:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::24.12.2013
Hyvää joulua kaikille! :)13.-15.12.2013
Mukava viikonloppu taas tiedossa, nimittäin messari-viikonloppu! :) Tänä vuonna ekaa kertaa kolmi-päiväinen, me tosin vain kahtena päivänä mukana. Ja sinne taas vain lähdössä Remu (+ minä ja Petri). Matkalle lähdimme jo kumminkin perjantaina, koska lauantaina kehä alkoi jo klo 9.00. Eli suuntasimme siskoni luokse Hattulaan yöksi.

Lauantai-aamuna aikaisin ylös, ja messarissa olimmekin hyvissä ajoin, ei ollut vielä ruuhkia nimeksikään. Saimme leirinkin pystytettyä myös hyvin kehän laitamille.

Paljon oli myös tuttuja ja sukulaisia mukana. Ekana jännitettävänä oli Pyry. Pyry oli ollut jo perjantaina kehässä ja saanut silloin EH1. Tänään sitten nuorissa pojissa oli kaksi koiraa, ja Pyry sai Hn. Hyvät oli arvostelut olleet kuitenkin tähän mennessä. Eilen oli tuomarin mielestä Pyryn kallo ollut pyöreä, tänään kolmio... Hmmm... ;)

Sitten Remun kanssa kehään, valioluokassa oli yhteensä kahdeksan. Remu sai ERIn, sijoittui toiseksi ja sai SAn. Paras uros-kehässä Remu sijoittui niinikään toiseksi ja sai VARA-CACIBIN. Niin lähellä oli voitto mutta niin kaukana... Tosi tyytyväinen olen kuitenkin tähänkin, nämä on kuitenkin tosi isot skabat, että tyytyväinen saa olla! :)

Nartuissa puolestaan kisasi avoimessa luokassa Kito. Tässä luokassa oli yhteensä kymmenen, ja Kito sai ERIn, sijoittui toiseksi ja sai SAn! Hyvä Kito! :) Paras narttu-kehässä tuomari poimi Kiton vielä jatkoon, mutta pudotti sitten kuitenkin pois. Mutta kun vara-sertiä ei jaettu neljälle parhaalle, sai Kito vielä VARA-SERTIn! Onnea onnea! Eli voisi sanoa, että Kito oli "PN5"! :D

Sitten vielä olimme Remun kanssa kasvattaja-luokassa edustamassa Pikkupaimenia yhdessä Fanin (P. Foolish Heart), Ihqn (P. The Latest News) ja Lumin (P. Hento Kuiskaus) kanssa. Remulla oli paljon hienoja leidejä liehitettävänä... :D Kasvis-ryhmiä oli neljä ja Pikkupaimenet sijoittuivat toiseksi KPn ja hienon arvostelun kera. Onnea Sarille! :)

Sitten vain hotellille, syömään ja nukkumaan... :) Sunnuntai-aamuna ylös hyvissä ajoin ja messariin, hotellilta saimme aamupalan mukaan, ja näin vältimme taas pahimmat ruuhkat. ;)

Pyry jälleen nuorten luokassa, siinä taas kaksi koiraa. Pyry sai ERIn ja sijoittui ensimmäiseksi, ilman SAta tällä kertaa! Mutta hienoa, onnea Pyry ja Riikka! :) Tuli kaikki värit tältä viikonlopulta! :)

Valioluokassa oli Remun lisäksi viisi muuta urosta ja Remu sai tällä kertaa pelkän EHn, hyvällä arvostelulla. Joten mepä pääsimme hyvissä ajoin lähtemään kotimatkalle. Todella paljon paljon onnea viikonloppuna pärjänneille!! :) Oli erittäin mukava tavata! :)

Remun viikonloppuna saamat arvostelut ovat luettavana täällä.

1.12.2013
Hurjan paljon onnea Venlan toiselle pentueelle, jotka täyttävät 10 vuotta! :)

22.11.2013
Hupsis, kun on jäänyt viimeaikaiset päivitykset tekemättä. No, tässähän näitä. :) Viimeksi kirjoittamani lumet ovat sulaneet, mutta uutta tuli juuri. Eli maa on valkoinen, edelleen. ;)

17.11.2013
Tänään suunnattiiin Niilan kanssa Jyväskylään näyttelyyn. Lähdimme kaverini Tuijan kyydillä, jo hyvissä ajoin, koska Tuija toimi sihteerinä näyttelyssä toisessa kehässä. Hyvä, näimmepä kovasti tuttuja! :).

Bortsuja oli ilmottaunut näyttelyyn paljon, yht 68. Tuomarina oli ruotsalainen Dan Ericsson. Ensin jännättävänä oli Pyry-herra, nuorissa pojissa, joita oli yhteensä seitsemän. Pyry oli luokassaan ainoa, joka sai ERIn ja sijoittui sitten ensimmäiseksi, tosin ilman SAata. Onnea kovasti Pyrylle ja Riikalle! :)

Narttujen valioluokassa oli koiria myös seitsemän. Niila sai ERIn ja sijoittui neljänneksi SAn kera. Pakko mainita että SAat oli tällä tuomarilla tiukassa, joten ihme että mekin sen saimme... No paras narttu-luokassa ei sijoitusta tullut. Niilan arvostelu täällä.

2.11.2013
Hurjasti onnea Kitolle ja Janniliisalle, he saavuttivat tänään tokossa koularin TK2! Kito ja Janniliisa kisasivat SBCAK-rotumestaruuskisoissa Vantaalla, ja tuomarina oli Riikka Pulliainen. Kitolle ja Janniliisalle napsahti pisteitä hienot 173,5 pistettä, ja sijoittuivat kolmanneksi, wau! Onnea kovasti! :))

23.10.2013
Lunta on tullut, siis jo viime viikolla. Remu nauttii ihan älyttömästi, kun saa taas tehdä enkeleitä lumeen. :) Niilakin tykkää.

20.10.2013
Tänään oli pienen kummitytön (siskontytön) ristiäiset Hattulassa. Vauva sai nimekseen Helmiina Ilpontytär. :) Toivottavasti Helmiinasta tulee yhtä innokas koiranhoitaja kuin isosiskostaan Jodefiinasta. ;) No, se kyllä kasvatetaan siiheen täällä! ;D

19.10.2013
Tänään oli vuorossa näyttely, Seinäjoella, ja Niilan kanssa. :) Lähdin Ellun ja Samin kyydillä, heillä oli mukana Roki (McSanikan Chicory). Aamulla aikaisin piti lähtä, kehä kun alkoi jo kymmeneltä.

Oltiin paikalla hyvissä ajoin, ja Sami alkoi valmistella Rokin karvat ojennukseen kehää varten. Minä esitin Rokin ja Roki meni tosi hienosti! Roki sai ERIn ja oli luokassaan toinen SAn kera. :) PU-luokassa oli uroksia muistaakseni neljä ja Roki sijoittui toiseksi ja sai SERTin ja VARA-CACIBIN. :) Onnea paljon Ellu ja Sami! :)

Pieni Niilan puunaushuolto-tauko ja kehään, ainoana valioluokan narttuna. Niila esiintyi hienosti ja sai ERIn ja SAn. :) PN-luokassa oli seitseman tai kahdeksan narttua ja Niila sijoittui kolmanneksi, saaden VARA-CACIBIN. Se CACIB meni juuri nenän edestä kakkoselle... Niila sai tosi hyvä arvostelun!

Sitten voitiinkin jo lähteä kotimatkalle, Tuurin kautta. ;)

13.10.2013
Niilan kanssa oltiin jälleen tokokokeessa, täällä Keuruulla. Ajattelin, että mennään nyt vielä "samoilla treeneillä", kuin pm-kokeisiinkin treenattiin. ;)

Evl-luokka oli päivän eka luokka, ja siinä oli vain kaksi koirakkoa, me Niilan kanssa startattiin toisena. Liikkeet tehtiin kaikki putkeen, sekoitetussa järjestyksessä. Tuomarina oli Marko Puranen.

Paikalla istuminen 9,5
Ihan joku pieni maan haistelu.

Paikallamakuu 9,5
No vähän oli käännellyt päätään.

Pieni tauko.

Tunnari 0
Hyvin alkoi... Ei löytänyt omaa. Kun Niila meni kapuloile (hyvällä vauhdilla), Niila toisella tassullaan siirsi keskimmäistä kapulaa pois paikaltaan, eikä sen takia ilmeisesti malttanut haistella koko riviä...

Kauko-ohjaus 7
Niila ei siirry eteen eikä taakse, mutta tekee vaihdot aikas hitaasti. Siitä pisteitä pois. Ja Niila ei ekalla käskyllä palatessani sen sivulle noussut perusasentoon.

Ruutu 8
Merkille Niila meni ok, teki pienen kaarron ja tuli merkille merkin "takaa". Ruutuun meni ok, näissä tosin vauhtia saisi olla. Ruudussa hieman ennakoi maahanmenoa, loppu hieno!

Seuraaminen taluttimetta 6,5
Aluksi oli tosi hienoa seuraamista. Loppua kohden tuli vähän väljyyttä ja perusasennot jossain kohti hitaita. Pitäis vaan treenata...

Metallinouto hypäten 8,5
Tämä oli hyvä! Takaisin tulo saisi olla ripeämpi (mutku on kylmä metallikapula suussa...)

Luoksetulo 6
Niila tuli hyvällä vauhdilla, mutta seisomaan pysäytyksessä hiipi, ja maahanmenossa piti antaa kaksi käskyä. Jäärä mikä jäärä...

"Z" 6
Istu-Maahan-Seiso. Taas tuo istuminen jäi seisomiseksi. Muut hyviä.

Ohjattu nouto 7,5
Saatiin haetttavaksi oikea. Merkille Niila meni hitaasti. Kapulalle meno oli taas erittäin ripeä ja luoksetulo ok.

Saimme siis 218,5 pistettä, luokkavoittolla. ;) Olen tosi tyytyväinen Niilan työskentelyyn, se oli tosi innokas! :) Mutta kyllä nyt päätin, että Niila saa jäädä tästä lajista eläkkeelle. Tuntui jo treeneissä, että tuo treenaaminen alkaa maistua molemmille jo vähän puulta. Jospa keskityttäisiin vaikka jälki-hommiin. ;)

Oltiin vielä Niilan kanssa avustamassa paikallaolossa voittajaluokassa, ja sen jälkeen minä vielä toimin toisena sihteerinä Katjan avuksi lopuissa luokissa.

5.-6.10.2013
Olen tässä jo jonkin aikaa halunnut peltojälkeillä, mutta osaaminen ja aloittaminen on vähän ollut hakusassa. Niinpä ajateltiin muutaman kaverin kanssa viettää viikonloppu pellolla, jälki-hommissa. Saatiin oikein kouluttajakin, kaverini Satun koirien bokseri-kasvattaja Tarja Torvinen. Koulutus tapahtui toisen kaverini Terhin pelloilla.

Minulla oli tietenkin mukana molemmat koirat. Tein ensin jäljen Remulle, makupalaa sain ripotella joka askeleelle. Matkaa tuli ihan kivasti, en osaa sanoa kuinka pitkästi... Hivenen aikaa se sai vanheta kunnes se sitten ajettiin. Remu meni todella hyvin! Tarja sanoi, että Remu on tarkka. Remulla oli "nenä auki" alusta saakka ja se kulki jäljellä hienosti. Jäljen lopussa oli rasiassa lihapullia.

Sitten tein jäljen Niilalle, samalla tavalla kuin Remullekin. Hetken aikaa taas odoteltiin ja sitten ajettiin. Niilahan oli vallan innokas, sekin meni hyvin! Loppua kohden se meni jo ehkä liian innokkaasti. Niilallakin oli "nenä auki" alusta saakka ja Tarja kehui Niilaa myös tarkaksi.

Sunnuntaina jatkettiin samoilla linjoilla. Nyt oli molemmille jo pisemmät jäljetkin. Hirveesti nakkia tää homma vaatii, näin aluksi. ;)

Tein molemmille jäljet peräjälkeen, odoteltiin jo hivenen kauemmin ja Remu sai ajaa jälkensä ensin. Taas meni Remu hyvin ja tarkasti ja "nenä auki". Nyt kun oli huomattavasti pisempi jälki, huomasi Remusta, että lopussa sillä alkoi kärsivällisyys pettää. Mutta löytyi se lihapulla-rasia kumminkin. Eli Remulle voisi vielä tehdä hivenen lyhyempiä jälkiä.

Sitten jonkin ajan päästä oli Niilan vuoro ja Niila meni taas hyvin ja tarkasti. Niila kyllä jaksoi, sillä eihän hyviä nakkeja voi hukkaan heittää... ;) Jokunen tarkastus Niilalla oli, mutta hyvin korjasi jäljelle. Tarja sanoi, että Niilalle voisi hyvin käyttää sen omaa, turvotettua ruokaansa, koska se on selvästi ahne... ;D Ja Niilalle voisi tehdä jo kaistanvaihdon, eikä enää laittaa makupaloja joka askeleelle.

Vitsit kun oli mielenkiintoinen viikonloppu! Kiitos tytöt ja kiitos Tarja! Tästä on hyvä nyt jatkaa! :)

22.9.2013
Keuruulla järkättiin ekaa kertaa tokon Keski-Suomen kennelpiirin piirinmestaruuskokeet. Koe järjestettiin tällä kertaa Keuruun vanhalla pallokentällä (hiekkakenttä), että saatiin autotkin mahtumaan p-paikalle. :) Minä osallistuin Niilan kanssa tällä kertaa, koska kehiä oli kaksi ja se olisi ollut turhan iso häiriö meidän Rempalle... Eikähän meillä ihan vielä olisi ollut Remun kanssa avo-luokan liikkeet kasassa. Niilan kanssa edustettiin myös Keuruun Seudun Kennelkerhon joukkuetta. :)

Evl-luokassa tuomarina oli Anne Nokelainen. Liikkeet suoritettiin perinteisessä järjestyksessä, ruudusta poikki. Koirakoita meidän luokassa oli kahdeksan, me Niilan kanssa kuudentena.

Paikalla istuminen 9
Oli juuri ennen ajan täyttymistä siirrellyt tassujaan.

Paikallamakuu 7
Meni vierustoverin käskystä maahan ja oli hieman haistellut maata.

Pieni tauko.

Seuraaminen taluttimetta 7,5
Hyvin Niila seurasi. Juoksu-osuudella tuli väljyyttä ja tuomari moitti hieman vinoja perusasentoja. Minusta se näyttää suoralta...

"Z" 6
Istu-Maahan-Seiso. Istuminen jäi seisomiseksi ja taisin antaa maahanmenossa tuomarin mielestä liian ison vartaloavun.

Luoksetulo 6,5
No tää ei vaan ole se meidän liike, ikinä. Tuli hitaasti.

Ruutu 8
Merkille meni hyvin. Ruutuun meni hieman hitaanlaisesti, juosten kuitenkin. Ruudusta luoksetulo ok, seuraamaan ei tullut. Haahuili vaan minun edessä... Tätä luoksetuloa onkin itse asiassa unohdettu harjoitella...

Ohjattu nouto 0
Saatiin haetttavaksi oikea. Merkille meno oli aika ok. Kun käskytin Niilaa hakemaan oikean kapulan, Niila lähtikin vasemmalle, what?? Sain Niilan pysäytettyä, Niila tuli merkille ja siitä sain sen vielä hakemaan sen oikean kapulan. Mutta liikaa käskyjä...

Metallinouto hypäten 8,5
Kun olin jo heittänyt kapulan, liikkuri huomasi että este oli liian korkea. No käskytin Niilan kuitenkin hyppäämään ja tuomaan kapulan, hyvin meni, mutta paluumatkalla Niila ei hypännytkään takaisin, kiersi siis. Saatiin uusia tämä liike, tuomari oli sen verran reilu! Tokalla kerralla meni hyvin! En tosin tiedä mistä pinnat lähti, Niilan hitaudesta...? Kun se metalli suussa on inhottava hyppiä...

Tunnari 8
Hyvin meni, enkä tiedä mistä pinnat lähti.

Kauko-ohjaus 8,5
Ekalla istumaan käsykyllä jouduin Niilalle antamaan kaksi käskyä, muutoin meni hienosti. :)

Tällä kertaa tuli 223 pistettä ja III-tulos, kuudes sija. Ihan tyytyväinen olen, treenattiin kuitenkin aika vähän loppujen lopuksi. Ja Niila teki kaikki liikkeet hyvällä temmolla! Joukkue-kisassa meidän joukkue nappasi joukkue-hopiaa! Jee!!! :)

7.9.2013
Nina Paloposki kävi tänään ihan täällä meillä hieromassa koirat. :) Remu ensin, joitain jumeja oli etupäässä ja takapäässä, Nina sai ne kyllä hyvin auki. On se kyllä aina niin jännä nähdä miten Remu heti rentoutuu Ninan käsittelyssä! :)

Niilaa ei uskalla enää hierotuttaa niiden nisäkasvainten takia, mutta Nina laserilla vähän aukoi jumeja Niilan takapäästä. Niitä ei onneksi ollut edes paljoa. :) Näin saatiin Niilakin kopeloitua, se kun oli niin kateellinen Remulle, kun Remu oli ensin... ;)

2.9.2013
Tällä viikolla saattaa olla kotisivuillani käyttö-katkoja, ei minusta johtuvia vaan palvelunantajasta johtuvia. ;)

31.8.2013
Kito ja Janniliisa olivat Mäntyharjulla näyttelyssä, ja Kito sai ERI 3. Tuomarina oli Gunnel Holm. Onnea! :)

Minä puolestani olin Remppasen kanssa Tampereella näyttelyssä. Mukaan lähti matkaseuraksi Ellu, kiitos seurasta! :) Päivä oli aluksi aurinkoinen ja aika lämmin, mutta meni pilveen, kun lähdimme pois. Remu oli ainoa valioluokan uros, joten voitti luokkansa ja paras uros-luokassa oli vain kaksi ja Remppanen voitti! :) ROP-luokassa vastaan tuli Fani (Pikkupaimenen Foolish Heart), joka on itse asiassa ollut ennenkin meitä vastassa, ja taas Fani vei voiton, Remun ollessa VSP. Mutta onnea Fani ja Maria, hyvälle on helppo hävitä. ;) Täällä Remun arvostelu.

28.8.2013
Hurjasti onnea meidän "vanhoille nuorille", Remulle, Giiralle ja Frodolle, jotka täyttävät tänään viisi vuotta! :)


Remu ja pallo! :)

25.8.2013
Tänään puolestaan oli tokokoe, jossa olimme sitten Remun kanssa. Koe oli täällä kotikentällä, Keuruulla, ja tuomarina toimi Juha Kurtti. Alokas luokka heti aamusta ysiltä, mukavan viileä ilma noin aamusta.

Luoksepäästävyys 10
Hieno! :)

Paikallamakuu 0
Remu meni maahan hyvin, jäi hyvin, mutta yht'äkkiä päätti tulla minun luokse. WHAAAT?? Hassua. Kylläpä otti sitten päähän! :(

Seuraaminen kytkettynä 10
Tämä oli ihan hyvää seuraamista. Paikka välillä oli vähän edessä, mutta Remu kyllä korjasi itse sen, hienoa!

Seuraaminen taluttimetta 9
Tämäkin hyvää seuraamista, ja se paikka vähän välillä edessä, jopa vähän sivuttaissuunnassakin väljyyttä paikka paikoin, etenkin käännöksien jälkeen, mutta Remu skarppasi aina! :)

Liikkeestä maahanmeno 10
Tätä ollaankin harjoiteltu ja meni nyt hienosti! :)

Luoksetulo 9,5
Hieno! Mistä lie puoli pistettä lähteny...

Liikkeestä seisominen 10
Hieno! :)

Hyppy 10
Tämä meillä on ollut hyvä liike! :)

Kokonaisvaikutus 10
Tuomari tykkäsi! :)

Vaikka paikallaolo meni nollille, silti saimme ykkös-tuloksen 164,5 pistettä, koularin TK1 ja siirto avo-luokkaan! JEEE! Hyvä meidän Remppa, nyt voimme hyvin harjoitella kaikenlaisia muitakin juttuja! Toki jotain jo olemme ottaneetkin. :) Ja onnea treeni-kamuille Satulle ja Terhille, jotka ottivat ekakertalaisilla kaksoisvoiton! :))

Janniliisa ja Kito olivat myös tänään näyttelyssä Luumäellä. Tuomarina Tarja Löfman ja he saivat AVO ERI 3 SA PN4. Ei ihan vielä sertiä, mutta lähellä jo... Onnea silti hyvästä sjoituksesta! :)

24.8.2013
Tänään lähdettiin näyttelyyn, Niilan kanssa vuorostaan. Tervakoskelle ja kv-näyttely vieläpä. Aikaisin aamulla matkaan ja paikan päällä oltiin hyvissä ajoin. Kamat kehän viereen ja dottelemaan. Kehä alkoi klo 10.00 bortsuilla. Tuomarina oli Leila Kärkäs, uusi tuttavuus meille.

Bordercollieita oli ilmoittautunut yhteensä 19. Niila oli valioluokassa ja siinä meitä oli kolme. Niila sai ERIn, sijoittui kolmanneksi ja sai SAn, eipä muuta tällä kertaa. Arvostelu ihan ok... ;)

Kotimatkale päästiin siis hyvissä ajoin lähtemään. Kiva reissu!

19.8.2013
Oho, eipä taas ole päivityksiä tapahtnut viime aikoina, paitsi eihän meille mitään ole juurikaan tapahtunutkaan. Paitsi viime viikonloppuna. :) Olipa tosi ihana viikonloppu, tänään sitten arki alkoi taas ja minä olen ainakin väsynyt, mutta onnellinen. :)

17.-18.8.2013
Päätin (vihdoin ja viimein) järjestää pentue-tapaamisen, Niilan pennuille. Ajattelin viikonlopulle myös jotain koulutusta, joten mikäpä oiva tilaisuus pyytää Kiviahon Katjaa meitä toko-kouluttamaan. ;) Katjalla ja hänen bortsullaan, Zenillä (Tending Airborne), on saavutuksia vaikka mistä! Mm. hallitseva Pohjoismaiden Mestari tokossa, tämän vuoden MM-pronssia tokossa, sekä tämän vuoden pk-jäljen SM-hopeaa! Nuo nyt tuossa mainitakseni. ;) Viikonloppua mietittiin Katjan kanssa jo hyvissä ajoin, ja tämä oli myös Niilan pentujen omistajille sopiva viikonloppu! Tosin aina ei mene niin kuin pitäisi... Sanni ja Frida sekä Pirkko ja Frodo joutuivat perumaan tulemisensa.

Lauantaina aamulla aloitimme toko-koulutuksen Keuruun Isossa Kirjassa. Ensin Katja piti teoriaa, jonka jälkeen oli käytännön koulutusta. Päivä oli pilvinen ja iltapäivällä saimme vettä sitten niskaamme. Koulutuksessa mukana siis nuoret herrat, eli Johanna ja Max sekä Riikka ja Pyry, sekä ainoa tyttönen, Janniliisa ja Kito sekä minä Remun kanssa. Kukin meni vuorollaan hyvin, ja varmasti kaikki saivat vinkkejä pulmiinsa. Puolilta päivin käytiin Isossa Padassa syömässä, ja sen jälkeen tehtiin toinen, lyhyempi kierros. Eli kaikki saivat varmasti tehtyä hyvin! :)

Isosta Kirjasta kokoonnuttiin iltapäivän puolella meille, ja siellä olikin jo Kauko ja Giira meitä vastassa, sekä Giiran pennut, eli Niilan lapsenlapset! Ihan huippua, että Kaukokin pääsi käymään täällä mieluisten vieraiden kanssa! :)) Giira kyllä hieman puolusti pentujaan, etenkin nuorisolta, mutta Niila-mummon Giira antoi haistella ja leikitellä! :) Sydän ihan suli... :) <3

Kahvit juotiin ja Riikka ja Pyry sekä Johanna ja Max lähtivät koti-matkalle. Janniliisa ja Kito olivat ainoita, jotka jäivät Keuruulle yöksi. :) Siinä vielä ihasteltiin pentuja (ja katsottiin miesten keihäs-finaali), ja Kauko lähti vielä myöhään illalla koti-matkalle, Sarin kautta. Kiva kun te kävitte!!!

Sunnuntaina sitten taas jatkettiin, nyt tosin agilityn parissa. Ja pentu-koko oli kutistunut vain kolmeen, eli Janniliisa ja Kito, Riikka ja Pyry, sekä Remu ja tietenkin Niila. Aamupäivästä tosiaan kokeiltiin agilitya, joka menikin ihan mainiosti! Riikka ja Pyry olivat ainoita, jotka eivät vielä ole tätä lajia harrastaneet, mutta sujui se heiltäkin oikein mallikkaasti! :) Agilityn jälkeen käytiin pizzalla, jonka jälkeen suunnattiin autot kohti Palokkaa ja käytiin porukalla tapaamassa Saria. Onneksi vierailu onnistui, kiitos valtavasti Sari!! :) Sarin luota sitten jokainen lähti koti-matkalle.

Kiitos ihan valtavan paljon teille, kun tulitte! Odotin viikonloppua malttamattomana koko kesän ja nyt se on jo ohi. Mutta ihan huippu viikonloppu oli!!! Miljoonat kiitokset, toivottavasti teillä oli yhtä kivaa kuin minulla! :) Täällä vielä kuvia viikonlopusta kuva-albumissa. Kovin paljoa ei yhteis-potretteja ole, samperin sateen takia, mutta jotain nyt kuitenkin.

25.7.2013
Kito ja Janniliisa olivat tänään tokokokeessa Lappeenrannassa, avoimessa luokassa toista kertaa, tuomarina oli Anne Nokelainen ja he saivat 174 pistettä, I-tulos ja vieläpä luokkavoitto! Onnea ihan kamalan paljon! :))

15.7.2013
Tänään tuli Niilasta virallisesti mummo-koira, kun Niilan Giira-tytär pyöräytti maailmaan kaksi pentua! :)) Voi ihanuutta! Onnea tosi paljon Giiralle, iskä-Ranelle (Borderluk's Spy Hunter), Luodoille ja Sarille! :) Sieltähän tuli yksi mustavalkoinen poika ja yksi sinivalkoinen tyttö. Onneksi molemmat taitavat olla varattuja... ;) Alla Kaukon ottamia kuvia pennuista muutaman päivän ikäisinä:


Poika on tosi tumma, tyttö taas vaalea.


En edes tässä "mummo-huumassa" huomannut kysyä, että onko molemmilla valkoiset kokokaulukset, mutta vähän näyttäisi siltä.

7.7.2013
Käytiin Remun kanssa Laukaan ryhmiksessä. Kaverini Tuija lähti oman nuoren corginsa kanssa sinne näytelmiin, joten ajattelinpa lähtä mukaan Remun kaa. :) Päivä oli tosi aurinkoinen ja aikas kuumakin. Onneksi meillä oli teltta mukana, mutta kuumahko oli teltassakin kuitenkin. Tuomarina oli Paavo Mattila, bortsuja oli mukana 12, ja uroksia niistä viisi.

Remun kanssa oltiin ainoita valioluokassa, Remu sai ERI 1 ja SA. Paras uros-luokassa oli sitten kaksi kilpailijaa, ja Remu jäi kakkoseksi. Remun arvostelu täällä. Jälleen Remu meni tosi kauniisti! :)

Tuloksia on tullut myös Kitolta näyttelyistä. Janniliisa ja Kito matkustivat Viron maalle Pärnuuseen näyttelyihin ja osallistuivat kolmeen näyttelyyn tämän viikonlopun aikana. Perjantaina Kito räjäytti heti potin ollen ROP, ja Kito sai myös Eestin SERTin!!! Onnea hurjan paljon Kito ja Janniliisa! :) Eilen ja tänään Kito sai EHn, ihan hyvä, tuomari oli kuulemma moittinut löysää etuosaa.

Ja Oona teräsmummo porskuttaa nyt entiseen tahtiin, eli ääntä ja vauhtia löytyy! ;D Vielä on vähän jäljellä lääkkeitä. Ne syödään nyt loppuun ja katsotaan miten vointi sitten jatkuu. Toivottavasti hyvänä!

1.7.2013
Oona-mummeli alkaa näyttämään piristymisen merkkejä, eli rohdot auttaa! Hyvä!

28.6.2013
Oonan käytös alkoi huolettamaan, se kun lakkasi syömästä ja makasi vain ja oli kipeän oloinen. Eläinlääkärille siis, siellä otettiin verikoe, mitattiin kuume ja vielä röntgen-kuvattiin. Tulehdusarvot olivat korkealla, kuumetta oli ja rtg-kuvissa näkyi toisessa keuhkossa tiivistymää (nestettä), eli tulehduspesäke siellä. :( Oona sai tohtorilta kipulääkkeen ja antibiootin pistoksena, ja sitten vielä kotiin kipu- ja ab-kuuri suun kautta. Jospa se sillä tokenisi...

20.6.2013
Päivällä käytiin kentällä treenaamassa Terhin ja Pain kanssa. Minä treenasin Remun kanssa ja onneksi Terhi osasi jälleen meitä auttaa näissä seuraamisissa ja maahanmenoissa! Kun yksin treenaa, sitä ei niin kaikkea huomaa. No, jospa se tästä taasen, kiitos Terhi! :)

Oikein hyvää juhannusta kaikille! :)

19.6.2013
Hurjan paljon onnea Niilan toiselle pentueelle, eli Fridalle, Kitolle ja Maxille! Kolme-vuotiaat nuoret! :)

Mepä lähdettiin tänään iltapäivällä Mänttään tokokokeeseen Remun kanssa. Päivä oli mukavan lämmin, ei liian kuuma, vaikkakin aurinko paistoi.

Iltakoe oli nurmikentällä, Mäntän raviradan vieressä. Tuomarina oli Juha Kurtti. Vähän jänskätti lähteä, kun Kurtilta emme Remun kanssa ole saaneet vielä sitä ykköstä... No, katsotaan... Alokasluokassa kisaajia 13, me Remun kanssa viidensiä. Paikallaolot ensin kahdessa ryhmässä.

Luoksepäästävyys 10
Hyvin meni!

Paikallamakuu 0
No perhana! Vierustoverin vierestä lähti pikkukoira katsomaan vierustoveria, joten Remu kans. Voihan että!!! :(

Seuraaminen kytkettynä 7,5
No oli parempaa kuin viime kokeessa, mutta lopussa täykäännöksessä kontakti tippui ja hihna kiristyi.

Seuraaminen taluttimetta 7
Tämäkin nyt hieman parempaa kumminkin. Remu katseli vähän myös kehän ulkopuolella olevia ihmisiäkin...

Liikkeestä maahanmeno 0
No ei mennyt maahan, seisomaan jäi... Höh!

Luoksetulo 10
Oli hieno!

Liikkeestä seisominen 10
Tämäkin hieno!

Hyppy 9
Tuomarin mielestä hieman liian myöhään sanoin seiso-käskyn ja loppu-perusasento oli vähän liian vino.

Kokonaisvaikutus 10
Muutoin tuomari tykkäsi meidän työskentelystä kovasti. :)

No eihän nää Kurtin kokeet ole meille. Pisteet 131 ja 3-tulos. No, mutta Remu toimi ihan hyvin! Kokemustahan tässä tuli lisää! :)

15.6.2013
Jälleen Kito ja Janniliisa kävivät näytelmissä, tällä kertaa Kotkassa ja saivat ERI 4! Onnea! :) Tuomarina tiukka Soile Bister.

9.6.2013
Taas tällainen oikea koiramainen viikonloppu, nimittäin tänään lähdettiin Tuuriin näyttelyyn Remun kanssa. Päivä oli jälleen aurinkoinen, mutta ehkä hivenen pilvisempi kuin eilen. Kasattiin kuitenkin teltta pystyyn ja meidän leirissä oli myös Ellu ja Sami bc-poikiensa kanssa.

Rokin (McSanikan Chicory) kanssa avoimeen luokkaan jossa oli myös kolme muuta. Hyvin Roki esiintyi, niin kuin aina, mutta tuomari moitti hivenen liian lihavaksi. Rokilla on myös tuota turkkia, joka myös tuo lisää tuuheutta kroppaan, mutta tästä syystä tänään H Rokille.

Juuri kun me oltaisiin Remun kanssa menty kehään, iski näyttelypaikalle trombi. Meinasi viedä meidänkin teltan menneessään, mutta onneksi saivat pidettyä sen paikallaan. Kyllähän siellä taivalla sitten lentelikin kaikennäköistä... :) No, päästiinhän me arvosteluun Remun kanssa ja hienosti Remppa esiintyi! Saimme valioluokan ainoana ERI 1 SA PU2. Hyvän arvostelun kera.

8.6.2013
Tänään uskaltauduimme tokokokeeseen Remun kanssa. Tai kyllähän me muutenkin kun liikkeet on kunnossa, paitsi seuruu tökkii välillä ja välillä ei. No ei kun kokeeseen vaan! :) Hieman kyllä pelotti tämä kuumuus, se kun vaikuttaa kovin helposti Remuun. Ja siihen meidän seuraamiseen...

Virroille siis auton nokka aamulla, alokasluokassa meitä oli 13, me viimoisena. Tuomarina oli Tuire Marjamäki. Ensin tuomari katsoi kaikkien luoksepäästävyyden ja sen jälkeen paikallaolot kolmessa eri ryhmässä. Kehä oli ihanalla nurmikentällä, johon kyllä aurinko paistoi.

Luoksepäästävyys 10
Hyvin meni, oli hyvin paikallaan minun vieressä.

Paikallamakuu 10
Ei ongelmia, vaikka reeneissä on itikat kiusanneet.

Seuraaminen kytkettynä 7
Nyt oli taas tää päivä, ettei seuraaminen sujunut. :/ Hihna vähän kiristyi, siitä moitteita.

Seuraaminen taluttimetta 6
Tässä seuraaminen oli aika luokatonta... No, se aurinko porotti suoraan kentälle ja sehän meidän prinssiin vaikuttaa heti.

Liikkeestä maahanmeno 7
Tää on taas meidän aikasta varmin liike, en tiedä mistä pisteet lähti. Oisko Remu mennyt hitaasti maahan, koska näytti, että jäi seisomaan. Mutta maassa Remu oli kun käännyin Remuun päin.

Luoksetulo 9,5
No tää oli hieno! :) Enkä tiedä miksi lähti puoli pistettä.

Liikkeestä seisominen 9
Seisominen on alkanut meillä sujumaan, kunhan itse muistan oikean käskyn... Olen raapinut päätä ja joutunut miettimään mikä on vialla kun ei se Remu vaan seiso. No ei kai kun käytetään väärää käskyä... ;) Tää oli hyvä liike, enkä taas tiedä mistä piste lähti.

Hyppy 8
Hyvä hyppy, mutta kolautti estettä.

Kokonaisvaikutus 8
Vähän tuon seuraamisen takia...

No saimmehan me kumminkin näillä ykkös-tuloksen, 162,5 pistettä ja sija seitsemän. Olihan tämä meidän toinen ykkönen alokasluokasta. :) Nyt vaan treenaamaan sitä seuraamista. ;)

25.5.2013
Kito ja Janniliisa olivat Harjavallassa näyttelyssä ja saivat ERI 2 SA! Onnea! :) Tuomarina oli Tarja Löfman.

18.-19.5.2013
Näyttely-viikonloppu Jämsässä. Lauantaina oli erkkari, ihanaa oli nähdä kaikkia tuttuja! :) Mukana erkkarissa Niila ja Remu, sekä sukulaisista Giira, Frida ja Kito.

Näyttely-paikkana oli Jämsän ravirata, erkkari oli onneksi nurmella. Teltta heti pystyyn, onneksi olikin sateensuoja, koska sitä vettä tuli välillä oikein kunnolla. Kehät olivat ihanan isoja, joissa oli tilaa juosta!

Ekana kehässä oli nuoret miehet, sen jälkeen avo-luokan miehet, jossa esitin jälleen Rokia (McSanikan Chicory). Hyvin meni esiintyminen, tuomari tutki pitkään ja tarkkaan joka koiran. Roki sai Hn.

Sitten jonkun ajan päästä Remun kanssa kehään, ja Remu esiintyi jälleen hienosti. Remu sai ERIn ja pienen odottelun jälkeen kilpailuluokkaan, jossa ei sijoituista tullut. Mutta hyvä arvostelu, joka on täällä luettavana.


Remu kehässä, pientä sadetta ilmassa. Kuva: Essi Rahikainen.

Taas jonkin ajan päästä pääsi kehään avo-luokan tytöt, jossa mukana Kito ja Frida. Kitolle hienosti ERI! Frida sai EHn, Frida olikin tällä hetkellä vähän huonossa turkissa ja laihassa kunnossa. Kilpailuluokassa Kito sijoittui neljänneksi, onnea Kito ja Janniliisa! :)


Kito. Kuva: Essi Rahikainen.


Janniliisa ja Kito etummaisena.


Frida lähikuvassa.


Frida.

Valio-tytöissä esiintyi hienosti juuri siinä rankkasateen kohdalla Giira. Taisi viime vuonna olla myös rankkasade kun Giiran vuoro oli esiintyä kehässä... ;) Mutta hienosti meni ja Giira sai ERIn, ja sijoittui kilpailuluokassa toiseksi ja sai vielä SAn! Onnea Giira ja Kauko! :)


Giira kehässä ja vettä tulee!


Giira valio-tyttöjen toinen.

Sitten vielä oli Niilan vuoro, nyt päästiin korkkaamaan vetsku-luokka! :) Mietin miten Niila menisi toisen ihmisen kanssa, joten päätin antaa Sannin esittää Niila. Harjoituksissa kun se meni niin hyvin Sannin kanssa, mutta kehässä tulikin vähän ikävä... Olihan se vähän minun perääni, mutta esiintyi silti ihan hyvin. Niila sai EHn ja täällä Niilan arvostelu.


Niila, handlerina Sanni.


Vetskujen kilpailuluokka, jossa seistä tökötin itse Niilan kanssa. Retku-sisko omistajansa Miian kanssa meidän edellä.

Sunnuntaina jälleen Jämsään kaikkien rotujen näyttelyyn. Siellä esiintymässä "meiltä" vain Remu ja Frida. Sekä Roki, jota jälleen esitin. Nyt oltiin ihan raviradalla, lällyhkö ja märkä hiekkapohja. Päivä oli hiostava, koska oli luvassa ukkosta, jota ei onneksi tullutkaan. Kaikki alla olevat Jämsän näyttely-kuvat on kuvannut Emma Kiiskinen.

Roki sai taas Hn, syynä oli huono karva tällä hetkellä. Mutta kunhan turkki kasvaa, Roki on hyvässä kunnossa! :)


Rokin kanssa kehässä.

Remulle valioluokan ainoana ERI 1 ja SA, sekä paras uros luokassa sija kolme. Täällä Remun arvostelu.


Remu: "Mä oon niin komee ja mä niin tiedän sen!"


Hei, nyt juostaan, korvat tötteröllä! :)


Tuomari tutkii hampaat.


Ja nyt seistään.


Plääähh!

Sanni pyysikin minua esittämään Fridan kehssä, kokeilumielessä. Kehät oli tosi pieniä, eikä vauhtiin päässyt lainkaan. Frida taas on sellainen menijä, että perässä on vaikea pysyä... No kun hiljaa mentiin, niin meni kuitenkin ihan hyvin! Frida sai jälleen EHn, se turkki ja laihahko olemus... Kilpailuluokassa vielä neljäs sija, hyvä! Nyt vain karvaa kasvattamaan ja lihottamaan. ;)


Juoksua Fridan kanssa.


Frida seisoo.

Menestys nyt ei ihan kamalan kummoinen ollut koko viikonloppuna, mutta hyviä arvosteluja tuli jokaiselle, ja se on hyvä! Kiitos kaikille, ja oli kiva nähdä pitkästä aikaa! :)

9.5.2013
Hyvää Helatorstaita kaikille! :)

Kyllä nyt kasvattajaa hemmotellaan, nimittäin Kito ja Janniliisa olivat jälleen tokokokeessa Turussa, nyt avoimessa luokassa ja heti napsahti ykkös-tulos hienoin pisten, 175,5! :)) Onnea jälleen kerran tosi paljon! Tuomarina kokeessa oli Ilkka Stén ja hän antoi tälle parille komiasti kymppejä vain! :) No, hyppy nollautui koska Kito kiersi tulomatkalla esteen ja luoksetulosta tuli 8,5. Pari ykköstä vielä niin olisi TK2 plakkarissa. :)

Giira ja Kauko olivat puolestaan Helsingissä näyttelyssä, Pk-tapahtumassa. Hienosti Giira sijoittui paras narttu-kehässä toiseksi! Onnea Giiralle ja Kaukolle! :)

Giiralle on muuten suunnitteilla pentue. Pentue tulee Sari Solannin, eli kennel Pikkupaimenen nimiin. Isäksi ovat ajatelleet Ranea, C.I.E, FI & EE & LT MVA Borderluck´s Spy Hunter. Suunnitelmat ovat täällä, Sarin sivuilla.

5.5.2013
Sain tänään iloisia uutisia, kun Kito ja Janniliisa olivat tänään tokoilemassa Turussa ja saivat alokas luokassa kolmannen ykkös-tuloksensa!!! :))) Eli sehän tarkoittaa TK1-koulutustunnusta! Onnea ihan hirmuisen paljon!! :) Tuomarina oli ollut Tiina Heino, pisteitä tuli 169 pistettä, maahanmeno oli mennyt nollille, mutta muutoin oli Kito ja Janniliisa saaneet ysejä ja kymppejä. Ja tuomari oli vielä sanonut, että heidän toiminta oli ollut miellyttävää katsottavaa! :) Ensimmäisen Elo Tillan kasvatti, joka on saanut koularin, onnea!!! :)))

4.5.2013
No niin, ja tänään käytiin Tampereen kv-näyttelyssä, jossa niinikään mukana Remppanen. Aamulla lähdettiin, Ellu ja Sami sekä Roki-poika (bordercollie uros, McSanikan Chicory) tulivat hakemaan meitä. Tampereen Pirkkahallissa olimme hyvissä ajoin, kasattiin leiri pystyyn, tehtiin ekat ostokset, käytettiin koirat ulkona ja harjailtiin ne. Harjoittelin molempien poikien kanssa, ja ilokseni totesin kehän olevan ihanan iso missä oli reilusti tilaa juosta! Harvinaista! :)

Ensin oli Rokin vuoro avoimissa pojissa, minä esitin Rokin. Hyvin meni Roksoni! Hieman vähäisessä karvassa, mutta kyllä muuten tuomari tykkäsi. Rokille EH. Sitten Remu, ainoa valioluokassa, ja Remulle ERI 1 SA. Paras Uros-kehässä meitä oli viisi urosta, ja Remu ylsi sijalle kolme ja sai vielä VARA-CACIBIN. Eli sama sijoituis kuin viikko sitten. :) Täällä Remun arvostelu.

28.4.2013
Nyt on tämän vuoden eka näyttelykin käyty, Lahden kv-näyttely, Remun kanssa. Aamulla hyvissä ajoin liikenteeseen kaverin, Tuijan kanssa, joka lähti matkaan oman koiransa, welsh corgi pembroke Kiiran kanssa. Paikalle saavuttiin hyvissä ajoin, ja häkin sain kehän viereen hyvin. Näyttely oli Lahden messu-hallissa, jossa tuntui olevan aika ajoin kuuma.

Valio-pojissa oli kaksi urosta, Remu sai ERIn ja sijoittui toiseksi. Tuomari kehui Remun liikkeitä mahtaviksi ja juuri rodulle tyypillisiksi liikkeiksi, mutta moitti hivenen liian pitkää lantiota. Paras Uros -luokassa oli kolme urosta, ja Remu sijoittui tässä kolmanneksi. Ihan tyytyväinen olen. Remu esiintyi hienosti! :) Tässä Remun arvostelu.

Auttelin vielä Niilan Retku-siskon omistajaa Miia, jolla oli sekä Retku, että Retkun pentu Hirmu valio-nartuissa. Minä vein Hirmua, joka oli kyllä aikalaillla Miian perään, onneksi Miia sentään esitti Hirmun itse yksilö-arvostelussa. ;) Sitten vielä kun Miian uros, Mahti, oli PU1 ja Retkusta tuli PN1, vielä sain esittää Retkuakin ROP-kehässä! Ja Retkustahan tuli ROP! :) Onnea Miialle sekä karvakuonoille täsmäiskusta Lahteen! :)

23.4.2013
Kävin Niilan ja Remun kanssa Annelin luona, Annelilla kun on koiranpentu. :) Ihana collie-poika Riki. Niila ja Remu leikkivät välillä vain keskenään, mutta kyllä ne silti malttoivat leikittää myös pentua, kunhan sekin siitä rohkaistui! :)

16.4.2013
Tässä jokin aika sitten Pyry kävi lonkka- ja kyynärkuvauksissa. Ell. arvioi lonkkien olevan B, kyynärät olivat hyvät. Tänään Riikka laittoi hyviä uutisia! Pyryn lonkat ovat A-A ja kyynärät 0-0!!! Onnea Riikalle ja Sarille terveestä koirasta! :) Upea Pyry! :) Täällä tulokset myös virallisena.

4.4.2013
Remu oli hierottavana tänään Nina Paloposkella, joka on aiemminkin hieronut sekä Remua että Niilaa. Kiitos Satulle, että järjestit tämän! :) Nina kehui kovasti Remun turkkia, kuinka se on sileä ja paksu ja kuinka se kiiltää hyvin. Sitä se kyllä on! :) Etupää Remulla oli ok, takapäässä, etenkin selän päällä oli jumia lihaksissa, jotka Nina sai auki. Nina sanoikin, että Remulla on tosi isot lihakset takajaloissa. No onhan tuolla, sähikäisellä. ;) Hienosti Remu kyllä rauhoittui, jälleen kerran, Ninan käsittelyssä. Taisi se nauttia. ;)

Muutoin menee hyvin. Niila voi hyvin! Karvaa odotellaan kasvavaksi mahan alle, että pääsisi vaikka näytelmiin. Onhan sitä jo kasvanutkin, mutta että tarpeeksi... Remun olenkin jo ilmoitellut muutamaan näyttelyyn.

Remun kanssa taisi vähän jäädä maneesi-treenitkin vähiin, kun ei aina sinne päässyt. Kohta ne treenitkin jo siirtyvät kentälle, joten sitä odotellessa. :)

1.4.2013
Kito oli Lappeenrannassa näyttelyssä, ja sai EHn, hyvä Kito ja Janniliisa! :)

21.3.2013
Oho, onpas aika mennyt nopsaan! Enpä tännekään ole kirjuutellut, mutta nytpä korjataan asia. :)

Meille kuuluu hyvää! Niilan haavat ovat parantuneet tosi hyvin! Äitini otti tikit jo aikoja sitten pois, ja haavat näyttävät erinomaisilta. Mahan alta puuttuu nyt tisut parista kohtaa, mutta eihän se meitä haittaa, päinvastoin! Toivotaan nyt, ettei tulisi uusia kasvaimia...

Tänään alkoi kennelkerhomme yhteislenkit, jossa kävin taasen Remun kanssa lenkkeilemässä muiden kanssa. Olipa kivaa jälleen lenkkeillä muiden kanssa, ja vaihdella kuulumisia talvitauon jälkeen! :) Remukin nautti! :)

Ai niin, ja jälleen on palkittu vuoden koirat, ja kennelkerhon vuoden näyttelykoira-kisassa Remu sijoittui viidenneksi ja Niila yhdeksänneksi. Vuoden tokokoira-kisassa Niila sijoittui kolmanneksi ja Remu viidenneksi. :) Suomen border&kelpie-yhdistyksen vuoden näyttelykoira-kisassa taasen Remu sijoittui neljänneksi ja Niila kuudenneksi, ja vuoden tokokoira-kisassa Niila sijoittui sijalle 10. ja Remu sijalle 12. :)) Tulipahan taasen osallistuttua! :)

19.3.2013
Onnea Ansan ihanille pentusille, jotka täyttävät tänään jo neljä vuotta! Mihin ihmeeseen tuo aika oikein menee... ;)

1.3.2013
Eläinklinikka Tähteen oli tullut vastaus patologilta Niilan nisäkasvaimista. Sieltä laittoivat vastauksen minulle sähköpostilla, suomennettuna. Molemmat näytepalat olivat pahanlaatuisia... :((( Tosin pahanlaatuisuuden aste on matala, eli etäpesäkeriski sekä paikallisen uusiutumisen riski on kohtalaisen matala. Suosittelivat, että seuraa Niilan tisuja ja jos uusia patteja tulee, ne kannattaa poistaa.

Näillä mennään. Tuo pahanlaantuinen on kuitenkin aina pahanlaatuinen, siksi vähän hirvittää. Mutta Niila kuitenkin voi hyvin! Haavat näyttävät hyviltä, viikonlopun aikaan otetaan tikit pois. Toisesta haavasta on ommel jo vähän lähtenyt purkautumaan, että se siitä rouvan rauhassa pitämisestä... ;)

28.2.2013
Isosti onnea Pyry-herralle, joka täyttää yhden vuoden!!! :)))

24.2.2013
Niila voipi hyvin ja haavat näyttävät hyviltä. Lenkeillä Niila on lähinnä hihnassa, vaikkakin sillä olisi kovasti menohaluja. Rouvaa pitää hillitä... ;) Sterkan jälkeen Niila on kyllä muuttunut iloisemmaksi. Se leikkiikin Remun kanssa enemmän. :) Ja iso kiitos muuten kaikille kavereille, jotka olette meitä tsempanneet! Kiitos! :)

19.2.2013
Tänään jälleen suuntasimme Tähteen, nyt Niilan kanssa. Niila leikattiin taas, vuorossa oli siis ne nisäkasvaimet. Eläinlääkäri tutki Niilan tisuja, ja todettiin, että hän leikkaa ne mitkä nyt olimme aiemmin huomanneet. Leikkaus ja nukutus sujuivat hyvin. Muutokset lähtee patologille, vastauksen saanemme parin viikon kuluessa. Kovasti paljon toipumisia Niilalle!

Remun jutusta sen verran, että soittelin viime viikolla tutkimuksen jälkeen Tähteen Remun sperman viljely-tuloksia. Viljelyssä ei kasvua näkynyt, eli infektiota ei ole ollut. Suosittelivat uusintanäytettä parin kuukauden kuluttua. Mutta katsotaan nyt... Mistäpä ne "isännät" sinne yhtäkkiä tulisivat?! ;)

14.2.2013
Tänään kävimme Remun kanssa eläinklinikka Tähdessä vähän tutkimuksissa. Eli Remulta tutkittiin siemenneste, koska viime syksynä Remu jätti yhden tytön tyhjäksi. Siemennesteestä ei valitettavasti löytynyt yhtään siittötä - ei eläviä eikä kuolleita. Virtsanäyte tutkittiin myös, eikä siittiöitä ollut siinäkään. :((( Sperma viljellään infektion poissulkemiseksi, siitä soittelen vastauksen Tähteen huomenna. Suosittelivat uusintanäytettä vielä 1-2 kk:n kuluttua, mutta tosin tuokin tieto jo riittää minulle. Ja Kiitos vielä Ystävänpäivä-salarakkaalle, joka auttoi Remua Tähdessä! ;)

Arvokasta jalostusurosta ei Remusta tullut, mutta erittäin arvokas koira se on meille! <3


Remppanen nauttii talvesta täysin siemauksin! :)


Remu - mamman mussukka!


Niilan ja Remun lumiset kaivaukset...

11.2.2013
Olen ollut huolissani Niilan nisäkasvain löydöksestä. Olin kyllä itse havainnut aiemmin jonkin möykyn siinä nisässä, missä kasvain nyt sterlointi-leikkauksessa huomattiin. Kasvainhan on n. 2 cm halkaisijaltaan. Tutkiskelin sitten paremmin tässä eräänä päivävä Niilan tisuja, ja huomasin erään toisen, pienemmän möykyn ylempää... :( Tänään käytin Niilan eläinlääkärin luona, hän tutkisteli tarkemmin, ja teki hieman leikkaussuunnitelmaa. Ja eläinlääkäri havaitsi vieläkin kolmannenkin möykyn... Oikein jonkin ryhelmän. Voihan ei! :(((

On tämä vaan kamalaa! Mutta toivomme tietenkin, että kaikki menisi nyt hyvin! Niila leikataan ensi viikolla, pitäkää peukkuja pystyssä, että kaikki menisi hyvin!

9.2.2013
Niilan leikkaushaavan tikit otettiin tänään pois, hyvin haava on parantunut! Äiti sai ottaa tikit pois, jälleen. :) Niin kuin monta kertaa aiemminkin koiriltani.

2.-3.2.2013
Keuruun koiranäyttely, toistaiseksi viimeistä kertaa näin talvella. :( Keuruun koiranäyttely on pidetty lähes aina Keuruun varuskuntakerho Viikonhovissa, ja nythän tänä vuonna Keuruun varuskunta lakkautetaan, joten Viikinhovin kohtaloa emme tulevaisuudessa tiedä. Harmi!

Mutta nämä talkoilut aloitimme jo tietenkin perjantai-iltana ja saatiin hommat hyvin kasaan! Lauantai ja sunnuntai tulikin sitten pyörittyä toimistolla palkintoja jakaessa, sekä muita hommia tehdessä. Mukavaa oli! Jopa tänä vuonna ekaa kertaa palkinnot sekä Musti ja Mirri-kortit loppuivat kesken! Siellä oli niin upeita koiria! :D No, onneksi kovin moni ei ilman jäänyt, ja palkinnothan lähetetään kyllä jälkikäteen!

Yllättäen tapasin Susannan, Kodan omistajan näyttelyssä! Oli aivan upeaa nähdä! :)) Susanna oli näyttelyssä akita-rotuisen koiransa kanssa, hyvinhän heillä meni! Junnu-narttu pokkasi ROP-voiton kotiin! Onnea onnea! :)

28.1.2013
Niila steriloitiin tänään. Eipähän tarvitse enää juoksujen kanssa ihmetellä, ja Remunkin suhteen on helpompaa, ettei mene pojan pää pyörälle. :) Pari juoksua Niilalla oli viimeisen pentueen jälkeen. Ja näin talvella onkin hyvä aika leikkauttaa, ei ole liian lämpimien ilmojen kanssa ongelmia kun ajattelee haavan paranemista.

Leikkauksen yhteydessä huomattiin Niilalla nisäkasvain, jota tosin eivät voineet poistaa koska leikkaushaavat olisivat olleet liian lähekkäin. Eli tuokin täytyy hoitaa tässä sitten, kunhan tästä leikkauksesta toivutaan. Huomisesta alkaen Niilalla alkaa muutaman päivän kipulääke-kuuri. Toivomme Niilalle pikaista paranemista!

Itse olen jo aika hyvin tervehtynyt flunssasta, mitä nyt vielä vähän yksittää ja nenä valuu. Remun kanssa olemme treenailleet sitä sun tätä. Katjan ja Terhin kanssa olemme olleet maneesillakin. Kävimme Remun kanssa myös ihastelemassa Terhin uutta navettaa, upea on! :D

11.1.2013
Voi vitsit, olen ollut kipeänä, flunssassa. Tokoilukin on vähän jäänyt nyt, joulun alla kiireiden takia. Piti lähtä tammikuussa uusin voimin, mutta eipä voimia ole ollut. No, paranemaan päin ollaan, jospa se siitä.

6.1.2013
Hyvää Loppiaista! :)

Unohdin vallan kertoa, että Pyry-poikanen oli meillä uuden vuoden! :) Me olimme kuitenkin kotona, joten Riikka pääsi juhlimaan, eli otimme Pyryn sitten meille. Hyvä niin, Pyry sai ottaa mallia Niilasta ja Remusta, jotka eivät välitä paukkutteluista mitään. Alkuun Pyry vähän kuunteli paukkuttelua. Meillä oli valot päällä ja verhot kiinni ja telkkari auki. Hyvin Pyry sitten rauhoittui makoilemaan Niilan ja Remun kanssa. :)

1.1.2013
Hyvää ja menestyksekästä tätä vuotta! :)

Viime vuosi oli meillä hivenen surullinen... Toki ilojakin siihen vuoteen mahtui.

Venla lähti sateenkaarisillalle, hoidoista huolimatta... Mummoa on ikävä. :(

Niilan viimeinen pentu-projekti onnistui, vaikka kovin suruakin se tuotti... :( Pennutuksen takia myös harrastus-jutut jäivät vähemmälle. Tokossa kisattiin vain kolmesti, joista tosin yhdellä kerralla saavutettiin K-S kennelpiirin piirinmestaruus-hopeaa! :) Ja tulihan sitä myös SM-kisoissa kisattua! Näytteyissä Suomessa käytiin vain kerran, ja vihdoin päästiin myös ulkomaillekin misseilemään, jossa tuli täsmä-voitot suoritettua, ja tittelit saavutettua! :) Tänä vuonna vielä varmaan kisaamme tokossa, ja näyttelyissä veteraani-luokat jo odottavat... ;)

Remullakin oli pari pentu-projektia, jotka eivät nyt jostain syystä onnistuneet. Olen niistä todella, todella pahoillani. :( Ehkä tutkimme syyn jossain vaiheessa. Remun kanssa kisasimme syksyllä parissa tokokokeessa, joista toisessa tulikin ihanasti ykkös-tulos! :) Näyttelyissäkin kävimme muutamassa, niin ikään myös tuolla Viron maalla ja onnistunut reissuhan se oli! :) Jatkamme toko-puolella treenaamista ja kisaamista, sekä näyttelyissä meidät tapaa myös.

Oona ja Ansa jatkavat samaan malliin. :) Oona on nyt meidän ainoa mummo talossa, joten siksikin niin tärkeä. Mutta oikeesti siitä eivät vanhuuden päivät vielä näy lainkaan! Hulppeat 13 vuotta on jo mittarissa ja vauhti ei edelleenkään päätä pakota. ;D Eikä Oonalla onneksi mitään vaivojakaan ole, joten juoskoon Ansan kanssa kun vielä juoksee! :) Ansa tykkää kiusata mummoa, mutta tietää kyllä paikkansa. ;)

Pentuja-sivulla on edelleen suunnitelmat Fridaa varten. Ja suunnitelmina ne asiat edelleen ovat, eli katsotaan nyt miten tämä vuosi alkaa sujumaan...
| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |