:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT


:: Uutisia 2003 :: Uutisia 2004 :: Uutisia 2005 :: Uutisia 2006 :: Uutisia 2007 :: Uutisia 2008 :: Uutisia 2009 ::
:: Uutisia 2010 :: Uutisia 2011 :: Uutisia 2012 :: Uutisia 2013 :: Uutisia 2014 :: Uutisia 2015 :: Uutisia 2016 ::
:: Uutisia 2017 :: Uutisia 2018 :: Uutisia 2019 :: Uutisia 2020 :: Uutisia 2021 :: Uutisia 2022 :: Uutisia 2023 ::26.12.2017
Hyvää Tapaninpäivää! Tänään olimme Vilman kanssa Haukkuvaarassa (Jyväskylässä) kinkunsulatus-tokokokeessa! Uskaltauduimme kokeeseen, kerta jostainhan se on aloitettava! ;) Ensikyselyllä koe oli jo täynnä, mutta jo seuraavana päivänä tuli viesti, että pääsemme kokeeseen koska joku joutui peruuttamaan tulonsa! Vähänkös alkoi jännittämään! :D

Viimeiset hiomiset teimme Haukkuvaarassa tokovalkassamme viime perjantaina, saimme hyviä viime hetken neuvoja valmentajaltamme Oonalta! Joulun päivinä ei kuitenkaan ressattu, vaan söimme hyvin. ;D Koepäivänäkin oli vielä hyvin aikaa alokasluokan alkuun, koska luokkamme oli vasta iltapäivällä. Kotona vähän reenattiin kaukoja ennen lähtöä. :)

Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin, täytin kilpailukirjan ja sitten vähän aikaa odottelimme. Ennen alokasluokkaa tuomari tarkasti sirut ekakertalaisilta (koirilta). Paikallaolot otettiin ensin, ja nekin kolmessa eri ryhmässä, koska alokasluokassa koirakoita oli 12. Vilman kanssa olimme tokassa ryhmässä. Tuomarina kokeessa toimi Marjo Halmiala.

Ennen kehään menoa tuomari tietty katsoi luoksepäästävyyden ja tarkisti nartuilta juoksut. Kivasti Vilma meni tuomarin lähelle, kyykistyin Vilman viereen ja vähän juttelin sille. Tuomari silitti vähän Vilmaa ja sai tarkastettua juoksut (ei ollut). Vilma painautui minua vasten, mutta antoi silti hyvin tutkia. Sitten jo painelimme reippaasti kehään, ja paikallaolo paikallemme. Tuttua liikkuria, Anna Savolaista, piti tietenkin tervehtiä iloisesti. :)

Paikalla makaaminen 8
Paikkis sujui hyvin, tosin Vilma meni vieruskaverin käskystä maahan, jota se ei ole tehnyt juuri ikinä... No, se käsky olikin aika kovaääninen...

Seuraaminen 7,5
Ihan ok seuruu, vähän Vilma välillä otti etäisyyttä. Sitten se oksensi jonkun löytämänsä namipalan, mutta jatkoi seuraamista sen jälkeen hyvin.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Tämä oli hyvä! Jotain se kuulemma vähän ennakoi.

Luoksetulo 9
Hyvä luoksetulo, hyvä vauhti! Tuomari ei muistanut mistä oli pisteen ottanut pois... :D Taisi olla se kun Vilma hypähti iloisesti kun tuli minun sivulle. :D

Noutoesineen pitäminen 10
Tosi hyvä! Vähän saisi Vilma pitää kapulaa napakammin, kuulemma.

Kauko-ohjaus 9,5
Hienosti meni! Vähän saisi Vilma nousta paremmin istumaan, tuomarin mielestä.

Estehyppy 10
Loistava!

Kokonaisvaikutus 8
Tuomarin mielestä toimimme kivasti, Vilma on pehmeä, mutta minä innostin ja kannustin Vilmaa kivasti.

Olen erittäin tyytväinen! 174,5 pistettä, I-tulos ja kolmas sija! Eli ei pöllömmin! Meillä on ihan voittajafiilis, olen tosi ylpeä Vilmasta! <3 Täällä vielä Vilman tokosivu.

Kiitos tietenkin Oonalla, meidän koutsille, jolta olemme saaneet paljon! Kiitos Sarille, jonka luona Vilma on voinut olla työpäiväni ajan! Kiitos myös Tuulille, joka on lukuisia kertoja kuskannut Vilman hallille! Kiitos Petrille, sekä isälle ja äitille niistä kerroista, kun te olette Vilmaa kuskanneet, Maritaa unohtamatta! Kiitos myös treenikamuille niin Haukkuvaarassa kuin kotikentällä! Valiokello tikittää jo, eiku... :D :D

24.12.2017
Kylläpä aika rientää, etenkin näin joulun aikaan... Mutta eipä tässä nyt ole ihmeempiä tapahtunut, Vilma on käynyt hieronnassa Kolkkalan Marilla, Remukin sai viimeksi laserhoitoa jalkaansa. Hyvin meni molemmilla, Vilmalla vähän kireyttä lantion kohdalla.

Allaolevan kuvan myötä, Oikein Ihanaa ja Makoisaa Joulun aikaa kaikille meidän Ystäville ja Sukulaisille! :) Kuva on otettu Jyväskylässä, Haukkuvaarassa, jossa käymme Vilman kanssa tokovalmennuksessa. Annamari Sundgren oli järjestänyt pienen studion, jossa otti koirista jouluisia kuvia. :)


Vilma tonttutyttö!

6.12.2017
Hyvää Itsenäisyyspäivää! Suomi100! Still going strong!!


Hyvin on tämä australialainen tänne pohjolaan kotoutunut! ;) <3

2.12.2017
Kennelkerhomme järjesti match Shown, olimme Vilman kanssa mukana osallistumassa. Meidän luokassamme oli vain kaksi koiraa, Vilma sai sinisen nauhan ja sijoittui kuudenneksi BIS-kehässä kuudenneksi.:) Kivasti Vilma antoi (tutun) tuomarin käsitellä itseään, samalla makupalaa syöden. ;)

11.11.2017
Tänään pyörähdimme Vilman kanssa kennelkerhon ulkoilupäivässä. Kodalle pääsimme hyvin, mutta siellä odottikin yllätys, se oli nimittäin täynnä hirvimiehiä. Tosin he tekivät jo lähtöä, mutta kyllä vähän enemmän ääntä pidettiin lenkkeillessä, etteivät ihan meitä hirveksi luule. :D Lenkin jälkeen paistoimme taas makkaraa, joka kyllä maistui!

5.11.2017
Tänään kennelkerhomme sai ihan ekaa kertaa talveksi hallin käyttöön! Tosin vain yhtenä päivänä viikossa, mutta kuitenkin! Siellä kerkiämme kyllä treenaamaan sovussa. :D Johan me Vilman kanssa sitä lähdimme heti testaamaan, ja hyvä oli! :)


Ekat treenaajat, pönötyskuva.
Kuva: Anneli Onnela.

27.10.2017
Tänään saimme Vilman kanssa yksityistunnin tokovalmentajaltamme Oonalta. Tapasimme kaupan pihassa, jossa riitti vilinää. Vilmaa kun edelleen jännittää tällaisissa paikoissa. Oona sanoi, että Vilma on edennyt hurjasti, ja uskaltaa jo enemmän. :) Niin minunkin mielestä. Pyöräilijät ovat edelleen Vilmalle vähän pahoja. Mutta tästä on taas hyvä jatkaa Oonan neuvoilla. :)

12.10.2017
Vilma pääsi tänään taas Kilposen Päivin käsittelyyn Lempäälään. Meni paljon paremmin kuin viime kerralla, tosin jumejahan Vilmalta selässä edelleen oli, hännäntyveen reagoi. Tulipa itsellekin paljon paremipi mieli, kun sai koiran hoidettua!

1.10.2017
Kito-tyttö on hurjassa vedossa! Kito ja Janniliisa matkasivat Latviaan, ja nappasivat sieltä kaiken mahdollisen! Eli ensinnäkin SERT, CACIB ja VSP, plus Riikan Voittaja 2017, Latvian muotovalio, Baltian maiden muotovalio, ja kaikenkukkuraksi Kansainväinen Näyttelyvalio (C.I.E)! Ihan mielettömän upeaa, onnea Kito ja onnea Janniliisa! :)


Kito ja Latvian palkinnot!
Kuva: Janniliisa Tolsa

25.9.2017
Lisäsin uuden kävijälaskurin etusivulleni, koska vanha poistettiin kertomatta minulle, kun palvelunantaja uudisti omia sivujaan.
>:( Törkeää! Vanhaa lukemaa en ihan kunnolla muista, mutta suuntaa-antavan lukeman laitoin kyllä.

17.9.2017
Keuruun Seudun Kennelkerhon ulkoilupäivä, mukana muutama ihminen ja muutama koira, sekä me Vilman kanssa. :) Kävimme lenkillä ja sen jälkeen paistoimme makkaraa ja vietimme aikaa yhdessä. Todella mukava päivä!

16.9.2017
Vilma pääsi jälleen Mari Kolkkalan käsittelyyn. Hyvin meni, vasemmalla takajalassa oli vähän kireyttä, mutta Mari sai sen hierottua hyvin.

10.9.2017
Pitkästä aikaa koiranäyttelyyn, tosin ilman omaa koiraa. Lähdin kaverini Maikun mukaan näyttelyyn, jonne hän vei ekaa kertaa oman koiransa, pyreneittenkoira Alman, avoimeen luokkaan. Paikalla olimme liian hyvissä ajoin, joka nyt ei niin haitannut. Vähän satoi vettä ja oli hieman kylmä, mutta katsottavaa ja juteltavaa meillä riitti.

Maikku innosti minut esittämään Alman kehässä, no mikäpä siinä. Tuomarina oli ulkomaalainen miestuomari, kovin mukana. Alma käyttäytyi rauhallisesti, juoksi hyvin ja seisominen meni todella hyvin! Oli itsellä muuten hankalaa, kun ei tarvinnut asetella tassuja, saati houkutella namipalalla. :D Kunhan seisoskeltiin ja rapsuttelin Almaa korvan takaa. :D Alma sai ERI 2, PN2 ja VARASERT. Hyvä! :)

9.9.2017
Voi, kun Niila olisi vielä meidän luona... Tänään täyttäisi 13 vuotta. Ikävä on... Onnea Retkulle Ouluun, sekä Niilalle ja Supolle koirien taivaaseen. <3

2.9.2017
Olimme Vilman kanssa Keuruulla tokokoulutuksessa, jossa kouluttajana toimi hallitseva tokon MM-2 Maarit Hellman. Vilma oli kovin rohkea, alun ujostelun jälkeen. :) Ja saimme kivoja vinkkejä tokoiluun. :)


Vilma kuuntelee.


Vilma tottelee.


Vilma seuraa "väärinpäin".


Vilma katselee.


Vilma huomasi kuvajaan, jee!


Vilma poseeraa.
Kuvat: Satu Kajosmäki

28.8.2017
Onnea meidän Rempalle, sekä Rempan sisaruksille Giiralle ja Frodolle! Tänään täyttävät yhdeksän vuotta!

19.8.2017
Vilma pääsi taas hierottavaksi Kolkkalan Marille. Kyllä se teki taas Vilmalle hyvää! :) Ja onneksi Vilman juoksut on loppu!


Vilma nauttii.

14.8.2017
Vilman juoksut on nyt parhaassa vaiheessa, ollut muutaman päivän. Remulla on kestämistä... Tokihan tämä pari on ollut nyt eristettynä toisistaan. Ihan hyvin on mennyt, vaikka nuoripari saattaa olla eri mieltä. :)

Niilaa on edelleen kovasti ikävä... :( Välillä vielä tulee mieleen, että missäs se Niila... Enää ei kuitenkaan katseella etsi, kun jo muistaa. Remu on jo aika normaali, niin normaali kuin se voi olla Vilman juoksujen takia...


5.8.2017
Giira-tyttönen korkkasi tänään veteraani-kehät näyttelyssä! Giira ja Kauko olivat Kuopiossa ja hehän putsasivat pöydän ollen ROP ja ROP-VET! Onnea kovasti!

2.8.2017
Vilmalla alkoi juoksut. Vihdoin. Toukokuussa ja heinäkuussa oli merkkejä juoksuista, mutta ei ne sitten alkaneetkaan, mutta nyt ne alkoi. Luulen että Niilan poismeno helpotti Vilman juoksujen alkamista...

28.7.2017
Kyllä on ollut jotenkin tyhjää kotona, kun Niilaa ei enää ole. :( Niila toimi kuin ajatus. Olen jopa miettinyt, miten Vilma ja Remu pärjäävät kun heidän aivonsa lähtivät... ;) Suru on vielä suuri, mutta kyllä tämä tästä pikkuhiljaa helpottaa. Eilen tuli postissa Keuruun Eläinklinikalta kaunis kortti Niilan muistoksi, kaunis ele heiltä.

Niilaltahan aikoinaan leikattiin pariinkin eri kertaan nisäkasvaimia pois, pahanlaatuisia ja ärhäköitä. Luulen, että Niilalle saattoi sittenkin vielä kasvaimia tulla/olla jossain sisäelimissä tms. Oireet olivat niin samanlaiset kuin Millalla aikoinaan.

Niila piti johtajan paikan loppuun saakka. Remu on nyt ollut vähän ihmeissään, seurailee meitä koko ajan. On välillä liiankin levoton. :( Vilmaa ei juuri hetkauta.

24.7.2017
Todella surullisia uutisia! :( Niila oli päästettävä menemään... :( Niilan kunto huononi viikonlopun aikana kovasti, joten päätös oli tehtävä. Vaikkei se helppoa ollut. :( Ikävä on suunnaton! Vilkaisu koirien huoneen ovelle, vilkaisu sohvan päätyyn missä Niila makoili, vilkaisu tutulle lenkkipolulle jonne lähdettiin, kaikki saa kyyneleet silmiin, kun odottaa Niilan kurkistavan jostain... :(

8.-9.7.2017
Olimme Hattulassa siskoni perheen luona viikonloppua viettämässä. Mukana Vilma ja Remu, Niila sai jäädä mummoilemaan "mummolaan" vanhemmilleni. :) Siskontytöt innolla hoitivat Remua ja Vilmaa! ;)

26.6.2017
Kävimme tänään Tampereella, Vilma pääsi Päivi Kilposen käsittelyyn, hän käsitteli koiran rankaa sekä faskiahoitoa. Kylläpä Vilmalla oli kipeitä paikkoja, mutta hyvin Päivi sai niitä auki ja käsiteltyä niitä. Hännän juuressa oli paha paikka, sitä paikkaa Päivi ei ihan saanut auki, mutta muutoin kyllä. Olimme tosi tyytyväisiä lähtiessämme sieltä! :)

19.6.2017
Tänään mun ihanat "koiranpennut" Kito, Frida ja Max täyttää seitsemän vuotta! Voi hurjaa! Onnea kovasti kaikille!!! :)

13.6.2017
Huomasin n. viikko sitten että Vilmaltahan on lähtenyt yksi pysyvä alahammas! Varasin Keuruulle sitten hammasröntgenin tälle päivälle, Kennelliitto kun nykyään vaatii rtg-kuvat hampaista, että koiralle saa hammastodistuksen esim. näyttelyä varten.

Vilma rauhoitettiin ja kuvattiin, ja siellähän se hampaan juuri oli vielä paikoillaan. No, samoilla aineilla eläinlääkäri poisti juuren, laittoi pari itsestään sulavaa tikkiä paikkaan ja Vilma sai kipulääkettä vielä kotona annettavaksi.

Eläinklinikka lähettää kuvat ja ja lomakkeet Kennelliittoon, joten odotellaan vastausta. Että tällaista harmia. Tapaturmaisesti hammas on lähtenyt, ilmeisesti törmännyt johonkin tai koheltanut jossain.

10.6.2017
No onpa taas päivitykset vähän jääneet tekemättä... Pahoittelut. Onhan tässä käyty vaikka missä. Vilma on käynyt terveyskuvauksissa ja toko-valkassa, sekä hieronnassa. Vanhukset (Niila ja Remu + Ansa) kulkevat siinä sivussa. :)

Sain myös upeita uusia kuvia Tuulilta, he käväisivät Jyväskylän Laajavuoressa kuvailemassa eräänä päivänä koiria, kun Vilma oli ollut Sarin luona. Vilmasta myös uudet kuvat Vilman omalla sivulla. Kiitos Tuuli!

2.6.2017
Tänään saimme Vilmalle yksityistunnin meidän toko-valmentajalta Oona Tuormaa-Soikkelilta, lähinnä tuohon Vilman arkuuteen. Tapasimme Oonan kanssa Vilmalle jännittävässä paikassa, kaupan pihassa, missä riittää liikennettä. Palokan Prisma ja Cittari oli oiva paikka. Tunti vierähti todella nopsaan! Ja Oonalta saatiin niin paljon vinkkejä, kiitos Oona! Eihän Vilma toki kaikkialla ujosti reagoi, mutta kaupungin vilinässä se jännittää. Ja uudet ihmiset on sille jännä paikka. Tästä jatkamme hyvillä mielin. :)

27.-28.5.2017
Taas jälleen, Keuruun koiranäyttely! Kivaa! Lauantaina toimiston kuntoonlaittaminen, kehien laittaminen, kehäsihteereiden telttojen laittaminen. Sekä tuomari-illallinen. Mukavaa puuhaa! Sunnuntaina sitten itse näyttely, näytillä oli ryhmät 1/8 ja 3/5. Itseltäni ei ollut koiraa näyttelyssä nyt lainkaan, kaikki aika menee toimistossa palkintoja jaellessa, sekä muissa pikkuhommissa. :) Sunnuntaina aamusta oli hieman viileä, mutta iltapäivällä lämpeni. :) Kiitos taas kaikille mukavasta päivästä!

25.5.2017
BC&AK-erkkari oli tänään Helsingissä. Me emme olleet paikalla, mutta Kito ja Janniliisa olivat edustettuina siellä. Ja hyvinhän heillä jälleen meni, Kito sai valioluokassa ERI 1 SA PN3! Onnea taas! :)

21.5.2017
Käytin jälleen Vilman koirahieroja Mari Kolkkalalla. Hyvin oli paikat kunnossa, paitsi selän kohdalta, ja nyt myös hännän tyvestä Vilma reagoi. Sain Marilta nyt erään toisen osteopaatin yhteystiedot, jonne voisi päästä helpommin. Kiitos!

20.5.2017
Kito suoritti tänään luonnetestin hyväksytysti läpi!!! WAU! Onnea ihan hurjan paljon Kito ja Janniliisa! Upeaa, hienoa!!! :) Eli Kito on nyt bc-kasvateistani ensimmäinen Suomen Muotovalio! Onnea kovasti! :)

13.5.2017
Tänään saatiin koiranettiin viimeisetkin Vilman luustokuvauksen tulokset. Vilma on terve! Hyvän koitimme tilata, mutta priimaa pukkaa! :D Hienoa! Nyt voi treenata hyvillä mielin! :) Laitoin tulokset myös Vilman omalle sivulle.

Olemme käyneet Vilman kanssa mätsärissä, näyttelykoulutuksissa sekä perustottelevaisuuskurssilla. Kivaa on ollut. :) Harmittaa kun ei päästy osteopaatille Jyväskylään. Mutta viikon päästä taas Marin käsittelyyn. :) Jospa hänellä olisi jokin toinen henkilö, jonka luo mennä.

6.5.2017
Tänään Sari oli järjestanyt joukkotarkastuksen eläinklinikka Tähteen, Jyväskylään. Kiitos Sari! Vilmalta sekä Vilman "sisaruksilta" otettiin luustokuvat, tutkittiin polvet sekä kuunnteltiin sydän. Polvet olivat Vilmalla terveet 0/0 ja sydän oireeton, ei sivuääniä. :) Upeaa! Muista kuvista odottelemme tuomiota Kennelliitosta. Toivottavasti tulevat pian.

5.5.2017
Vilma oli Sarilla tämän päivän, ja Tuuli kävi hakemassa Vilman Sarin luota kuvauksiin Jyväskylän Laajavuoreen. Tuuli, Janina sekä Jenna ottivat paikalla olleista seisoma- ja istumakuvat sekä muuta sekalaista. Tässä tätä muuta kivaa. :)


Kolme kopla!


Neljän lauma!


Maailman reunalla...


Vilma juoksentelee...


Vilma keikistelee!
Kuvat: Tuuli Lehto

11.4.2017
Käytin Vilman koirahierojalla, Mari Kolkkalalla. Kiitos Satulle kun järjestit hierontapäivän luonasi! :) Aluksi Vilmaa vähän ujostutti, mutta oli ihanaa nähdä, miten Vilma sitten kuitenkin rentoutui Marin hieronassa! Oikein silmät kiinni Vilma välillä nautti! :) Selän kohdalta Vilma reagoi jonkin verran voimakkaasti, Mari ei saanut sitä kohtaa "auki". Mari suosittelikin käyntiä osteopaatin luona, joten minäpä varailin aikaa joukko-käsittelyyn Jyväskylään, eli nähtäväksi jää, pääsemmekö.
8.4.2017
Tänään Vaasa kv-näytteyssä Kito ja Janniliisa kävivät näyttely-kehässä, upeasti VAL ERI1 SA! Onnea!

7.4.2017
Vilma-neiti täyttää tänään vuoden! :D Onnea meidän Vilmalle! :)


Onnellinen Vilma!


Metsäkuva, kaikki kolme. <3

25.3.2017
Sarin Rallin pentujen pentutreffit Palokassa, Vilman kanssa olimme myös paikalla. Ensin kävimme lenkillä, koitimme ottaa kuvia ja sen jälkeen Sarin luo kahville. Mukava päivä! :)


Sentään jonkinlainen yhteiskuva. Vasemmalta: Atte, Zulu, Kofi, Amelia, Ralli, Barmi, Vilma ja Kuura.

15.3.2017
Käytiin Vilman kanssa ylimääräisissä paikallaolotreeneissä Haukkuvaarassa, kun kerrankin päästiin! Kyllä tätä treeniä tarvii harjoitella! Vilma menee maahan käskyttä, tai sit se ei mene maahan käskystä. Vilma ei pysy paikallaan, tai sit se pysyy. Vilma nousee istumaan käskyttä, tai sit se ei nouse käskystä. Huoh!

11.3.2017
Käytiin jäällä kävelemässä, oli niin upea keli! :) Sieltä pari kuvaa - Vilmasta.


Jee, mennään!


Vilma istuu...


Vilma seisoo...


Vilma makaa...


Mukavaa on!

8.3.2017
Suru-uutisia, Hessu lähti tänään koirien taivaaseen. Olihan Hessulla ikää jo kunnioitettavat reilut 13 vuotta. Kennel Elo Tillan väki ottaa osaa suruun. :(

5.3.2017
Tänään Kiton ja Janniliisan näyttely-turnee jatkui ja Kito porskutti jälleen voittoon (ROP), sekä saaden taas myös SERTin ja CACIBin! Onnea tytöt, onnea! :)


Kito ja palkinnot tokalta päivältä!
Kuva: Janniliisa Tolsa

4.3.2017
Ihan mieletöntä! Kito ja Janniliisa tänään Liettuassa näyttelyssä, ja Kitoihana nappasi voiton ollen ROP, saaden Liettuan SERTin ja CACIBin sekä sai vielä Liettuan Voittaja 2017-tittelin! Upeaa, hienoa, onnea!! :)


Kito ja palkinnot ekalta päivältä!
Kuva: Janniliisa Tolsa

20.2.2017
Keuruun Seudun Kennelkerhon vuosikokous oli tänään ja siellä palkittiin Vuoden Koirat. Meidän Vilma voitti Vuoden Pentukoira-kisan parhaimmalla pistemäärällä (näyttelyn pentuluokan tulosten perusteella). Hienoa Vilma! :)


Hieno poseeraus! :)


Kurkistus, ei oo mitään...

18.2.2017
Vilman kanssa ollaan käyty parisa mätsärissä tässä helmikuun alussa, hengailemassa vain. Vilma kun vähän vielä jännittää niitä tilanteita. Hyvin Vilma jo meni, tehtiin ihan muita juttuja kuin näyttely-juttuja, mm. maahanmenoa, istumista, leikittiin. Hyvin se jo rentoutui. :)

15.2.2017
Tänään käytiin eläinlääkärissä otattamassa Vilman silmän alta tikit pois. Hyvin Vilma antoi tikit ottaa pois, ei tarvinnut rauhoittaa. Ja haava on parantunut erinomaisesti!

14.2.2017
Hauskaa Ystävänpäivää! :) Ansalle kuuluu ihan hyvää, tosin välilä se edelleen ikävöi kaveriaan...

6.2.2017
Eilen illalla Vilma juoksi ilmeisesti johonkin sojottovaan keppiin sillä seurauksella, että oikean silmän alle tuli ilkeän näköinen palkeenkieli. Onneksi haava ei ollut syvä, ja onneksi itse silmään ei ollut tullut mitään. Muutaman tikin se vaati, tänään käytiin heti aamusta eläinlääkärillä se hoitamassa. Vilman silmän ympäriltä täytyi myös leikata karvat. Vilma sai mukaan pienen ab-kuurin ja kipulääkettä. No nyt se on hyvinkin katu-uskottavan näköinen kaljun silmänsä ja muutaman tikin ansiosta! ;)

5.2.2017
Vilman juoksut on ohi. Saimme onneksi juoksujenkin aikaan käydä valmennuksessa, kunhan piti sillä housut jalassa. Hyvin Vilma kyllä jo menee, se on oikein pätevä koira! :)

Kotona olo oli kyllä haastavaa juoksuisen nartun ja uroksen kanssa. Remu oli ihan sekaisin Vilman juoksuista. Toki pidettiin niitä eri huoneissa, mutta silti se oli haastavaa. Mietinkin, miksi se oli niin helppoa silloin, kun Niilalla oli juoksut. No, Niilapa ei antanut Remun tulla lähellekään, edes "parhaimpina" päivinään. Vilma on ihan toista maata... Aivan tyrkky!

21.1.2017
Olen miettinyt, voiko kissa tuntea ikävää. Mutta kyllä voi! Ansa on nyt muutamana päivänä ja etenkin illalla "kutsunut" kaveriaan sohvalle viereen. Välillä Ansa menee olohuoneen rapulle istumaan ja kutsumaan Oonaa... :( Täytyy Ansa ottaa taas "vierihoitoon" sohvalle, minun ja Petrin väliin, ihan kuin pentuna.

18.1.2017
Surullisia uutisia, meidän Oona-mummo lähti tänään Taivasmatkalle Kissojen Taivaaseen. :( Kuulohan Oonalta oli huonontunut kovasti viime vuosien aikana, ja hyppääminen edes sohvalle ei oikein onnistunut enää. Toinen takajalkakin kulki huonosti. Syömässä Oona kävi vähän väliä ja etenkin juomassa, nyt viime aikoina runsaasti. Ihan viime päivinä tuli tasapainohäiriöitäkin, joten päätös oli tehtävä. Eläinlääkäri teki Oonalle kauniit siivet... Ikävä on kova. :(

15.1.2017
Oma olo on jo onneksi aika normalisoitunut, mitä nyt välillä vielä yskittää ja nokka vuotaa. Mutta paranemaan päin. :)

Remu tuossa jo muutama päivä sitten alkoi haistelemaan Vilman takapäätä siihen malliin, että Vilma saattaisi juoksuja tehdä... Tarkka nenä meidän pojalla kyllä on, nimittäin tänäänhän Vilman juoksut sitten alkoi! Ei muuta kuin juoksuhousujen hankitaan, ne entiset kun ovat edellisten juoksujen/narttujen myötä aina menneet rikki... Petri sai housujen hankinnan tehtäväkseen. :D Ja hyvät housut hankkikin! ;) Kyllä Remu ja Vilma voivat samassa tilassa olla, kun me ihmiset kotona ollaan. Mutta kun töihin tai kauppaan tai jonnekin muualle menemme, ne jäävät eri huoneisiin.

8.1.2017
Joulun aika meni tosi kivasti, kävimme porukoilla oleilemassa ja syömässä ja viihtymässä. :) Tapanina sitten tuntui olo jotenkin väsyneeltä, selän lihakset hieman kipeiltä. Mittasin lämmön ja olihan sitä taas yli 37 astetta. :( Ja iltaa kohden nousi vain. Ei muuta kuin tiistaina otille ja saikkua sain, koko viikon olin saikulla. Ja koko viikon kuumeessa, pahimmoillaan reilusti yli 38 astetta! Flunssa iski taas. Ja tällä kertaa myös Petriinkin.

Eli uuden vuoden olimme kuin olimmekin kotona vain. Ja uusi vuosi meni tosi hyvin! Ekat paukut kun paukkuivat, Vilma oikein istahti kuuntelemaan ja katsomaan miten me muut niihin reagoimme. No emme mitenkään, joten Vilmakin rentoutui pötköttelemään, eikä välittänyt mistään mitään. :)

Uudenvuodenpäivänä oli pakko taas käydä lääkärin pakeilla kun ei se kuume vaan laskenut. Ja köhä oli melkoinen ja nokka vaan vuoti. Sain toisen viikon saikkua ja ab-kuurin. Pari viikkoa nyt onkin tässä mennyt vain huilaillessa, huomenna jos koittais mennä töihin.

Vilmakin täytti eilen 9 kk. :) Koiria muutenkin olemme käyttäneet vain pikapikaa ulkona, kyllähän ne vähän ovat ihmetelleet, mutta tottuneet kyllä tilanteeseen. Pihalla olemme vähän aikaa olleet ja siinä koirat leikkivät keskenään. Jospa tämä tästä nyt sitten. :)

1.1.2017
Oikein Mukavaa tätä vuotta! :)

Viime vuosi meni vähän niin ja näin. Niilan kanssa kävimme vain neljässä näyttelyssä, nekin lähinnä alkukesästä. Ne meni ihan kivasti. :) Muutoin Niila on voinut hyvin!

Remu voi myös todella hyvin! Takajalka ei aiheuta sen suurempia särkyjä, lenkillä jaksaa mennä.

Tulihan meille pitkästä aikaa pentu! Tai ei se ihan pentupentu enää ollut, 4 kk:n ikäinen börberböllie Australian maasta lenteli tänne kaukaiseen Pohjolaan. :) Vilma nimittäin kotuitui meille elokuun alussa. Ja hetihän se piti näyttelyyn viedä, kun kerta sinne pääsi, oikein rodun erikoisnäyttelyyn vieläpä. Eikähän siellä pöllömmin mennyt, ihanhan tuo ROP-pennuksi valittiin! Oli se hienoa! :D Kävimme myös monessa mätsärissä sekä vielä parissa pentunäyttelyssä, jotka meni ihan ok. Tosin pitkä matka oli vaatinut veronsa, ja Vilman pelot ja jännitteet ottivat vallan, joita vielä parannellaan. Onneksi pääsimme pentuvalkkaan Jyväskylään, jossa kouluttajamme Oona on erittäin kivasti antanut meille ohjeita. :)

Oona ja Ansa jakselevat hyvin. :)

Kasvateistani Kito käväisi muutamassa näyttelyssä pärjäten hienosti! Pari kertaa ROP, sekä eka CACIB! Hienoa! :D

Viime kesänähän oli tokon SM-mittelöt Laukaassa, jossa olin koetoimitsijana. Todella mukava kokemus järjestää ja olla mukana tuon tasoisessa kokeessa!


Vilman eka talvi, ja pakkaset! :)

| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |