:: INDEX
:: ESITTELY
:: KOIRAT
:: KISSAT
:: KASVATIT
:: PENTUJA
:: UUTISIA
:: LINKIT

C.I.E FI & EE & LV MVA FI TVA BH TK4
PIKKUPAIMENEN REVISED EDITION
"Niila"bordercollie, narttu
mustavalkoinen
9.9.2004-24.7.2017

om. Riikka Saikkonen, Keuruu
kasv. Sari Solanti, Palokka


:: Niilasta lisää kuvia kuva-albumissa ::

:: Niilan muistosivulle ::


Niilan tuloksia pääset katsomaan KoiraNetin kautta Niilan omilta sivuilta
Täällä Niilan Luonnetesti-tulos, tuomareina Pasi Halme & Pekka Orava
Niilan näyttely-arvostelut löytyvät täältä
Niilan toko-arvostelut löytyvät täältä


Niila oli järjestyksessä kolmas koirani (Millan ja Venlan jälkeen). Niila oli elämäni ensimmäinen sijoituskoira, Sari Solannilta. Omistajuus siirtyi kokonaan minulle Niilan pennutuksen jälkeen.

Niila oli mahtava energiapakkaus, temperamenttinen ja vilkas! Iloinen ja vikkelä, itsevarma ja rohkea. Avoin ihmisille ja toisille koirille. Terävyyttä Niilassa myös oli, vartioi jonkin verran. Kotona Niila osasi rauhoittua, eikä hössöttänyt joka paikassa. Päivittäinen lenkki purkasi liiat energiat, ellei muuta toimintaa ollut.

Niila totteli koulutustilanteissa erinomaisesti, eli se oli tosi helppo kouluttaa. Koulutus- ja kilpailutilanteissa Niila osasi keskittyä vain ja ainoastaan minun kanssa tekemiseen. Oli minkälaista häiriötä tahansa tai vaikkapa ihan vieras paikka, Niila teki vain minun kanssani, eikä haikaillut muualle. Ei tarvinnut ravistaa ennen käyttöä. :)

Näyttelyissä kävimme jonkin verran Niilan kanssa, joista saavutimme Suomen, Eestin ja Latvian muotovalion arvot, sekä pisteenä iin päälle Niila sai kasaan CACIBit kesällä 2015, joten Niilasta tuli myös kansainvälinen näyttelyvalio, C.I.E. Hyvin Niila osasi liikkua ja esiintyä edukseen. Ja Niila kyllä rakasti esiintymistä! :) Myös veteraani-kehiä valloitimme, ja vuonna 2014 jo napsahtikin pari roppi-vetsku-sijoitusta! :) Elämäni ensimmäiset RYP ja BIS-sjoitukset sain kokea Niilan kanssa kesällä 2014 ulkomaan turneellamme Latviassa! Siitä riittää muisteloita vielä pitkään! :D

Tokossa Niilan kanssa pääsimme erikoisvoittajaluokkaan. Heti ekalla alokasluokan 1-tuloksella siirryimme suoraan avoimeen luokkaan, ja sieltä parin kisan jälkeen taas suoraan voittajaluokkaan. Voittajaluokassa kisasimme kolme kisaa, joista kolmannella tuli se kaivattu 1-tulos ja menolippu erikoisvoittajaluokkaan. Suomen tottelevaisuusvalion arvo napsahti syksyllä 2011! Erikoisvoittajaluokassa saavutimme Keuruun Seudun Kennelkerhon toko-mestaruuden syksyllä 2011, sekä Keski-Suomen kennelpiirin hopea-sijan syksyllä 2012. Kesällä 2012 päätimme ylittää yhden tokokoe-kynnyksen ja kisasimme SM-kisoissa, josta kokemusta tuli roppakaupalla! Syksyn 2013 parin kokeen jälkeen päätimme Niilan kanssa jättää kisa-kentät nuoremmille. :)

Agility jäi Niilalta iänkin takia taka-alalle, ja kun keskityimme lähinnä tokoilemaan. Maxi I-luokassa kisasimme vaihtevalla menestyksellä. Mutta hurjan hauskaa oli kisata koiran kanssa, joka etenee salamana eteenpäin. Siksipä välillä Niila ei oikein tahtonut ottaa kontakteja kunnolla, tai hypätä hyppyjä hyvin. Mutta hauskaa oli! Agility-näytöksissä kävimme kuitenkin silloin tällöin.

Palveluskoirien haku-puolella olimme Niilan kanssa käyneet jonkin verran treenamassa, mutta ohjaajan aika ei tahtonut tähän aina riittää. Jälkeä olimme kokeilleet myös, vasta syksyllä 2009 aloitettu tämä harraste. Käyttäytymiskoe tuli suoritettu hyväksytysti läpi keväällä 2009. Syksyllä 2013 perehdyttiin peltojäljen saloihin... ;)

Luonnetestin Niila on läpäissyt keväällä 2007 hyväksytysti +174 ja ollen laukausvarma.

Niilalla on ollut yhteensä kolme pentuetta, joista kaksi oli sijoitus-pentueita (synt. 2008 ja 2012) Pikkupaimenen kenneliin, kasv. Sari Solanti, ja yksi pentue (synt. 2010) tuli minun omiin nimiini. Niila on streiloitu alkuvuodesta 2013.

Niila jouduttiin lopettamaan yhtäkkiä kesällä 2017, koska Niilan kunto meni alaspäin muutamassa päivässä. Niila olisi kohta täyttänyt 13 vuotta. Ikävä on todella suuri...


Niilan pää- ja sivukuvat ylhäällä: Satu Kajosmäki, kuva vieressä: Petri Salmijärvi.
Niilan terveystarkastukset:

·silmät OK, ei osoita HC-, PRA- tai RD-muutoksia (tutkittu 10/2004, 11/2007, 12/2009, 11/2011), geneettisesti CEA terve vanhempien tulosten perusteella, gonioskopiatutkimus terve glaukooman osalta (tutkittu 4/2009)

·geneettisesti CL terve (tutkittu 1/2012)

·geneettisesti TNS terve (tutkittu 12/2011)

·lonkat terveet A/A (tutkittu 9/2005)

·kyynärpäät terveet 0/0 (tutkittu 9/2005)

·polvet terveet 0/0 (tutkittu 10/2005)

·Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Pentu 2005

·Keuruun Seudun Kennelkerhon Tokomestari 2011

·Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Tokokoira 2013

·Keuruun Seudun Kennelkerhon Vuoden Näyttelykoira 2014AUST & AM & FIN & EST MVA V-04
Nahrof The Cohort
AUS & ASIAN & JPN CH
Nahrof the Talisman
AUS CH
Sheermyst Direct Hit
US GR CH
Nahrof Formal Affair
Nahrof Echoes of an Era AUS CH
Ansavon Sono Thor
Gothar Celtic Brie
KANS & FIN MVA
V-98–99–00-03 PMV-99
Borderfame Talk Oth Town
Borderfame Royal Salute C.D. AUS & NZL CH
Maghera Crystal Rythem
AUS & NZL CH
Borderfame Miss Muffin C.D.X.
AUS & AM CH
Tullacrest Goodtime Girl
AUS GR CH
Borderfame Bravo C.D.X.A.D.
AUC CH
Tullacrest Lovem N Levem


| sivujen copyright & päivitykset: Riikka Saikkonen | ulkoasu: Annikki Peltola | kuvien kopiointi kielletty |