasvatin erkkari-menestyksestä. Siinä vaiheessa muistin, että koto-suomessahan oli bortsujen ja kelpien erikoinäyttely ja ajattelin viestistä, että mitä hemmetin pilaa tämä nyt oli!? Soitin sitten Janniliisalle ja hän sanoi, että Kito oli ollut ROTUNSA PARAS erkkarissa!!! Olin puulla päähän lyöty, näin hyvä onni yhtenä viikonloppuna!!! Kyllä siinä päivän pölyt suusta karisi kun onnittelin Janniliisaa ja Kitoa! Olin onnellinen! <3


Kito erkkarissa ROP!!! :)
kuva: Sanni Muurmäki


Best In Show I australiankelpie Royal Cocktail Jubileum ja Best In Show II bordercollie Elo Tillan All U Need Is Love! :)
kuva: Tiina Karvonen

Giirakin oli ollut erkkarissa, ja sai tällä kertaa EHn. Hyvä, onnea siitä Giira ja Kauko! Samoin oli ollut Pyry, joka sai ERI 4. Hienoa, onnea Pyry ja Riikka! :)

Tämän jälkeen olikin kiva lähteä hotellille. Käytimme vielä koirat ulkona ja menimme taas tutuksi tulleeseen kuppilaan syömään, juomaan ja puimaan meidän näyttelymenestystä.

27.7.
Aamulla taas hyvissä ajoin ylös ja autoa pakkaamaan, koska näyttelyn jälkeen jatkoimme matkaamme kohti Liettuan rajaa. Mutta ensin takaisin Adaziin ja tänään kehämme alkoi yhdentoista jälkeen (tarkka aika oli ilmoitettu, klo 11.12). Saimme häkit kivasti ison puun varjoon, joten telttaa emme tänään pystyttäneet. Tämän päiväinen näyttely oli kansallinen, kaikkien rotujen näyttely ja bordercollieita oli ilmoitettu neljä. Tuomarina oli suomalainen Saija Juutilainen.


Meidän sunnuntain leiri tausta/huoltojoukkoineen. :)


No Niila haluais päästä jo kehään!

Aikataulut näyttelyssä pitivät erittäin hyvin paikkansa! Odottelimme neljättä bortsua, jota ei vaan alkanut kuulumaan, ja vaikka edellinen rotu oli jo arvosteltu. Kävin pariinkin kertaan kysymässä kehäsihteeriltä, että joko, mutta hän vain sanoi että bortsut ovat ajallaan, koska neljäs bc ei vielä ollut tullut. He ottivatkin kehään pari muuta rotua jossa oli vain yksi rotunsa edustaja, vaikka ne oli merkitty alkavaksi bortsujen jälkeen. Tasan klo 11.12 menin kehän reunalle taas kurkkimaan ja sitten pääsimme kehään (vaikkakin se neljäs vielä puuttui)!

Urosten avoimessa luokassa oli kaksi urosta, Remu ja Roki. Ajattelimme Petrin kanssa jo edellisenä iltana jättää Remu tänään huilimaan ja näin ollen Roki saisi tänään kilpailla yksin. ;) Minä esitin Roksun ja Roki olikin sitten paras uros ja sai Latvian SERTin!! Onnea paljon Ellu ja Sami, sekä Roki!!! :)

Sitten jälleen heti perään narttujen avoin luokka ja vaihto Niilaan. Tuomari tykkäsi kovasti Niilasta ja ikää kysyessä vastasin "melkein kymmenen", jolloin tuomari käännähti katsomaan paremmin ja kysyi "ai vuottako?". :D No, Niila voitti luokkansa ja kehäsihteeri huhuili vielä puuttuvaa bortsua (valioluokan narttua, joka oli Suomesta), mutta sitä ei vaan näkynyt. Sitten Sami tuli Rokin kanssa rotunsa paras -kehään ja tuomari juoksutti kerran ympäri ja valitsi Niilan voittajaksi! :D Ihanaa Niila, ihanaa! :) Ja juuri kun tuomari oli kätellyt meidät, neljäs bc tuli paikalle, hivenen liian myöhään. He olivat vahingossa katsoneet aikataulun väärin. Kyllä siinä harmiteltiin kaikki! Mutta saivat he sentään laatuarvostelun.

Kehän jälkeen kävimme taas jälkipuintia ja mietimme mitä tehdään. Päätimme toki taas jäädä isoon kehään, joten muut lähtivät käymään kaupassa ostamassa syötävää ja sitä juotavaa (etenkin vettä) jota meni _todella_ paljon, ja minä jäin omien koirien kanssa näyttelypaikalle. Kauppareissun ja syömisten jälkeen siirsimme leirimme taas BIS-kehän viereen ja sitten taas odottelimme. Onneksi jälleen iso kehä alkoi ajallaan.

Ryhmätuomarina meillä toimi Marianne Holm Suomesta, ja hän juoksutti koirat kokooma-kehässä. Sitten taas juoksimme Niilan kanssa isoon kehään jossa seisotimme koirat jonossa. Tuomari valkkasi viisi parasta ja me olimme jälleen mukana! Wau! Arvostelu tapahtui samalla tavalla kuin eilen, ja kun meitä oli enää kaksi jäljellä, tuomari juoksutti vielä kerran Niilan ja minut sekä kilpakumppanimme, joka oli tällä kertaa saksanpaimenkoira, kehän ympäri, ja sen jälkeen tuomari tarjosi meille punaisen ruusukkeen!!! Taisin päästää suustani "apua", ja tuomaria se nauratti kovasti. :D Niilalle tämä oli jo tuttua puuhaa eiliseltä ja se varmoin ottein loikkasi ekalle palkintokorokkeelle ja nautti!! Tuomari tuli meidän kanssamme kuviin ja taisivat he Niilan kanssa vaihtaa pusujakin! :D


Sunnuntain ryhmän yksi kolme parasta, mehän keikutaan sillä korkeimmalla korokkeella! :D

No, vielä emme päässetkään lähtemään vaan odottelimme hetken Best In Show -kehän alkamista. En muuten ikinä ole BIS-kehässä ollut, ja sitten kun olimme Niilan kanssa vielä ekana niin vähänkö jännitti!! BIS-tuomarina oli vanhempi venäläisrouva Liudmila Krakovskaya. Kokooma-kehästä juoksimme isoon kehään, jossa tuomari katsoi koirien liikkeet läpi yksitellen. Sen jälkeen tuomari piti mietintätauon ja sitten hän tuli kättelemään meidät ja pyysi juosta kehän vielä ympäri, jonka jälkeen meidät ohjattiin kehästä pois. Ajattelin että no se oli siinä, voidaan lähteä jatkamaan matkaa seuraavalle hotellille. Menin muiden luo ja sanoinkin, että voimme pakata tavarat, kun Petri epäili että noinkohan se vielä loppui. Katselimme kehään, jossa tuomari kätteli kaikki ja he tulivat myöskin kehästä pois. No eikö se palkinnut ketään, kerkesin ajatella. Kunnes tajusin, että nehän varmaan kuuluttavat viisi parasta kehään. Ja niinhän siinä kävi. Menin kokooma-kehään kuuntelemaan juuri parahiksi, kun kaiuttimista kuului "nambor faiv, borderkollijs, Pikkupaimenen Revised Edition, R. Saaikkonen ja P. Saalmijaarvi, Sjoomi Finlandiaaa" :D :D Niila sijoittui siis näyttelyn viidenneksi kauneimmaksi koiraksi!!!!! HUHHUH!! En voinut uskoa tätä, että tänä viikonloppuna tulee vielä elämäni ensimmäinen BIS-sijoituskin koirani kanssa! :) Kyllä oli ilo ylimmillään! :)


Niila sunnuntain BIS-5!!! :D

Valokuvaukset otettiin ja muut tuomarit tulivat kättelemään ja onnittelemaan. Saija Juutilainen sanoi että "upea suoritus kymmen-vuotiaalta", ja Marianne Holm tuli vielä Niilaa rapsuttelemaan ja tuumasi että "hänen on kyllä saatava tämän rodun arvosteluoikeudet jos tässä rodussa on näin upeita koiria"! :D

Kuvausten ja onnittelujen jälkeen laitoimme leirin kasaan ja suuntasimme kohti Bauskaa, lähelle Liettuan rajaa, jossa oli seuraava yöpymispaikkamme. Hotellin löysimme kuin löysimmekin ja se olikin oikein oiva paikka ja huone oli hyvä. Isompi kuin edellinen, tosin kuuma kun sitä ilmastointia ei ollut... Illan päätteeksi kilistelimme tietenkin koko viikonlopun kunniaksi shampanjaa, joka oli nimeltään mikäpä muukaan kuin "Rigas". :D


Näyttelyturistien tyypillinen voittojuoma, shampanja! :)
P.S. Ellu, kyllä tämän kanssa perunamuusikin maistuisi! :D

Ja Janniliisakin ilmoitti, että he olivat olleet Kiton kanssa kaikkien rotujen näyttelyssä Helsingissä ja sijoittuneet paras narttu -kehässä toiseksi ja saaneet vieläpä SERTin, siis toisen mokoman samana viikonloppuna!! Hurjaa, onnea tosi paljon Kito ja Janniliisa! :)

28.7.
Aamulla hotelliaamiaisella saimme kuunnella linnunlaulua, jota soittivat levyltä ravintolassa. Oli aika hieno tunnelma, kieltämättä. Ja aamiainen oli todella hyvä! Aamiaisen jälkeen lähdimme käymään Bauskan linnassa, joka olikin remontissa. Eli pikaisesti katselimme vain paikkoja ulkona. Sen jälkeen menimme Rundalen linnaan ja museoon, jossa maksoimme halvat pääsymaksut ja kävimme Ellun kanssa sisällä kiertelemässä hienoja, kuninkaallisia huoneita. Petri, Sami ja koirat menivät sillä välin "ranskalaiseen puutarhaan", jonne myöskin me Ellun kanssa suuntasimme linnassa kiertelyn jälkeen. Upea paikka!

Sittenhän oli aika lähteä taas jatkamaan matkaa, kohti Liettuan Kaunasia. Matka oli pitkähkö, mutta hyvin pääsimme perille. Hotelliin päästyämme, ja huoneen saatuamme totesimme, että se oli tosi pieni ja kuuma. Aurinko paistoi siihen melkein koko päivän. Onneksi saimme vaihtaa huoneen hieman isompaan ja hotellin toiselle puolelle.

Sen jälkeen kävimme taas porukalla syömässä ja juomassa hotellin vieressä sijaitsevassa ravintolassa. Tilauksen jälkeen jäimme odottelemaan ateroitamme, kunnes paikalle tuli vartija pikkuautolla. Vartija tuli viereiseen pöytään erään vanhan miehen luo. Katsoimmekin, miten tämä mies oli kasvoiltaan vähän kuin turpaansa saanut... Mutta vaatteet olivat siistit! Lohenpunainen, pitkähihainen kauluspaita, ja mustat suorat housut! Kohta paikalle tuli taas vartija, isommalla autolla. Vartijat juttelivat miehen sekä tarjoilijoiden kanssa. Hetken päästä tuli taas vartija pikkuautolla, ja siinä he ihmettelivät edelleen. Kunnes vihdoin ja viimein paikalle tuli poliisiauto, jossa oli kolme poliisia. Hetken siinä juteltuaan he veivät miehen poliisiautoon selvittämään tapahtumaa, mikä ikinä se olikaan... Taisi jäädä ruoka maksamatta ravintolaan ainakin.


Kulkukissoja, samoin kuin koiriakin oli tavattoman paljon, etenkin Latviassa. Nämä kaksi kaverusta nuolevat toisiaan terassimme vieressä.

29.7.
Aamiaisen jälkeen muut lähtivät kävelemään Kaunasin vanhaan kaupunkiin, mutta minä jäin koirien kanssa hotelille lepäämään, koska olo oli huono. Päivät olivat todella! kuumia ja vettä piti litkiä koko ajan - silloin kun muisti. Nestehukka oli varmaan tehnyt tehtävänsä joten otin hieman rauhallisemmin. Sitten jaksoin iltapäivän puolella lähteä vielä Ellun kanssa kiertelemään lähiputiikkeja, hotellimme sijaitsi meinaan ihan suuren kävelykadun varrella! Illalla läksimme vielä vanhaan kaupunkiin syömään.


Arkkienkeli Mikaelin kirkko puolen kilsan päästä hotellistamme, kävelykadun toisessa päässä. Piti muuten mennä kauas, että sain koko kirkon kuvaan. Sisälle emme valitettavasti päässeet, se kun taisi olla kiinni.

30.7.
Aamiaisen jälkeen pakkasimme automme taas täyteen ja lähdimme suuntaamaan kohti seuraavaa paikkaamme, Vilnaa, Liettuan pääkaupunkia. Perille päästyämme etsiskelimme hetken aikaa hotelliamme, ja pakko oli jo käydä kysymässä toisesta hotellista, missä majapaikkamme sijaitsee. Ystävällinen nuori mies lähti kävellen meitä opastamaan, ja majapaikkamme olikin ihan lähellä! Mutta vaikea sinne oli kyllä löytää, saatika autolla ajaa, joten ei ihme ettemme löytäneet sitä. Ajattelimme kun näimme majapaikkamme, ettei se hotellia ollut nähnytkään, sen verran oli murjun näköinen... Ulkoapäin. Mutta se osoittautuikin jonkinlaiseksi hostelliksi, ja huoneet oli upeat! Ja halavat!! :)

Kaupassa käynnin ja pienen lepäilyhetken jälkeen suuntasimme jälleen syömään. Syötyämme Petrin kanssa läksimme jo edeltä käsin hotellille käyttämään koiria ulkona, ja sittenhän jo kohta menimmekin nukkumaan.

31.7.
Aamiaisen jälkeen, jonka tällä kertaa jouduimme tehdä itse, suuntasimme Vilnan vanhaan kaupunkiin kävellen. Siellä kiersimme kojuja, nähtävyyksiä sekä tietenkin juomapaikkoja... ;) Vilnasta tulikin ostettua jonkin verran tuliaisia. Kävimme eräässä ortodoksisessa kirkossa sisällä ja wau minkä näköistä siellä oli... Kultaa kaikkialla!


Paikallisen residentin linna... Näin ainakin kartturimme Petri kertoi. :D

Meilläkin oli myös koirat mukana, ja ihmiset tulivat silittämään ja kuvaamaan koiria. :) Jotkut ihan juttelivat koirista niitä näitä, ja kyselivät mitä harrastamme koiriemme kanssa. Eräissä liikennevaloissa odottelimme että pääsisimme tien yli, kun Petrin ja Niilan luokse käveli eräs pukumies juttelemaan ja kyselemään Niilasta (miehellä oli jonkinlainen henkivartija myös mukana). Menin itse myös Remun kanssa paikalle ja Ellu tuli myös. Sami oli koiriensa kanssa turvasyistä hieman kauempana... Hän kyseli koiristamme ja kertoi että hänellä itsellään on myös kaksi bordercollieta. :D Kerroin että olemme koiranäyttelyyn menossa, ja että olemme Suomesta. Hän kertoi että hän on Ruotsista! :D :D Mies halusi ottaa kuvia koiristamme, ja samalla hän näytti kuvia omista koiristaan. Kyllä koirat vaan yhdistää! :)

Hotelliin päästyämme lepäilimme hieman ja sen jälkeen kävimme vielä syömässä. Kun läksimme, satoi vettä ja ukkostikin vähän. Mutta ilma oli silti lämmin.

1.8.
Aamupalan jälkeen piti taas pakata auto ja lähteä eteenpäin. Seuraava paikka oli Druskininkai, jossa oli Liettuan koiranäyttely. Druskininkai sijaitsee aivan Liettuan eteläpäässä, lähellä Valko-Venäjän rajaa, eikä se Puolakaan kaukana ole. Ihan on rajan takana sekin. Itse näyttely alkoi vasta kymmeneltä rokotusten tarkistuksilla ja arvostelut kehissä vasta kahdeltatoista. Saattoi johtua perjantai-päivästä! Bordercolliet olivat vasta klo 13.24, niitä oli yhteensä seitsemän ja tuomarina oli Sergii Slukin Ukrainasta.

Perillä olimme hyvissä ajoin ja päiväkin oli sateesta huolimatta tosi lämmin. Näyttelypaikka sijaitsi vanhalla lentoasemalla, onneksi oli kuitenkin ruohokenttä. No varjoa ei ollut missään, joten teltta pystyyn ja odottelemaan. Numerolaput haimme kehästä. Täällä myös aikataulut pitivät paikkansa ja kun edellinen rotu oli saatu arvosteltua, tuomarikin oikein vilkuili kelloa, että varmasti seuraava rotu alkaa ilmoitettuun aikaan, eikä sekuntiakaan liian aikaisin!

Bc-urosten avoimessa luokassa oli taas vain Remu ja Roki. Liettuan näyttelysäännöt olivat sitä luokkaa, etten niitä oikein käsitä vieläkään, mutta Remu voitti luokkansa ja sai luokka-sertin. Luokka-sertejä kerätään kolme ja sitten koirasta tulee Liettuan muotovalio. Avoimen luokan jälkeen oli valioluokka jossa oli kaksi urosta, toinen Suomesta. Sen jälkeen taisimme valioluokan voittajan kanssa kilpailla isosta SERTistä, jonka Remu voitti, ja samalla Remu sai myös CACIBin!!! :D Eli siitähän tuli tuolla isolla SERTillä Liettuan muotovalio, niitä kun tarvitaan vain yksi! Ja samalla Remusta taisi tulla Baltian aiden muotovalio! Upeaa!!! :D

No taas heti perään oli Niilan vuoro, ainoa narttu avoimessa luokassa. Niila voitti luokkansa ja sai luokka-sertin. Sen jälkeen oli kaksi suomalaista valioluokan narttua, ja sen jälkeen me Niilan kanssa kilpailimme val-luokan voittajan kanssa isosta SERTistä sekä CACIBista, jotka vei valioluokan voittaja. Harmitus meille, mutta onnittelut heille! Tämän jälkeen ilmeisesti vielä kilpailimme VARA-CACIBista valioluokan kakkosen kanssa, jonka sitten Niila sai. Remu pääsi vielä ROP-kehään jossa narttu vei voiton, eli Remusta tuli VSP! :)


Perjantain ROP-kehä, narttu vei voiton ja Remu tuli vastakkaisen sukupuolen parhaaksi! Itse en tiennyt miten siinä kävi, joten piti kilpakumppanilta kysyä, kumpi voitti!? :D Kehässä kun eivät sihteerit juurikaan juttele, saati sitten tuomari yhtään mitään näytteilleasettajille.

Liettuassa sai sijoituksista ruusukkeen ja mitalin. Tämän päiväisestä näyttelystä sai myös ROP ja VSP kutsun Gruftsin näyttelyyn Englantiin... ;) Niilakin sai luokka-sertistä ruusukkeen ja VARA-CACIBista mitalin. Hienot! Tämän jälkeen saimmekin laittaa hyvissä ajoin kamppeet kasaan ja suunnata hotellille. Meidän hotellihuone olikin tällä kertaa varmaan koko matkan isoin huone, pikkunen olohuonekin oli meillä. :) Mutta me läksimme katselemaan pienen paikkakunnnan nähtävyyksiä ja samalla syömään. Tämän kaupungin iltaelämä yllätti positiivisesti, oli upeaa! :)


Näin väsynyt Remu oli näyttelyn jälkeen, että sammui terassille! :D Kyllä nättinä oleminen onkin rankkaa! :) Niila ihmettelee Remun kuorsausta.


Näin hienoja kukkaistutuksia oli joka puolella ja joka kaupungissa! Erilaisia eri kaupungeissa tosin.

2.8.
Aamulla kävimme kaupan kautta ostamassa aamupalaa, koska sitä emme hotellissa kerenneet syömään. Sen jälkeen suuntasimme näyttelypaikalle, ja ilma oli todella kuuma ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Teltta pystyyn ja häkit teltan ulkopuolelle varjoon, koska itse teltassa oli todella kuuma. Bortsuja oli tänä päivänä sama määrä kuin eilen, paitsi päätimme taas jättää Remun huilaamaan. Tuomarina oli tiukka puolalainen nainen, Malgorzata Halas.

Kävimme ennen bortsujen kehän alkamista hakemassa koirien terveyspassiin merkintä ja nimmari matolääkkeestä eläinlääkäriltä. Matolääkkeet saimme ostettua eläinlääkäriltä. Bordercolliet alkoivat ajallaan, klo 11.18. Minun piti esittää Roki, mutta minulla oli taas huono olo, joten Sami esitti itse Rokin. Minulla olisi ollut sitten taas kiire Niilan kanssa, joten päätin esittää vain Niilan sillä kamalalla helteellä. Roki voitti urokset ja sai ison SERTin sekä CACIBin! Onnea hurjasti Ellu, Sami ja Roki!!! :) Eli Rokistakin tuli Liettuan ja Baltian maiden muotovalio!! :) Niilan vuoro oli taas heti urosten jälkeen ja tuomari ei selvästikään tykännyt Niilasta, koska se oli hänen mielestään liian pieni... :( Niila sai pelkän "very good", eli oisko se EH. Siihen loppui meidän menestys tylysti. Mutta Roki pääsi ROP-kehään ja vei upeasti voiton! Onnea paljon!! :)


Remu ihmettelee maaliman menoa häkistä käsin.


Liettuan näyttelyaluetta, kuumaa piisasi!

Päätimme toki jäädä isoon kehään, ja sitä odotellessa Ellu ja Sami kävivät kaupassa ja toivat meillekin syötävää. Oli muuten aikamoista odottaa 36 asteen helteessä, vaikka sai olla varjossa. Ja silti tuntui että pää kuumenee... Tuullut ei juuri yhtään. Pistimme leirin vauhdilla kasaan ja autot käyntiin, että saimme sekä ihmiset että koirat olla viileässä. Iso kehä alkoi taas kerran ajallaan, ja ykkösryhmässä oli hämmästyttävän vähän koiria. Olisiko ollut vain seitsemän ja vain kolme palkittiin. Minä esitin tällä kertaa Roksun ja Roki menikin tosi hienosti, mutta silti jäätiin palkintosijojen ulkopuolelle.

Heti lähdimme kehän jälkeen ajelemaan takaisin ylöspäin, ja seuraava kohteemme oli Liettuan neljänneksi suurin kaupunki, Panevezys. Perillä olimme illalla, ja hotellimme oli entinen jauhomylly. Kieltämättä siellä jossain tuoksui jauholta... :) Huoneet oli ihan mukavan tilavat ja positiivinen yllätys oli se, että huoneissa oli ilmastointi!! Ihanaa! Heti kone viileälle, ja melkein alkoi jo paleltamaan. :D Syömään lähdimme heti, kun saimme tavarat autosta huoneeseemme. Ystävällinen vastaaottavirkailija vieläpä auttoi meitä tavaroiden roudaamisessa! Moiseen en ole ennen törmännyt. Syömästä palattuamme hotellille oli jo pimeää, ja vähän jännitti erään kuppilan kulmalla, kun eräs nuoripari selvitteli erittäin äänekkäästi välejään... Ilotulituskin muuten nähtiin! :D

3.8.
Maukkaan aamiaisen jälkeen, joka oli varmaan reissumme paras, ja parhaalla paikalla, jatkoimme jälleen matkaamme ylöspäin. Läpi Latvian aina Viroon ja Pärnuuseen asti. Latvian puolella vielä pysähdyimme kauppaan ostamaan Rigas shampanjaa sekä Riika salvaa tuliaisiksi. Kahvittelimme vielä siinä samassa paikassa, jossa kävimme syömässä Latvian koiranäyttelyn aikana. Hermot siinä meni kyllä jokaisella, koska meille luvattiin tilauksemme puolessa tunnissa, mutta siinä meni yli tunti! Ja matkaa oli vielä reilusti jäljellä. Ja ampiaiset kiusasivat koko ajan.


Panevezysissä, aamiaisella hotellimme terassilla, aika hieno näkymä!

Pääsimme kuitenkin jatkamaan matkaamme hieman viiveellä, ja Pärnuussa olimme alkuillasta. Majapaikkamme oli pienehkö majatalo, ihan ok näin yhdeksi yöksi. Meille tarjottiin ensin todella pientä kaksiota, ilman ilmastointia, mutta saimme vaihtaa sen isompaan, neljän hengen huoneeseen jossa oli ilmastointi! Kiitin vuolaasti nuoria tyttöjä vaihdosta. :) Tavarat huoneeseen ja lähdimme meidän autolla Pärnuun keskustaan ja pari vuotta sitten tutuksi tulleeseen ruokapaikkaan syömään. Oli kyllä kuin Suomeen olisi palannut! :D Sai jo melkein Suomea puhua tarjoilijan kanssa. :D

Mahat täynnä palasimme majapaikkaamme ja istuimme vielä iltaa ulkona hämärässä terassilla. Matkaväsy jo painoi, ja sitä jo ilakoi, että kohta pääsee omaan sänkyyn nukkumaan, mutta toisaalta olisi halunnut olla vielä lomalla.

Koto-suomessa Giira-tyttönen oli Kuopion kolme-päiväisessä kv-näyttelyssä tehnyt hienoa tulosta! Perjantaina Giira oli PN2 ja sai CACIBin, lauantaina PN1, CACIB ja ROP, sekä sunnuntaina ERI 2!!! Onnea valtavasti Giira ja Kauko! :)

4.8.
Ennen aamiaista pakkasimme tavarat autoon ja heti aamupalan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Tallinnaa. Laiva Helsinkiin lähti puoli kahdelta, ja kerkesimme Tallinnassa käydä vielä kaupassa ja tankata autot täyteen halapaa bensaa. ;) Kuuma kun oli jälleen, koirat tulivat taas meidän mukaan kannelle, ja kävimme Petrin kanssa vuorotellen laivalla ostoksilla. Puoli neljältä olimme Helsingissä ja kotimatkoi alkoi, parin kaupan kautta. Hämeenlinnassa pysähdyimme vielä ruokakaupassa, koska kotonahan ei ollut edes aamupala-tarpeita.


Kattohaikaroita näki teiden varsilla paljon! Tässä autosta otettu kuva Pärnuusta Tallinnaan päin ajaessa, kun pariskunta ovat pesässään.

Kotona olimme yhdeksän maissa illalla ja laitoimme heti saunan päälle ja pesimme jopa yhden koneellisen pyykkiäkin. Kylläpä oli mukava palata kotiin! Kissat olivat ihmeissään ja kunhan heräsivät viidensiltäkymmeniltä päikkäreiltään kunnolla, niin jo oli Oonalla asiaa kerrottavana että! Ansakin pihisi omia juttujaan ja kissat seurasivat meitä hetken aikaa, minne mennimmekään. Koirat ja kissat olivat iloisia nähdessään taas toisensa pitkästä aikaa. :) Kyllä oli saunan jälkeen mukava köllähtää omaan sänkyyn, viileään kotiin!

Loppujen lopuksi voisin todeta, että kyllä oli mahtava reissu ja mahtavat ilmat! Vaikkakin oli tukalan kuuma, mutta oli se hienoa olla LOMALLA! :) Latviassa ja Liettuassa yllätti positiivisesti se, että siellä oli siistiä. Liettua oli ehkä mielestämme parempi kohde, kuin Latvia. Liettuassa ollaan jo niin eurooppalaisia ja sitä myöten tosi ystävällisiä. Ehkä ennemmin suosittelisin Liettuaa kuin Latviaa.

Hurjan Iso Kiitos Ellulle ja Samille, sekä Rokille ja Capolle, että jaksoitte meidän kanssa! Teidän kanssa oli ilo jälleen reissata! Tätä on sitten kiva muistella syksyllä, pimeinä iltoina... :)

28.6.2014
Kaverini Satu tuli ystävällisesti kuvaamaan Niilaa ja Remua, mentiin kerhon koulutuskentälle ja sääkin suosi. Tuli aivan ihania kuvia, kiitos paljon Satu! Niilalle ja Remulle siis uudet poseeraus-kuvat niiden omille sivuille, sekä muutama kuva myös kuva-albumiin (pitkästä aikaa). :)

19.6.2014
Hirveesti onnea Niilan toiselle pentueelle, jo neljä-vuotiaille Fridalle, Kitolle ja Maxille! <3

Itse olin muuten eilen Lena Dankerin luennolla ja voin sanoa, että hyvä oli! Tuli sitä uutta tietoa minulle vieläkin! :)

15.6.2014
Tänään läksin Elinan ja Samin mukaan Lapualle, he veivät nyt puolestaan Capon (Skydive Neptunus) luonnetestiin. :) Hyvin kyllä Capolla meni, pisteitä kertyi hienot 170 mutta ampuminen meni laukausalttiin puolelle, joten siitä miinukset ja testin hylkäys, joka kyllä jo tiedettiinkin. Mutta muuten Capo toimi moitteettomasti.

8.6.2014
Hupsista, oltiin Remun kanssa tokokokeessa Keuruulla. Tiesin, että meillä on ainakin parisen liikkettä hieman työn alla, mutta kokemusta haettiin, sitä saatiin!

Päivä oli tosi lämmin. Tuomarina toimi Juha Kurtti, ja mehän siis Rempan kanssa korkattiin avoin luokka.

Paikallamakuu 0
En tiedä mikä tässä on... Puoli minuuttia ennen ajan täyttymistä, Remu tuli mamman luo piiloon. Kokeessa tässä on jotain, mutta kyllä se treeneissä pysyy hyvin... ;)

Seuraaminen taluttimetta 8
Tää nyt oli suht ok, Remu tosin edistää. Tuomarikin sanoi, ettei tämä ainakaan jätätä. :D

Liikkeestä maahanmeno 0
Ei hemmetti!?!?! Ei mennyt maahan vaikka annoin kaksikin käskyä. Kyllä se taas treeneissä...

Luoksetulo 10
No okei, tää on aika upea! Täydestä vauhdista täysi stoppi. :D

Liikkeestä seisominen 7
Kyllä se sit seisoo. Koiran taakse mentäessä Remu läks mun matkaan. Mikä siinäkin nyt muka on??

Noutaminen 0
Tosi hienosti Remu toi, mutta sepä ei irrottanutkaan! Sain antaa varmaan neljä käskyä, ennen kuin irrotti. En viitsinyt sitä ihan alkaa repimäänkään, kisoissa oltiin kuitenkin... Oli kyllä hyvin kiinni.

Kauko-ohjaus 0
Tämä on meillä vaiheessa... Ei noussu istumaan.

Hyppy 8,5
Ihan ok.

Kokonaisvaikutus 10

No, pisteistä päätellen meillä on vaiheessa enemmäkin kuin pari liikettä. Pisteet yhteensä 87, ja 7. sija. Aika ok fiiliksellä oltiin, Remu nyt välillä vähän katseli jotain, itsellä rento fiilis, en sen kanssa jaksa pingottaa. ;)

Kito ja Janniliisa kävivät tänään Lohjalla näytelmissä. Hienosti Kito sai AVO ERI 1 SA PN3. Englantilainen mies-tuomari tykkäsi jälleen kovasti Kitosta, ja hänkin halusi Kiton olevan hieman isompi... Mutta onnea silti, hieno tulos! :)

31.5.2014
Giira ja Kauko kävivät Norjan puolella näyttelyssä. Giira oli upeasti VSP ja sai CACIBin! Onnea onnea todella paljon!! :)

25.5.2014
Tuurin Miljoona-koiranäyttelyssä Remun kanssa käväistiin. Lämmin sää, hieman satelikin mutta ei paljoa. Näyttelyyn oli ilmoitettu vain kuusi borderia, valio-luokassa Remun lisäksi oli Soolo (P. Tequila Sunrise). Remu sai ERIn, tuli toiseksi, myös PU-kehässä. Hävittiin hyvälle Soololle. ;) Onnea Arja! Ja onnea myös Annelle ja Cinille (P. Tai Chi) ROPista! :) Remun arvostelu täällä.

24.5.2014
Tänään oli avointen ovien päivä, "laji-lauantai". Meillä on treeni-kenttiä lähekkäin kennelkerhon, golf-seuran, jousiampujien sekä motoristien kanssa, joten yhteistyössä järkättiin näiden lajien tutustumispäivä. Niilan kanssa olin toko-näytöksessä, agility-näytöksessä sekä vähän kokeiltiin rally-tokoa. Tulisiko siitä Niilan eläke-laji... :D

18.5.2014
Keuruulla oli kevään eka tokokoe, jossa toimin koetoimitsijana. Koe meni ihan mukavasti ja sujuvasti, ekat lämpimät kelitkin suosi meitä, toisaalta vähän liikaa koirien kannalta...

Kito ja Janniliisa esiintyivät tänään puolestaan siellä Oulussa näyttely-kehässä. Hyvin heillä meni, ERI 4 tuli tällä kertaa. Hyvä! :)

17.5.2014
Giira ja Kauko pyörähtivät tänään pitkästä pitkästä aikaa näyttelykehässä Joensuussa, eikä ihan turha reissu ollut! Giira putsasi heti pöydän ollen ROP! Onnea Giira ja Kauko! :) Myös Giiran tyttö, eli Niilan tyttärentytär Sini (P. Limited Edition) oli samassa näyttelyssä, ollen PN2 ja saaden ekan sertin, onnea tuostakin Sinille ja Kaukolle! :)

16.5.2014
Janniliisa käväisi Kiton kanssa meillä, olivat Ouluun ajelemassa, näyttelyyn. Kiva kun kävitte, oli mukavaa! :)

10.5.2014
Olin Elinan ja Samin mukana Kangasalalla, he veivät Rokin (McSanikan Chicory) luonnetestiin. Hyvin meni pojalla testi, vaikka vähän jo kelkka-testissä kuormittui. Mutta läpi meni, hyvä, onnea Ellu, Sami ja tietenkin Roksu! :)

6.5.2014
Keuruun Seudun Kennelkerhon ulkoilupäivä, olimme mukana koko "perhe". :) Mukavaa yhdessäoloa ja makkaranpaistoa, samanhenkisiä ihmisiä, kivaa! Oltiin "vähän korvessa", siellä oli edellisviikolla nähty karhuemo kahden poikansa kanssa, me ei niihin onneksi törmätty... ;)

26.4.2014
Oi joi, melkein parisen kuukautta on kulunut viime päivityksestä... No on tässä ollut vähän kaikenlaistakin... Mutta ihanaa kun kesä tulee ja aurinko paistaa! Käytiin Rempan kanssa pitkästä aikaa kentällä toko-treeneissä muiden kanssa. Hyvin se mies muistaa avo-luokan liikkeet! :) Katsotaan ehkä kisoja... Ehkä. ;)

18.4.2014
Pyry ja Riikka kävivät tänään ekoissa pelastuskoirien perushakukokeissaan, jossa testataan koiran pelastusvalmius! Wau! :) No vähänhän Riikkaa jännitti ja Pyryhän vaistosi heti, että emännällä on jotain pielessä ja hylky tuli heti paikallamakuussa. Pyrykään ei ollut ihan oma itsensä kun piti emäntää rauhoitella, mutta erittäin hyvää kokemusta tuli molemille joten ei kuin uusia kokeita katselemaan. ;) Ollaan kuitenkin teistä erittäin ylpeitä, kun uskalsitte lähteä! :)

14.4.2014
Kävin parin kaverin kanssa Jyväskylässä tokokoetoimitsijan täydennyskoulutuksessa. Koulutus kesti vain parisen tuntia ja ehkä jotain uutta tuli, sekä kortti säilyy, että voin tokokokeissa toimia koetoimitsijana. :)

8.3.2014
Kito ja Janniliisa kävivät Seinäjoella asti näyttäytymässä kauniina! :) Hienosti menikin, tuomari Tarja Löfman tuomaroi Kitolle ERI 2 SA PN3 VARA-SERT! Onnea onnea! Hieno arvostelu, jonka lopussa luki mm. "Koira on kuin karkki." :D Niinhän se onkin! <3

1.3.2014
No onpas taas päivitykset jääneet tekemättä... Pahoitteluni. Tässä ollaan kovasti tätä kevättä ihmetelty, kun se tulee jo! :) Ei ole tarvinnut paljoa lunta kolailla tänä talvena. Jäälle ei ole mitään asiaa enää - muuta kuin luistimilla, jossa Petri tänään kävikin luistelemassa. Minä seisoskelin rannalla ja koirat juoksivat milloin Petrin luo, milloin minun luo. Olivat aika poikki kun tassut ei aina pitäneet... :) Ruohikkokin paikka paikoin vihertää jo... Ja linnut laulaa. Saisi aurinkokin paistaa useammin. :)

28.2.2014
Isosti onnea meidän isolle pojalle, Pyrylle, joka täyttää tänään kaksi vuotta! Onnea ihan hurjan hurjan paljon! :)

22.2.2014
Tänä vuonna oli Jyväskylän kv-näyttely poikkeuksellisesti näin alkuvuodestakin, joten mehän suuntasimme sinne, sekä Niilan että Remun kanssa. Bortsuilla tuomarina oli Hans Lehtinen, ja bortsuja oli ilmoitettu yhteensä 35.

Avoimen luokan uroksissa esitin jälleen Rokin (McSanikan Chicory), jossa oli neljä muutakin urosta. Vain kaksi urosta avoimesta luokasta sai ERIn ja Roki oli niistä toinen. :) Ja Roksu sijoittui ensimmäiseksi ja sai ainoana luokastaan SAn! :) Sitten Remun kanssa kehään ja valio-uroksissa oli kaksi muutakin, ja kaikki saivat ERIn. :) Kilpailuluokassa Remu sijoittui niukasti toiseksi ja sai SAn. :) Paras Uros-luokassa oli neljä urosta ja Sami joutuikin itse esittämään Rokin, koska minulla oli Remu! ;) Remu sijoittui toiseksi jälleen, ja Rokihan sijoittui kolmanneksi! Ja koska kaksi ekaa koiraa oli jo valioita, SERTI meni Rokille, onnea valtavasti Sami ja Ellu! :)

Kun hain Remun arvostelua, tuomari olikin juttu-tuulella ja kehui kovasti Remua. Sanoi että hän todella tykkäsi Remun rungon pituudesta ja koosta, mutta pää olisi saanut olla parempi, hänen mielestään se kun oli liian pyöreähkö. Sen takia Remu olikin toinen, koska voittajalla oli parempi pää, onnea vain Miia ja Mahti! :) Tuomari jopa vielä kysyi, onko Remu ihan suomessa syntynyt. Vastasin että ihan on made in finland! :D Remun arvostelu täällä.

Niilan olin ilmoittanut myös valioluokkaan (CACIBin toivossa) ja valio-nartuissa meitä oli vain kaksi. Niila sai ainoana luokassaan ERIn, sijoittui ekaksi ja sai vielä SAn. :) Paras Narttu-kehässä oli kuusi narttua ja me Niilan kanssa siinä vaiheessa tipuimme pois. Täällä on Niilan arvostelu.

Vielä olimme kasvattaja-luokassa, sekä Remu että Niila, ja mukana myös Tuisku (P. Front Page News, joka oli myös ROP, onnea Sari! :)) sekä Huippu (P. Unforgettable News). Onneksi Katja tarjoutui esittämään Remun, vaikkakin vähän haasteellista tuo oli... Sori Katja! :) Koirulit kun ovat minun perään. Ajattelimme, jos Katja menisi Remun kanssa edellä niin se ei ainakaan vetäisi hullun lailla... No meni se nyt jotenkin kutenkin, onneksi tuomari ei juoksuttanut meitä kuin yhden kerran vain kehän ympäri. Sijoituimme ykköseksi KPn kera! :) Isoon kehään emme tällä kertaa jääneet, koska oli pitkänmatkalaisia ja ajokeli suht huono sinä päivänä.

Suuntasimme syömäpaikan ja kaupan kautta kotio. Lunta oli satanut sinä päivänä harvinaisen paljon, mutta koska oli jo keli plussan puolella niin kolaaminen jäi... Ja sunnuntainahan jo piha oli jäätiköllä ja maanantaina jo melkein kokonaan sula! ;)

17.2.2014
Tänään oli Keuruun Seudun Kennelkerhon vuosikokous, jossa myös palkittiin vuoden 2013 koirat. Vuoden toko-koiran ekan palkinnon nappasi meidän oma Niila! :)) Tämä palkinto todella kruunasi Niilan eläkkeelle jäämisen tokosta viime vuonna! :) Ja Remu tuli muuten toiseksi. :) (Kukaan muu ei muistanut lähettää tuohon sarjaan tuloksiaan, mutta ei kerrota kellekään... ;)) Vuoden näyttely-koira kisassa Remu tuli kolmanneksi ja Niila viidenneksi. :)

17.1.2014
Täällä ei tuota lunta ole vieläkään nimeksikään. Kyllä maa on kutakuinkin, joissakin paikoin valkoinenkin, mutta ei kaikkialla. Pakkasta kylläkin on. Kohta pääsee jäälle, kivaa! Uskaliaammat ovat jo jäällä kävelleet, kyllä mekin kohta. Kävimme jo vähän tuossa rannassa, koirat saivat hepulin ja Remu sai tehdä enkeleitä ekaa kertaa jäällä. Kyllä ne nautti! :)

16.1.2014
Sain surullisia uutisia. Ihka ensimmäinen kasvattini, Nappi, nimensä mukainen: Elo Tillan First Great One, on lähtenyt sateenkaarisillalle viime vuoden heinäkuussa. :,( Napille tuli märkivä kohtutulehdus. Nappi ehti kuitenkin hyvää koiran ikään, 11,5-vuotiaaksi saakka. Kohta Nappi olisi täyttänyt jo 12 vuotta, terveisiä Napille sinne hopeisten pilvien reunalle... Ikävä on... Kennel Elo Tillan väki ottaa osaa suruun, Arin perheelle voimia!

11.1.2014
No nyt meidät löytää blogistakin - ja vieläpä lontoon kielellä. :D Olen jo pitkään miettinyt tehdä päivityksiä myös enkuksi, mutta mietinnässä on ollut, että minne? Tänne omille sivuille vai blogiin tai jotain... No, tein nyt sitten ihan oman blogin sille. You are very welcome! :)

Meillä menee hyvin. Edelleen tuota talvea tässä odotellaan. Jotain lumen tapaista on kyllä tänään satanut, mutta kunnolla maa valkoinen ei vieläkään ole.

Täytyy myöntää että meillä on ollut melkoinen treeni-tauko tässä vuoden vaihteen aikaan, mutta jospas nyt päästäisiin treeneihin Remun kanssa. Toko-treenit meillä on taas maneesilla näin talvi-aikaan, kerran viikossa.

1.1.2014
Oikein hyvää uutta vuotta kaikille! :)

Viime vuoden alkupuolella meillä oli turhankin jännää Niilan steriloinnin yhteydessä huomatuissa nisäkasvaimissa. Onneksi kuitenkin pahanlaatuiseksi osoittautuneet kasvaimet saatiin poistettua, eikähän uusia ole ilmaantunut, kiitos sterkan. Muutoin Niila on saanut viettää mukavaa mummo-elämää, sillä mummohan Niilasta tuli kesällä. :) Kesän ja syksyn aikana käytiin muutamassa näyttelyssä, sekä vielä parissa tokokokeessakin tuli käytyä kisaamassa. Niila kyllä jää nyt viettelemään mummo-päiviä, mitä nyt näyttelyissä tullaan käymään. Ja ehkä peltojäljellä... ;)

Remu taas viettää lokoisia poikamies-vuosia mammanpoikana peräkamarissa... :D Remun siemennestehän tuli tutkittua viime vuonna, ja neisteissä ei löytynyt mitään. Tosi kurja juttu! Katsotaan nyt teenkö lisätutkimuksia, jos kyselyitä oikein alkaa tulemaan... Mutta eihän tuo meidän tahtia muutoin ole haitannut. Saatiin kuin saatiinkin Remulle tokosta TK1 ja näyttelyitä kierreltiin tosi mukavasti, joista tuli kivasti PU-sijoituksia, sekä yksi VSP-sijoituskin.

Oonan ja Ansan rauhaan taasen kuului hyvää, tosin kesällä Oona oli tosi huonossa kunnossa. Pelkäsin jo pahinta, mutta eipä sitten kumminkaan, onneksi! Keuhkokuumeen tapainen saatiin selätettyä lääkkeillä, ja nyt Oona-mummeli porskuttaa edelleen kuin nuori kissa. ;)

Niilan jälkikasvu tekivät hienoa työtä kukin tahollaan ja saimme jopa ekan pentue-tapaamisenkin järkättyä, vaikkakin pari pentua ei valitettavasti paikalle kovista yrityksistä huolimatta päässytkään. Mutta onnea kuitenkin Niilan pennuille menneestä vuodesta! :) Tänä vuonna jatketaan! :)

Pyry-poikanen oli meillä jälleen viettämässä uutta vuotta. Hyvin meni, eipä koirulit saati kisulit tuumaanneet ulkona räjähtävistä raketeista mitään. :)
| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |